rafieba
05.09.02, 12:04
mam pytanie do Pani Ekspert. Za miesiac ukoncze AE. Dwa miesiace temu wrocilem z 9 miesiecznego pobytu w
Hamburgu, gdzie pracowalem jako wolontariusz. Oprocz tego mozna powiedziec, iz zdobylem jakies
doswiadczenie dzielac czas pracy w Hamburgu w 2/3 na wolontariat w ARCHE e.V. i w 1/3 na dzialalnosc w
Towarzystwie Polsko - Niemieckim w tym miescie. Moje pytanie brzmi: w jakich firmach docenia sie takich ludzi jak
ja? Kilka dni temu otrzymalem bardzo uprzejma, lecz odmowna odpowiedz z Phillip Morris Polska z Krakowa (nie
dawali ogloszenia o prace, lecz to ja do nich napisalem). Napisali, ze sa pod wielkim wrazeniem, tego, co
osiagnalem, ze jestem dla nich cennym kanydatem, i ze rok zostane w ich bazie danych. Moje drugie pytanie
brzmi, czy powinienem byc dalej natretem i zadzwonic do Krakowa z zapytaniem o mozliwosc odbycia
bezplatnego stazu. Dodam, iz posiadam 5 letnie doswiadczenie zawodowe, uzyskane w duzej firmie branzy
stalowej, jako czlowiek od ofert i zamowien. Wyjechalem do Hamburga poniewaz firma, w ktorej pracowalem
upadla.
Dziekuje z gory za odpowiedz