Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta?

• Gość: paweł Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: 89.100.24.* 23.03.07, 09:42
        nie dziwię się, że tak mało chętnych. jak jeszcze przed przyjęciem wymagają tylu
        tak niepotrzebnych wiadomości to czego każą się nauczyć w szkółce?
      • Gość: siepacz Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: 195.116.23.* 23.03.07, 10:46
        Rozwiązałem test. Mogę być policjantem, bo uzyskałem 34 punkty. W trzech
        przypadkach wiedzy mi zabrakło, w jednym kliknąłem omyłkowo nie tam, gdzie
        trzeba, a w dwóch - wstyd powiedzieć - to autorzy albo portal nie znają
        prawidłowych odpowiedzi. Europol nie jest urzędem, tylko stowarzyszeniem, a
        określona proporcja chłopców do dziewczynek mogła się zdarzyć w każdym
        szpitalu. I to na pewno. Niech ktoś to na stronie poprawi, bo się
        kompromitujecie.
      • Gość: Były Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.chello.pl 23.03.07, 10:49
        Testy denne, ten co je stworzył nie powinien pracować w resorcie
      • Gość: spy Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.toya.net.pl 24.03.07, 20:15
        skąd ludzie którzy nie pracująw policji mają znać odpowiedzi na część tych
        pytań, i po co? Przecież taka wiedza jest dopiero zdobywana w szkołach policji.
        A potem wszyscy się dziwią żę tyle osób odpada na teście wiedzy.
        • Gość: :) Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 19:47
          Buhaha, nie przesadzaj... Jestem prawnikiem i odpowiedziałem w 8 minut na 37 z
          tych pytań... Taką wiedzę masz , jeśli orientujesz się w prawie, znasz
          organizację państwa i potrafisz poprawnie myśleć.. aaa do policji się jednak
          nie wybiorę Pozdrawiam
      • Gość: oxyd Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:08
        Ae ze co ze tak trudno ci bedzie stac przy samochodze i trzymac radar(pistolet)?? wow twardziel :)
      • Gość: Adam Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:20
        akurat sie zmiescilem:) 26pkt. na prawdziwym tescie bedzie lepiej;]
      • Gość: vcx Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: 194.146.250.* 27.03.07, 16:44
        a czy jestes wystarczajaco biedny ? żebys nie doznał szoku przy wypłacie za
        ciezka i niebezpieczna w dodatku niewdzieczna harówe?
        • Gość: user Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: 80.48.187.* 29.03.07, 18:03
          Dobre :)
      • Gość: CIA 28 nie ma poprawnej odpowiedzi IP: *.p.lodz.pl 29.03.07, 19:00
        Zaistaniala sytuacja mogla sie zdarzyc w szpitalu A jak i w B (poniewaz test
        jest jednokrotnego wyboru odp. A i B wykluczaja sie), przy czym
        prawdopodobienstwo dla obu szpitali jest rozne. Z tego tez powodu odpada
        odpowiedz D. Odpowiedzi C nie bierzemy pod uwage , gdyz nie takie rzeczy mialy
        na tym swiecie miejsce. :p
      • Gość: hm moja propozycja pytania. IP: *.jmdi.pl 29.03.07, 20:02
        Strażnik więzienny oszalał i strzela do kazdego kogo zobaczy. Zabił już 2
        policjantów, trzeci policjant oraz inna osoba leżą ciężko ranni i oczekują na
        pomoc. Szaleniec nie pozwala się do nich zbliżyć. Co robisz ?

A/ dzwonisz do TVN24 i Czerwonego Telefonu Radia Zet sprzedając goracego niusa
        B/ na druku QXFG78/001-8 sporządzasz niezwłocznie notatkę z tego co zobaczyłeś
        C/ wykorzystując tzw. drogę służbową próbujesz uzyskać od Komendanta Głównego
        Policji oraz ministra właściwego do spraw administracji zgodę na wydanie
        broni służbowej z magazynu
        D/ wchodzisz na najbliższy komin i strzelasz strażnikow prosto w łeb.

odpowiedź poniżej ...

Każda jest dobra oprócz D. Dokumenty Soboru Watykańskiego oraz patafiany z
        Fundacji Praw Człowieka powinny rozwiać twoje wątpliwości co do prawidłowości
        wyboru odp. A,B lub C.
      • Gość: cypisek dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 21:03
        poco takie testy
        prawdziwi policjanci
        chodzą parami
        JEDEN PISZE
        DRUGI CZYTA
      • Gość: Cipsiak Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.03.07, 21:03
        Do pytania o szpital-

W treści napisane jest że TO SIE ZDARZYŁO.
        Teraz mamy opcję: Wiemy że to się zdarzyło. Z statystyki:
        Prawdopodobieństwo że zdarzyło się to w szpitalu B jest jak (z grubsza) 14:15
        Prawdopodobieństwo że zdarzyło się to w szpitalu A jest zatem jak 1:15

Odp A: Zdarzyło się w spitalu A
        Odp B: Zdarzyło się w spitalu B Obydwie są błędne w sensie matemtycznym;
        musiało by zaistnieć prawdopodobieństwo 15:15 w którymś z przypadków
        Odp C: równe prawdopodobieństwa - fałsz , patrz wyżej
        Odp D: Nie mogło się zdarzyć- fałsz- mogło, po prostu kiedyś urodzi się 2 razy
        więcej dziewczynek niż chłopców i średnia będzie zachowana.

Matematyk powiedziałby, że wszystkie odpowiedzi są błędne,
        Glina powiedziałby że "na bank" zdarzyło się to w B.

I chyba o to chodzi :)
        • Gość: Jacek Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.aster.pl 02.01.08, 01:57
          Cipisiak, Twoje przemądrzałe rozumowanie nie uwzględnia prawa wielkich liczb.
          Odstępstwo od średniej może się zdarzyć(jest prawdopodobne) TYLKO przy małej
          liczbie zdarzeń.
          • Gość: Pawel Odp na pytanie szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 21:40
            nie jest to takie jednoznaczne poniewaz w pytaniu nie podano jakiego okresu
            dotyczy srednia, a prawdopodobieństwo matematyczne w obu przypadkach jest takie
            same, jednak jesli wszytko wychodzi nam po rowno a w pytaniu jest wyraznie
            faktycznie napisane ze tylko w jednym szpitalu NO TO FAKT prawo wielkich liczb
            da nam odpowiedz ... ale prawo wilekich liczb trzeba pamietac ze jest tylko
            czysto teoretycznym prawem nie uzasadnionym naukowo wiec sakd sie wzielo w takim
            tescie ??
        • Gość: nieautor Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: 87.205.149.* 24.07.08, 20:00
          A ja jakoś nie rozumiem tych Twoich wyliczeń, możesz objaśnić? Skąd Ci się
          wzięło to 14:15? I co znaczy, że musiałoby zaistnieć prawdopodobieństwo 1 w
          którymś z przypadków? Żeby zdarzenie miało miejsce wcale nie musi być zdarzeniem
          pewnym, więc niby dlaczego odpowiedzi A i B miały by być matematycznie bez sensu?
      • pynky A europol? 29.03.07, 21:05
        czy to jest urzad czy stowarzyszenie bo wygląda jak bardziej stowarzyszenie zrzeszające i koordynujace poszczegolne policje z krajow ue? na wiki pedi napisali ze pracuje tam 130 osob to troche malo
      • Gość: Austriak Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.22.11.vie.surfer.at 30.03.07, 01:10
        zabraklo mi 3 punktow walnolem sie szczegolnie na Polskim prawie, samorzadach,
        kto napisal hymn,... itp.
        Mieszkam w Austri od 25 lat, mam nadzieje ze mnie to troche usprawiedliwi.
      • Gość: adi Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 08:47
        No proszę byłabym stróżem prawa! :) Z wf-u miałam bdb więc ze sprawnością
        fizyczna też nie jest najgorzej. Może by tak zmienić pracę? Hmmm
        • Gość: jeszcze_w_mundurze Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.olsztyn.mm.pl 30.03.07, 09:27
          pytanie tylko czy warto jest ryzykowac wlasne zycie i zdrowie dla tej glodowej pensji.jeszcze chca zeby wszystkie sluzby mundurowe pracowaly do 65 roku zycia.pozniej sie dziwia ze sa takie wypadki jak w sieradzu.zeby nie smierc 3 policjantow to tez by ta sprawe wmietli pod dywan tak jak ta w jeleniej gorze.niech sobie premier sam lapie bandziorow i pozniej ich pilnuje.ja zrzucam mundur i wyjezdzam z tego chorego kraju.z tego co wiem od przyszlego roku beda masowe zwolnienia.beda brac do sluzby nawet przyglupow po zawodowce,takze droga do kariery w policji stoi otworem.pozdrawiam tych co zostaja.
          • hetman_a oczywiście, że powinni pracować do 65 lat... 31.03.07, 17:10
            ... jest kupę pracy w policji, do której nie jest wymagana żadna sprawność
            fizyczna, a wręcz przeciwnie, duże doświadczenie, czego niestety policjanci nie
            mają, bo spieprzają na przedwczesną emeryturę gdy tylko się taka możliwość u
            nich pojawia i dorabiają na czarno jako ochroniarze itp. - gdzie akurat nagle im
            wystarcza sił i sprawności fizycznej.
      • Gość: aneta Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.mofnet.gov.pl 30.03.07, 10:01
        Ja też bym została policjantem:)
      • Gość: niedoszła pała Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:04
        85% ! posterunkowy Cezary wymięka ;-)
      • Gość: Margaret Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: 89.186.5.* 30.03.07, 10:12
        1 blad - chcialabym racowac w policji.
      • Gość: Azor Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.03.07, 11:00
        czy jak w szpitalu A urodzi sie 80 dziewczynek i 40 chlopcow to nie bedzie ich
        w sumie 120 i nie bedzie 2 razy wiecej dziewczynek??
      • Gość: Prawie jak Policja Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.lodz.msk.pl 30.03.07, 11:19
        To test z wiedzy ogolnej i zazwyczaj prosty i z psychotestem jak w tytule nie ma
        nic wspolnego!!! ten test to kazdy przejdzie a jak faktycznie nie to juz niech
        sobie dam spokoj ze wsztsykim do wiąze sie z budżetówka !! Nie macie pojecia jak
        wyglada psychotest i jak malo miarodajny jest Pozdro!!
      • Gość: Tomek Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: 80.51.233.* 30.03.07, 16:10
        Ha, ha, ha w 28 pytaniu poprawna odpowiedz jest B a powinna być D, kto ten test
        układał?
      • hetman_a Informatyk 75% Dobrze że nie mam testów z historii 31.03.07, 17:04
        Po jaką cholewkę wiedzieć kto porwał jakąś Europę, albo kiedy powstała
        Deklaracja Praw Człowieka!?
        Ja już tam wolę swoje bity, bajty i mój kodzik ;-)
        • Gość: student Re: Informatyk 75% Dobrze że nie mam testów z his IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:07
          Dopiero zacząłem informatykę studiować i mam 83%, nie wiem jakiej jakości jest
          ten "Twój kodzik", ale pewnie podobnej jak wyniki testu ;)
      • Gość: milusia Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.centertel.pl 07.04.07, 16:47
        ten test byl srednio latwy ale mi sie zdac go udalo:):):)widocznie nie ma
        takiej rzeczy z ktora nie potrafilabym sobie poradzic nawet w wieku 17 latek
        ktore mam:):):):)
      • Gość: polo Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:27
      • Gość: mach_2 Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.c29.msk.pl 14.04.07, 10:21
        100%
        • Gość: mach_2 Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.c29.msk.pl 14.04.07, 10:30
          Sorry, 1 bąd, ale już wiem, o co chodzi. Za szybo nacisnąlem.
      • Gość: gryzon69 Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: 212.2.101.* 22.04.07, 09:21
        mam 6lat pracy w policji nie skonczyłem syudiow ale mimo to dalem rade testowi
        ktory moim zdaniem ma nie wiele wspolnego i potrzebnego do rekrutacji aby
        pracowac w policji z reszta nie polecam tej pracy nikomu
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka