Gość: nelly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:32 Czy podjelibyście pracę w sklepie z ubraniami lub z obuwiem?? Czy darowalibyście sobie tego typu pracę, bo wstyd że mgr pracuje jako sprzedawca? Proszę o odpiwiedzi - to ważne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: Do magistrów!!! 16.12.04, 21:40 czasem wydaje mi sie ze wiekszy wstyd a na pewno mniej komfortowo pracowac jako pracownik socjalny. W sklepie z ciuchami/butami nie pokasa cie przy tym rottwailer co sie wczoraj zdazylo mojej kolezance na wizytach w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Do magistrów!!! IP: *.lodz.mm.pl 16.12.04, 22:12 wszystko zalezy jak stoisz z kasa.zachacz sie i szukaj czegos innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: Do magistrów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:14 nelly, zadałaś pytanie "trudne inaczej". Jako magister, który stracił pracę i nie może jej znaleźć od kilku miesięcy... zgadnij, jak Ci odpowiem? Jeżeli ta praca pozwoliłaby mi utrzymać rodzinę, to tak! Podobno "pecunia non olet". A skoro stawiasz sobie takie moralne dylematy, to zapewne masz inne zmartwienia, niż niedobór sianka. I żeby Cię podbudować na koniec powiem Ci, że nad ofertą pracy np. w sklepie z rybami to może bym się trochę zastanawiał. Buźka i nie łam się! A jak problem nadal będzie Cię nurtował, zrób sobie identyfikator z napisem "Nie jestem magistrem!" Odpowiedz Link Zgłoś
angiek2 Re: Do magistrów!!! 16.12.04, 22:41 hej! Ja z braku innych posad i z nudów pracowałam w sklepie, co prawda u siostry, ale to nie zmienia faktu. Sklep był na wsi, więc spoż.-przemysłowy i jakoś się przyzwyczaiłam. Kwestia nastawienia. ( i ryby co prawda mrożone, też sprzedawałam) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: Do magistrów!!! 16.12.04, 22:57 Jak już nie masz wyjścia to bierz. Ale ja osobiście uważam że lepiej poszukać czegoś co się interesuje nawet za mniejsze pieniądze. Sam już prawei zacząłem rozglądać się za czym kolwiek ale bałem się że jeśli dostanę jakąś pracę nie związaną z zainteresowaniami to nei będę miał czasu na dalszą naukę tego co mnie interesuje oraz w związku z bądź co bądź pewną stabilizacja finansową która by się wiązała z podjęciem jakiejkolwiek pracy będę się bał zaryzykować później jej porzucenie i szukanie czegoś lepszego ale mniej pewnego. Na szczęście udało mi się znaleźć coś co mnie interesuje, co prawda tylko na umowę zlecenie narazie i nie za duże pienądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: Do magistrów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:08 Raczej popatrz na to od strony "czy mam ochotę tak pracować" niż "czy magistrowi wypada". Ja mialem taka propozycje i nei zgodzilem sie ze wzgledu na brak wolnych sobót. Natomiast samo stanie w sklepie jakos by mi nie przeszkadzalo. Praca moze malo ambitna, ale raczej umyslowa, niz fizyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: Do magistrów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:57 jestem magistrem ochrony środowiska a od stycznia będę pracować w salonie seata, jako sprzedawca samochodów, sama nie wiem co o tym myśleć, ale zaczepić się muszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha Re: Do magistrów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 13:05 Mój kolega ma takie same wykształcenie, a sprzedaje rzeczy markowe Nike. Nie wiem dlaczego to robi, ale sądzę, że trzyma go przy tym kasa. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Do magistrów!!! 17.12.04, 08:18 Nie, nie wypada, lepiej być bezrobotnym. Ludzie obudźcie się i nie przynoście wstydu innym z tytułem magistra. ŻADNA PRACA NIE CHAŃBI. Jaki koń jest każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ru Re: Do magistrów!!! IP: *.crowley.pl 17.12.04, 08:39 Tak, "jaki jest koń każdy widzi"-hańba przez "ch" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawa Re: Do magistrów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 08:50 zenada jesli napisales/as prace magisterska z uczciwa czescia badawcza, wyciagnales/as samodzielnie sensowne wnioski i masz poczucie ze twoja praca wniosla cos w swiat nauki to bez sensu marnowac sie w sklepie jesli powyzsze cie nie dotyczy to warto przemyslec nastawienie do zycia [niektorzy powinni sie wstydzic ze sa magistrami:> - to jest dopiero problem!!] Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Do magistrów!!! 17.12.04, 20:15 Gość portalu: nelly napisał(a): > Czy podjelibyście pracę w sklepie z ubraniami lub z obuwiem?? Czy > darowalibyście sobie tego typu pracę, bo wstyd że mgr pracuje jako > sprzedawca? a czemu niby wstyd? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pikorpikor Re: Do magistrów!!! 18.12.04, 03:20 Wstyd to pytać o coś takiego. mgr Odpowiedz Link Zgłoś
meti1 Re: Do magistrów!!! 18.12.04, 12:34 Podpisuję się pod powyższym wątkiem, że wstyd to pytać. również mgr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szanujący się Re: Do magistrów!!! IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 13:45 Jeżeli miałbym po studiach podjąć pracę nie w zawodzie, to tylko w przypadku jeśli wiązałaby się z moim hobby. Podejrzewam, że w sklepie obuwniczym ciężko jest wyciągnąć więcej niż jakieś 1200 zł/mc, tak więc nawet jeśli moją pasją byłyby dajmy na to buty sportowe, takiej pracy bym nie podjął;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronka Re: Do magistrów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.04, 18:13 Ciężko teraz z pracą, a tego magistra ma co drugi młody człowiek i tak naprawdę to przecież żadne osiągnięcie. Ja nie uważam że praca w obuwniczym to obciach, obciachem jest proszenie rodziców o kasę na papierosy i inne przyjemności. A ty zrobisz jak zechcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Do magistrów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:17 Nie oburzajcie sie na mnie!!! Ja nie uważam, że praca taka jest obciachem. Moja znajoma tak powiedziała, kiedy usłyszała, że staram się o pracę w sklepie odzieżowym a jestem mgr. Chciałam tylko zobaczy, co inni o tym myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co?!? Re: Do magistrów!!! IP: *.aster.pl 18.12.04, 23:01 Ludzie co wy pitolicie w kraju jest 30% bezrobotnych, z czego 40% to młodzi ludzie, czyli prawie wszyscy młodzi! Bierz i nie bądź jedną z tych darmozjadów żyjących z moich podatków!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Do magistrów!!! IP: *.cable.ubr05.newm.blueyonder.co.uk 18.12.04, 23:22 A juz myslalem ze mam sie wstydzic ze jestem portierem w hotelu z mgr;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Do magistrów!!! IP: 213.199.207.* 19.12.04, 13:24 Ciekawe, czy dostałabyś tą pracę bez koneksji? Dziwnym trafem, będąc bezrobotnym magistrem, gdy trafiam na rozmowy dotyczące pracy na podobnych stanowiskach ciągle słyszę to samo: „wysokie wykształcenie”, „nie utrzymamy pana w firmie a rekrutacja to i tak dla nas koszt”. Więc w czym problem? Nie w tym, czy chcesz tam pracować, ale czy Ciebie tam zechcą. Z drugiej strony, to kwestia finansowa zawsze skłania do podejmowania takiej pracy a nie ambicje i oczekiwania od życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.P. [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Do WSZYSTKICH magistrów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 12:53 Ty to już w każdym poście te swoje "mądrości" pisjesz.....daruj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Do WSZYSTKICH magistrów!!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 28.12.04, 19:19 Nelly, nie zastanawiaj się, tylko bierz tę robotę. Jutro może już jej nie być. Nie podpisujesz cyrografu, że bierzesz ją do końca życia. Jeśli Ci się trafi jakaś lepsza fucha, to można się przecież zwolnić. Ja bym wziął taką pracę i się nie zastanawiał. Odpowiedz Link Zgłoś