Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 09.10.05, 18:38
    witam, chciałabym spytać, czy jest tu ktoś z wyższym biologicznym, jeżeli tak
    to czy udało Wam sie znaleźć pracę w zawodzie, gdzie wogóle szukać pracy po
    biologii?? Dziekuję za odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • bez_mapy Re: biologia 09.10.05, 18:45
        Takie pytanie powinno się zadawać przed wyborem kierunku studiów. Jeśli nie
        chcesz wylądować w szkole jako nauczycielka, to pozostaje podyplomówka.
        • Gość: sun Re: biologia IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 09.10.05, 19:17
          Licenjat z biologii, mgr z ochrony środowiska aktualnie podyplomówka w toku
      • Gość: Kasia Z. Re: biologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:12
        Owszem, jestem po biologii w Gdańsku, ale skończyóam kilka lat temu. Zajmuję
        się edukacją ekologiczną w parku krajobrazowym, mam podyplomowe z ochrony
        środowiska i zarządzania jednostkami budżetowymi. Do szkoły się nie nadaję.
        Pozdrawiam.
        P.S. Mamy mnóstwo podań o pracę od biolgów, geografów i ludzi po ochr.
        środowiska. Szanse na prace w zasadzie żadne. Kasia
        • Gość: kakaw Re: biologia IP: *.torun.mm.pl 10.10.05, 14:04
          Ja jestem po ochronie środowiska i choc pracowałam kilka lat w szkole, to teraz
          szukam pracy. Niestety nasza specjalnosc nie cieszy się zbytnim powodzeniem
          wsród pracodawców
        • Gość: sun Re: biologia IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 10.10.05, 19:03
          No to gratuluję .. ja nie wiem co będę robić ;) zastanawiam się nad jakimiś innymi studiami, jak narazie to ręce opadają ...
      • polski_hydraulik Biologia, chemia, fizyka, matematyka... 10.10.05, 20:29
        Szanse na pracę są takie same, jak dla matematyków, fizyków, chemików itp. Czyli
        (w Polsce) niemal żadne. Polska jest krajem taniej siły roboczej i zarządzającej
        nią sredniej kadry menadżerskiej, bo taką podjęto strategiczną decyzję. Że
        głupią, to inna sprawa, której nie warto roztrząsać. Należy wzruszyć ramionami,
        pooglądać oferty pracy w USA (głównie, choć w Anglii też trochę jest), i
        wyjechać, zamiast się frustrować, że się "źle" wybrało kierunek studiów (wybrało
        się dobrze; to nasi rządzący popełnili błąd, wybierając dla Polski drogę
        rozwoju; kit im w oko).
        • Gość: justa Re: Biologia IP: 82.160.122.* 10.10.05, 20:36
          Możesz pracowa jako przedstawiciel farmaceutyczny lub medyczny lub w jakimś
          labolatrium, w banku, w muzeum, w sanepidzie, gdziekolwiek sobie wymażysz. W
          tych miejscach pracują moi znajomi po biologii.
        • Gość: Fizyczka Re: Biologia, chemia, fizyka, matematyka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.05, 22:32
          Załamujecie mnie swoim wyobrażeniem na temat fizyki. Sama kończyłam fizykę i
          uważam, że cięzko by mi było lepiej trafić. Od początku nie miałam żadnego
          problemu z pracą - wręcz przeciwnie. Zawsze spotykałam się z opinią, że skoro
          skończyłam fizykę, to muszę być zdolna, a skoro tak, to jestem dobrym
          materiałem na pracownika. Skończyłam studia z bdb na dyplomie i może miało to
          wpływ, ale w każdym razie - te studia zawsze otwierały mi drzwi.
      • Gość: asik Re: biologia IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 10.10.05, 21:29
        nie żałuje że wybrałam biologie, ale problem z praca mam i to duży;
        podyplomówka wchodzi w grę, ale najpierw wypadałoby na nią zarobić i nie ma
        jak! przeraża mnie przyszłość...dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka