placebo99 07.10.14, 16:32 Oferty śmieciowe za 2 euro na godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avro Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 07.10.14, 18:28 Nikt nie zatrudnia i nie ma pracy. Firmy, które poszukują pracowników nawet nie odpowiadają na ofertę i CV - milczenie firmy jest oznaką tego, że cię nie chcą. Niektóre odpowiadają, ale nie zatrudniają. Niektóre proponują umowy jeśli założysz działalność gospodarczą - ale nie wiadomo jak długo byłaby praca. Większość firm pracuje od projektu do projektu. Robią sobie bazy danych potencjalnych pracowników, żeby w przypadku załapania dużego projektu mieć szybko pracowników. Najlepiej prowadzących działalność gospodarczą, bo można się wtedy delikwenta szybko pozbyć. I po to są ogłoszenia - na wszelki przypadek - obiecanki cacanki - a durnym redaktorom - radość. Odpowiedz Link Zgłoś
armittesek Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 08.10.14, 10:21 Z tekstu wynika jedno: mam BARDZO wysokie bezrobocie. I jest to wylacznie bezrobocie jawne, a przeciez w Polsce wystepuje ogromne bezrobocie utajnione, ktore dotyka osob, ktore dawno utracily prawa do zasilkow, utracily nadzieje i juz nie staraja sie o prace, wegetuja przy rodzinie. Obawiam sie zatem, ze realne bezrobiocie w Polsce moze oscylowac wokol 15-18% (nie liczac 3 milionow ludzi ktorzy wyjechali za chlebem, bo nie mieli zadnej szansy na prace i godne zycie w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 07.10.14, 19:01 Ja też miałem podobną sytuację. Zarejestrowałem się w urzędzie pracy, dostałem dwie karteczki białe i było to jedno skierowanie do pracodawcy ale przez jakiegoś jeszcze pośrednika tak że potencjalny pracodawca pisze na tych karteczkach czy mnie przyjmuje czy nie i pierwsza karteczka trafia do urzędu a drugą urząd pracy przekazuje do agencji pracy. Może w twoim przypadku jest trzech pośredników ? Była to praca za 800 złotych miesięcznie, pełny etat, 40 godzin tygodniowo na hali produkcyjnej ? soboty pracujące, umowa o dzieło, bez składek ZUS, bez ubezpieczenia zdrowotnego. Powiedziałem pracodawcy że ja mam rodzinę, dzieci czasami chorują i żona musi mieć możliwość pójścia do lekarza więc ubezpieczenie zdrowotne jest mi potrzebne. Pracodawca się zdenerwował i zapytał mnie czy chcę pracować czy nie ? Odpowiedziałem że ja szukam pracy legalnej a w radiu TOK FM słyszałem że taki sposób zatrudniania jest nie legalny i nie zgodny z kodeksem pracy. Ten pan się zdenerwował i odpowiedział że jeśli szukam pracy zgodnej z kodeksem pracy to mam szukać pracy w firmach państwowych i wpisał mi na karteczkach że odmówiłem przyjęcia do pracy. Zaniosłem to do urzędu pracy i zostałem wyrejestrowany z urzędu pracy na trzy miesiące. Mnie nie stać na sądy na prawników i nie mam szans wygrać z takim bezprawiem w naszym kraju. Tusk zapowiedział że PO zlikwiduje umowy śmieciowe ale kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto I niestety taka jest wredna rzeczywistość w Polsce 07.10.14, 21:00 Jak przed kilkudziesieciu laty prowadziłem firmę/zanim po fefnastu nie zbankrutowałem i nie wyemigrowałem/ nawet nikt nie pomyślał żeby zatrudniać na śmieciówkach bo mogły być kontrole, umowa mogła być przez PIP uznana za umowę o pracę i oprócz koniecznosci jej zmiany trzeba byłoby płacić wyrównania i kary, zatrudniało się na miesiąc próbny/czas określony/ a jak poracownik był ok to na czas nieokreślony. Teraz wszyscy na śmieciówkach. I jakim prawem UP polski uznaje wysłanie kandydata do pracy jeśli to nie jest umowa o pracę a jakieś bzdury. Z urzędu karteczka-umowa zlecenie-1600zł brutto-a na miejscu umowa zlecenie-dzwonienie do ludzi z automatu-100 godzin miesiecznie płatne 5zł netto-jeśli wydzwonisz i sprzedasz usługi niesprzedawalne przez telefon w okreslonej ilości-jak nie sprzedaż to zapłata zero-a dopiero jakbyś sprzedał kosmiczną ilość niesprzedawalnych usług/towarów/ to dopiero zarobisz 6-8zł netto/h-na umowie zleceniu z prowizją od sprzedaży. To nie jest wysłanie do pracy-a jak nie przyjmiesz warunków gorszych niż dla niewolnika-bo niewolnikowi trzeba było zapewnić jedzenie i mieszkanie, a to więcej niż "otrzymasz" w "pracy" to urząd stwierdza że nie przyjąłeś i wyrejestrowuje-tak automatycznie zmniejsza bezrobocie w statystykach:P Podłość ludzka nie zna granic! Odpowiedz Link Zgłoś
delamore Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 07.10.14, 21:47 a pracodawca stał i klaskał.... historyjki :) wez sie do pracy,a nie do wymyslania takich klamstw, albo przeprowadz sie do wrocka, w amazonie dostaniesz darmowy transport, jedzenie, ubezpieczenie medyczne prywatne i 2100 brutto. przyjmują kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Pierd@lisz, tam we Wrocku w Amazonie podobno 08.10.14, 05:52 robic trzeba a tu czlowiek szukal pracy a nie zeby trzeba bylo pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats I jeszcze wez wytlumacz amerykanskiemu Amazonowi 08.10.14, 17:31 co to jest L4... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 08.10.14, 11:18 Ja też miałem podobną sytuację. Zarejestrowałem się w urzędzie pracy duży mroczny budynek Matrix, dostałem dwie karteczki czerwoną i niebieską ,to jedna skierowanie do prawdy,a druga ,że będę wierzył w PO i dalej jako Leming egzystował w Matrixie . Wybrałem prawdę ! Ale Może w twoim przypadku jest trzech pośredników tzn Korwin Mikke jako ten trzeci ? Bo ,okazało sie ,że Była to realna egzystencja za 800 złotych miesięcznie, pełny etat, 40 godzin tygodniowo na hali produkcyjnej .Soboty pracujące, umowa o dzieło, bez składek ZUS, bez ubezpieczenia zdrowotnego jedynie o misce soczewicy. Postanowiłem zlikwidować Neo alias Ryzy ,ale on uciekł w Nibylandię Brukselską Chec wracać do Matrixa piordole prawdę ! Chcę znowu zobaczyć Bieńkowską ! Ujrzeć Jej usta i zgrabną kibić ! I chcę zapiąć ją od tyłu ! A nie jesc tą rozgotowaną cholerną soczewicę ! Odpowiedz Link Zgłoś
fiberone Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydowa... 07.10.14, 19:28 Kosiniak to jest oszust w majestacie prawa. Urzędy pracy są drastycznie naciskane na poprawianie statystyk. Ostatnio kombinują jak tylko mogą i np. wyszukują jak najwięcej możliwości powiększania liczby pracujących - oczywiście w sposób sztuczny. Procent bezrobotnych spada automatycznie. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
wgziicoidi Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 07.10.14, 19:34 A w urzędach pracy pracują Żydzi, kosmici i cykliści. Dobrzy Polacy są przez nich dymani. I oto cała tajemnica tego zła! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 07.10.14, 19:45 wgziicoidi napisał: > A w urzędach pracy pracują Żydzi, kosmici i cykliści. Dobrzy Polacy są przez ni > ch dymani. I oto cała tajemnica tego zła! To tylko pół tajemnicy. Druga połowa jest następującą.: pracodawcy to też Żydzi, komuniści i cyklisci i dymają Polaków. S. Odpowiedz Link Zgłoś
2czytelniczka2 Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 08.10.14, 15:39 Jak czytam to poprostu smiac się chce z tej polskiej dobroci.Jak za komuny miałam firme to w ciagu miesiaca były trzy kontrole czy ludzie sa ubezpieczeni ,ale byli i w ZUS oraz w PZU w razie nieszczęsliwego wypadku jak to bywa na budowie ,a teraz nasi pracownicy są niektórzy na rentach lub emeryturach 5 osób nie zyje.I nawet trzymam dokumenty aby w razie zagubienia swiadectwa pracy dostał nastepne do ZUSU.A ja takze na emeryturze.A teraz to banbda złodziei wszystko na dziko i nikt o nic sie nie martwi ze pracownik nie ma ubezpieczenia lub w razie choroby L-4 .Musiałabym sie wyrazac bardzo ostro ale nie wypada ale w sktrócie napisze ze polska to kur.i złodziej.nic warta .Muzynów porobili z ludzi młodych bo starsi to nawet nie maja co marzyc o pracy tylko zdychac pod płotem. Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Jesteś chory 07.10.14, 21:06 W niepotrzebnych polskich urzędach pracy pracują koleżanki koleżanek, pociotki urzędników, dzieczynki z łapanki, które przecierpiały darmowe staże itp. -ale co one mogą? One tylko wypełniają polecenia idące z góry, to co dostaną z machiny biurokratycznej i nic więcej, a nikogo nie obchodzi że ktoś jest bezrobotny bez prawa do zasiłku przez X lat-to nie ich ból. Urząd pracy nie szuka ani nie tworzy ofert, a ofert brak, są tylko łapanki na frajerów albo niewolników, dzięki czemu koncern czy miglanc chce zarobić, bo nie chce normalnie zatrudnić, wiec zgłasza do urzędu poracy to mu kogoś wyślą, niezależnie od umiejętności i zdolnosci czy doświadczenia. Urząd nie szuka i nie pomaga w znalezieniu pracy, a także jest zupełnie niepotrzebnym tworem. Ja bym te wszystkie urzędy zlikwidował a urzędników na zieloną trawkę, niech pokażą jak wspaniali są w poszukiwaniu pracy na wolnym rynku. Wątpię czy kogokolwiek stamtąd ktos by zatrudnił gdziekolwiek. Taka jest prawda. Co tworzy urząd pracy? Chaos, niepotrzebne dokumenty i niepotrzebny zwzrost biurokracji. Jak chcesz zobaczyc co to jest urząd pracy wstąp do dowolnego jobcenterplus na High Street-pomagają znaleźć pracę rzeczywiscie a samemu szukając znajdziesz wszystko on-line. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Re: Jesteś chory 08.10.14, 19:08 A gdzie twoja odpowiedź? Wcięło? Jak miałem dawno temu w Polsce firmę to nawet nie było szansy zatrudniac tak jak teraz firmy zatrudniają na śmieciówkach olewajac prawa człowieka i pracownika. Porobiło się tak jakby to była tylko kolonia do wyciśniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Kogo tu popierniczyło w łebie-jakich ofert pracy 07.10.14, 20:51 przybywa? Jedyne oferty pracy to są dla informatyków z pensjami 3-6tys. zł miesięcznie, co w tym zawodzie jest śmiechem, bo trainee ma w Londynie Ł21K na start, a potem to już tylko więcej jeśli zrobi czy ma zrobione kursy i certyfikaty Oracle czy Microsoft i inne. Oferty pracy? W Polsce nagły wzrost "ofert"-Amazon otwiera obozy pracy w Poznaniu i Wrocku, w Niemczech płaci euro10,50/h w Anglii płaci Ł8,- w Polsce nawet Ł4,- nie zapłaci-po co-oferują Ł2,25/h a do tego koniecznosć zniszczenia kręgosłupa-dźwiganie i noszenie paczek do 30kg, a także jako premię zniszczenie płuc w klimatyzowanych, wysuszonych nadmiernie halach-dla chętnych dojazd do pracy 60km dziennie i bieg przez kilometrowe hale na przerwie - z atrakcją typu przeszukanie-na obiad za złotówkę -bo trzeba zdążyć dobiec, być zrewidowanym, zjeść i przybiec z powrotem do pracy gdyż system komputerowy czuwa i goni, tempo pracy liczy-a jak nie wydolisz to wylot. Jednocześnie oferty w tym samym Amazonie za 10zł/h w 4 okolicznych agencjach poiśrednictwa niewolnikami. Z innych ofert -pracownicy magazynowi i ochrony od 4-8zł/h, pracownik w prywatnej firmie za aż 56zł BRUTTO ZA DZIEŃ PRACY. Zatrudnię elektryka prywatnie to za powieszenie jednej lampy liczy 50zł. Nie kazdy może być informatykiem, elektrykiem czy inżynierem. sprzedawcy i pracownicy magazynów tez powinni mieć prawo do życia prywatnego, do zjedzenia zdrowego posiłku i do czasu wolnego na luzie spędzonego z rodziną, a nie tylko do niewolniczej pracy gratis w obozach. OFERTY PRACY? TO NIE JEST NORMALNIE! W PRACY ZGODZĘ SIĘ PRACOWAĆ ZA DARMO-pensja polska minimalna-jeśli ta praca to praca marzeń, zgodna z moim hobby i dająca radość a jednocześnie pozwalająca żyć w chmurach i marzeniach-gdzie pracuję dla przyjemności. Inaczej niech się bujają i sami idą do swoich OFERT PRACY-ci szefowie firm, ci właściciele i ci cudowni HR-owcy oraz korpoludki z agencji debilizmu w Wolsce! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Podobno chca sciagac imigrantow z 08.10.14, 05:48 USA bo nie potrzebuja wiz... Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Może tak z miłości do pracy sam dałbyś przykład 08.10.14, 13:49 i zatrudnił się do pracy w Amazonie pod Wrockiem, dojeżdżał sobie tak dziennie 60km-bo z twojej wsi przecież nie bedzie autobusu na Bielany i tam sobie pracował za Amazonowate polskie stawki? Tylko w aplikacji nie zapomnij zapewnić ze masz zdrowy kregosłup i bedziesz nosił 30kg paczki z szybkością jaką system ci wyznaczy i że nie pójdziesz po tygodniu takiego zasuwania na L-4, bo wtedy długo byś nie popracował. Gdbyby płacili przynajmniej minimum egzystencjonalne-te Ł4,-/h to z pewnością chętnych by nie brakło-przynajmniej wśród tych, którzy chcą gdzieś popracować a nie siedzieć w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Znowu ci sie pojeb@lo sklerotyku 08.10.14, 17:28 Chyba chciales odpowiedziec na ten wpis... delamore napisał: > a pracodawca stał i klaskał.... historyjki :) wez sie do pracy,a nie do wymysla > nia takich klamstw, albo przeprowadz sie do wrocka, w amazonie dostaniesz darmo > wy transport, jedzenie, ubezpieczenie medyczne prywatne i 2100 brutto. przyjmuj > ą kazdego. ...bo ja Amazon tu wrecz odradzalem. Uwazam, ze nie znjada pracy do ludzi na oferowanych warunkach. Prawdziwi polscy patrioci to oleja. Odpowiedz Link Zgłoś
czemublokujecie_mikonto Re: Znowu ci sie pojeb@lo sklerotyku 08.10.14, 19:16 Jestem sklerotykiem i co z tego? Nie każdy ma pamięc jak twoja, nie kazdy ma umiejętności, talent, wiedzę, możność by się nauczyć czy chociażby zainteresowania by zostać poszukiwanym informatykiem. A przykład podałem bo teraz w Polsce tyle "ofert" pracy przybyło, że "agencje" dają setki ogłoszeń do pracy w magazynach (Amazona) ze stawką 10 i 12zł brutto, a do samego hamerykańskiego Amazona wysyła kazdy urząd pracy i odmówić nie mozna bo cię wykreślą. Zresztą gdyby ktoś nie miał za daleko i chciał tam pracować to sam by się przyjął bo przyjmowali kazdego kto na stronie rekrutacyjnej wykazał że zgadza sie na zerową stawkę a także ma zdrowy kręgosłup i będzie jak pociąg zaiwaniał nosząc 30kg paczki:P Prawdziwych miejsc pracy praktycznie nie ma, a oferty 56zł za poakowanie kartonów z butami ZA DZIEŃ PRACY BRUTTO-a pewnie i wchodzi w to akord-musisz ilość butów zapakować w dziwnych firmach krzakach Iternational Dorota to jest jakieś nieporozumienie. Jeśli cię nie stać na pracowników to kup maszyny, linię pakującą, cokolwiek. To wygląda jakby ktoś kupił kontener butów w Chinach i do pakowania używał sierotek w Wolsce. A ogłoszenia sa tak dziwne wystarczy otworzyć polskie strony internetu. Komuś to bardzo odpowiada bo reform ani jakiejś biednej minimalnej stawki godzinowej 16-20zł brutto w Polsce nie ustalono. I bezrobocie będzie-skoro nie ma komu płacić-i w porzo, ale niech nie oszukują ludzi że jest praca i że ktoś za nią płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinski-wirus Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydowa... 08.10.14, 09:00 Imigrantow tez wiecej na wyspach... Odpowiedz Link Zgłoś
1234qwerty Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 08.10.14, 09:32 Gdzie , co i za ile. Czy na Czerskiej też są jakieś wolne miejsca ? Odpowiedz Link Zgłoś
petruss_77 Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydowa... 08.10.14, 09:51 Absolutna bzdura z tymi miejscami pracy. Firmy nie zatrudniają i zatrudniać nie będą. Oferty pracy są tylko po to, aby umieścić delikwenta w bazie danych i pokazać, że niby firma się rozwija i coś się dzieje - absolutna paranoja. Poza tym sygnału z Niemieckiej gospodarki wskazują, że będzie ostre hamowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_fafik Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydowa... 08.10.14, 10:39 "Pomożecie!?" - zapytała dziennikarzy "Żelazna Premierzyca" Kopacz (niedwuznacznie pukając palcem w strony "Wyborczej" wypełnione reklamami wykupionymi przez państwowe instytucje...) "POMOŻEMY!!| - zakrzyknęli gromko dziennikarze "Wyborczej" i truchcikiem pobiegli do swych klawiatur, aby zacząć pisać utrzymane we właściwym duchu artykuły... Odpowiedz Link Zgłoś
babilon63 Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydowa... 08.10.14, 11:32 Chyba jednak nie odżyje bo zaraz zabraknie rąk do pracy chyba, że z Ukrainy, Rosji czy Białorusi ale tu kłaniają się nasze przepisy a nasi tzw. bezrobotni wolą kombinować na zasiłkach. Odpowiedz Link Zgłoś
unicze66 Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 08.10.14, 15:31 Proszę poczytać ogłoszenia . Jestem bezrobotną i szukam aktywnie pracy, ale mam 48 lat więc pracodawcy nie są zainteresowani. Wiele ofert nawet na proste stanowiska biurowe jest dla studentów lub osób niepełnosprawnych - bo mniejsze koszty. Nawet ZUS i szpitale MSW rekrutują niepełnosprawnych a reszta pełnosprawnych niech się wiesza ... W handlu też szukają młodych bo Ci ładniej wyglądają za ladą niż prawie 50-latkowie. Takie są realia. Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: Polska gospodarka odżyje? Ofert pracy zdecydo 08.10.14, 11:36 Pierdolenie kotka za pomocą młotka. Aplikowałem dla jaj w kilku firmach, kwalifikacje mam ponad wymagane,jestem dyspozycyjny i co? A chugo,jestem za stary. Powszechna jest dyskryminacja ze względu na wiek a hyży rój podnosi wiek emerytalny do 67. Jak człowiek nie daj Boże straci robotę w wieku 55 lat to może tylko iść pod most mieszkać i zbierać puszki.To się nazywa ukryta eutanazja.Ten system zabija ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś