Gość: Krzyś IP: *.komserwis.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:13 Co z osobami: -prowadzącymi działalność gospodarczą, -uczącymi się, -jeżeli podpiszą umowe przed 1 lipca a pojadą do pracy w pażdzierniku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zibi-56 Re: Czy saksy będą się opłacać 21.06.05, 00:04 Niech pan minister Zyje za 970 zl mojej pięlęgniarskiej pensji a zrozumie moje oburzenie.Swoim podpisem zamyka mi drogę legalnego dorobienia do pensji na saksach w czasie mojego płatnego urlopu.Zwiekszajac koszty pracy pracodawcy Niemieckiego zmusza go do zatrudnienia innej osoby za którą nie musi płacic zus,i zrezygnowania z mojej tak kosztownej dle niego pracy.W tym wypadku proponuję niech pan minister podniesię moją pensję tylko o 600 zl miesięcznie,co pozwoli mi godnie żyć w Polsce i cieszyć się spędzeniem mojego urlopu z rodziną w kraju a nie na legalnych saksach za granica z dala od rodziny.Moje wyjazdy są nie za bogactwem ale za normalnym godnym człowieka życiem w wolnej demokratycznej Polsce.Pensja jaką mi płaci państwo za pracę w państwowym szpitalu jest urągająca godności człowieka a pomysł obciążenie zarobków w Niemczech ZUS-em jest oderwany od realiów ludzi pracujących na dole . Z poważaniem skromny pielęgniarz państwowego szpitala któremu Pan minister zamknąl drogę legalnego dorobienia do pensji w celu godnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś