Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca na Ukrainie

IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 23.08.01, 12:59
    Witam.Mam szansę na pracę na Ukrainie w polskiej firmie prowadzącej tam
    produkcję i stamtąd sprzedającą swoje produkty do Europy Zachodniej.Chętnie
    usłyszę jakiekolwiek opinie ludzi , którzy tam pracowali / pracują.Dzięki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: NJ Re: Praca na Ukrainie IP: 148.106.128.* 23.08.01, 14:44
        Yos

Pracowalem w Rosji (nie Ukraina ale blisko:-)))) w malym miasteczku 300 km od
        Moskwy dla amerykanskiej firmy robiacej mniej wiecej to samo co twoja przyszla
        polska firma (produkcja i eksport). Temat "rzeka" ale z wazniejszych rzeczy to

1. Mafia, mafia i jeszcze raz mafia w wielu formach tz. calkiem legalne
        przedsiebiorstwa ktore np wykupuja dlugi firm panstwowych np. u mnie kupili
        dlugi firmy dostarczajacej energie i byli wlascicielami produkcji energii na
        pewien okres czasy - jak chciales to mogles przedyskutowac "nowa" cene energii
        z nimi jak nie to cie odcinali... proste

2. Warunki mieszkaniowe - trzeci swiat. Chyba ze bedzie to w wielkim miescie
        to wtedy "prawie" trzeci swiat.

3. Rozrywka - hmmm duzo i niebezpiecznie

4. Chyba wiesz jakie warunki polityczne panuja w tej chwili na Ukrainie????

5. Jezeli sie decydujesz to oczywiscie firma musi ci zapewnic full expat
        package - i chce ci powiedziedz ze przecietny zarobek czlowieka z Zachodu w tym
        regionie to 100,000 USD + mieszkanie, kierowca, 6-8 tygodni
        urolopu "szkodliwego" itd itd - nie daj sie oszukac... i uwazaj na prawo
        podatkowe...

Ogolnie dobra praca na poczatek bo doswiadczenie super ale to nie kariera
        (oczywiscie zalezy od firmy)

Jednym slowem zycze przezycia.... masz inne konkretne pytania to czekam...

Nawet nie chce pisac dlaczego juz tam nie pracuje:-))))) - bo historia jak z
        filmu sensacyjnego

NJ
        • Gość: fd Re: Praca na Ukrainie IP: *.*.*.* 23.08.01, 14:58
          sorry że sie dopieprzam
          ale osoba o nicku NJ
          jeśli to ta sama osoba musi być chyba jakimś the beściakiem

dużo wie o międzynarodowych podróżach lotniczych
          o pracy w rosji

czy jesteś byłym prezesem na bezrobociu?????
          (

• Gość: Nj Re: Praca na Ukrainie IP: 148.106.128.* 23.08.01, 15:00
            pracowalem troche po swiecie i dzieki temu znam troche realiow. A musialem
            jakos do tych miejsc doleciec...

poz

NJ
            • Gość: Nj Re: Praca na Ukrainie IP: 148.106.128.* 23.08.01, 15:05
              nie wiem skad sie wziely "miedzynarodowe podroze lotnicze" nie przypominam
              sobie takiego watku ale...... ok

poz

NJ
        • Gość: Hinckley Re: Praca na Ukrainie IP: 64.124.150.* 23.08.01, 20:26
          Gość portalu: NJ napisał(a):
          > Pracowalem w Rosji (nie Ukraina ale blisko:-)))) w malym miasteczku 300 km od
          > Moskwy dla amerykanskiej firmy robiacej mniej wiecej to samo co twoja przyszla
          > polska firma (produkcja i eksport). Temat "rzeka"

NJ,
          Ciekawa historia z ta Rosja...
          Jakbys mial porownac Rosje, Polske, Europe Zach czy jeszcze gdzie cie tam zanioslo
          to gdzie ci sie wydaje ze pracowalo sie/pracuje najciekawiej (ciekawe projekty,
          ludzie), albo gdzie po prostu zylo ci sie najciekawiej (ale bezpiecznie) i
          dlaczego?

Dzieki.

• Gość: NJ Re: Praca na Ukrainie IP: 148.106.128.* 24.08.01, 08:53

> NJ,
            > Ciekawa historia z ta Rosja...
            > Jakbys mial porownac Rosje, Polske, Europe Zach czy jeszcze gdzie cie tam zanio
            > slo
            > to gdzie ci sie wydaje ze pracowalo sie/pracuje najciekawiej (ciekawe projekty,
            >
            > ludzie), albo gdzie po prostu zylo ci sie najciekawiej (ale bezpiecznie) i
            > dlaczego?
            >
            > Dzieki.
            >

W Polsce niestety nigdy nie pracowalem.... moze nastepna praca bedzie w Polsce:-
            ))))

Oczywiscie sa plusy i minusy kazdej pracy ale ogolnikowo to najgorzej bylo w
            Londynie pod wzgledem ludzi, pracy i cen

Rosja byla super tz. ciekawe projekty (budziles sie rano i kazdy dzien lecial
            jakby bylo 5 minut) super ludzie i szybka dorobek (napewno nie kariera) ale za to
            bardzo niebezbiecznie (to bylko kilka lat temu, moze sie zmienilo ale watpie)

NY - bardzo fajnie wlasciwie to sie wychowalem w USA takze to jest dla mnie norma.

Frankfurt - jestem bardzo zadowolony, super ludzie, "troche" za duze podatki, ale
            do tego fajna atmosfera miasta i wszedzie blisko + ceny jak w Polsce wyplaty
            troche inne:-)))

poz

NJ
            • Gość: yos Re: Praca na Ukrainie - do NJ IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 27.08.01, 10:52
              Witaj ,

Dzięki za odpowiedź - trochę mnie zmroziło.Nie pisałem wcześniej , bo w piątek
              byłem na rozmowie w sprawie tejże pracy.Dowiedziałem się paru rzeczy i chętnie
              usłyszę Twoją radę na forum lub na yosarian@interia.pl :

- robota jest na pół - czarno tzn. mam założyć swoją firmę , a mój potencjalny
              pracodawca podpisze ze mną umowę na doprowadzenie pewnych wskaźników do
              określonego poziomu.Kasa miesięcznie + premia po zakończeniu
              - robota jest na rok
              - samochód na miejscu , bilety raz na miesiąc , mieszkanie , utrzymanie
              - sugestia ( naprawdę delikatna ) żebym jechał sam ( bez rodziny )
              - kasa niezła , więc mimo wszystko myślę o tym nadal

Dzięki za dotychczasowe ( mrożące krew w żyłach ) rady i proszę o jeszcze ...

yos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka