Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wpłata zasiłku

IP: 83.144.120.* 04.10.04, 23:18
    Może ktoś sie orientuje czy możliwe jest przelanie zasiłku dla bezrobotnych
    na konto? Z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • Gość: niunia Re: wpłata zasiłku IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.10.04, 23:44
        jest możliwe, wpłacają na konto po 20 każdego miesiąca, a normalnie odebrałbyś
        wcześniej,chociaż zależy też w jakim banku masz konto, wiem,że nie do
        wszystkich banków przelewają.. a zresztą zależy to wszystko od miejscowości...
        proponuję,żebyś wszedł na stronę urzędu pracy swojej miejscowości i wszystko
        bedzie jasne.. pozdrawiam
        • Gość: szymon Re: wpłata zasiłku IP: 83.144.120.* 05.10.04, 00:16
          Szukałem na stronach mojego urzędu i kiszka nic nie ma w temacie...w każdym
          razie dziękuję za pomoc.
      • Gość: ania Re: wpłata zasiłku IP: *.vline.pl 05.10.04, 11:01
        nie bardzo rozumiem twoje pytanie.
        zasilek dla bezrobotnych dostajesz bo nie masz pracy. rejestrujac sie w UP
        zglaszasz chec do pracy i oglaszasz swoja do niej gotowosc. przychodzisz co
        miesiac "odchaczyc się" dostajesz kwitek na wyplate zasilku.
        jak wyobrazasz sobie wyplate kasy na konto????
        przeciez musisz pojsc do urzedu, i ewentualnie przyjac prace ktora by ci
        zaoferowali. to nie jest twoja pensja ktora wplaca sie na konto.
        tak wiec odpowiadam na twoje dziwne pytanie: nie nie mozna przelac zasilku na
        konto.
        jedyna taka mozliwosc jest przy zasilkach przedemerytalnych.
        radze sie zastanowic na przyszlosc przed zadaniem takiego pytania
        • Gość: Adam Re: wpłata zasiłku IP: *.aster.pl 05.10.04, 11:38
          Ania chyba coś kręcisz ?!
          Też jestem na zasiłku i już na drugiej wizycie musiałem podać numer konta, gdyż
          posiadam takowe.
          • krzysztofsf Re: wpłata zasiłku 05.10.04, 12:15
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Ania chyba coś kręcisz ?!
            > Też jestem na zasiłku i już na drugiej wizycie musiałem podać numer konta, gdyż
            >
            > posiadam takowe.

Zalezy. Jak ja bylem na zasilku (pup Szczecin) to odmowili przyjecia numeru konta , poniewaz woleli wysylac poszta.
        • Gość: bezpracy Re: wpłata zasiłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:21
          od 4 miesięcy dostaję zasiłek na konto
          i co miesiąc "odchaczam się" w UP
          a pieniądze na koncie mam zawsze wcześniej

> jak wyobrazasz sobie wyplate kasy na konto????
          normalnie przelewem musisz się tylko zgłaszać
          w terminie do UP
        • Gość: Oli Re: wpłata zasiłku IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.10.04, 14:21
          Masz mylne wiadomosci, bo przyszło mi sie własnie zarejstrowac w UP i swój
          zasiłek bede dostawał przelewem na konto (to nie jest zasiłek przedemerytalny):-
          )
          Musisz tylko wypełnic odpowiedni kwit odnosnie przelewów zasiłku na twoje konto
          i to wszystko
          pozdr
      • Gość: szymon Re: wpłata zasiłku IP: 83.144.120.* 05.10.04, 15:50
        Dziękuję wszystkim za pomoc a co do gotowości do pracy itp..to bzdura, owszem
        odchaczam się ale żadnej pracy oni mi nie oferują. Urząd pracy jest tylko
        pośrednikiem a oferty które posiadają nie zobowiązują do niczego, samemu musisz
        wyrazić chęć podjęcia tej pracy, do niczego cię nie przymuszają .tak to jest w
        szczecinie.Wnioskuję że teoretycznie mozliwoś przelania zasiłku istnieje ale
        nie jest to regółą ...
        • Gość: Ania Re: wpłata zasiłku IP: *.vline.pl 05.10.04, 21:26
          no nie wiem
          mnie w łodzi baba wysmiala jak ja spytalam o wplate zasilku na konto
          a do szymona: nie mowie ze up zalatwi ci prace ale ze masz do niej byc gotowy.
          tyle
          • Gość: szymon Re: wpłata zasiłku IP: 83.144.120.* 05.10.04, 23:58
            gotowy, hehe...dobre sobie..cały ten system śmiechu wart...od niedawna jestem
            bezrobotnym i to co zobaczyłem w urzędzie odrazu mnie zniechęciło do bezrobocia
            a cała ta gotowość to nic innego jak podpis na warunkowym zwolnienu...:)nie
            wiem czemu to tak naprawde ma służyć...pozdrawiam
            • krzysztofsf Re: wpłata zasiłku 06.10.04, 00:11
              Gość portalu: szymon napisał(a):

> gotowy, hehe...dobre sobie..cały ten system śmiechu wart...od niedawna jestem
              > bezrobotnym i to co zobaczyłem w urzędzie odrazu mnie zniechęciło do bezrobocia
              >
              > a cała ta gotowość to nic innego jak podpis na warunkowym zwolnienu...:)nie
              > wiem czemu to tak naprawde ma służyć...pozdrawiam

ma sluzyc zniecheceniu do bezrobocia
              • zaq28 Re: wpłata zasiłku 07.10.04, 09:56
                jako byly pracownik Urzedu Pracy moge Wam wyjasnic kilka kwestii tu
                poruszonych. Po pierwsze PUP przelewa pieniadze na konta, ale moze rowniez
                wyplacac gotowke. Po drugie: zglaszając sie na termin faktycznie potwierdzasz
                gotowosc do podjecia pracy (nie zgloszenie sie na termin skutkuje utrata
                statusu osoby bezrobotnej a tym samym zasilku, jesli bylo sie osoba uprawniona
                do jego pobierania oraz ubezpieczenia zdrowotnego). Po trzecie dwukrotna odmowa
                podjecia pracy przedstawionej przez PUP skutkuje rowniez wykresleniem z
                ewidencji PUP. Oczywiscie odezwa zaraz sie glosy po co mi ubezpieczenie itd.
                jesli chcesz wiedziec zadzwon do NFZ i zapytaj kogos ile kosztuje np.
                osobodzien w szpitalu, mozesz sie zdziwic a przy braku ubezpieczenia placisz z
                wlasnej kieszeni.

Pozdrawiam
                • Gość: szymon Re: wpłata zasiłku IP: 83.144.120.* 07.10.04, 10:19
                  Potwierdzam.Byłęm właśnie w pupie:)można dostać kase na konto.A z innej
                  beczki...to niesłyszałem żeby pup oferował komuś prace, Panie tam zasiadające
                  same odwodzą od podjęcia pracy poprzez urząd argumentując że jak się odmówi to
                  traci się zasiłęk.Któregoś razu chciałem numer tel do któregoś z pracodawców a
                  Pani powiedziała mi że po co , że tam mało płacą i jak się Panu praca nie
                  spodoba to już zasiłek nie będzie mi przysługiwał jak z niej odejdę ..:)
                • aniaup Re: wpłata zasiłku 07.10.04, 12:38
                  no dobrze
                  a co jesli znajde sobie prace?
                  czy up wyplaci mi zasilek za poprzedni miesiac?
                  no bo jak ide np.18 maja to dostaje kase za kwiecien wiec jesli dostne prace
                  powiedzmy 16 czerwca to czy powinnam dostac pieniadze za maj?
                  zagmatwane jaest to pytanie jak cala procedura ;-))
                  pozdr
                  • zaq28 Re: wpłata zasiłku 07.10.04, 13:33
                    tak, PUP wyplaci Ci pieniadze za maj w czerwcu i za czesc przykladowo podanego
                    przez Ciebie czerwca do dnia wyrejestrowania z UP w lipcu
                    • Gość: Joasia Re: wpłata zasiłku IP: *.aster.pl 30.11.04, 12:37
                      dzięki zaq28 miałam podobne pytanie ale koleżanka mnie uprzedziła ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka