Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca na 3 zmiany

04.03.24, 05:53
    Dzień dobry, chialam się zapytać czy ktoś tutaj pracuje na 3 zmiany i czy naprawdę taki tryb pracy jest wyniszczający? Czy między zmianami są jakieś dni przerwy żeby nie było że kończysz o 6 w domu jesteś na 7 a na 14 do pracy?
    Pytam bo chciałabym zmienić moja obecna pracę ale niestety jest tylko jedna oferta gdzie taki system występuje. Zależy mi jedynie na tym bym miała trochę czasu na aktywność fizyczna w ciągu dnia i była w miarę wyspana (biorę leki nasenne więc chyba z zasypianiem o różnych porach nie powinno być problemu) oraz miała trochę czasu na naukę bo chce napisać od nowa maturę
    Obserwuj wątek
      • mieszkankaroztocza Re: Praca na 3 zmiany 04.03.24, 21:04
        Jest dzień wolny. Ja akurat wolny weekend miałam. Z tym wyniszczeniem to nie wiem, bo pracowałam tylko ponad 2 tygodnie tak, ale nie zmiany były powodem rezygnacji. W rodzinie mam osoby co pracują i pracowały tak to mają problem ze snem, nawet po latach bez pracy zmianowej.
        Problemy ze zdrowiem też mają ale nie wiem czy przez zmiany czy ze prace były i są ciężkie fizycznie i niebezpieczne.
        Wolne jest, czas jakiś też. Ale ja to wolne to czułam tylko po zmianie porannej, bo wolne popołudnie, jeszcze ja przyzwyczajona do prac ze wstaję rano i wczesno idę spać. Chociaż też zasnęłam raz nie wiadomo kiedy i podobno był hałas w domu i mnie nie obudził. Po południowej późno wstawałam i miałam tylko czas zjeść śniadanie, bo to było na obrzeżach i musiałam jechać z przesiadkami 2 godziny wcześniej. Po nocnej spałam prawie cały dzień więc też jakby go nie było i w pracy mi się chciało spać. Ale pracowałam kiedyś parę dni na zmianę nocną tylko i zasnąć w dzień nie mogłam, albo tylko parę godzin, ale ta praca była lekka.
        Jedna z tych osób z rodziny ma problem ze zmianą rano, bo to osoba która bardziej żyje po południu. Te osoby się nie uczą, ale jakąś aktywność fizyczną mają oprócz tej w pracy. Ale nie jest to codziennie, bo w niektóre dni śpią, albo odpoczywają bez aktywności, ale to też może być przez to że w pracy też chodzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka