Gość: kurdelebele IP: *.chello.pl 26.08.05, 08:33 Jak to piszecie bo dla mniie to takie mało szczere jest jestem..........................(idealny) a dodatkowo .................... też idealny kto to czyta i kto w to wierzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kadrowa Re: List Motywacyjny IP: 213.155.176.* 26.08.05, 08:42 Nikt tego nie czyta :). To tak jak z ogloszeniami matrymonialnymi. Wszyscy sa mlodzi, piekni i szczupli. List motywacyjny jest archaicznym przezytkiem ciagle w Polsce wymagany. Europa/swiat rekrutuja juz inaczej. My jestesmy dwadziescia piec lat z tylu. I mamy sie dobrze :). Czy widzial ktos list otwarcie stwierdzajacy: jestem leniwy, nieslowny i niechetnie pracuje? A takich pracownikow widzi sie. Jednak pracuja :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziyoo Re: List Motywacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:48 sadzisz ze wystarczy rozsylac CV i to wystarczy ? wlasnie mam zamiar troche rozeslac moich ofert a nie wiem na jakie stanowiska firmy szukaja pracownikow a moje wyksztalcenie i doswiadczenie jest dosyc wszechstronne i nie chcialbym wysylac listow motywacyjnych bez wskazania stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdelebele Re: List Motywacyjny IP: *.chello.pl 26.08.05, 11:21 > a nie wiem na jakie stanowiska firmy szukaja pracownikow > a moje wyksztalcenie i doswiadczenie jest dosyc wszechstronne w takim przypadku to chyba wystarczy umiescić w CV bo w liscie każdy jest taki sam - bez obrazy - ale przecież nikt składając ofertę gdzies tam nie napisze, że się nie nadaje, że nie jest kreatywny (kreatywni sa wszyscy)że nie ma BARDZO WYSOKIEJ kultury osobistej (to skad tyle ku..wania na ulicach) że nie jest sumienny (to czemu wszystkim trzeba na ręce patrzeć i po co wydaje się forsę na inwigilację pracowników) że jest się idealnym (to po co od razu szkolenia i kursy) ListMotywacyjny to ściema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: List Motywacyjny IP: 57.66.193.* 26.08.05, 09:08 Gość portalu: kadrowa napisał(a): > Nikt tego nie czyta :). To tak jak z ogloszeniami matrymonialnymi. > Wszyscy sa mlodzi, piekni i szczupli. List motywacyjny jest archaicznym > przezytkiem ciagle w Polsce wymagany. Europa/swiat rekrutuja juz inaczej. > My jestesmy dwadziescia piec lat z tylu. I mamy sie dobrze :). > Czy widzial ktos list otwarcie stwierdzajacy: jestem leniwy, nieslowny > i niechetnie pracuje? A takich pracownikow widzi sie. Jednak pracuja :). Mam nadzieje, ze nie pracujesz w kadrach. A jezeli pracujesz, zmien prace. Kompletny brak zrozumienia tego co to jest LM i jakie ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: List Motywacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:11 Drogi pracodawco, bardzo chciałabym pracować bo nie mam kasy. Nie mam kasy a są rachunki. TO JEST MOTYWACJA nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: List Motywacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:12 zapomniałam jeszcze dodać ze musze coś jeść i gdzieś mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: List Motywacyjny 26.08.05, 11:29 Dla mnie to jest właśnie kwestia napisania niesztampowego listu motywacyjnego - piszę również o swoich słabszych punktach, tym czego muszę się douczyć w razie czego, wspominam o mojej znajomości danej firmy, o tym co robie w wolnym czasie... I jakoś dziwnie często odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś