Gość: gość IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.05, 16:47 hej czy ktos wybiera sie na tzw plante do hiszpanii czy dostaliscie kontrakt od pracodawcy czy załatwiliscie w inny sposób chetnie bym pojechala ale nie wiem jak to załatwic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość kasia Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.05, 18:49 nie jest wcale za pozno ale kontrakty przewaznie dostaje sie imienne od pracodawcy głownie dostaja je dziewczyny które pracowały przy zbiorach daj mi swój @ podam Ci kilka namiarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:44 hej! a może mi też podasz namiary na plante w hiszpanii byłam na zbiorach ale o plancie nikt nie wspomniał bo szef stwierdził że weźmie rumunki, a nas dopiero na zbiory podaje e'mail marchewkowepole@tlen.pl pozdrawiam jr Odpowiedz Link Zgłoś
ania19805 Re: PLANTA W HISZPANII 07.08.05, 18:01 hej ja tez jade na plante kiedy moge sie spodziewac umowy i jak ja dostane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość basia Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.05, 09:52 juz powinnas dostac kontrakty na plante dostaje sie w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania19805 Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:57 ale czy ty juz dostalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:29 Czy macie może jakieś namiary na pracę na plancie w hispznii? niestety dziewczyna którą logował się jako gość - kasia nie przysłała żadnej informacji. albo jak to załatwić? ponoć dużo osób zrezygnowało z planty bo pobierają zaległy socjal sprzed 4 lat i dziewczyny nie chcą przyjażdzać aby to odrabiać, bo wiadomo żadnej kasy nie przywiozą jak uregulują socjal + odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:36 wytlumaczcie, czy to sie oplaca. pozdrawiam Praca przy zbiorze winogron obejmuje 40 godzin tygodniowo i będzie trwać od 10 września do 16 października 2005r. Wynagrodzenie 39,71 euro brutto za dzień obejmuje składkę na ubezpieczenie – 2,5 euro za dzień oraz podatek 2 %. Koszt zakwaterowania ponosi pracownik. Koszt przejazdu do Hiszpanii z ustalonego miejsca zbiórki ponosi pracodawca. Koszty powrotu od granicy hiszpańsko- francuskiej do Polski ponosi pracownik w kwocie ok. 116 euro, która będzie potrącona z wynagrodzenia. Koszty wyżywienia ponosi pracownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:53 cześć! czyli netto będzie około 35 E dziennie. czyli 35 E x 25 dni( ale często pracuje się 30 dni)daje to kwotę 875 E za msc pracy jesli wezmiesz ze sobą trochę żywności z polski typu konserwy, pasztety itd. to wydasz około 50 - 100 E na żywność. w zależności od tego ile potrzebujesz.przykładowo ja wydawałam na zywność okolo 60 E bez zbytnich szleństw i zbędnego oszczędzania. Tak wiec średnio po miesiącu pracy masz 775 E zakładam że na winogrona jedziesz na okolo 2 msc. czyli 775 x 2=1550 E 1550 minus 116 E koszty podroży powrotnej to daje 1434 E netto 1440 E x 4 zł=5 736 zł nawet na miesiąc sie opłaca bo u nas tyle nie zarobisz życze powodzenia bo się przyda No a ofert dla kobiet nie ma dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.05, 17:05 opłaca sie jak tutaj nie masz pracy ale pod warunkiem ze wezmiesz ze soba troszke jedzenia hiszpania jest droga ja pracowałam przy truskawkach od 22 marca do 12 maja na okragło do poslki przwyiozłam 1300 euro mase prezentów i alkoholi mi sie opłacało dlatego warto jechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ewa Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.05, 17:08 hejka z tego co ja słyszałam wyjezdza sie juz w połowie wrzesnia na plante jedzie sie na duze plantacje mój szef ma małą i powiedzial ze wezmie tylko chłopaków z rumunii a szkoda bo chetnie bym pojechala chociaz słyszałam ze to ciezka praca gorsza od zbiorów duzo kobiet rezygnuje własnie ze wzgledu na socjal który musza nadrobic ale jak załatwic sobie plante to nie wiem WUP raczej nie organziauja takich wyjazdów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:07 dziekuje za informacje, wlasnie zamierzam wyjechac i nie bardzo sie orientuje.Jesli moge sie jeszcze dowiedziec co to planta? Jakie sa mozliwosci ponownego wyjazdu, ale juz bezposrednio bez wup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:12 nooo planta to praca przy zasiewie i rozsadzie sadzonek truskawek a dodatkowo (to już zależne od pracodawcy i wielkości plantacji) praca porządkowa na polach tj. układanie drutów, zaciąganie folii itd. ma miejsce na przełomie jesieni i zimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.05, 10:14 jezeli pracodawca hiszpanski bedzie z Ciebie zadowolony to dostaniesz imienny kontrakt i wtedy juz wyjezdzasz bez posrednictwa WUP ale na takich samych zasadach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.05, 10:17 czesc moze ktos wie jak wyjechac na taka plante wup nie orgzanizuja na razie wyjazdów na plante tylko na zbiory a ja bym chetnie pojechala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka19805 Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:47 najczesciej jedzie sie do tego samego pracodawcy co na zbior daje on umwowe od razu na 8 miesiecy to juz on decyduje czy zaprosic ale nie wiem kiedy mozna sie jej spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:59 hej! ale w okresie jesiennym WUP- y robią nabór na truskawki bo wiadomo część osób wykrusza się tak wieć zawsze jest szansa na to aby pojechac, pracować i zarobić pieniądze. jakiś czas temu któraś z dziewczyn dała namiary na przedstawiciele firmy do którego można zlożyć podanie o pracę: AGRO MARTIN C.FUENTES 56 21440 LEPE Tak więc warto zaryzykować, a może uda się. Z kolei ja mam pytanie do osob które były już na plancie czy jechałyście do Hiszpanii zbiorowym przewozem?Czy to było jakoś organizowane podobnie jak w przypadku wyjazdu na zbiory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka19805 Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:16 podobno sa to zorganizowane przejazdy tak jak w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka19805 Re: PLANTA W HISZPANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:25 Witam! czy ktos juz dostal umowe na plante Odpowiedz Link Zgłoś