Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do asystentów pracujących na uczelniach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:09
    Mam zamiar wziąć udział w konkursie na asystenta w Instytucie pewnej uczelni.
    Od kandydatów wymagają m.in. zgłoszenia do konkursu w formie podania i
    kwestionariusza osobowego. Mam pytania:
    1. Czy zgłoszenie do konkursu w formie podania, to nic innego jak pewna forma
    listu motywacyjnego? Jeżeli nie, to czy istnieje jakiś wzór tego typu podań?
    2. Czy pod pojęciem kwestionariusz osobowy kryje się hasło CV, czy też jest
    to zwykły druk do pobrania na uczelni i wypełnienia go na miejscu?

Obserwuj wątek
      • Gość: Kilof Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:13
        nie!

Pod pojęciem konkurs kryje się faktyczna chęć zatrudnienia z góry określonej
        osoby :)
        P.S.
        Wyjątki potwierdzają regułę więc próbuj :)

A kto Ci to powie. Zadzwoń i spytaj - Ty chcesz być przecież naukowcem?
        • r.richelieu Re: Do asystentów pracujących na uczelniach 20.11.04, 18:29
          hehehe, i to jest właściwa odpowiedź, wygrał pan wycieczkę do Pacanowa

druga opcja, że konkurs odbywa się w zasadzie wśród byłych doktorantów zakładu
          czy katedry, teraz na asystentów magister zaczyna nie wystarczać
          • veritas1 Re: Do asystentów pracujących na uczelniach 20.11.04, 18:34
            r.richelieu napisała:

> hehehe, i to jest właściwa odpowiedź, wygrał pan wycieczkę do Pacanowa

W programie: podkuwanie Richelieu.
            • Gość: Richelieu* Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: 195.117.90.* 20.11.04, 19:15
              ale ja mam delikatne nóżki !
              veritas sadysta !
              ;)
          • Gość: moorva Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:51
            r.richelieu napisała:
            konkurs odbywa się w zasadzie wśród byłych doktorantów zakładu czy katedry

Naszczęście ten instytut nie ma jeszcze praw do doktoryzowania, także nie ma
            swoich doktorantów. Ma jedynie asystentów, którzy się doktoryzują na innych
            uczelniach.
            • Gość: Richelieu* Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: 195.117.90.* 20.11.04, 19:13
              o, to bardzo dobrze. Większą szansę mają niesympatyzujący z katedrą w takim
              konkursie, jeśli katedra jest młoda, dopiero zbierająca pracowników
              • Gość: moorva Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:29
                Uczelnia ma ponad półwieku, ale obecnie ma ambicje stać się uniwersytetem, w
                związku z czym potrzebuje świeżej krwi. Znajduje się w jednym z dwóch miast
                wojewódzkich, które nie mają jeszcze uniwersytetu. Od kilku lat usilnie o to
                zabiega i wychodzi na to,że od przyszłego września tak się stanie.
                • Gość: Richelieu* Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: 195.117.90.* 20.11.04, 19:34
                  ha, w Fordonie mam rodzinę to się znam na tym mieście, którego Fordon jest
                  dzielnicą;)
                  sza
                  • Gość: moorva Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:48
                    To nie Bydgoszcz.
                  • Gość: Richelieu* Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: 195.117.90.* 20.11.04, 19:49
                    e, pomydliło mi się;) doszłam już gdzie
            • Gość: Pallo Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.11.04, 19:50
              Gdzie to jest? Ja też chce!
              • Gość: moorva Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:52
                a z jakiej branży?
        • Gość: moorva Re: Do asystentów pracujących na uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:38
          Zadzwonię i spytam. Taki też miałam zamiar, tylko akurat dzisiaj dowiedziałam
          się o tym konkursie i na dzwonienie było już za późno. W soboty administracja
          krócej pracuje. A zadając powyższe pytania, chciałam poznać opine osób, które
          miały z tym do czynienia - zob. Do asystentów pracujących na uczelniach. Poza
          tym chciałam znać odpowiedź jak najszybciej, taka jestem ciekawska, by
          skonfrontować ją z tym, co usłyszę na uczelni.
      • losiu4 Re: Do asystentów pracujących na uczelniach 20.11.04, 18:23
        idź na uczelnie i się dopytaj... albo jesli masz znajomosci w tejze -
        wykorzystaj je w celu zasięgnięcia wiadomości :)

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka