Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

umowa zlecenie

IP: *.futuro.pl 13.08.05, 11:22
    Jestem studentem i kilka dni temu zacząłem pracować na umowe zlecenie.Umowę
    podpisałem przez agencje pracy tymczasowej.Niestety jednego dnia nie mogłem
    stawić się w pracy.Nie wydano mi zwolnienia L4 bo nie mam potwierdzenia ze
    płacą za mnie ZUS - czy oni w ogóle to robią.Czy uznaja mi zwykłe zwolnienie
    z pieczątką lekarska?To moje pierwsze takie doświadczenia więc prosze o
    wyrozumiałość.Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: agata_s2 Re: umowa zlecenie IP: *.supernet.pl 02.09.05, 15:00
        jesteś studentem, więc poza podatkiem pracodawca nie płaci z tyt umowy
        zlecenia żadnych innych świadczeń poza kwotą z "wystawionego przez Ciebie"
        rachunku, kwestia choroby to twoja prywatna sprawa i twoje prywatne ryzyko.
        Przykro mi, jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to dawaj.
        • krol-bush Re: umowa zlecenie 02.09.05, 19:39
          ja też tak pracuję. Jest to normalny etat, codziennie chadzam itd., ale umowa -
          zlecenie i nic nie opłacone, bo się uczę i 26 lat nie mam; wiadomo o co
          chodzi ;) W tym i każdym poprzednim miejscu zatrudnienia mogłam zadzwonić i
          powiedzieć, że jestem chora, nikt nie oczekiwał zwolnień. O jakieś wolne z
          powodu innego trzeba było poprosić wcześniej i uprzedzić. Nie spotkałam się
          jeszcze ze zwolnieniami w takich miejscach (w miejscach w których pracuję
          połowa załogi to zwykle studenciaki). A gdybyś miał problemy to radzę się
          zwrócić o pośrednictwo do agencji - oni mogą coś wymyślić i "ugłasakać"
          przełożonego w razie nieusprawiedliwionej nieobecności, bo to leży w ich dobrze
          pojmowanym interesie. I z cudzego, ale doświadczenia wiem, że to robią.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka