Dodaj do ulubionych

tyłozgięcie macicy...help

01.04.06, 16:19
wybrałam sie do ginekologa po tabletki,mam 22 lata jestem w długim zwiazku i
chcemy rozpocząć współżycie,dodam ze dla mnie bedzie to pierwszy raz.
Ginekolog mi powiedział, ze mam właśnie tyłozgięcie macicy i bedzie bardzo
mnie bolało...ze bede miala tylko kilka pozycji w ktorych bede mogla sie
kochac. i ze ciezej sie pozniej zachodzi w ciaze lub problemy z donoszeniem
sa. Czy sa tu jakies kobiety które również to mają i podzielą sie ze mna
doswiadczeniami na ten temat?? Bo mnie ten lekarz wystraszyl. Kocham swojego
chlopaka a teraz sie boje seksu z nim , czy przez to tez nie bede mogla zajsc
w ciaze?
Obserwuj wątek
    • dagps Re: tyłozgięcie macicy...help 01.04.06, 17:48
      no co za durny lekarz....zycze mu zeby jego bolalo!!! wink
      ja mam tylozgiecie i nic mnie nie boli (poza jajnikami, ale mam je chore), a do zajscia w ciaze prawdopodobnie nijak sie ma tylozgiecie, tylko mitow wokol tego mnostwo naroslo. w mitach jest tez ze wtedy tzreba kochac sie w pozycjach "od tyłu" i bedzie ok. (to tak na wypadek jesli juz uwierzylas w te mity)
      nie martw sie tymi bzdurami i nie idz wiecej do tego szurnietego lekarza, jak on mogl cie tak nastraszyc?
      pierwszy raz tez mnie nie bolal, jesli ci ta informacja pomoze.
      a na tym forum jestem z zupelnie innych powodow niz tylozgiecie, wiec spokojnie,zapomnij o tym lekarzu niedouczonym.i o tym forumsmile
      powodzeniasmile
    • selena24 Re: tyłozgięcie macicy...help 01.04.06, 20:14
      Skąd się biorą tacy durni lekarze? Więcej do takiego bym nie poszła!
      Tyłozgięciem w ogóle się nie przejmuj. Też to mam ale gdyby mi lekarz nie wspomniał to bym nie wiedziała bo to absolutnie nie boli- mnie w żadnej pozycji.
      Co do ciąży to w wieku 22 lat udało mi się zajść i bezproblemowo urodzić pierwsze dziecko( inna historia że od tego czsu kolejne 12 lat minęło i nic...)
      Żaden mój lekarz nawet nie brał tyłozgięcia pod uwagę. Kiedyś tylko spotkałam się z poradą żeby po seksie na brzuszku poleżeć żeby szyjka macicy zanurzona była w spermie tak jak to jest przy normalnej budowie.
    • ewa.analityk1 Re: tyłozgięcie macicy...help 03.04.06, 02:00
      spokojnie to nie wyrok smile są pozycje np ułatwiające zajście
      forum.starania.pl/viewtopic.php?t=248
      • rafulka Re: tyłozgięcie macicy...help 03.04.06, 10:34
        Ja też mam tyłozgięcie, ale nie z tego powodu nie mogę zajść w ciążę. Z
        pewnością "pierwszy raz" z tą "wewnętrzną urodą" nie ma nic wspólnego. Bardziej
        z błoną, która może być znacznym utrudnieniem, albo... żadnym. Nie wiem
        dlaczego Cię lekarz tak nastraszył. Problemem, o którym ja słyszałam (i czego
        dowód w ciążach mojej mamy i siostry, bo tyłozgięcie jest u nas dziedziczne) to
        zalecana ostrożność w pierwszym trymestrze, kiedy macica się prostuje od tyłu
        ku przodowi powłok brzusznych. Oczywiście standardowe trzymanie nóg bądź pupy
        nieco w górze przez 10 min. po stosunku dotyczy każdej z nas chcącej zajść w
        upragnioną ciążę.
        Czerp z seksu przyjemność, bo to ma być przyjemność. I - proponuję - zmień
        ginekologa...
    • ziena77 Re: tyłozgięcie macicy...help 03.04.06, 12:42
      Witaj! Moja przyjaciółka(29 lat)też ma tyłozgięcie. Nie miała problemów przy
      swoim pierwszym razie i w ogóle w czasie późniejszych odbywanych stosunków.
      Teraz jest w 5 mies.ciąży. Po 7mies.kochania się bez zabezpieczenia(mozna tylko
      pozazdrościć). Pięknie wygląda, pieknie się ciąża rozwija! Współżycie z
      ukochanym Mężczyzną to wspaniała sprawa! Korzystaj z tego bez oporu! Poradzę Ci
      tak jak moje poprzedniczki-zmień ginekologa!
    • kasiksa no comments- zmien gina... 03.04.06, 14:18
      tez mam tylozgiecie i gdyby mi jeden lekarz tego nie powiedzial to dalej bym
      zyla jakbym miala przodozgiecie hehesmile)
    • papierowe.nozyczki Re: tyłozgięcie macicy...help 03.04.06, 15:30
      dziekuej dziewczyny za odpowiedzi, troszke sie uspokoilam i faktycznie zmienie
      lekarza wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka