Gość: zainteresowana IP: 80.94.35.* 27.01.06, 10:26 Czy do ubiegania sie o takowy trzeba przepracowac w UK te 12 miesiecy???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ghrom Re: councill tax benefit IP: *.static.dsl.as9105.com 27.01.06, 12:06 Jak nie ma, jak jest: www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/council_tax_benefit.asp A do autorki pytania: ten link wyskakuje jako pierwszy po wpisaniu w google 'council tax benefit', leniu smierdzacy :P Zdrowko, ghrom.com/index.php?go=faq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: councill tax benefit IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:29 Moze od tego trzeba bylo zaczac wszechwiedzaca? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: councill tax benefit 27.01.06, 18:36 easy tiger... co do samych benefitów, to na stronie podanej przez przedmówce mówia o 24 miesiacach i (cos na ksztalt) "centrum zyciowego" w UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: councill tax benefit IP: 80.94.35.* 28.01.06, 13:49 moze nie mam czasu studiowac tego wszystkiego. Wniosek ode mnie przyjeto, ale w odmowie dostalam cos o 12 miesiacach pomimo, ze nie zlozylam kompletu dokumentow. Teraz minal termin na dostarczenie brakujacego dokumentu (odpowiedz w sprawie child benefit) i borough przyslalo mi kolejna odmowa tym razem z powodu niedostarczenia brakujacego dokumentu. A myslalam ze w polskich urzedach jest balagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubek Re: councill tax benefit IP: *.range86-133.btcentralplus.com 28.01.06, 15:29 balagan? z tego co opisalas wnioskuje, ze przyjeto od ciebie wniosek pomimo, ze nie mialas wszystkich papierow... twoja sprawe rozpatrzono powtornie, mimo ze ci sie nie chcialo doniesc brakujacych dokumentow a ty jeszcze narzekasz? w polsce to by cie nie obsluzyli bez wszystkich papierow i podpisu moherowego swiadka ;) z tego co opisalas chcieli ci isc na reke i rozpatrzyli sprawe ale jak ty sobie olalas to czemu oni mieliby sie wyginac zeby tobie pomoc? jakbys sie pofatygowala za pierwszym razem zeby sprawe wyjasnic to bys wiedziala jaka jest twoja sytuacja winic balagan w urzedach (tak polskich jak i za granica) jest najlatwiej, podyrdac do biura lub zadzwonic to juz zbyt wielki wysilek... (tut, tut) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: councill tax benefit IP: *.ppp.onetel.net.uk 29.01.06, 11:00 Wrecz przeciwnie. Dostalam odmowe, bo po dostarczeniu papierow z Home office zobaczyli ze nie mam 12 miesiecy. Na decyzje w sprawie child benefit musze jeszcze poczekac, a to wiazaloby sie z chodzeniem do borough co dwa tygodnie i proszeniem o przedluzenie terminu na dostarczenie tej decyzji. Poniewaz juz dostalam odmowe ze wzgledu na 12 miesiecy, nie chcialam fatygowac urzednikow wystawianiem przedluzen co 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: councill tax benefit IP: *.server.ntli.net 29.01.06, 17:06 Home Office i 12 miesięcy nie wydaje mi się relevant w tym wypadku. Raczej dostałaś odmownie bo progi dochodowe uprawniające do housing i council tax benefit są bardzo niskie (choć dla tego drugiego nieco wyższe), tak że normalnie pracujący człowiek raczej ma małe szanse. Za to na 100% przysługuje ci children benefit i child tax credit. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman google 28.01.06, 15:37 podziwiam upor osob, ktore wciaz wola sie naklikac, zeby znalezc wlasciwe forum, zalogowac sie, zadac pytanie i potem jeszcze raz to samo zeby przeczytac odpowiedzi (nie wspominajac o czekaniu). na 90% pytan zadanych na tym forum mozna by odpowiedziec "google" bo faktycznie zazwyczaj pierwsze wyniki wyszukiwania sa najtrafniejsze. szczegolnie jesli sie doda " " na poczatku i na koncu wyrazenia. mam dosc. dopisuje sobie link do google w sygnaturze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: councill tax benefit IP: *.static.dsl.as9105.com 27.01.06, 12:07 A, klleje. Nie zauwazyllem ;] Zdrowko, ghrom.com/index.php?go=faq Odpowiedz Link Zgłoś