Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MPIPS wyda 500 mln zł na ochronę miejsc pracy

19.10.14, 21:46
    Do k*** nędzy, w jakim my kraju żyjemy ?
    Przeciez konstytucja RP gwarantuje nam wszystkim równe prawa !
    Dlaczego jak ja stracę pracę, z powodu spadku zamówień, w małej, paro-osobowej firmie, to dostaję kopa w tyłek i ledwie zasiłek ze strony państwa, a gdy pracę traci jakiś stoczniowiec czy inny górnik państwo wypłaca mu kilkadziesiąt tysięcy odprawy a jeszcze przed wyrzuceniem pomaga pracodawcy opłacajac za niego ZUS i podatki ?
    Obserwuj wątek
      • wypominki Re: MPIPS wyda 500 mln zł na ochronę miejsc pracy 20.10.14, 00:06
        Mi też to się nie podoba. Czas na protest. Może władza zmądrzeje?
        ..................Międzywojewódzki Komitet Strajkowy Małych Firm....................
        Zapraszamy pod Sejm 7 listopada wkrótce!
        wejdź na naszą stronę już dzisiaj: MKSMF.pl
      • minkipinki MPIPS wyda 500 mln zł na ochronę miejsc pracy 20.10.14, 10:40
        Pewnie większość pójdzie na biednych górników...
      • poziomka_vr Re: MPIPS wyda 500 mln zł na ochronę miejsc pracy 20.10.14, 11:11
        Jakie równe prawa?! Ty płacisz śmieszny ZUS niezależnie od dochodu od podatku odliczasz wypad z rodziną w góry. Ja płacę ZUS od dochodu a koszty mam ryczałtem. I jeszcze ci ciężko.
      • truten.zenobi ile firm się wykńczy... 20.10.14, 19:20
        kontrolami, podnoszeniem podatków, itp., ile fotoradarów trzeba będzie postawić, ile patroli SM trzeba będzie wypuścić w miasto by wlepiały mandaty za bzdety, by zebrać tą kwotę?
        dlaczego jak jako przedsiębiorca, pracownik w małej prywatnej firmie, czy zwykły obywatel mam tylko łożyć na system i być szczęśliwy że w najlepszym przypadku nie za bardzo mi szkodzi. a dla polityków, urzędników, związkowców, zagranicznych koncernów i KK kasa zawsze się znajduje?
        • zielona-galazka Re: dreczy Ciebie jakas obsesja 23.10.14, 12:52
          truten.zenobi napisał:

> kontrolami, podnoszeniem podatków, itp., ile fotoradarów trzeba będzie postawić
          > , ile patroli SM trzeba będzie wypuścić w miasto by wlepiały mandaty za bzdety,
          > by zebrać tą kwotę?

A co fotoradary i Straz Miejska ma wspolnego z bezrobociem? Cierpisz na jakas obsesje na tym punkcie.

> dlaczego jak jako przedsiębiorca, pracownik w małej prywatnej firmie, czy zwykł
          > y obywatel mam tylko łożyć na system i być szczęśliwy że w najlepszym przypadku
          > nie za bardzo mi szkodzi. a dla polityków, urzędników, związkowców, zagraniczn
          > ych koncernów i KK kasa zawsze się znajduje?

Widze ze kolega jest ofiara bolszewickiego prania mozgu. Dyskusja o bezrobociu, a kolega strzyka jadem nienawisci pod adresem Kosciola.
          • truten.zenobi buhahaha... 23.10.14, 20:16
            bulwersuje mnie rozdawnictwo i to w jaki sposób państwo będzie łoić obywateli ... a tu ot kolejny mądry inaczej dla którego gospodarka wolnorynkowa to wymysł bolszewików.

w sumie to zabawne ... by było gdyby nie to że tacy właśnie fanatycy torują drogę do władzy tyranom. (min innymi takim jak lenin i stalin)
            • zielona-galazka Re: zdumiewasz mnie 24.10.14, 06:59
              truten.zenobi napisał:

> bulwersuje mnie rozdawnictwo i to w jaki sposób państwo będzie łoić obywateli .
              > .. a tu ot kolejny mądry inaczej dla którego gospodarka wolnorynkowa to wymysł
              > bolszewików.

A gdzie tak napisalem? Moje pytanie dotyczylo mandatow za przekroczenie predkosci i Strazy Miejskiej. Co ma piernik do wiatraka.

> w sumie to zabawne ... by było gdyby nie to że tacy właśnie fanatycy torują dro
              > gę do władzy tyranom. (min innymi takim jak lenin i stalin)

A to Cie ponioslo. Zamilcz i nie osmieszaj sie wiecej.
              • truten.zenobi Re: zdumiewasz mnie 25.10.14, 21:04
                tak widzę że masz problemy z zrozumieniem słowa pisanego więc wybacz ale nie będę Ci tego tłumaczył - nie zrozumiałeś trudno

doniosę się jeszcze tylko do stylu wypowiedzi:
                najbardziej gardłują na komunę służalcy poprzedniego systemu, - chcecie zakrzyczeć swoje sumienie? może lepiej się z tym czujecie ale tak naprawdę nie zmieniliście się ani o jotę - OK zmieniła się "ideologia" w stosunku do tej z młodości ale metody i sposób zachowania pozostał.
                podsumowując Twoje wypowiedzi właśnie są esencją bolszewizmu - dyktatury jedynie słusznej opcji, zresztą nie tylko bolszewizmu w zasadzie wszelkich rządów totalitarnych - opartych na fanatyzmie z jednej a z drugiej żądzy władzy/dominacji
                komunizm, religia, nacjonalizm... idea nie ma znaczenia... metody i prawdziwy sens działań jest zawsze taki sam...
      • nigella356 Re: MPIPS wyda 500 mln zł na ochronę miejsc pracy 23.10.14, 15:19
        Nie przejmuj się, skończy się kasa z UE to te wszytkie śmieszne staże i bony stażowe i dopłaty dla pseudo przedsiębiorców sie też pokończą.
        W pupach przestaną ludzi, którzy są tam tylko dla ubezpieczenia, zawracac gitarę jakimiś fikcyjnymi stażami jako tania siła robocza dla pracodawcy.
        W sumie jest to nieuczcciwe, że dopłaca się do jakiś pseudo firemek, które pofunkcjonują 2 lata, aby tylko nie musieć oddać zapomogi, a potem jak się zaczunają pełne zusy i podatki to upadają, maszyny są sprzedawane.
        Ci którzy przetrwają nie korzystają z pomocy, sami dają radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka