Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    27.01.05, 16:29
    co możecie powiedzieć na temat pracy w tej (chyba) korporacji
    Obserwuj wątek
      • marghot Re: D G A 27.01.05, 16:30
        zapomniałam także zadać pytania o proces rekrutacyjny w DGA, na ich stronie nie
        ma informacji na ten temat, choć istnieje taka zakładka.
        • illouette Re: D G A 07.02.05, 23:31
          Byłam dziś na rozmowie u nich. Startowałaś tam czy jednak nie?
          • marghot Re: D G A 08.02.05, 08:27
            startowałam. Ale rozmowa mocno mnie zniesmaczyła, gdyż przeprowadzała ją osoba
            nie przygotowana.
            Kobieta/dziewczyna wogóle nie potrafiła opisać stanowiska i obowiązków
            zatrudnionej osoby. Nie znała odpowiedzi na większość postawionych pytań.
            Dopiero pod sam koniec rozmowy przyszła Pani, z którą się umawiałam.
            • Gość: handlowiec Re: D G A IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:55
              To u nich normalne. Ja znam DGA od strony klienta. Oni nadają się tylko do
              consultingu. To akurat robią dobrze. Gorzej jest jeżeli muszą zająć się
              wykonawstwem. Przysyłają informatyków-studentów, nie znających merytorycznych
              aspektów dziedziny, słabo orientujących się w narzędziu. U nas wdrażali
              wypasioną wersję CRM'u na bazie Lotus Notes. System jest, moim zdaniem, super,
              symulacja przychodów, lej sprzedaży i inne niuanse pozwalające od razu
              zorientować się jak idzie sprzedaż, czy biznes. Ma takie możliwości, których
              nie rozumieli wdrożeniowcy. Widać było, że nie są jego autorami. Pewnie komuś
              go buchnęli. W końcu to zainstalowali, po kilkunasu miesiącach :-( Totalna
              porażka.
            • illouette Re: D G A 08.02.05, 23:42
              Ja z rozmowy generalnie wyszłam zadowolona. Na jakie stanowisko aplikowałaś? (ja
              na asystentkę zarządu :)
              • marghot Re: D G A 09.02.05, 08:11
                na to samo :)
                Miałam rozmawiać z panią Krysińską, ale pojawiło się jakieś dziewcze płoche,
                zupełnie nieprzygotowane. Widać było, że nawet mojego cv nie przeczytała. Było
                to żałosne.
                Denerwuje mnie takie postępowanie, bo od kandydata oczekuje się
                profesjonalizmu, zwięzłych odpowiedzi, sensownych itp. Paniusia nie potrafiła
                mi opisać zakresu obowiazków a pytała o pensję jaką chcę otrzymać. Jak mogę
                podać pensję, skoro nie wiem czy będę musiała często zostawać dłużej w pracy,
                jakie są godziny pracy etc.
                Wczoraj zadzwoniłam do pani Krysińskiej, przedstawiłam sprawę i podziękowałam
                za współpracę - mnie taka firma nie interesuje.
                A jak poszło Tobie?
                • illouette Re: D G A 09.02.05, 10:09
                  Też miałam z Krysińską rozmawiać, ale przyszła jakaś panna. Dziwne, bo zakres
                  obowiązków mi podała pełny - może to nie ta sama była co u Ciebie. Powiedziała
                  mi, że na pewno się odezwą za jakieś 2tyg - rozmowa z zarządem wtedy ma się
                  odbyć, bo to oni decydują kogo przyjmują. Czyli teraz tylko czekam, niby wyszłam
                  zadowolona bardzo, ale to nigdy nie wiadomo.. ;|
                  • marghot Re: D G A 09.02.05, 11:18
                    Jeśli firma Ci pasuje, to życzę powodzenia! :)
                    Mi z kolei mówili, że odezwą się środa czwartek, czyli dziś lub jutro, ale ich
                    uprzedziłam i sama podziękowałam za współpracę ;))
                    • illouette Re: D G A 09.02.05, 12:27
                      A kiedy byłaś na tej rozmowie? W tym tygodniu?
                      • marghot Re: D G A 09.02.05, 12:32
                        w ubiegłym tygodniu.
                        Widzisz, oni każdemu mówią co innego. Do mnie mieli się odezwać w tym tygodniu,
                        do 10.02. Dom wariatów. Może ta moja kobitka była taka mało wiedząca?
                        • illouette Re: D G A 09.02.05, 12:45
                          Rzeczywiście dziwne.. No nic, i tak nie pozostaje mi nic innego tylko czekać :)
                          Dzieki za wymianę informacji :))

Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka