Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Uprawnienia

IP: *.4web.pl 08.11.04, 19:03
    dlaczego przepisy są tak ograniczone tylko dla małżeństw a co z osobami
    samotnie wychowującymi dzieci do 15 roku życia
    Obserwuj wątek
      • Gość: aDI Re: Uprawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:01
        TO WSZYSTKO BZDURY BO JAK JUZ STRACISZ PRACE TO URZEDNIK Z PUP NAPEWNO COS
        ZNAJDZIE ZEBY NIE DAC CI ZASILKU LUB GO OBCIĄĆ
        • Gość: gość Re: Uprawnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 16:50
          jakie prawa ma osoba bezrobotna? - nijakie urzędy pracy wszystko robią aby
          ludziom zabrać zasiłki wiem na własnym przkładzie . W miesiącu w którym miałem
          dostac zasiłek urząd pracy przysłał wezwanie z dnia na dzień aby zgłosić się na
          szkolenie, okazało sie ze to szkolenie budowlane bez zagwarantowania pracy
          pózniej i w sumie pan jakiś tam szantażem kazał brać bo zabiorą zasiłek i tak
          tez się stało . Dlaczego nikt z tego urzędu nie wybrał osób które miały jakiś
          kontakt z pracą na budowie ja osobiście nigdy nie miałem i poświęcić ponad
          mieśiąc na szkolenie którego nie chce a do którego zmuszają to za dużo bo przez
          miesiąc wakacyjny można sobie znalezc pracę a jesli nawet , to są duże szanse .
          Urzędy pracy mają nasze świadectwa pracy i kwalifikacie to dlaczego zmuszają do
          czegoś na siłe czego nigdy się nie robiło i nie chce robić czemu nie mamy
          wyboru , czemu oni nie kierują się kwalifikacjami przecież są osoby które się
          tym interesuja i przydałoby im się może taki kurs a nie oni złapią pierwszych z
          brzegu i akurat z zasiłkami . jaki my mamy wybór, na siłe chcą zmieniać nasze
          kwalifikacje bez pytania czy nam odpowiada czy nie, jaka to jest wolność do
          wszystkiego z przymusem nasze urzędy pracy to jeden wielki motłoch i biznes dla
          pracujących tam, wyżej postawionych osób. wiedzą że ludzie nie mają pieniędzy
          to zabierają bo muszą obsadzić wysmarowane miejsca na kursie przymusowym który
          wcale a wcale nie siega niektórych ludzi ambicji....
      • Gość: ewa_wroc Re: Uprawnienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 15:40
        nikt jednak ni episze co pozostaje tkaiej osobie po ustaniu bezrobocia,nikt tez
        nie pisze ze osoba taka ma prawo ubiegac sie w tej chwili o rodzinne,ale tego w
        urzedzie sie nigdzi eczlowiek nie dowie,a zeby bylo smieszniej to informacja
        tka awisi ale w MOPS`ie tyle ,ze tam nikt nie chodzi.J aniestety musiałam i to
        co rpzeszłam przez ten czas tokoszmar niewiedzy i urzedniczego
        burdelunakólkach,to wieczne przekładanie paierków,mam za osba wywiad
        środowiskowy i wciaż muszę donosic te same dokumenty, leków nie dostane bo nei
        ma podobvno pieniedzy i odsyla sie ludzi do caritasu toobłed od grudnia choruje
        i nikt w urzedzie od 95 roku nei zaproponoiwal mi zadnej pracy zgodnej z moim
        zawodem!!!!!!!!!!!!!ostnio zaproponowano mi prace fizyczna niezgodna z
        wyksztalceniem za 300zl miesicznie bo pami znalzla podobne nazwisko jak moje i
        nei sprawdzila numeru dowodu, po prostu sama frajda i nei ma co mydlic oczu
        unia bo ja wiek 25 lat juz dawno mam za soba a pierwszy raz rejestrowalam sie w
        urzedzie10 lat temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam redakcje czytam te wasze artykułu i stwierdzam ,ze niczego nie
        daja ,powinniście bardziej śledzic co sie dzieje na rynku zamiast powtarzac
        bzdury ktore drukujecie,polecam wydania prasy prawniczej np.Rzeczpospolita i
        Gazetę Prawna,mam przynajmniej pracuja ludzie k,ktorzy sie na tym znaja.

• Gość: ewa Re: Uprawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:41
        Dlaczego tak beznadziejnie u nas w Polsce jest że zasiłek dla bezrobotnego trwa
        tylko 6 m-cy przecież w końcu jesteśmy w Uni miało się nam poleprzyć a skrócono
        zasiłek do 6 m-cy.
        Przecież to nie nasza wina że zakłady niewytrzymują takiego obciążenia ZUS i
        podatków- gdzie byle jakiś Niemiec ma ulgi a po roku zamyka nasze Zakłady i my
        jesteśmy bezrobotni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka