Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kierowca i działalność

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:31
    Witam
    czy są na forum może osoby (kierowcy) prowadzące własną działalnośc
    gospodarzczą, które mogłyby po krótce opisac jak to wszystko wygląda,jaką
    dzialalnośc należy otworzyć jakie rozliczenie wybrać z fiskusem, czy łatwiej
    znaleść prace mając działalnośc czy lepiej się zarabia niz zatrudnieni u
    kogoś itp
    wszystko co dotyczy kierowcy z działalnościa
    dzięki za info
    drapcio
    Obserwuj wątek
      • Gość: drapcio Re: kierowca i działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:37
        nie wierze w to że nikt nie racuje jako kierowca z działalnościa i czyta to
        forum, jakie kolwiek info, a może jakieś inne forum ?
        • Gość: sławek Re: kierowca i działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:55
          Chłopie,czy ty myślisz ,że kierowca z własną działalnością ma czas siedzieć na
          internecie.A jeśli chodzi o działalność to sobie policz:sam płacisz ZUS,kasę
          chorych,nie masz urlopu,sam sobie płacisz L4.
          • Gość: drapcio Re: kierowca i działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 07:34
            z tego co widzę jesteś bardzo zły że musiałeś się wypowiedzieć a to na pewno
            jest spowodowane tym że będąc na własnej działalności nie masz czasu, wiec nie
            twoja w tym wina
            jeśli możesz sławku to napisz mi może coś więcej na temat wykonywanej pracy,
            swoje spostrzeżenia te dobre strony i złe
            pozdrawiam
            • Gość: HEY Re: kierowca i działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:11
              KOLEGO DRAPCIO COS NIE COS WIEM , MAM ZNAJOMEGO PROWADZI DZIAŁ, ALE NA RYCZAŁT
              TO JEST PODOBNO LEPSZE, ZGADZA SIE OPŁACA MUSISZ WSZYSTKO, A Z URLOPU NICI, ALE
              JAK MASZ MOZLIWOSC ZATRUDNICSIE, BO NIERAZ OTWIERA SIE SWOJA DZIALALNOSC ZE
              WZGLE. NA FIRME , KTÓRA BY CIE ZATRUDNIŁA ZE SWOJA DZIAŁ. I WTEDY Z ZUSU JESTES
              ZWOLNIONY, OPRÓCZ STAWKI ZDROWOTNEJ CZYLI OK.150ZŁ. M-CZNIE, NO I WSZYSTKO CI
              PRZYSŁUGUJE:URLOP, CHOROBOWE, DIETY, KILOMETRÓWKA ITD, I NA TYM WYCHODZI, FAKT
              FAKTEM ZAROBIONY JEST PO CZUBEK GŁOWY, NAWET NIE MA CZASU DLA RODZINY CIAGLE W
              BIEGU Z JEDNEJ TRASY W DRUGA. I TAK WIELU KIEROWCOM ROZPADA SIE ZYCIE RODZINNE.
              POZDRAWIAM . I JESZCZE JEDNO JAK CHCESZ PRACOWAC JAKO KIEROWCA I MASZ
              DOSWIADCZENIE TO LEPIEJ WYJEDZ Z KRAJU PRACUJ NA RZECZ UNII EUROPEJSKIEJ,
              PRZYNAJMNIEJ BEDZIESZ WIEDZIAŁ ZE TYRASZ NA PORZADNA KASE, A TU TYLKO CZYSTY
              WYZYSK.tAM POPRACUJESZ DWA TYGODNIE A DWA MASZ WOLNE, WYJEDZIESZ 200 GODZ. I
              CZAS DLA RODZINY I ZAROBEK PORZADNY.
              • Gość: drapcio Re: kierowca i działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:26
                dzięki za info
                nie rozumię tylko z z tym zdrowotnym bo z tego co wiem to zus trzeba płacić nie
                ma zlituj się
                jeśli masz jakieś namiary strony www na race taką jak opisywałeś 200godz i 2
                tygodznie wolnego to daj mi na drapcio@interia.pl
                thx
                pozdrówka
                • Gość: sławek Re: kierowca i działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:23
                  Coś kolega zalewa.Nie jesteś wyjeździć 200 godz.w14 dni jeżdżąc na"tarczy".ZUS
                  płacisz sam .Pracodawcy wystawiasz tylko rachunek za usługę na kwotę zgodną z
                  umową.Możesz jeździć małym wtedy nie trzymają cie godziny,ale bardziej opłaca
                  się jeźdźić na prowizji.Pozdr.
                  • Gość: sławek Re: kierowca i działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:25
                    Zapomniałem:

www.etransport.pl/etransport/praca_pokaz.php?oferta_id=353
                    • Gość: hey Re: kierowca i działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 10:02
                      poprzedniku chyba niezrozumiałes mnie do konca , przeczytaj jeszcze raz,a co do
                      tarczy to za granica tez sa przekrety lub wiedza jak to rozliczyc,przeciez u
                      nas tez robi sie przekrety, a co do ciebie drabcio to zdrowotne tylko opłacasz
                      wtedy gdy ktos cie zatrudni na umowe o prace, bo pracodawca oplaci twoje zusy,
                      a reszte godzin mozesz własnie przeznaczyc na prace umowy zlecone i wtedy
                      rozliczasz sie ryczałtowo, wiem bo zajmuje sie ksiegowoscia, kadrami i płacami
                      zusowskimiitd.i jeszcze jedno nie obejmuje cie limit godzin pracy tzn. 40godz.
                      tyg, bo ty pracujesz na swój rach., tak samo jak urlopu nie masz.
      • Gość: hey Re: kierowca i działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 10:20
        drabcio - jesli interesuje cie jeszcze praca jako kierowca za granica, to jest
        oferta w gazecie wyb. na str.16 firma brytyjska clayworth services ltd do pracy
        w anglii zgłoszenia mozesz kierowac na adres ul. kruszwicka 16 ,71-043
        szczecin.pozdrawiam
        • Gość: drapcio Re: kierowca i działalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 16:48
          thx za info
          pozdrawiam
          drapcio
      • Gość: hey Re: kierowca i działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:08
        drapcio wejdz na strone www.praca pl tam dzis widziałam oferte dla kierowców
        tirów na trasy miedzynarodowe, firma z pruszkowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka