Gość: jola Re: czarna lista pracodawcow IP: *.limes.com.pl 19.06.10, 22:30 sklepy odzieżowe FALA w gdyni. Mobbing, donosicielstwo i fatalna atmosfera przy najniższej krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna sklepy FALA Gdynia IP: *.limes.com.pl 29.06.10, 21:23 Donosicielstwo, humory szefa, i ogólne przyzwolenie na lizusostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
oszukany111 Nieruchomości Keszer- oszuści 07.07.10, 13:27 Praca w Nieruchomściach Keszer na Wilanowie to praca za darmo. Obiecują złote góry z czego na koniec wszysto pozostaje bez pokrycia. Nie dajcie się oszukać....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Drzewiński [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emixxx [...] IP: *.zjz.pl 07.07.10, 21:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarisrimas Re: czarna lista pracodawców IP: *.chello.pl 21.07.10, 16:59 good luck in searching .............powodzenia w poszukiwaniu chętnych na pewno znajdziecie..... chyba że stawka w EURO ( na tydzień ) ---------------------------------------- CIEKAWOSTKA ---------------------------------------- Urząd Pracy m.st.Warszawy kierownik ds logistyki Szczegóły oferty nr: StPr/10/2810 z dnia 2010-07-08 Dane dotyczące oferty Stawka: 2700 Staż: 5,00 Zmianowość: jedna zmiana Rodzaj zat.: Na czas określony Dane dotyczące wymagań Wymagania: znajomośc br. telekomunikacyjnej Wykształcenie: wyższe (w tym licencjat), logistyka Języki: chiński-biegły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wew Sylofarm warszawa IP: *.171.10.62.static.crowley.pl 26.07.10, 12:26 Sylofarm warszawa. Nie płacą składek ZUS pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sylofarm warszawa IP: *.dynamic.mm.pl 11.06.12, 09:20 Odradzam pracę w tej firmie! Zarówno w Warszawie jak i każdym innym mieście! Ludzie tam nie mają pojęcia o prowadzeniu apteki - totalni ignoranci. Nie szanują ludzi, traktują pracowników jak śmieci i darmową siłę roboczą. Są zakłamani i nieuczciwi. Oszukują w umowach, zmieniają warunki umowy bez ostrzeżenia i bez dyskusji, oferują grosze i jeszcze oszukują w wypłatach, nie płacą za nadgodziny, dają połowę przysługującego urlopu, nieustannie zmieniają pracowników - praca bardzo ciężka w ciągłym napięciu. Jak ktoś domaga się tego, co mu się należy - zwalniają. "Fantastyczna" firma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Sylofarm Warszawa opinie IP: *.171.10.62.static.crowley.pl 26.07.10, 12:32 Sylofarm warszawa. Nie płacą składek ZUS pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 07:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: He [...] IP: *.toya.net.pl 27.10.10, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała [...] IP: 188.33.162.* 01.09.10, 20:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiunia Re: ifd polska IP: 109.243.150.* 01.09.10, 23:41 Zgadzam się, a do tego słyszałam, że źle traktują pracowników... Niskie ceny moze są ale towar często wybrakowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati-79 Re: ifd polska IP: 188.33.9.* 10.09.10, 16:02 faktycznie zdarzaja sie uszkodzone rzeczy ale wymienili bez problemu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itumowiec Re: ITUM-OWOCE IP: 91.207.68.* 03.09.10, 20:27 Panie Prezesie Filozofie. Pieniądze to nie wszystko,a jak motywują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: ITUM-OWOCE IP: *.swidnica.mm.pl 09.12.10, 11:11 mam nadzieje .że na Święta zapłacą z nadgodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: ITUM-OWOCE zabrali premie na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 12:47 nie liczyla bym na to w tej firmie potrafią na święta zabrać premie co ich to obchodzi ze człowiek na nich charuje jak wół zeby pływali w kasie a tu człowieka nawet na święta niestac W normalnych firmach to dostają bony po 700zł a tu nic nawet żadnego marnego deputatu na te zgnile owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były worker Re: czarna lista pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 21:45 AXA Polska - moloch, w którym nie dostaniesz pieniędzy za nadgodziny, obrzydliwa atmosfera kumoterstwa, mobbing jest dość popularny, spora rotacja na stołkach, nie polecam działu administracji i sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsw Re: AXA Polska czarna lista pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 21:54 ja też pracowałem w centrali w AXA i podzielam tę opinię w 100%, lepiej bym tego nie ujął, zostałem w obrzydliwy sposób zwolniony, wcześniej mobbingowany byłem przez kilka miesięcy przez nowego szefa w porozumieniu z moim współpracownikiem, który chciałm mnie wygryźć, powód do zwolnienia nadawał sie do sądu pracy i żałuję, że nie oddałem tej sprawy. W firmie generalnie panuje chaos, to od razu rzuca się w oczy, dotyczy to większości działów, ale faktycznie liczy się włażenie w dupe, przetrwają tam TYLKO największe szuje, korporacyjne szczury, a nie zdolni, wartościowi ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 07:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdf centrum dystrybucji farb uwaga na tą firme!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 15:18 centrum dystrybucji farb uwaga na tą firme!!!! Szefowa nie liczy sie z ludzmi ma ich w dupie nie polecam a no i [pensja 5 zł na godzine cdf z krakowskiej omijajcie chyba ze chcecie się sami przekonać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakoś takoś Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.teoc.pl 12.09.10, 18:08 Compin z Łodzi szuka ludzi którzy lubią " wchodzić w dupę " swoim kierownikom.Jeżeli takim się poczuwasz, to jak najszybciej przychodź.Dostaniesz szybko awans i podwyżkę finanasową. Dla jeszcze normalnych osób ostrzegam,że w firmie rozszerza się donosicielstwo i stręczycielstwo.Kierownik produkcji chyba to uwielbia, bo ma kilku już swoich przydupasów. Zastanów się za czym złożysz swoje CV w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonin Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.pai.net.pl 09.05.11, 19:40 Dokładnie jest tak jak piszesz, donosicielstwo i stręczycielstwo są na porządku dziennym, poza tym mobbing w pełnej okazałości, najgorszemu wrogowi nie radzę pracy w tej firmie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.12, 21:13 compin to klika stalowego i klanu futrzaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: 193.238.19.* 05.11.11, 00:27 czyzby chodziło o futrzaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.12, 17:22 ludzie otwórzcie oczy zacznijcie mówić niech paskal sie dowie co w tym burdelu sie dzieje za brak komponentów niech odpowiadają fachowcy typu sieczka czy futrzak lub jego teściowa bądż przedewszystkim stalowy dlaczego z powodu ich nieudolności tracą pracownicy na umowach śmieciowych a chroni się compinowców podpie...czy hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.12, 17:50 stalowy czemu wstydzisz się swoiego leksusa do pracy jeżdzisz starym fordem ile zarabiasz na ile okradasz firmę compin opamiętaj się na co liczysz że zastraszysz wszystkich niemoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragles Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.09.12, 21:13 Za brak komponentu to chyba raczej logistyka ,a od Sieczki to się kolego odpie...bo dopóki był kierownikiem to nikt pracy nie stracił - choć powinien (umiał walczyć o ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat185 Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.toya.net.pl 23.11.12, 16:24 ta firma to ma problem gdzieś w logistyce i planowaniu, kasa nie jest zła ,kierowanie i planowanie to jest padaczka straszna- straszne pacany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.toya.net.pl 15.01.13, 18:36 pozdro dla brygadzisty co jeździ po pracy terenowym volvo xc70 , my wiemy wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Czarna lista pracodawców- Compin łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 20:33 Pomijając brak jakichkolwiek kompetencji w/w byłego kierownika, a obecnie "technologa jakości" to mamy mu do zarzucenia wiele np i przede wszystkim to, że nic nie robi, w niczym nie pomaga, spycha odpowiedzialność na innych (co w tej firmie jest powszechne), niedługo wcale nie będzie wstawał od biurka, a Ty kolego nie wiem kim jesteś ale chyba tylko lizusem i tępym robolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Wrocław- Santander Austria Team IP: *.sieradz.vectranet.pl 18.09.10, 19:13 to jest dopiero żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKA Re: fitness klub Gymnasion IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 11:13 tak, zgadza się czekam na kilka wypłat zaległych.... ręce opadają co tam się dzieje :( ciekawe czy kasę odzyskamy oby.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotreks84 CK Mediator Sulejówek ul.Rataja 24.09.10, 10:41 Firma krzak. Bierze pracowników na 2 dni próbne po czym pod koniec 2 dnia im dziękuje i nie płaci wynagrodzenia. Jest to niezgodne z prawem pracy i skarga wpłynęła do PIP,zobaczymy co z tego wyjdzie. Po 2 dniach próbnych miałem dostać 2 umowy: jedną umowę o pracę na najniższą krajową, drugą umowę o dzieło na tyle na ile umówiłem się z prezesem, przy czym 2 umowa prawdopodobnie by była podpisana z inną firmą w celu płacenia mniejszych składek,bądź nieodprowadzania ich wogóle. Jest to naciąganie kodeksu pracy i jeśli ktoś wytoczył im by sprawe to dostaliby mocno po d...., gdyż jest to normalna praca od 9-17 5 dni w tygodniu w danym miejscu pod okiem kierownika. Generalnie nie polecam tam pracy nikomu, ja zostałem przez te 2 dni wykorzystany:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była axa direct Re: Axa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.10, 13:27 AXA direct - Jeśli zamierzacie tam rekrutować to stanowczo odradzam. Pensje marne, wyzysk, mobbing, wyzwiska i straszenie. To ma być porządna korporacja?! To jakaś żenada. Nawet jak pracownik ma dobre wyniki to zwalniają bezpodstawnie, w tym roku to już chyba 25 osób (jak nie więcej) odeszło, bądź zostało zwolnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Czarna Re: czarna lista pracodawców IP: 109.95.25.* 21.10.10, 14:49 Proponuję dodać jeszcze Tru Trussardi. Tragiczna firma, każą wciskać klientom buble wyprodukowane w chinach (a wciskają im kit ze to markowe włoskie rzeczy)- jak wracają z pyskiem to kierwoniczka ucieka ze sklepu a my musimy wysłuchiwac pyskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: CRUX = ZŁO IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 01:42 Nie wiem czemu nie ma żadnych opinii ale było ich mnóstwo i 95% oczywiście nie korzystne dla tej "firmy", ja jako były już na szczęście pracownik, całkowicie i definitywnie odradzam pracę u tych oszustów. To tylko ładne opakowanie, a tak to kompletny burdel i nieprofesjonalność, wciskanie ludziom "reklamy" za którą trzeba słono zapłacić a która nic im kompletnie nie daje. Kalendarze- niby ok 2000 egz nakładu, z czego połowa jak nie więcej leży w "magazynie", głównie po to żeby naiwni przedstawiciele mieli co prezentować nieszczęsnym ofiarom. A do tego oczywiście czuwający i wspaniały dyrektorek przemysław "Azor" d. Jedna, wielka ściema, powiedzą wam że nie oczekują doświadczenia i biorą wszystkich jak leci byleby chęć do pracy była a nawet jeśli jest, ale jak to bywa Wam nie pójdzie, to do widzenia i jeszcze prawdopodobnie nie zobaczycie ani złotówki, a jeśli już to marne kilkaset złotych za cały miesiąc marnowania dla nich czasu ( oczywiście jeśli Wam się poszczęści). Do tego obiecywane premie których nigdy nie było, no chyba że dla kierownictwa. Wszystko fajnie, starasz się, uszy Ci odpadają od dzwonienia i kłamania ludziom w żywe oczy na spotkaniach jakie to niby korzystne rzeczy są ( bo stanowisko przedstawiciela u nich to głównie nic innego jak telemarketing) a nic z tego nie masz i jeszcze oczywiście zawsze znajdą coś żeby obciąć z wypłaty. No i jeśli chodzi o komputer to jest jeden na kilka osób a telefon służbowy, to oczywiście jest ale stacjonarny do telemarketingu bo tak to wszystkie rozmowy na tel. komórkowy to ze swojego prywatnego telefonu, za co "firma" wam oczywiście nie zwróci. I na koniec, samochód jeśli już uda Wam się zapisać na jakiś ( tak, tak, nie dostaniecie swojego auta, są kolejki i trzeba się zapisywać) to jest to kompletny złom, który bardzo prawdopodobnie rozkraczy się na środku drogi... było więcej aut ale porozbijały się :] Ja też znałem te opinie jak szedłem tam do pracy i popełniłem błąd bo pomyślałem żeby samemu się przekonać czy naprawdę jest tam tak źle, czy po prostu komuś się nie powiodło i wypisuje z zemsty pierdoły. Niestety, tam naprawdę jest tak źle i jeśli chcesz tracić czas i jednocześnie ładować bucom forsę do kieszeni za darmo to proszę bardzo, idź i daj się wykorzystać... a później jeszcze będziesz się musiał prosić o to co Ci się należy. Odradzam i pozdrawiam Ja Odpowiedz Link Zgłoś
zaq28 Re: CRUX = ZŁO 02.11.10, 21:05 wszystko jest, tylko trzeba głębiej poszukać forum.gazeta.pl/forum/w,23,18430396,,CZARNA_LISTA_PRACODAWCOW.html?s=7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starołęcka 129 Re: Lion Polska Family Life Starołęcka 129, Poznań IP: *.147.161.207.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.11.10, 15:25 To ja moze powiem, ze oslawiona juz firma Eko Medik, Medik Power zmienila nazwe na Lion polska i Family Life. Jej strona dostepna jest tutaj: lionpolska.pl/index.php?page=firma Oczywiscie firma rozpoczela rekrutacje na przedstawiciela handlowego, telemarcetera, bez podawania szczegolow. Przestrzegam przed wspomniana firmą. Jest to akwizycja w oparciu o umowe zlecenie itp. Jesli ktos sie skusi to proponuje uwaznie studiowac podpisywana umowe, bo moze sie okazac, ze zaplaca Wam w sytstemie prowizyjnym;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
freerider-hot Żak System Sp.z o.o.Kraków/Warszawa 05.11.10, 13:46 Warszawa.Usługi porządkowo-czystościowe.Nie będę się rozpisywał na temat tej niby firmy.Poprostu nie płacą pracownikom,oszukują z umowami,w ciągu tygodnia zmieniło się trzech koordynatorów,brak środków czyszczących itp.Totalny bałagan.Wracajcie do Krakowa!!Wstyd,bo nominowana była jako solidny pracodawca roku.Przez kogo???????Motto to:zadowolony klient,a pracownicy to co???Żeby nie oni to nie mielibyście klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Żak System Sp.z o.o.Kraków/Warszawa IP: *.ver.abpl.pl 29.01.11, 18:42 Bajzel jak stodoła. Pracownicy w tej firmi traktowani byli jak bydło, oszukiwani na każdym kroku. Łysy prezes nie panował nad niczym, wstrzymywał bez powodu ludziom wypłaty. Ale z tego co ludzie mówili przyjechał do Krakowa z Wrocławia się wyszumieć - a to na pewno mu się udało. Reszta dla prezia to było gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Żak System Sp.z o.o.Kraków/Warszawa IP: *.ver.abpl.pl 29.01.11, 18:42 Bajzel jak stodoła. Pracownicy w tej firmi traktowani byli jak bydło, oszukiwani na każdym kroku. Łysy prezes nie panował nad niczym, wstrzymywał bez powodu ludziom wypłaty. Ale z tego co ludzie mówili przyjechał do Krakowa z Wrocławia się wyszumieć - a to na pewno mu się udało. Reszta dla prezia to było gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moul Re: Żak System Sp.z o.o.Kraków IP: *.ver.abpl.pl 29.01.11, 19:05 Co ty gadasz. Prezio nie przyjechał się wyszymieć tylko pociupciać i audicą pojeździć. A ludzie mogli z głodu zdychać Odpowiedz Link Zgłoś
nostryfikacja AHE w Lodzi! (d. WSHE) 27.11.10, 12:24 Zalega z wyplatami dla pracownikow od ponad roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość"monika re:czarna lista pracodawców IP: 80.50.236.* 17.12.10, 21:35 jestem za do najgorszych należy skok arka jak nie wierzycie czytajcie forum banki. oszukują okradają z każdej złotówki , robisz wszystko łącznie z czyszczeniem kibli i to za marne grosze. zwalniają za byle co. pip i sąd pracy już się interesuje. mała gorzatka się panoszy i stosuje mobbing wobec pracowników. jedna wielka masakra!!!!!! nie wybierajcie się tam. chyba ,że chcecie czuć się jak s..... bo tak was będą traktować!!!!!!!!!!!!! jedna wielka rodzinna klika , i ta śmieszna barka albo gtw , utworzone przez kbyłkę pracującą w tym syfie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylypracownik Lukas Sp. z.o.o IP: 213.17.151.* 30.12.10, 12:02 Nie polecam pracy w firmie Lukas - Skład materiałów budowlanych w Ligocie Turawskej. Obiecują stałą pracę za 1600 netto. Okazuje się, że na poczatku jest 2 tygodnie szkolenia, gdzie wykonujesz juz normalne zadania i do tego na umowe-zlecenie za 500 zł. U mnie przedłużyło się to do 4 tygodni. Potem podpisali umowe na 3 miesiące po czym w połowie ją rozwiązali bo niby nie potrzebowali tylu pracowników na zimę. Pracujesz bez żadnego szkolenia, musisz dzwonić do klientów z ofertą, której tak naprawdę nie znasz. Na umowie masz najniższą krajową a resztę dostajesz do łapy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k. Lukas Sp. z.o.o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.14, 11:34 firma daje sporo możliwości handlowałem w Lukasie i nawozami szt. i materiałami budowlanymi premia od sprzedaży była przyzwoita w sezonie wiadomo mozna było wyciągnąc więcej, ponad 3kę szef daje transport do pracy gratis to się liczy. są szkolenia głównie zimą jest więcej czasu ogólnie warto spróbowac. handlowiec r.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Lukas Sp. z.o.o IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 12:31 pomyliles watki polglowku Odpowiedz Link Zgłoś