wargusia1 15.11.13, 22:07 Witajcie czy ktoś coś wie na ten temat mam na myśli co z nagrodą i oficjalną listą która miała być do 30 października ?? Centrala nie wyrabia czy jak? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doradca.pl Re: Liga mistrzów 16.11.13, 07:06 dlaczego tylko osoby z pierwszych miejsc w ligach dostaną nagrody, czy nie można by nagrodzić np. pierwszej trójki? gdyby kazdy pracownik dostał takie wsparcie, jak u nas pracownik który zajał pierwsze miejsce w lidze to by była inna sytuacja i ranking liderów też wyglądał by inaczej, ale tak nie jest. kiedyś był konwent sprzedawców i tam nagrodzono 500 pracowników ( w tym oczywiście kierowników,dyrektorów) nie rozumiemy tego, wszyscy pracujemy ciężko i kazdemu zależy na dodatkowym wsparciu, pomarzyć można.... Odpowiedz Link
danielka05 Re: Liga mistrzów 16.11.13, 09:57 Zajełam pierwsze miejsce w lidze,zadnego wsparcia od przełożonego nie miałam , wręcz przeciwnie-gdy w pewnym momencie byłam druga to żadna z kolżeanek nie powiedziała oddam ci mój kredyt, albo kredyt agencj ,ror,lokatę .Cały czas słyszę o współpracy całego oddziału,szkoda ,że jest tylko gadanie.za 10 pkt co niektórzy by w łyżce wody utopili . TAK DZIAŁA NOWY RTYTM. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Liga mistrzów 16.11.13, 10:46 Gratulacje - jestes dzielna . Pełny szacun. Odpowiedz Link
wargusia1 Re: Liga mistrzów 16.11.13, 12:59 Dokładnie Danielka u mnie to samo nikt się nawet nie zapytał a co dopiero odstąpił swoje punkty... ciężko sama no to pracowałam i co mam w zamian - 2 miesiące bez odzewu ani nie wiadomo co jest nagrodą ani nie wysłano oficjalnej listy...;/ gdybym wiedziała że tak będzie to wszystkich klientów przeciągałabym na nowy kwartał bo w sumie daremnie ponad 2 tys ptk poszło w powietrze a przynajmniej miałabym zajebisty start w październiku!!!! Odpowiedz Link
obb.serwator Proszė o uskunięcie poprzedniego wpisu 16.11.13, 13:02 Zawiera wulgaryzm, a więc łamie Zasady Odpowiedz Link
skuter44 Re: Proszė o uskunięcie poprzedniego wpisu 16.11.13, 13:25 [b]DO CZEGO DOSZŁO !!![/b] Zajebiście” to nie wulgaryzm. To już komplement Po latach funkcjonowania we współczesnej polszczyźnie słowo „zajebiście” straciło już znaczenie wulgarne. Przeciwnie: teraz to jest komplement – tłumaczy dr Jolanta Piwowar, językoznawca z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. Przeczytaj cały tekst: „Zajebiście” to nie wulgaryzm. To już komplement - Gazeta Olsztyńska gazetaolsztynska.pl/120811,Zajebiscie-to-nie-wulgaryzm-To-juz-komplement.html#ixzz2koKNaDkl Odpowiedz Link
obb.serwator Re: Proszę o usunięcie wpisu skutera 16.11.13, 13:32 Powód to użycie i powtórzenie wulgaryzmu co jest niezgodne z Netykietą. polska.newsweek.pl/prof--miodek---nie-znosze-slowa-zajebiscie--jest-wstretne-fonetycznie-,85892,1,1.html Odpowiedz Link
ukryty_wafel No i mamy Forumowego Taliba :) 16.11.13, 14:23 Obserwator, strażnik moralności :) Słuchaj, proponuje byś zajął sie swoimi sprawami zamiast zaśmiecac swoimi wnioskami do Admina. Jak chcesz zwrócić uwage, mozesz napisac do Admina na priv. Jak na razie zakłócasz dyskusje i zasmiecasz watki za co sam mozesz wylecieć :) A na pewno Admini powinni skasowac twoje wpisy, :) Słowo zajebisty, weszło juz do codziennego języka :) Odpowiedz Link
danielka05 Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 16.11.13, 15:05 Wargusia1, z tego co wyczytałam w regulaminie to już powinny być ostateczne wyniki ,a nagrody pieniężne to tylko dla najlepszych sprzedawców w Polsce,dla pozostałych był planowany wyjazd szkoleniowy . Odpowiedz Link
wargusia1 Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 16.11.13, 16:16 Obserwator weź mnie nie rozśmieszaj Z tego co wiem to wyjazd miał być dla 1 miejsca w danej lidze ;/ a o nagrodzie pieniężnej nic nie słyszałam... U was w oddziałach już sa oficjalne wyniki? Odpowiedz Link
nimfa09 Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 16.11.13, 21:32 tak, dla doradców jest nagroda tylko za 1 miejsce w lidze, a dla kierowników i menedżerów na których muszą wyrobić pracownicy są narody dla 2 miejsc w lidze. ps. w ubiegłym roku w samolocie z zwycięscami na wycieczkę poleciało połowę centrali :((((((( Odpowiedz Link
cornel75 Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 16.11.13, 23:48 ukryty_wafel napisał: > A na pewno Admini powinni skasowac twoje wpisy, :) > Słowo z..., weszło juz do codziennego języka :) To słowo nie weszło do codziennego języka. Chyba że masz na myśli specyficzną grupę ludzi, którzy używają w nadmiarze słów na k i ch. Słowo z... jest zwykłym wulgaryzmem i jego używanie na forum łamie Netykietę. Przyłączam się do obserwatora o usuwanie wpisów zawierających wulgaryzmy. Proszę o przestrzeganie Regulaminu. Odpowiedz Link
doradca.pl Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 17.11.13, 06:56 niesprawiedliwość była jest i będzie, jeśli nagrodzeni zostali pracownicy którzy zajęli pierwsze miejsca w ligach, po prostu ktoś z góry określił w Centrali złe kryteria i już, czy Centrala zdaje sobie sprawę ile pracy kosztuje zajęcie pierwszego miejsca w lidze???? a drugie??? i trzecie???? itd???? chyba nie..... te kolejne miejsca też walczyły, do końca ...... Odpowiedz Link
tergam Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 17.11.13, 09:18 doradca.pl napisała: > niesprawiedliwość była jest i będzie, jeśli nagrodzeni zostali pracownicy którz > y zajęli pierwsze miejsca w ligach, po prostu ktoś z góry określił w Centrali z > łe kryteria i już, czy Centrala zdaje sobie sprawę ile pracy kosztuje zajęcie p > ierwszego miejsca w lidze???? a drugie??? i trzecie???? itd???? chyba nie..... > te kolejne miejsca też walczyły, do końca ...... Wygrany zawsze jest jeden. Piszesz drugie, trzecie. To czemu nie czwarte, piąte, każde? Pomysł zajebisty tylko nic wspólnego nie ma z rywalizacją. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 17.11.13, 09:31 Centrala zdaje sobie sprawe ile to pracy zając miejsce w ścisłej czołówce. I jesli te konkursy maja byc motywacja, na koncu powinna byc sowita nagroda. A czemu liderzy crankingow zuja sie pokrzywdzeni? Tego naprawde na Boga nie wiem! Odpowiedz Link
sparkaska Re: No i mamy Forumowego Taliba :) 17.11.13, 10:22 Nimfo Danielko napisałam przy zasadności ilości kierowników swoją opinię. cóż mogę dodac jedynie to że się mogę z Wami założyc o dobry trunek że za ligę mistrzów na wycieczkę to śmietanka z centrali pojedzie. albo już była:( a my się topimy w łyzce wody za 10 pkt. przykre,. Odpowiedz Link
0liga Liga mistrzów 16.12.13, 17:06 "To będzie wyjazd życia" - słowa Prezesa na temat wyjazu, zapomniał tylko dodać,że tyko dla Elity. Jak zwykle dyrektorzy i kierownicy zbierają laury, a to my pracownicy robimy wszystko aby ten bank istniał. Każdy z nas, każdego dnia daje z siebie wszytko a za to zostaje oszukany!!! Miał być wyjazd a jest wielkie zero. OSSA to tylko po to aby nas uciszyć, jak zwykle dostaliśmy po tyłkach. Ciekawe jak oni czuli by się na naszym miejscu. Odpowiedz Link
wargusia1 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 19:21 ale będzie też kasa także liczę na minimum 2 tysiaki!!! mam nadzieje że się nie zawiodę :( Odpowiedz Link
danielka05 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 19:22 Masz rację . wyszło jak zawsze w PKO BP .Walka o każdy punkt.zwlekanie 2,5 miesiąca po to, aby teraz otrzeć BUZIĘ OSSĄ. Byłam juz tam co najmniej trzy razy i więcej nie mam zamiaru jechać. niech się organizatorzy wypchają i więcej jna mnie nie liczą, idę dalej SWOIM RYTMEM, Koniec sprzedaży na siłę wspaniałych produktów, ubezpieczeń. funduszy.Od trzech lat mimo,ze zawsze najwyższe wykonanie planów zadnej powaznej podwyżki bo ma pani premię,nagrody,nawet zmiana stanowska nic nie dała. Odpowiedz Link
2doradca Liga mistrzów 16.12.13, 20:17 2 tysiaki!!! taki wyjaz wart jest ok 15 tysiaków, jak zwykle dajecie się sprzedac za marne grosze!!!! Ja chcę sprawiedliwości i wyjazdu, dlaczego kadra nic nie robi a jedzie????? Odpowiedz Link
agrafek10 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 21:01 danielka05 napisała: Koniec sprzedaży na siłę wspaniałych produktów, ubezpieczeń. funduszy. Sprzedaj nam patent jak się sprzedaje na siłę ;)))))))))))) Odpowiedz Link
robol10 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 20:36 LIGA MISTRZÓW? Hmmmmm bardzo ciekawe określenie!!! Chyba LIGA KADRY KIEROWNICZEJ!!! Robole pracują, a Kadra się bawi!!! To my tyramy, harujemy !!! Ossa to naprawdę" podróż życia" na pewno nie zapomnimy do końca życia!!!!!! Odpowiedz Link
wargusia1 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 20:51 a kadra to gdzie jedzie ?? tylko nie żartujcie że oni zgarniają Mexyk :( Odpowiedz Link
2doradca Re: Liga mistrzów 16.12.13, 21:03 No a jak kadra leci do Meksyku a my do Ossy Odpowiedz Link
wargusia1 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 21:38 kurcze no cóż nam pozostaje mam nadzieję że w Ossie alkoholu nie będzie brakowało hehe :) i małym SPA też bym nie pogardziła przynajmniej poczułabym się prawie jak w Mexyku :) Odpowiedz Link
2doradca Re: Liga mistrzów 16.12.13, 21:48 Tu nie chodzi o wyjazd tu chodzi o zasady fer play obiecywali i nie dotrzymali slowa!!! Odpowiedz Link
ja199702 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 21:58 I tu jestem ciekawa jak czuja sie dyrektorzy sprzedażny, którzy motywowali do pracy swoje oddziały opowieściami o Meksyku. Az im współczuje ... Odpowiedz Link
2doradca Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:00 Macie rację pozostaje nam tylko płacz i lament. Odpowiedz Link
q.p.r Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:03 2doradca napisała: > Macie rację pozostaje nam tylko płacz i lament. taaa qrede piplaczcue sobie to wam sue dobrze robi; qrede co za ludzi; firma wam za friko osse funduje; pobalowac bedzie mozna; czas qrede milo spedzic; ale to sie tez qrede nie podoba; czy sami wiecie czego chcecie Odpowiedz Link
ja199702 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:04 to nie płacz , ja myślę ze to wściekłość z bezradności i poczucie wykorzystania ... i naiwności Odpowiedz Link
danielka05 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:02 Masz rację tu chodzi o zsadę. Do Agrafka -mój patent to np. zamiast okm korzystniejszy dla klienta,wybierałam 3+9+12 bo z tego miałam punkty,kierownik mnie sprowadzał do pionu jezeli emerytowi nie dawałam ubezpieczenia bo to dla niego bezpieczniejsz. A i tak to ubezpeczenie tylko dawałam wtedy jeżeli klient zdecydowanie chciał. Odpowiedz Link
ja199702 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 21:53 Ossa !!! Takiego rozczarowania jak dzisiaj nie widziałam jeszcze . Ludzie mieli łzy w oczach . Podroż życia - jak widać nasz Prezes ma bardzo bolesne poczucie humoru. Juz teraz wiadomo dlaczego tak długo wyniki były trzymane w tajemnicy. Z tego co słyszałam to kadra tez dostala zaproszenie do Ossy. Ciekawa jestem tylko czy Prezes zaszczyci swoim udziałem finalistów w Ossie czy będzie miał inne bardzo "ważne " sprawy. Odpowiedz Link
danielka05 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:05 PAN PREZES zawsze był w Ossie w czasach kiedy ja też bywałam. Odpowiedz Link
2doradca Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:12 Danielka owszem był ale nie w takiej sytuacji. Potrafiłabyś spojrzec swojemu pracownikowi w oczy po takim czymś? Odpowiedz Link
robol10 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:15 Prezes to nigdzie nie będzie musiał jechać!!! On będzie miał "Meksyk in Poland" Odpowiedz Link
selena1205 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 23:14 I Ty masz zamiar tam jechać ????!!!!! Ossa to takie superdno w szczerym polu - byłam tam raz.Moje rozczarowanie tą snobistyczną imprezą sprawiło,że kolejne zaproszenia zignorowałam.Ossa,to próba zamknięcia ust ciężko pracującym ludziom,których się oszukało obietnicami gruszek na wierzbie.Nie zamierzam skorzystać z ochłapów,proponowanych przez Pana Pezesa(w moich oczach-oszusta).Kierunek Ossa,to nie jest kierunek "podróży moich marzeń".Jeśli Panu Prezesowi wydaje się,że takie są moje marzenia podróżnicze,to się grubo myli.A tę Ossę nie sobie wsadzi.....Mam swój honor i na ochłapy nie reflektuję.Jestem bardzo zniesmaczona.Jedyne,co mogę z siebie w tej chwili wykrzesać,to pogardę dla osoby,która kłamliwymi obietnicami motywuje swoich pracowników do realizacji zadań,by potem rzucać im ochłapy...jak psom......CZERWONA KARTKA PANIE PREZESIE!!!!!!!! Odpowiedz Link
pitek84 Re: Liga mistrzów 18.12.13, 18:22 Wargusia1- tak jak piszesz oby nie zabraklo :-) w poniedzialek integracja ;-) 13.01 piszesz sie ... Odpowiedz Link
danielka05 Re: Liga mistrzów 16.12.13, 22:38 Wiecie co byłam obserwatorem na tym forum od dawna ,ale teraz nie chce mi się tu bywać .Nie ma takiego prawdziwego forum ,gdzie można by się wypowiedzieć nie tylko o naszych problemach,bolączkach,naszych produktach,procedurach . na zebraniu w odziale z dyrektorem nikt z praconików się nie odzywa oprócz mnie ,nikt nie powie ,że plan przekracza nasze możliwości. Słyszymy , a inni wykonują i tak '' faktycznie '' chyba jest . Bo konkurs pożyczka za gotówkę ,a tam 1906 pracowników nagrodzonych. MYŚLĘ ,ZE SAMI SOBIE JESTEŚMY WINNI BO POCESZYMY SIE CHOCIAŻ 'FAJNYM WYJAZDEM DO MEKSYKU. Odpowiedz Link
dorotadu Re: Liga mistrzów 17.12.13, 15:40 ŻENADA - osse mogą sobie wsadzić nie będę się bujac przez pół Polski żenada tak się traktuje pracowników którzy przez pół roku harowali na swoje wyniki - motywacja moja spadła do poziomu zerowego Odpowiedz Link
ja199702 Re: Liga mistrzów 17.12.13, 17:50 jednak to prawda, że Dyrektorzy jadą nie do Ossy tylko na wycieczkę zagraniczną ( Meksyk?). Podobno jest 221 najlepszych z najlepszych Odpowiedz Link
danielka05 Re: Liga mistrzów 17.12.13, 18:17 No to teraz wiem dlaczego nasz dyrektorek kaze pisać maile dwa razy dzienne o wyniku sprzedazy .On się załapał na naszych plecach.ja z koleznką nie jedziemy do ŻAdnej OSSY Ktoś kto tam nie był moze z ciekawości pojechać,ale uwierzcie to jest jedno wiekie ZERO. ,mimo tych wielkich atrakcji-proponuję bunt i odrzucić tę wspaniałą nagrodę,aleznając niktórych pracowników co po trupach do celu to to nie wypali.A FAJNE PANELE SZKOLENIOWE, jak zauroczyć sprzedaż, MIFID, Icoś jeszcze -powodzenia Odpowiedz Link
q.p.r Re: Liga mistrzów 17.12.13, 18:41 danielka05 napisała: > No to teraz wiem dlaczego nasz dyrektorek kaze pisać maile dwa razy d > zienne o wyniku sprzedazy .On się załapał na naszych plecach.ja z kolez > nką nie jedziemy do ŻAdnej OSSY > Ktoś kto tam nie był moze z ciekawości pojechać,ale uwierzcie to jest > jedno wiekie ZERO. ,mimo tych wielkich atrakcji-proponuję bunt i odrzu > cić tę wspaniałą nagrodę,aleznając niktórych pracowników co po trupach d > o celu to to nie wypali.A FAJNE PANELE SZKOLENIOWE, jak zauroczyć spr > zedaż, MIFID, Icoś jeszcze -powodzenia no qrede ale czad; nie chcesz to qrede nie jedz; zwolni się miejsce dla innych; tu juz qrede nikomu nie dogodzisz; chcesz siedziec w domu to twoja sprawa Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Liga mistrzów 17.12.13, 19:05 Nie pojedziesz, to jak ci nagrodę wręczą? Odpowiedz Link
danielka05 Re: Liga mistrzów 17.12.13, 19:19 Jeżeli ma być to będzie, przelewm na ror. A nie mowiłam ,ze w naszym Banku nie wiele da się zrobić ze współpracownikami więc nie dziwi mnie ,że związki zawodowe jakie są to są. Zarabiamy tak mało ,że niektórzy są gotowi na kazdy ochłap-nie dziwi mnie to bo ja jakbym była jedynym żywicielem to pewnie też bym przyjeła wszystko.Mój Dyrektor albo nic nie wie o Meksyku albo sciemnia i się narazie nie przyznaje. Odpowiedz Link
mimi1818 Re: Liga mistrzów 18.12.13, 06:34 spokojnie - dyrektorzy też dostali po d...e. u mnie część pracowników jedzie za granicę a część do Ossy w tym..dyrektor...Nikt nie wie jakim kluczem to było robione..Hm..ciekawe czy sam Prezes wie jak sobie góra strzeliła w stopę? Jak rządzi AA and company? W życiu nie widziałam żeby pracodawca tak BARDZO zawiódł swoją załogę.. Ja pierniczę...wciąż nie mogę uwierzyć, że warszawka wykazała się takim ogromnym brakiem profesjonalizmu..przeciez ktoś bierze ciężkie pieniądze za wymyślenie konkursu, regulaminu itd. I powiedzcie mi..jak można tak łamać ustalone zasady????? Ok, przeliczyli się, ale jakim prawem dzielą pracowników na lepszych i gorszych... No ale zauważyliście, ze P.Prezes już od dłuższego czasu nie mówi jacy my to jesteśmy ważni dla tego banku itd. Czy to można gdzieś zaskarżyć? Nie chodzi o nagrodę - trudno, ale o zasady. Naprawdę ogromną krzywdę - i to na taką skalę - wyrządziliście Panowie pracownikom tego Banku.. Odpowiedz Link
ja199702 Re: Liga mistrzów 18.12.13, 18:24 Myślę, że nasi najlepsi sprzedawcy w Banku przestaną się tak starać. Dlaczego? Dlatego, że stali się pośmiewiskiem pozostałych osób. Cieszyli się z Meksyku a teraz słyszą za plecami salwy śmiechu. Przykre. Sama widziałam łzy w oczach tych ludzi. Eh, mistrzostwo dla zarządu za zdemotywowanie najlepszych z najlepszych w tej instytucji. Odpowiedz Link
ja199702 Re: Liga mistrzów 18.12.13, 18:44 Myślę, że jest tylko jedno wyjście z tej sytuacji. Wszyscy z Centrali + dyrektorzy + kierownicy powinni zrzec się wyjazdu za granicę na rzecz doradców i kasjerów. To Oni są bohaterami tej LIGI MISTRZÓW i to Oni wypracowali cały ten wynik i Oni powinni dostać swoją Podróż Marzeń. W Ossie Prezes powinien podziękować menadżerom za motywowanie i wspieranie tych najlepszych z najlepszych i to byłoby sprawiedliwe. Odpowiedz Link
wargusia1 Re: Liga mistrzów 18.12.13, 19:30 No oczywiście że się piszę :) Mam nadzieję że będą wysokiej jakości trunki a nie Krupnik :P Odpowiedz Link
wargusia1 Re: Liga mistrzów 19.12.13, 21:47 zadowoleni z nagrody mam na myśli dzisiejszy przelew ?? Odpowiedz Link
q.p.r Re: Liga mistrzów 19.12.13, 22:33 wargusia1 napisała: > zadowoleni z nagrody mam na myśli dzisiejszy przelew ?? no qrede jak nie jak tak; jutro dzamprez z kumplami robie; zycie qrede jest piekne Odpowiedz Link
alnovapko Re: Liga mistrzów 19.12.13, 23:13 a dzisiejszy przelew to chyba na otarcie łez!!! Odpowiedz Link
tergam Re: Liga mistrzów 19.12.13, 23:38 wargusia1 napisała: > zadowoleni z nagrody mam na myśli dzisiejszy przelew ?? Nawet bardzo :). Jestem mile zaskoczona. Odpowiedz Link
pitek84 Re: Liga mistrzów 20.12.13, 07:07 Tyle jesteśmy warci Liderzy z Całej Polski !!! Nie wiem z czego tu być zadowolony. Odpowiedz Link
wargusia1 Re: Liga mistrzów 20.12.13, 23:14 NO JAK TO Z CZEGO DOSTALIŚMY 2 TYSIAKI PLUS OSSA - GDZIE NIE ZAMIERZAM PRÓŻNOWAĆ MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE TAM ALL INCLUSIVE :) Odpowiedz Link
pitek84 Re: Liga mistrzów 18.12.13, 18:42 Po ostatniej lidze warto bylo powalczyć, chyba kazdy liczył że będzie to wycieczka marzeń a nie wyjazd za wojewodztwo uf powiat. Dzisiaj widzac minę dyrektorki zapytałem i po co paszport ? Szkoda słów. Moja motywacja spadla do 0. Tylko niech nie wpadną w przyszlym roku na cos podobnego jak Liga M. bo raczej wyśmieje. A wie może ktoś, ile tej rekompensaty, doszły mnie słuchy ze 30 % podstawy. To na paliwo w dwie strony do auta nie starczy. Odpowiedz Link