Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mobbing psychiczny

IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 13:29
    Kochani wpiszcie nazwy firm ktore skutecznie prowadza mobbing psychiczny, ja
    podaje pierwsza firme z pierwszej ligi w tym zakresie TELEKOMUNIKACJA POLSKA,
    a dzial dokladnie - relacje inwestorskie - ZROBMY LISTE
    Obserwuj wątek
      • Gość: magda ENIRO-PANORAMA FIRM IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.05, 13:41
        nic dodac-nic ujac.
        A TP SA POPIERAM!!!!!!!!!!
        • Gość: refor Re: ENIRO-PANORAMA FIRM IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:45
          Tam jest mobbing? Raczej pozbywają się pasożytów, którzy nie potrafią prowadzić
          sprzedaży. Jak nie zrobisz targetu - out. Czy to można nazwać mobbingiem?
          Taki "mobbing" przydałby się w urzędach. Nie załatwiasz 90% spraw od ręki - out.
        • Gość: grzesiek Re: ENIRO-PANORAMA FIRM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:15
          Z przykrością potwierdzę że to 200% prawdy.
          A jeżeli chodzi o targety - wyrabiałem po nad 100%
          (nagrody, prezenty, pochwały, awanse itp)
          Ta firma ma po prostu mobbing wpisany w strukturę
          I pogardę dla swoich klientów też
          (dlatego odszedłem)
      • moim_zdaniem Drukarnia Prasowa S.A. Łódź 04.08.05, 15:28
        zarząd wprowadził taki terror, że przed wejściem do gabinetu ludzie ze strachu
        zdejmuja buty. Temat rzeka. 100% mobbing
      • bez_mapy Re: Mobbing psychiczny 04.08.05, 15:30
        Lepiej zróbmy listę firm, które nie mobbingują pracowników. Będzie szybciej i
        krócej.
        • jasmina_tdi a propos mobbingu 04.08.05, 16:58
          zanim się rozpędzicie z wpisywaniem nazw firm, to może niech każdy poda SWOJĄ
          definicję mobbingu. Głównie dlatego, że ostatnio mobbing to strasznie modne
          słowo - wystarczy komuś powiedzieć, zeby ruszył tyłek do pracy, zeby zostać
          posądzonym o "mobbing" i psychiczne znęcanie się.
          • Gość: adi771 Re: a propos mobbingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:43
            zgadzam się z jasmina_tdi.
            ja proponuje przeczytać definicje mobbingu stworzona przz Hirigoyen albo Leymana.
            Pamiętajcie, że mobbing do długotwałe (co najmniej 6 m-cy)znęcanie się psychiczne nad pracownikiem które występuje raz w tygodniu. To plotki oszczerstwa, dawanie zadań ponad siły itd. Tego jest bardzo dużo.
            Pamietajcie granica między mobbingiem a zwróceniem uwagi przez szefa jest bardzo cienka. Bezpodstawnymi oskarżeniami o mobbing mozna kogoś skrzywdzić.
            Pozdrawiam
            • moim_zdaniem Re: a propos mobbingu 05.08.05, 10:33
              Mój wcześniejszy post jest przemyślany, tam panuje mobbing, jeżeli szef do
              pracownika mówi,że mało rozgarnięty itp epitety to to nie jest zwracanie uwagi.
              Tych epitetów i sytuacji mobbingowych występuje tam po 10 na dzień.
              • jasmina_tdi Re: a propos mobbingu 05.08.05, 11:07
                Jeśli jest, tak jak piszesz, to faktycznie jest to mobbing. Chodziło mi jednak
                o to, że czasami ludziom zwraca się uwagę, czy o cos ich prosi, a oni zaczynają
                sie zachowywać jak maltretowane ofiary. Tylko tyle.

moim_zdaniem napisała:

> Mój wcześniejszy post jest przemyślany, tam panuje mobbing, jeżeli szef do
                > pracownika mówi,że mało rozgarnięty itp epitety to to nie jest zwracanie
                uwagi.
                >
                > Tych epitetów i sytuacji mobbingowych występuje tam po 10 na dzień.
                • Gość: bassPL Re: a propos mobbingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:41
                  Relacje pracodawca-pracownik są u nas raczej mało subtelne, wiadomo, jest duże
                  bezrobocie i strach zmusza ludzi do milczenia.
                  To co sie dzieje w biedronkach i innych miejscach ma również miejsce w
                  renomowanych firmach. Po prostu za większe pieniądze pracując nikt nie wysyła
                  na zewnątrz negatywnych sygnałów. Powszechne jest siedzenie po godzinach, bo
                  plan, bo klient, bo ... Urawniłowka większa niż za komuny panuje. Niektórych
                  awansuje się troszkę wyżej i daje kij do ręki,no i wymachują nim na oślep w
                  poczuciu triumfu życiowego. Za pieniądze wyzbywają się przyzwoitości i udają że
                  praca jest ich największym szczęściem w życiu.
            • Gość: pracownik Re: a propos mobbingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:52
              ja w poprzedniej pracy bylam ofiara mobbingu, nie wytrzymalabym pol roku...
              odeszlam po miesiacu, pol roku ostrego mobbingu moim zdaniem malo kto
              wytrzyma...
              • syrin Pół roku może zostawić trwałe szkody psychiczne 11.08.05, 12:17
                Jak jest źle, to lepiej myśleć szybciej o sobie.
                Każdy sam wie, ile może wytrzymać. A, są różne sytuacje i ich natężenie.
      • Gość: gość Re: PROVIDENT IP: 195.117.201.* 10.08.05, 21:37
        W tej firmie dopiero jest "cyrk".....
        • billy.the.kid Re: PROVIDENT 10.08.05, 22:08
          no to może nie mobbing a zwykłę q...wskie CHAMSTWO.
      • Gość: Ja WARTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:52
        WARTA
      • bazylissa Re: Mobbing psychiczny 26.08.05, 10:28
        Przedstawiciele medyczni Glaxo. Nie pracuję tam, ale moje dwie koleżanki
        wypaliły się po niecałym roku, reszta korzysta z antydepresantów swojej firmy.
        To, co opowiadały, to Ameryka rok 1963 w najgorszym wydaniu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka