Gość: Ad76 IP: *.aster.pl 24.09.04, 13:59 Czy jeśli podpiszę Umowę - zlecenie do końca roku to wyrejestrować się z Urzędu Pracy ( mam zasiłek przez pół roku jeszcze ) czy ściemniać że nie pracuję ? thx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaja Re: Umowa zlecenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:04 wyrejestrować się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shantimea Re: Umowa zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:10 tez mialam podobny problem, ale sciemnialam, jak na razie nie maialam z tego zadnych nieprzyjemności;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Umowa zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:19 ludzie!!!!przecież od tego odprowadza się składki na zus i podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Umowa zlecenie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 21:50 moj kumpel 4 lata temu pracował przez okres 2 lata na umowe zlecenie bez wyrejstrowywania sie. i do teraz nic sie nie stało ja pracowalem przez sierpień i wrzesien... i tez sie nie wyrejestrowałem... bo wszystko było tak zamotane, ze... ehh a w sumie to normalne w Polsce, tu nigdy nic nie jest OK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: provokator A jak jest z umową o dzieło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:33 Czy umowa o dzieło również obliguje do wyrejstrowania się z UP? Dodam ze niemam prawa do zasiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: A jak jest z umową o dzieło? 25.09.04, 22:09 Gość portalu: provokator napisał(a): > Czy umowa o dzieło również obliguje do wyrejstrowania się z UP? Dodam ze niemam > prawa do zasiłku. Również powinieneś się wyrejestrować, zauważ że za każdym razem kiedy idziesz się odchaczyć w UP to popdisujesz że w danym okresie nie osiągnąłeś żadnych dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad76 Re: Umowa zlecenie IP: *.aster.pl 24.09.04, 20:34 No dobrze, a jesli bym podpisał "umowę o dzieło" ? Jak tutaj ma się sprawa ? Też tracę prawo do zasiłku ? thx Odpowiedz Link Zgłoś
asiuchna Re: Umowa zlecenie 26.09.04, 18:29 Jeśli chodzi o umowę o dzieło lub zlecenie, nie powinno się być zarejestrowanym. Jeśli dowie się o tym UP, automatycznie Ty płacisz karę około 500 złotych a firma która cię zatrudnia jeszcze więcej. Radzę albo przepisać na ten czas umowę na inną osobę lub pilnować się i to bardzo. Jeśli masz zlecenie, to lepiej zrób to pierwsze. Dobrze Ci radzę, mam podobne sytuacje u siebie w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś