Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Boję się urzędu pracy

10.05.16, 18:26
    W PUP mówiono mi abym zapisała się do pracy sezonowej w zkładzie w mojej okolicy .Mówiłam , że pójdę ale jak miałam pójść to się bałam . Teraz mam iść do urzędu pracy i nie wiem co tam mam powiedzieć .
    Obserwuj wątek
      • za_mszowe Re: Boję się urzędu pracy 11.05.16, 17:25
        kolejna osoba co chodzi do PUP tylko po ubezpieczenie zdrowotne.
      • aksamitka93 Re: Boję się urzędu pracy 12.05.16, 11:28
        Ja akurat poszłam po pracę ,bo ubezpieczenia nie potrzebuję. Tylko u mnie łatwiej o pracę przez UP niż samemu ,bo pracodawcy mają dofinansowanie . Jak się pytać o pracę pytają się czy się jest zarejestrowanym w PUP. A do tego jak się jest nieśmiałym to trudno znaleźć pracę samemu. Zresztą w PUP już mi pomogli i czekam na odpowiedz z zakładu.
        • za_mszowe Re: Boję się urzędu pracy 12.05.16, 12:09
          to może pojdz najpierw do dobrego psychologa jak się boisz kontaktów z ludźmi. masz 23lata już i zachowujesz się jak przedszkolak.

pierwsze zdanie sformulowalas tak, że wynikalo wtedy z niego, że boisz sie pracy i unikasz jej jak ognia.
      • ewa.kawecka Re: Boję się urzędu pracy 23.05.16, 19:52
        Witam serdecznie,
        jestem za tym, żeby powiedzieć prawdę - że to dla Pani trudne, że budzi dużo lęku, że nie potrafi Pani sobie z tym sama poradzić. Być może warto by się było zastanowić nad wsparcie psychoterapeutycznym, tak aby Pani lęki nie hamowały Panią w działaniu (Poradnia Zdrowia Psychicznego).
        Pozdrawiam,
        Ewa Kawecka
      • skyfall001 Re: Boję się urzędu pracy 27.05.16, 13:45
        Też jestem zdania, że najlepiej jest powiedzieć prawdę. Jeżeli naprawdę chcesz pracy, nie ma się czego obawiać, powinni wziąć pod uwagę twoje obawy i jakoś pomóc.
        • za_mszowe Re: Boję się urzędu pracy 27.05.16, 17:05
          Ona pisze w taki sposob jakby pracy sie tez bala i w ogole bala sie kontaktu z ludzmi. P. ekspert Ewa tym razem dobrze poradzila. Urzad nie jest niczym strasznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka