Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Umowa zlecenie

IP: *.aster.pl 24.09.04, 13:59
    Czy jeśli podpiszę Umowę - zlecenie do końca roku to wyrejestrować się z
    Urzędu Pracy ( mam zasiłek przez pół roku jeszcze ) czy ściemniać że nie
    pracuję ? thx
    Obserwuj wątek
      • Gość: kaja Re: Umowa zlecenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:04
        wyrejestrować się
        • Gość: shantimea Re: Umowa zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:10
          tez mialam podobny problem, ale sciemnialam, jak na razie nie maialam z tego
          zadnych nieprzyjemności;)
          • Gość: bibi Re: Umowa zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:19
            ludzie!!!!przecież od tego odprowadza się składki na zus i podatki
          • Gość: des Re: Umowa zlecenie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 21:50
            moj kumpel 4 lata temu pracował przez okres 2 lata na umowe zlecenie bez
            wyrejstrowywania sie.

i do teraz nic sie nie stało

ja pracowalem przez sierpień i wrzesien... i tez sie nie wyrejestrowałem... bo
            wszystko było tak zamotane, ze... ehh

a w sumie to normalne w Polsce, tu nigdy nic nie jest OK...
      • Gość: provokator A jak jest z umową o dzieło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:33
        Czy umowa o dzieło również obliguje do wyrejstrowania się z UP? Dodam ze niemam prawa do zasiłku.
        • mariuszr_77 Re: A jak jest z umową o dzieło? 25.09.04, 22:09
          Gość portalu: provokator napisał(a):

> Czy umowa o dzieło również obliguje do wyrejstrowania się z UP? Dodam ze niemam
          > prawa do zasiłku.

Również powinieneś się wyrejestrować, zauważ że za każdym razem kiedy idziesz się odchaczyć w UP to popdisujesz że w danym okresie nie osiągnąłeś żadnych dochodów.
      • Gość: Ad76 Re: Umowa zlecenie IP: *.aster.pl 24.09.04, 20:34
        No dobrze, a jesli bym podpisał "umowę o dzieło" ?
        Jak tutaj ma się sprawa ? Też tracę prawo do zasiłku ? thx
        • asiuchna Re: Umowa zlecenie 26.09.04, 18:29
          Jeśli chodzi o umowę o dzieło lub zlecenie, nie powinno się być
          zarejestrowanym. Jeśli dowie się o tym UP, automatycznie Ty płacisz karę około
          500 złotych a firma która cię zatrudnia jeszcze więcej. Radzę albo przepisać na
          ten czas umowę na inną osobę lub pilnować się i to bardzo. Jeśli masz zlecenie,
          to lepiej zrób to pierwsze. Dobrze Ci radzę, mam podobne sytuacje u siebie w
          firmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka