Gość: u_l_a_n @wp.pl IP: *.4web.pl 08.11.04, 19:03 dlaczego przepisy są tak ograniczone tylko dla małżeństw a co z osobami samotnie wychowującymi dzieci do 15 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aDI Re: Uprawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:01 TO WSZYSTKO BZDURY BO JAK JUZ STRACISZ PRACE TO URZEDNIK Z PUP NAPEWNO COS ZNAJDZIE ZEBY NIE DAC CI ZASILKU LUB GO OBCIĄĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uprawnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 16:50 jakie prawa ma osoba bezrobotna? - nijakie urzędy pracy wszystko robią aby ludziom zabrać zasiłki wiem na własnym przkładzie . W miesiącu w którym miałem dostac zasiłek urząd pracy przysłał wezwanie z dnia na dzień aby zgłosić się na szkolenie, okazało sie ze to szkolenie budowlane bez zagwarantowania pracy pózniej i w sumie pan jakiś tam szantażem kazał brać bo zabiorą zasiłek i tak tez się stało . Dlaczego nikt z tego urzędu nie wybrał osób które miały jakiś kontakt z pracą na budowie ja osobiście nigdy nie miałem i poświęcić ponad mieśiąc na szkolenie którego nie chce a do którego zmuszają to za dużo bo przez miesiąc wakacyjny można sobie znalezc pracę a jesli nawet , to są duże szanse . Urzędy pracy mają nasze świadectwa pracy i kwalifikacie to dlaczego zmuszają do czegoś na siłe czego nigdy się nie robiło i nie chce robić czemu nie mamy wyboru , czemu oni nie kierują się kwalifikacjami przecież są osoby które się tym interesuja i przydałoby im się może taki kurs a nie oni złapią pierwszych z brzegu i akurat z zasiłkami . jaki my mamy wybór, na siłe chcą zmieniać nasze kwalifikacje bez pytania czy nam odpowiada czy nie, jaka to jest wolność do wszystkiego z przymusem nasze urzędy pracy to jeden wielki motłoch i biznes dla pracujących tam, wyżej postawionych osób. wiedzą że ludzie nie mają pieniędzy to zabierają bo muszą obsadzić wysmarowane miejsca na kursie przymusowym który wcale a wcale nie siega niektórych ludzi ambicji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_wroc Re: Uprawnienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 15:40 nikt jednak ni episze co pozostaje tkaiej osobie po ustaniu bezrobocia,nikt tez nie pisze ze osoba taka ma prawo ubiegac sie w tej chwili o rodzinne,ale tego w urzedzie sie nigdzi eczlowiek nie dowie,a zeby bylo smieszniej to informacja tka awisi ale w MOPS`ie tyle ,ze tam nikt nie chodzi.J aniestety musiałam i to co rpzeszłam przez ten czas tokoszmar niewiedzy i urzedniczego burdelunakólkach,to wieczne przekładanie paierków,mam za osba wywiad środowiskowy i wciaż muszę donosic te same dokumenty, leków nie dostane bo nei ma podobvno pieniedzy i odsyla sie ludzi do caritasu toobłed od grudnia choruje i nikt w urzedzie od 95 roku nei zaproponoiwal mi zadnej pracy zgodnej z moim zawodem!!!!!!!!!!!!!ostnio zaproponowano mi prace fizyczna niezgodna z wyksztalceniem za 300zl miesicznie bo pami znalzla podobne nazwisko jak moje i nei sprawdzila numeru dowodu, po prostu sama frajda i nei ma co mydlic oczu unia bo ja wiek 25 lat juz dawno mam za soba a pierwszy raz rejestrowalam sie w urzedzie10 lat temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam redakcje czytam te wasze artykułu i stwierdzam ,ze niczego nie daja ,powinniście bardziej śledzic co sie dzieje na rynku zamiast powtarzac bzdury ktore drukujecie,polecam wydania prasy prawniczej np.Rzeczpospolita i Gazetę Prawna,mam przynajmniej pracuja ludzie k,ktorzy sie na tym znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Uprawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:41 Dlaczego tak beznadziejnie u nas w Polsce jest że zasiłek dla bezrobotnego trwa tylko 6 m-cy przecież w końcu jesteśmy w Uni miało się nam poleprzyć a skrócono zasiłek do 6 m-cy. Przecież to nie nasza wina że zakłady niewytrzymują takiego obciążenia ZUS i podatków- gdzie byle jakiś Niemiec ma ulgi a po roku zamyka nasze Zakłady i my jesteśmy bezrobotni. Odpowiedz Link Zgłoś