Gość: maturzystka IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.05.05, 12:12 Gdzie osoba po liceum może znaleźć pracę? Czy taka praca w ogóle ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szan Re: praca po liceum IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 13:38 Żadnej sensownej pracy z samą maturą nie znajdziesz, więc lepiej dokształcaj się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
krol-bush Re: praca po liceum 25.05.05, 18:07 może pracować na zlecenie - jeśli dalej się uczy. to uczenie może być czysto fikcyjne; miesięczny koszt posiadania legitymacji uczniowskiej to ok. 80 zł (szkoła policealna, najmniej ciekawy kierunek). Po roku już znacznie łatwiej będzie coś znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: praca po liceum 25.05.05, 20:03 ucz siue dalej i bedzioesz uczoną bezrobotną. Odpowiedz Link Zgłoś
schizo_zalogowany Re: praca po liceum 26.05.05, 09:00 pomyśl o konkurencji na rynku pracy. ukończone tylko liceum, bez żadnego doświadczenia, powoduje, że jestes mało atrakcyjna dla pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
krol-bush Re: praca po liceum 26.05.05, 13:56 łatwo jest pisać takie komunały... Jakby dziewczyna mogła studiować to by studiowała. Trochę wyobraźni - ta akurat też się przydaje w rozwijaniu kariery zawodowej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: praca po liceum IP: *.localdomain / 80.48.249.* 26.05.05, 17:55 dziewczyna po liceum może być sprzedawcą w większości sklepów, kelnerką, pomocą kuchenną, sprzątaczką, pomocą biurową, wklepywaczem danych, akwizytorem, przedstawicielem handlowym chłopak poza ww. także pomocnikiem na budowie (bardzo częste) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzynek Re: praca po liceum IP: 80.54.200.* 26.05.05, 21:38 nie zgodzę się z tobą! ja miałem niecałe 20 lat i zero doświadczenia, dopiero co zaczynałem studia a dostałem prace w salonie samochodowym. wystarczy sie troche zakrecic i poszukać. wkręciłem sie tam bez żadnych znajomości a po pól roku odbieram juz całkiem fajny ekwiwalent :) tak wiec młodzi bez doswiadczenia bądzcie dobrej mysli - uda sie cos znalesc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADDD Re: praca po liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:24 a mozesz rodzynku powiedziec czy składałes poprostu podania do salonow osobiscie czy z ogłoszenia to znalazłes? jakie n apoczatku tam sa zarobki ??(byłes tam sprzedawca tak?) Jeśli to nie za duzo to napisz jakito salon (chodzi mi o to jakiej firmy) dzieki z gory. Jak mozesz to pisz na maila adfilip@op.pl dzieki pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: praca po liceum IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 26.05.05, 22:54 dziękuje za rady, ale chyba niektórzy myślą, że ja nie mam zamiaru dalej się uczyć, a taki zamiar mam. Ale czy pracodwacy będa chcieli zatrudniać młodą osobę i będą traktować ją serio? Chyba nikt nie chce być popychadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: praca po liceum 27.05.05, 13:17 Gość portalu: maturzystka napisał(a): > Gdzie osoba po liceum może znaleźć pracę? oczywiście ze moze > Czy taka praca w ogóle ma sens? a to już zależy gdzie trafi. Czyli od jej (osoby po liceum, znaczy) operatywności takze :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś