Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca dla psychologa

IP: *.hestia.pl / 81.210.14.* 19.10.04, 16:18
    Cześć! Powoli wpadam w depresję...Nie mogę znaleśc pracy:( Skończyłam rok
    temu psychologię na UG, znam angielski, włoski, obsługuję kompa itd. Co ze
    mną jest nie tak??? Czy bez "pleców" na prawde nie można już mieć pracy?
    Marzy mi się zatrudnienie w "budżetówce" ale straciłam już wiarę i optymizm.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mary27wawa Re: praca dla psychologa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 20:50
        Nie martw się, na pewno znajdziesz pracę może nie od razu. Psycholog popada w
        depresję? W takich chwilach moze przydac się Ci Twoje wykształcenie. Ja szukam
        pracy w zawodzie od jakiś 2 lat a skonczyłam architekture krajobrazu i
        postanowiłam że otworze własny interes. Nie bede pracowac u kogoś kto, jak moim
        znajomym płaci 1000 zł choć pracuja juz w tych miejscach 5 lat, bez żadnych
        podwyżek. Wiele osób jest w takiej sytuacji jak Ty
        Powodzenia.
      • Gość: a*** Re: praca dla psychologa IP: 217.153.15.* 20.10.04, 19:03
        Dziękuję za słowa wsparcia :) Co do depresji, to coż - "szewc bez butów chodzi"
        :) Nie poddam się tak łatwo i za chwilę znowu wysyłam porcyjke cv :) Pozdrawiam
        cieplutko :) Ania
      • Gość: taka jedna Re: praca dla psychologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:10
        JAk budżetówka - to spróbuj w Urzędach pracy i w wojewódzkich urzędach pracy -
        ale uważaj na współpracowników - tam atmosfera potrafi być baardzo niezdrowa...
        Niestety...
      • losiu4 Re: praca dla psychologa 21.10.04, 10:10
        budzetówka bez znajomości to ciężka sprawa. Nawet jesli trafisz tam jakimś
        cudem, możesz mieć ciężkie przeżycia (w zależności od tego, na jakiego szefa i
        współpracowników trafisz, gdyż niektórzy mogą być niezadowoleni, ze ich pupilka
        nie przyjęto). Próbuj dalej. I po urzędach i po innych firmach (np. doradczych).

Pozdrawiam i powodzenia życzę

Losiu
        • Gość: Ania Re: praca dla psychologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:12
          Czy gdybys miała podjac drugi raz decyzje o wyborze kierunku studiów czy
          wybrałabyś psychologię.Pytam bo ja stoje teraz własnie przed takim wyborem i
          czytajac to mam watpliwosci co do wyboru psychologii.Widze ze po tym kierunku
          jest naprawde trudno o pracę.
      • Gość: Magda Re: praca dla psychologa IP: *.com 26.11.04, 15:55
        Witaj! Z wukształcenia jestem psychologiem klinicznym. Od ponad 1,5torej roku szukałam pracy w zawodzie . Tuż po studiach, bez doświdczenia, trudno jest znleść pracę .Jedyną szansą są staże i praca na zasadach wolontriatu. Bez doświadczenia absolwenci psychologii nie mają szansy na znalezienie pracy. Moja rada...staże..staże..staże (oczywiście w międzyczasie radziłabym nie rezygnować z poszukiwań pracy i wysyłania CV.. bo szczęście może niespodziewanie się uśmiechnąć)Powodzenia !
        • sephorka Re: praca dla psychologa 26.11.04, 23:20
          Witaj, powiedz gdzie szukasz tej pracy? Również jestem po psychologii i jest
          ciężko, naprawdę ciężko według mnie, chociaż są osoby, które bez względu
          na "trudne czasy" doskonale sobie radzą, a inne nie potrafią się odnaleźć. Sama
          się zastanawiam do której grupy należę. Choć na razie nie pracuję (mam małe
          dziecko) to moje skromne doświadczenia to głównie praca nie w zawodzie. Zaraz
          po studiach znalazłam kilka świetnych propozycji pracy jako psycholog ale...
          jako wolontariuszka. Czy polecam? Troche doświadczenia, odbyte szkolenia za
          friko, ale z czasem nie miałam już tyle entuzjazmu kiedy nie miałam ani grosza
          w portfelu, a nawet stany depresyjne były, przyznam się szczerze. Studia
          skończyłam dwa lata temu dlatego teraz chciałabym już normalnie (za pieniądze)
          pracować w zawodzie, najchętniej w szkole, bez znajomości oczywiście.
          Wcześniej jednak muszę chyba popracować nad swoim pozytywnym nastawieniem, ktoś
          w końcu tę pracę zdobywa. Życzę Tobie i sobie wieeele wytrwałości!
          • Gość: paulina Re: praca dla psychologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:43
            Najchętniej pracowałabym w łodzi ale jak trzeba będzie to pojade też i do
            stolicy.Wierzę, że w końcu sie uda i Tobie i mnie. Jak narazie prowadzę różego
            rodzaju kursy i szkolenia ale chciałabym już cos bardziej stałego
      • Gość: Sajda Re: praca dla psychologa IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 27.11.04, 12:18
        Witaj!Ja mam pokrewny zawód-jestem pedagogiem i socjoterapeutą.Studia
        skończyłam w tym roku i wiem, że z pracą jest bardzo ciężko.Szukałam długo i
        coś się trafiło.Tyle,że na pół etatu(budżetówka).Myślałam,że będę mogła
        prowadzić grupę młodzieży,ale się bardzo pomyliłam.Jestem od
        tego,by "przynieść,podać i pozamiatać".Więc po co człowiek uczy się tyle lat?
        Zazwyczaj jest tak,że przyjmują kogoś nawet bez uprawnień,bo jest się znajomym
        lub krewnym dyrekcji!Czy tak ma wyglądać nasza Polska?Nie dziwię się,że tyle
        młodych ludzi emigruje stąd...Pozdrawiam!
        • Gość: greg Re: praca dla psychologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 18:20
          a gdzie szukasz w budżetówce, widzę że źle szukasz, pracy dla psychologów jest
          pod dostatkiem lecz trzeba wiedzieć gdzie ją znaleźć i co dokładnie chcesz
          robić-psycholog po UŁ- jeśli jesteś zainteresowana -mój mail career_study@o2.pl
          • dzika_roza Re: praca dla psychologa 02.12.04, 23:07
            hej, a masz na mysli psychologie kliniczna czy taka bardziej zw. z HR, rekrutacja?
            pozdrawiam
            • Gość: greg Re: praca dla psychologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:20
              enigmatycznie i jedna i druga dziedzina dają pole do popisu
      • Gość: SIMON Re: praca dla psychologa IP: *.77.udn.pl 10.12.04, 09:56
        Najpierw musisz się nauczyc polskiej ortografii:nie "znaleść" tylko "znaleźć",
        nie "na prawdę" ale "naprawdę".pozdrawiam;-)
      • Gość: Dyrektor PPP Re: praca dla psychologa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 17:09
        Szukam psychologa do pracy w Poradni Psychologiczno- Pedagogicznej w Chojnie
        woj. zachodniopomorskie.Jeżeli jesteś zainteresowana napisz do mie. Proszę o
        więcej danych o sobie. Pozdrawiam
        pppchojna@wp.pl
      • Gość: klara Re: praca dla psychologa IP: *.crowley.pl 13.12.04, 15:18
        mam koleżankę po psychologii, też b. długo szukała pracy. Ale w koncu znalazła -
        najpierw pracowala w ośrodkach pomocy społecznej i przykościelnych ośrodkach
        dla niepełnosprawnych (po pół etatu) oraz jako wolontariusz w szpitalu, po roku
        wolontariatu zaproponowano jej cały etat. Nie miała żadnych znajomości - to
        pocieszające. Jest zadowolona. Poskładaj też do szkół i ośrodków opiekuńczych -
        jej koleżanka (też psycholog) dostała pracę - w gimnazjum - bez znajomości.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka