Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA PRACODAWCÓW

• Gość: jola Re: czarna lista pracodawcow IP: *.limes.com.pl 19.06.10, 22:30
        sklepy odzieżowe FALA w gdyni. Mobbing, donosicielstwo i fatalna atmosfera przy
        najniższej krajowej.
      • Gość: anna sklepy FALA Gdynia IP: *.limes.com.pl 29.06.10, 21:23
        Donosicielstwo, humory szefa, i ogólne przyzwolenie na lizusostwo.
      • oszukany111 Nieruchomości Keszer- oszuści 07.07.10, 13:27
        Praca w Nieruchomściach Keszer na Wilanowie to praca za darmo.
        Obiecują złote góry z czego na koniec wszysto pozostaje bez
        pokrycia. Nie dajcie się oszukać.......
        • Gość: Adam Drzewiński [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:34
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: emixxx [...] IP: *.zjz.pl 07.07.10, 21:40
      • Gość: jarisrimas Re: czarna lista pracodawców IP: *.chello.pl 21.07.10, 16:59
        good luck in searching .............powodzenia w poszukiwaniu chętnych
        na pewno znajdziecie.....

chyba że stawka w EURO ( na tydzień )

----------------------------------------

CIEKAWOSTKA

----------------------------------------

Urząd Pracy m.st.Warszawy

kierownik ds logistyki

Szczegóły oferty nr: StPr/10/2810 z dnia 2010-07-08

Dane dotyczące oferty

Stawka: 2700
        Staż: 5,00
        Zmianowość: jedna zmiana
        Rodzaj zat.: Na czas określony

Dane dotyczące wymagań

Wymagania: znajomośc br. telekomunikacyjnej
        Wykształcenie: wyższe (w tym licencjat), logistyka
        Języki: chiński-biegły

• Gość: wew Sylofarm warszawa IP: *.171.10.62.static.crowley.pl 26.07.10, 12:26
        Sylofarm warszawa. Nie płacą składek ZUS pracownikom.
        • Gość: gość Re: Sylofarm warszawa IP: *.dynamic.mm.pl 11.06.12, 09:20
          Odradzam pracę w tej firmie! Zarówno w Warszawie jak i każdym innym mieście! Ludzie tam nie mają pojęcia o prowadzeniu apteki - totalni ignoranci. Nie szanują ludzi, traktują pracowników jak śmieci i darmową siłę roboczą. Są zakłamani i nieuczciwi. Oszukują w umowach, zmieniają warunki umowy bez ostrzeżenia i bez dyskusji, oferują grosze i jeszcze oszukują w wypłatach, nie płacą za nadgodziny, dają połowę przysługującego urlopu, nieustannie zmieniają pracowników - praca bardzo ciężka w ciągłym napięciu. Jak ktoś domaga się tego, co mu się należy - zwalniają. "Fantastyczna" firma!
      • Gość: jk Sylofarm Warszawa opinie IP: *.171.10.62.static.crowley.pl 26.07.10, 12:32
        Sylofarm warszawa. Nie płacą składek ZUS pracownikom.
        • Gość: michal [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 07:26
          • Gość: He [...] IP: *.toya.net.pl 27.10.10, 14:53
      • Gość: Mała [...] IP: 188.33.162.* 01.09.10, 20:39
      • Gość: misiunia Re: ifd polska IP: 109.243.150.* 01.09.10, 23:41
        Zgadzam się, a do tego słyszałam, że źle traktują pracowników... Niskie ceny moze są ale towar często wybrakowany!
        • Gość: pati-79 Re: ifd polska IP: 188.33.9.* 10.09.10, 16:02
          faktycznie zdarzaja sie uszkodzone rzeczy ale wymienili bez problemu,
      • Gość: itumowiec Re: ITUM-OWOCE IP: 91.207.68.* 03.09.10, 20:27
        Panie Prezesie Filozofie.
        Pieniądze to nie wszystko,a jak motywują.
        • Gość: młody Re: ITUM-OWOCE IP: *.swidnica.mm.pl 09.12.10, 11:11
          mam nadzieje .że na Święta zapłacą z nadgodziny
          • Gość: nikt Re: ITUM-OWOCE zabrali premie na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 12:47
            nie liczyla bym na to w tej firmie potrafią na święta zabrać premie co ich to obchodzi ze człowiek na nich charuje jak wół zeby pływali w kasie a tu człowieka nawet na święta niestac
            W normalnych firmach to dostają bony po 700zł a tu nic nawet żadnego marnego deputatu na te zgnile owoce.
      • pracownik2010 Re: czarna lista pracodawców 05.09.10, 00:22
        firma budowlana JUPI
        • Gość: były worker Re: czarna lista pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 21:45
          AXA Polska - moloch, w którym nie dostaniesz pieniędzy za nadgodziny, obrzydliwa atmosfera kumoterstwa, mobbing jest dość popularny, spora rotacja na stołkach, nie polecam działu administracji i sprzedaży
          • Gość: dfsw Re: AXA Polska czarna lista pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 21:54
            ja też pracowałem w centrali w AXA i podzielam tę opinię w 100%, lepiej bym tego nie ujął, zostałem w obrzydliwy sposób zwolniony, wcześniej mobbingowany byłem przez kilka miesięcy przez nowego szefa w porozumieniu z moim współpracownikiem, który chciałm mnie wygryźć, powód do zwolnienia nadawał sie do sądu pracy i żałuję, że nie oddałem tej sprawy. W firmie generalnie panuje chaos, to od razu rzuca się w oczy, dotyczy to większości działów, ale faktycznie liczy się włażenie w dupe, przetrwają tam TYLKO największe szuje, korporacyjne szczury, a nie zdolni, wartościowi ludzie
      • Gość: michal [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 07:24
      • Gość: cdf centrum dystrybucji farb uwaga na tą firme!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 15:18
        centrum dystrybucji farb uwaga na tą firme!!!! Szefowa nie liczy sie z ludzmi ma ich w dupie nie polecam a no i [pensja 5 zł na godzine cdf z krakowskiej omijajcie chyba ze chcecie się sami przekonać
      • Gość: jakoś takoś Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.teoc.pl 12.09.10, 18:08
        Compin z Łodzi szuka ludzi którzy lubią " wchodzić w dupę " swoim kierownikom.Jeżeli takim się poczuwasz, to jak najszybciej przychodź.Dostaniesz szybko awans i podwyżkę finanasową.
        Dla jeszcze normalnych osób ostrzegam,że w firmie rozszerza się donosicielstwo i stręczycielstwo.Kierownik produkcji chyba to uwielbia, bo ma kilku już swoich przydupasów.
        Zastanów się za czym złożysz swoje CV w tej firmie
        • Gość: anonin Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.pai.net.pl 09.05.11, 19:40
          Dokładnie jest tak jak piszesz, donosicielstwo i stręczycielstwo są na porządku dziennym, poza tym mobbing w pełnej okazałości, najgorszemu wrogowi nie radzę pracy w tej firmie!
          • Gość: gumis Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.12, 21:13
            compin to klika stalowego i klanu futrzaków
        • Gość: xxx Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: 193.238.19.* 05.11.11, 00:27
          czyzby chodziło o futrzaka?
        • Gość: gumis Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.12, 17:22
          ludzie otwórzcie oczy zacznijcie mówić niech paskal sie dowie co w tym burdelu sie dzieje za brak komponentów niech odpowiadają fachowcy typu sieczka czy futrzak lub jego teściowa bądż przedewszystkim stalowy dlaczego z powodu ich nieudolności tracą pracownicy na umowach śmieciowych a chroni się compinowców podpie...czy hej

• Gość: gość Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.12, 17:50
            stalowy czemu wstydzisz się swoiego leksusa do pracy jeżdzisz starym fordem ile zarabiasz na ile okradasz firmę compin opamiętaj się na co liczysz że zastraszysz wszystkich niemoto
          • Gość: fragles Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.09.12, 21:13
            Za brak komponentu to chyba raczej logistyka ,a od Sieczki to się kolego odpie...bo dopóki był kierownikiem to nikt pracy nie stracił - choć powinien (umiał walczyć o ludzi)
            • Gość: kat185 Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.toya.net.pl 23.11.12, 16:24
              ta firma to ma problem gdzieś w logistyce i planowaniu, kasa nie jest zła ,kierowanie i planowanie to jest padaczka straszna- straszne pacany....
              • Gość: gość Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.toya.net.pl 15.01.13, 18:36
                pozdro dla brygadzisty co jeździ po pracy terenowym volvo xc70 , my wiemy wszystko.
            • Gość: Ja Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 20:33
              Pomijając brak jakichkolwiek kompetencji w/w byłego kierownika, a obecnie "technologa jakości" to mamy mu do zarzucenia wiele np i przede wszystkim to, że nic nie robi, w niczym nie pomaga, spycha odpowiedzialność na innych (co w tej firmie jest powszechne), niedługo wcale nie będzie wstawał od biurka, a Ty kolego nie wiem kim jesteś ale chyba tylko lizusem i tępym robolem.
      • Gość: Alex Wrocław- Santander Austria Team IP: *.sieradz.vectranet.pl 18.09.10, 19:13
        to jest dopiero żenada!
      • Gość: MIKA Re: fitness klub Gymnasion IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 11:13
        tak, zgadza się czekam na kilka wypłat zaległych.... ręce opadają co tam się dzieje :( ciekawe czy kasę odzyskamy oby....
      • piotreks84 CK Mediator Sulejówek ul.Rataja 24.09.10, 10:41
        Firma krzak. Bierze pracowników na 2 dni próbne po czym pod koniec 2 dnia im dziękuje i nie płaci wynagrodzenia. Jest to niezgodne z prawem pracy i skarga wpłynęła do PIP,zobaczymy co z tego wyjdzie. Po 2 dniach próbnych miałem dostać 2 umowy: jedną umowę o pracę na najniższą krajową, drugą umowę o dzieło na tyle na ile umówiłem się z prezesem, przy czym 2 umowa prawdopodobnie by była podpisana z inną firmą w celu płacenia mniejszych składek,bądź nieodprowadzania ich wogóle. Jest to naciąganie kodeksu pracy i jeśli ktoś wytoczył im by sprawe to dostaliby mocno po d...., gdyż jest to normalna praca od 9-17 5 dni w tygodniu w danym miejscu pod okiem kierownika. Generalnie nie polecam tam pracy nikomu, ja zostałem przez te 2 dni wykorzystany:(

• Gość: była axa direct Re: Axa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.10, 13:27
        AXA direct - Jeśli zamierzacie tam rekrutować to stanowczo odradzam. Pensje marne, wyzysk, mobbing, wyzwiska i straszenie. To ma być porządna korporacja?! To jakaś żenada. Nawet jak pracownik ma dobre wyniki to zwalniają bezpodstawnie, w tym roku to już chyba 25 osób (jak nie więcej) odeszło, bądź zostało zwolnionych.
      • Gość: Mała Czarna Re: czarna lista pracodawców IP: 109.95.25.* 21.10.10, 14:49
        Proponuję dodać jeszcze Tru Trussardi. Tragiczna firma, każą wciskać klientom buble wyprodukowane w chinach (a wciskają im kit ze to markowe włoskie rzeczy)- jak wracają z pyskiem to kierwoniczka ucieka ze sklepu a my musimy wysłuchiwac pyskówki.
      • Gość: w Re: CRUX = ZŁO IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 01:42
        Nie wiem czemu nie ma żadnych opinii ale było ich mnóstwo i 95% oczywiście nie korzystne dla tej "firmy", ja jako były już na szczęście pracownik, całkowicie i definitywnie odradzam pracę u tych oszustów. To tylko ładne opakowanie, a tak to kompletny burdel i nieprofesjonalność, wciskanie ludziom "reklamy" za którą trzeba słono zapłacić a która nic im kompletnie nie daje. Kalendarze- niby ok 2000 egz nakładu, z czego połowa jak nie więcej leży w "magazynie", głównie po to żeby naiwni przedstawiciele mieli co prezentować nieszczęsnym ofiarom. A do tego oczywiście czuwający i wspaniały dyrektorek przemysław "Azor" d. Jedna, wielka ściema, powiedzą wam że nie oczekują doświadczenia i biorą wszystkich jak leci byleby chęć do pracy była a nawet jeśli jest, ale jak to bywa Wam nie pójdzie, to do widzenia i jeszcze prawdopodobnie nie zobaczycie ani złotówki, a jeśli już to marne kilkaset złotych za cały miesiąc marnowania dla nich czasu ( oczywiście jeśli Wam się poszczęści). Do tego obiecywane premie których nigdy nie było, no chyba że dla kierownictwa. Wszystko fajnie, starasz się, uszy Ci odpadają od dzwonienia i kłamania ludziom w żywe oczy na spotkaniach jakie to niby korzystne rzeczy są ( bo stanowisko przedstawiciela u nich to głównie nic innego jak telemarketing) a nic z tego nie masz i jeszcze oczywiście zawsze znajdą coś żeby obciąć z wypłaty. No i jeśli chodzi o komputer to jest jeden na kilka osób a telefon służbowy, to oczywiście jest ale stacjonarny do telemarketingu bo tak to wszystkie rozmowy na tel. komórkowy to ze swojego prywatnego telefonu, za co "firma" wam oczywiście nie zwróci. I na koniec, samochód jeśli już uda Wam się zapisać na jakiś ( tak, tak, nie dostaniecie swojego auta, są kolejki i trzeba się zapisywać) to jest to kompletny złom, który bardzo prawdopodobnie rozkraczy się na środku drogi... było więcej aut ale porozbijały się :] Ja też znałem te opinie jak szedłem tam do pracy i popełniłem błąd bo pomyślałem żeby samemu się przekonać czy naprawdę jest tam tak źle, czy po prostu komuś się nie powiodło i wypisuje z zemsty pierdoły. Niestety, tam naprawdę jest tak źle i jeśli chcesz tracić czas i jednocześnie ładować bucom forsę do kieszeni za darmo to proszę bardzo, idź i daj się wykorzystać... a później jeszcze będziesz się musiał prosić o to co Ci się należy.

Odradzam i pozdrawiam
        Ja
        • zaq28 Re: CRUX = ZŁO 02.11.10, 21:05
          wszystko jest, tylko trzeba głębiej poszukać

forum.gazeta.pl/forum/w,23,18430396,,CZARNA_LISTA_PRACODAWCOW.html?s=7
      • Gość: starołęcka 129 Re: Lion Polska Family Life Starołęcka 129, Poznań IP: *.147.161.207.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.11.10, 15:25
        To ja moze powiem, ze oslawiona juz firma Eko Medik, Medik Power zmienila nazwe na Lion polska i Family Life. Jej strona dostepna jest tutaj: lionpolska.pl/index.php?page=firma
        Oczywiscie firma rozpoczela rekrutacje na przedstawiciela handlowego, telemarcetera, bez podawania szczegolow.
        Przestrzegam przed wspomniana firmą. Jest to akwizycja w oparciu o umowe zlecenie itp. Jesli ktos sie skusi to proponuje uwaznie studiowac podpisywana umowe, bo moze sie okazac, ze zaplaca Wam w sytstemie prowizyjnym;-))

• freerider-hot Żak System Sp.z o.o.Kraków/Warszawa 05.11.10, 13:46
        Warszawa.Usługi porządkowo-czystościowe.Nie będę się rozpisywał na temat tej niby firmy.Poprostu nie płacą pracownikom,oszukują z umowami,w ciągu tygodnia zmieniło się trzech koordynatorów,brak środków czyszczących itp.Totalny bałagan.Wracajcie do Krakowa!!Wstyd,bo nominowana była jako solidny pracodawca roku.Przez kogo???????Motto to:zadowolony klient,a pracownicy to co???Żeby nie oni to nie mielibyście klientów.
        • Gość: miro Re: Żak System Sp.z o.o.Kraków/Warszawa IP: *.ver.abpl.pl 29.01.11, 18:42
          Bajzel jak stodoła. Pracownicy w tej firmi traktowani byli jak bydło, oszukiwani na każdym kroku. Łysy prezes nie panował nad niczym, wstrzymywał bez powodu ludziom wypłaty. Ale z tego co ludzie mówili przyjechał do Krakowa z Wrocławia się wyszumieć - a to na pewno mu się udało. Reszta dla prezia to było gó....
        • Gość: miro Re: Żak System Sp.z o.o.Kraków/Warszawa IP: *.ver.abpl.pl 29.01.11, 18:42
          Bajzel jak stodoła. Pracownicy w tej firmi traktowani byli jak bydło, oszukiwani na każdym kroku. Łysy prezes nie panował nad niczym, wstrzymywał bez powodu ludziom wypłaty. Ale z tego co ludzie mówili przyjechał do Krakowa z Wrocławia się wyszumieć - a to na pewno mu się udało. Reszta dla prezia to było gó....
          • Gość: moul Re: Żak System Sp.z o.o.Kraków IP: *.ver.abpl.pl 29.01.11, 19:05
            Co ty gadasz. Prezio nie przyjechał się wyszymieć tylko pociupciać i audicą pojeździć. A ludzie mogli z głodu zdychać
      • nostryfikacja AHE w Lodzi! (d. WSHE) 27.11.10, 12:24
        Zalega z wyplatami dla pracownikow od ponad roku!
      • Gość: gość"monika re:czarna lista pracodawców IP: 80.50.236.* 17.12.10, 21:35
        jestem za do najgorszych należy skok arka jak nie wierzycie czytajcie forum banki. oszukują okradają z każdej złotówki , robisz wszystko łącznie z czyszczeniem kibli i to za marne grosze. zwalniają za byle co. pip i sąd pracy już się interesuje. mała gorzatka się panoszy i stosuje mobbing wobec pracowników. jedna wielka masakra!!!!!! nie wybierajcie się tam. chyba ,że chcecie czuć się jak s..... bo tak was będą traktować!!!!!!!!!!!!! jedna wielka rodzinna klika , i ta śmieszna barka albo gtw , utworzone przez kbyłkę pracującą w tym syfie.
      • Gość: bylypracownik Lukas Sp. z.o.o IP: 213.17.151.* 30.12.10, 12:02
        Nie polecam pracy w firmie Lukas - Skład materiałów budowlanych w Ligocie Turawskej. Obiecują stałą pracę za 1600 netto. Okazuje się, że na poczatku jest 2 tygodnie szkolenia, gdzie wykonujesz juz normalne zadania i do tego na umowe-zlecenie za 500 zł. U mnie przedłużyło się to do 4 tygodni. Potem podpisali umowe na 3 miesiące po czym w połowie ją rozwiązali bo niby nie potrzebowali tylu pracowników na zimę. Pracujesz bez żadnego szkolenia, musisz dzwonić do klientów z ofertą, której tak naprawdę nie znasz. Na umowie masz najniższą krajową a resztę dostajesz do łapy...
        • Gość: r.k. Lukas Sp. z.o.o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.14, 11:34
          firma daje sporo możliwości handlowałem w Lukasie i nawozami szt. i materiałami budowlanymi
          premia od sprzedaży była przyzwoita w sezonie wiadomo mozna było wyciągnąc więcej, ponad 3kę szef daje transport do pracy gratis to się liczy. są szkolenia głównie zimą jest więcej czasu
          ogólnie warto spróbowac. handlowiec r.k.
          • Gość: diana Re: Lukas Sp. z.o.o IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 12:31
            pomyliles watki polglowku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka