sarenka_forum 13.09.02, 18:22 Czy są tu osoby z przebytym zespołem Korsakowa lub członkowie rodzin takich osób? Proszę o kontakt. Sar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quba Re: Zespół Korsakowa 04.12.02, 18:47 sarenka_forum napisała: > Czy są tu osoby z przebytym zespołem Korsakowa lub członkowie rodzin takich > osób? > Proszę o kontakt. > Sar tego zespołu sie nie przebywa - jest bowiem nieuleczalny Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka20074 Re: Zespół Korsakowa 02.09.14, 19:15 TAK moja mama miała korsakowa i polineuropatie lekarze nie dawali zadnych szans na wyleczenie przechodziłam z nia gechenne ale dałam rade teraz jest normalna sama juz mieszka tylko jeszcze nie chodzi ale rehabilitacje działają a co to zaburzeń pamieci i róznych tam lukach wszystko wruciło do normy odbudowały sie nerwy obwodowe jest poprostu normalna wszystko sama robi i normalnie kontaktuje a brała tylko witaminy odstawiłam jej te psychotropy bo jej mózg tłumiły sama zdrowa zywnosc i witaminy b12 b1 b6 pp a teraz to tylko ma b12 i b1 Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Zespół Korsakowa 03.09.14, 10:33 polineurtopatia w fazie wstepnej rzeczywiscie sie cofa..lub co anjmaniej nie rozwija dalej. tak wlasnie bylo u mnie. co do korsakowa, niestety i na szczescie nie doswiadczylem. o takie sytuacje chyba lepiej pytac lekarza...bedzie to kompetentna odpowiedz. moze Deo...w koncu to lekarz od pijakow Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Zespół Korsakowa 02.09.14, 20:15 sarenka_forum zapytała: > Czy są tu osoby z przebytym zespołem Korsakowa lub członkowie rodzin takich > osób? ______________________________________________. Zadalas to pytanie na Forum Uzaleznien, wiec moge tylko potwierdzic pierwsza odpowiedz uczestnika tego Forum... Zespolu Korsakowa sie nie "przebywa"... - To choroba nieuleczalna, nieodwracalna prowadzaca w prostej linii do smierci, wiec od osoby z zespolem Korsakowa odpowiedzi tu nie otrzymasz, (chyba ze od czlonka jego rodziny...!?) A... Ps. Bardzo czesto "Korsakow" mylony jest z delirka, ktora poprzedza ten "zespol K." Odpowiedz Link Zgłoś