Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca po liceum

IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.05.05, 12:12
    Gdzie osoba po liceum może znaleźć pracę? Czy taka praca w ogóle ma sens?
    Obserwuj wątek
      • Gość: szan Re: praca po liceum IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 13:38
        Żadnej sensownej pracy z samą maturą nie znajdziesz, więc lepiej dokształcaj
        się dalej.
        • krol-bush Re: praca po liceum 25.05.05, 18:07
          może pracować na zlecenie - jeśli dalej się uczy. to uczenie może być czysto
          fikcyjne; miesięczny koszt posiadania legitymacji uczniowskiej to ok. 80 zł
          (szkoła policealna, najmniej ciekawy kierunek). Po roku już znacznie łatwiej
          będzie coś znaleźć.
          • dupekzoledny Re: praca po liceum 25.05.05, 20:03
            ucz siue dalej i bedzioesz uczoną bezrobotną.
            • veritas1 zostaje analfabetyzm 26.05.05, 08:29
      • schizo_zalogowany Re: praca po liceum 26.05.05, 09:00
        pomyśl o konkurencji na rynku pracy.
        ukończone tylko liceum, bez żadnego doświadczenia, powoduje, że jestes mało
        atrakcyjna dla pracodawcy.
        • krol-bush Re: praca po liceum 26.05.05, 13:56
          łatwo jest pisać takie komunały... Jakby dziewczyna mogła studiować to by
          studiowała. Trochę wyobraźni - ta akurat też się przydaje w rozwijaniu kariery
          zawodowej.....
      • Gość: Richelieu* Re: praca po liceum IP: *.localdomain / 80.48.249.* 26.05.05, 17:55
        dziewczyna po liceum może być sprzedawcą w większości sklepów, kelnerką, pomocą
        kuchenną, sprzątaczką, pomocą biurową, wklepywaczem danych, akwizytorem,
        przedstawicielem handlowym
        chłopak poza ww. także pomocnikiem na budowie (bardzo częste)
        • Gość: rodzynek Re: praca po liceum IP: 80.54.200.* 26.05.05, 21:38
          nie zgodzę się z tobą! ja miałem niecałe 20 lat i zero doświadczenia, dopiero
          co zaczynałem studia a dostałem prace w salonie samochodowym. wystarczy sie
          troche zakrecic i poszukać. wkręciłem sie tam bez żadnych znajomości a po pól
          roku odbieram juz całkiem fajny ekwiwalent :) tak wiec młodzi bez doswiadczenia
          bądzcie dobrej mysli - uda sie cos znalesc:)
          • Gość: ADDD Re: praca po liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:24
            a mozesz rodzynku powiedziec czy składałes poprostu podania do salonow osobiscie
            czy z ogłoszenia to znalazłes? jakie n apoczatku tam sa zarobki
            ??(byłes tam sprzedawca tak?) Jeśli to nie za duzo to napisz jakito salon
            (chodzi mi o to jakiej firmy) dzieki z gory. Jak mozesz to pisz na maila
            adfilip@op.pl dzieki pa
      • Gość: maturzystka Re: praca po liceum IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 26.05.05, 22:54
        dziękuje za rady, ale chyba niektórzy myślą, że ja nie mam zamiaru dalej się uczyć, a taki zamiar mam. Ale czy pracodwacy będa chcieli zatrudniać młodą osobę i będą traktować ją serio? Chyba nikt nie chce być popychadłem.
      • losiu4 Re: praca po liceum 27.05.05, 13:17
        Gość portalu: maturzystka napisał(a):

> Gdzie osoba po liceum może znaleźć pracę?

oczywiście ze moze

> Czy taka praca w ogóle ma sens?

a to już zależy gdzie trafi. Czyli od jej (osoby po liceum, znaczy)
        operatywności takze :)

Pozdrawiam

Losiu
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka