Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prośba do dobrych ludzi

IP: *.midicomsas.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:17
    muszę (chcę) napisać wniosek do urzędu pracy o przedłużenie stażu, który kończy mi się 31 lipca. Chodzi o to, aby to jakoś ładnie umotywować, żeby się zgodzili. Zależy mi na tym stażu, (bo póki co nie ma wolnych etatów) ale nie mam pomysłu jak to sformułować, żeby zadziałało.
    Jeśli to w czymś pomoże chodzi o staż w sądzie.
    Z drugiej strony wiem jaka jest polityka PUP. Oni chcą, żeby ze staży skorzystało jak najwięcej osób. W pewnym sensie mają rację - między innymi dzięki temu się na staż dostałam, ale teraz chciałabym tam zostać, na razie jeszcze jako stażysta, i teraz takie działanie urzędu pracy jest mi nie na rękę.
    Będę wdzięczna za jakieś propozycje.

--------------------------------------------------------
    chyba się za bardzo rozpisałam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Anna Re: prośba do dobrych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:29
        U mnie o przedłużenie stażu wystąpił pracodawca. Może poproś w kadrach żeby
        wytąpiły o przedłużenie Twojego stażu.
        • Gość: ania Re: prośba do dobrych ludzi IP: 157.25.31.* 05.07.05, 14:14
          Anna ma rację, najpierw zgłoś się do kadr,jeśli nie wstawią się za Tobą, zawsze
          możesz napisać, że ta praca pozwala Ci się rozwijać, motywuje do indywidualnego
          rozwoju, takiej pracy chciałabyś się poświęcić w przyszłości, dlatego prosisz o
          przedłużenie stażu, to lepiej Cię przygotuje do zawodu, itd, w gruncie rzecczy
          nie ważne w jakie słowa to ubierzez, tylko do kogo z tym trafisz i kto Cię
          poprze.
          Pozwodzenia
      • Gość: Amba Re: prośba do dobrych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:33
        ja podobnie naisze jak kolezanki Anie,najlpeiej niech pracodawca sie tym zajmnie na poczatek. moj pracodawca pod koniec stazu przyszedl i powiedzial ze na wszelki wypadek sprawdzil czy da sie pzredluzyc i ze no problem ....myslal chyba ze z radosci skocze mu na szyje.Akurat ja z radoscia opuszczalem nudny staz w tfu urzedzie wojewodzkim :)
      • Gość: Amba Re: prośba do dobrych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:36
        a i jeszcze jedno czego ja sie nauczylem jak zalatwialem staz (po ktorym mialem wielkie nadzieje) .W PUP'ie trzeba byc twardym i zdeterminowanym , najlpeiej zawsze do kierownika/kierowniczki,jak Cie splawiaja to dzwonic i dzwonic.Ja bylem niepoprawnie upierdliwy bo akurat nie bylo kasy.Ale jak juz wydeptalem im wykladzine to sie nagle kasa znalazla.Oczywiscie teksty "ten staz to szansa na rozwoj mojej kariery " , "staz w pelni pokrywa sie momi zainteresowaniami" sa jak najbardziej wskazane :)
        powodzenia
      • Gość: lipcowa jubilatka :-) IP: *.midicomsas.net / 195.117.1.* 05.07.05, 17:25
        dzięki wszystkim za podpowiedzi. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka