Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy chcielibyście pracowac w domu..

• Gość: karolinka115 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:52
        Ja tez bardzo chcialabym pracować w domu, jeśli nie może to być etat to chociaż
        coś dorywczo. Mam komputer, stałe łącze, czas i chęci.
        Pozdrawiam.
        karolinka115@gazeta.pl
      • Gość: lolislawa Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: 85.30.198.* 26.10.05, 10:58
        Praca w domu to bardzo mile. Ale: nie latwo - przynajmniej mnie - taka prace
        znalezc. Bardzo prosze o kilka rad, jak to mozna zrobic. Pozdrawiam lolisilawa
        • fauve Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 11:22
          Jak już wyżej wspomniałem trzeba się najpierw określić, czy nasza wiedza i
          umiejętności pozwala na wykonywanie takiej pracy i czy jest taka możliwośc
          wogóle. Wiadomo, że hirurg robiący operacje na mógzu czy sercu nie będzie sobie
          pracował w domu i przyjmował pacjentów w łazience itd. Są zawody, które na to
          pozwalają i takie, które nie bardzo. Jeśli chodzi o samą (jakąkolwiek jak
          mniemam, ponieważ nie zostało to sprecyzowane) pracę w takim trybie to już
          kwestia umowy z pracodawcą albo rozpoczęcie własnej działalności.

Powodzenia
      • Gość: Lisa Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:26
        Pracuję w domu jako początkujący tłumacz dla kilku biura tłumaczeń i jednej
        firmy.
        Nie jest to etat lecz umowa o dzieło i umowa o zlecenie.Muszę więc w wększości
        sama myśleć o składkach emerytalnych itd. (mimo,że to moja pierwsza praca po
        studiach, już o tym myślę).
        Do takiej pracy na pewno trzeba mieć specjalny charakter- mi ten tryb pracy
        baardzo pasuje: cisza,(jeśli chcę- radio, muzyka czy tv) spokój,
        w "międzyczasie" można nastawić pranie, obiad itp. Oszczędność czasu !Nikt nade
        mną nie stoi, sama sobie ustawiam dzień itp.
        Ze zmobilizowaniem się też nie ma problemu, ale jeśli mam gorszy dzień-mogę się
        wyspać, a później dłużej posiedzieć ;-).
        Myślę też o tym, że gdy zostanę mamą, nie będę musiała przerywać pracy- ani
        podczas ciaży ani później, jedynie ją ograniczę.
        Co do kontaktów z ludźmi- są wieczory :-)

Pozdrawiam tłumaczących :-)
        • Gość: Lisa Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:28
          Przepraszam za literówki powyżej, ale GONI MNIE TERMIN ODDANIA TŁUMACZENIA ;-)
          i się spieszę ;-)
      • szfeniko Praca w domu.. 26.10.05, 11:40
        Do tych wszystkich, którzy podają swoje maile z prośbą o załatwienie takiej pracy:
        Napiszcie co potraficie, w czym jesteście dobrzy a nie tylko mail.
        Nie zaiteresujesz przyszlego pracodawcy samym adresem mailowym.
        A najlepiej wziąc sprawę we własne ręce. Zacząć pracować w domu na własny rachunek, tylko trzeba mieć pomysł. Podaniem maila na forum pracy nie znajdziecie.
        Znasz języki? Szukaj zleceń,badź tłumaczem.
        Umiesz szydełkować? Tkaj w domu serwetki i wystaw na Allegro.
        Jestes fryzjerką? Daj ogłoszenie do gazety i Obcinaj klientów u siebie w domu.
        itp...

Jest mnóstwo sposobów. Do dzieła. Samo nie przyjdzie.

• Gość: ewanda Re: Praca w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:37
          Nie jest to takie proste jak myślisz. Ja szydełkuje jest to bardzo mozolna i wymagająca dokładnosci praca, na Allegro najchętniej kupili by za przysłowiową złotówkę a to 3-5 dni pracy i materjał.Jest ciężko.
      • mellon_collie Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 11:43
        Witam wszystkich - również z domu :)Wiele osób pyta, jak można znaleźć taką
        pracę. Niestety nie wszyscy mają taką możliwość (patrz uwaga wyżej o operatorze
        frezarki ;), ale na pewno mogą z niej skorzystać osoby wykonujące tzw. wolne
        zawody. Jestem tłumaczem, po 2 latach dorywczej pracy w biurze tłumaczeń (na
        studiach)i po kolejnym roku w dużej firmie doradczej na stanowisku tłumacza
        otworzyłam własną działalność. I w ten sposób od 2 lat pracuję w domu i jestem
        z tego bardzo zadowolona, ALE... faktycznie sufit czasem spada na głowę, więc
        codziennie staram się wyskoczyć z domu choć na chwilę (zakupy, itp.), poza tym
        nie wiem, co zrobiłabym bez internetu, a szczególnie gg. Nie zastąpi on co
        prawda kontaktu face to face, ale jest dobrą namiastką. Co ciekawe, rano
        włączam gg i widzę na nim głównie innych tłumaczy i to jest fajne - jakbym
        pracowała w wielkiej firmie, a koledzy siedzieli w pokojach obok. Często
        doradzamy sobie w kwestiach tłumaczeniowych, podsyłamy sobie zlecenia. Ale nie
        ukrywam, że kiedy po tych 2 latach dostałam propozycję uczenia języka w firmie
        2 razy w tygodniu, podskoczyłam z radości... mam więc okazję, żeby wyrwać się z
        domu, elegancko ubrać i w ten sposób obronić przed "skapcanieniem" ;), o które
        niestety łatwo, bo dresik jest taaaki wygodny... :) Pozdrowienia dla wszystkich
        tłumaczy pracujących z domu :)
        • Gość: mic Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: 62.58.162.* 26.10.05, 12:42
          praca z domu ok ale np 1 dzien w tygodniu
          a reszta to nienormowany czas pracy - sam sobie ukladasz co kiedy zrobisz

to sie bardziej sprawdza gdy w domu sa maluchy

pozdrowienia
      • Gość: iwonik57 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:23
        gdzie ją można znaleźć jestem zwolennikiem takiej pracy po latach użerania się w
        budżetówce. taka praca jest zwieńczeniem moich marzeń o wolności i pracy według
        wlasnego harmonogramu
      • Gość: Kola Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:27
        Bardzo bym chciał podjąc prace w domu moze nie na etat ale tak dorywczo aby
        dorobić do niskiej pensji, a także robic cos co mnie troche uskrzydli. Posiadam
        komputer i łącze z netem. Mogę poswiecić wiele czsu na taka pracę. Moge robic
        wszystko przepisywac teksty itp. niestety tłumaczem nie jestem. Jak by ktoś znał
        możliwość znalezienia podobnej pracy prosze o kontakt na adres kola@wp.pl
      • Gość: J. Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:39
        Nie bierzecie pod wuage ciągłej niepweności co do ilości zleceń. raz jest, raz
        nie ma. Poza tym rzeczywiście trudno znaleźć taką pracę, o ile myśli sie o
        POWAZNEJ pracy.
        • dmuchawiec6 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 23:51
          Też szukam takiej pracy - na razie bezskutecznie - Pozdr. dla tych ,co już ją
          mają i tych co ,nie mają :D
      • Gość: tomeczek Zapomiałaś Moniko podać parę szczegółów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:53
        A mianowicie:

*kto odprowadza dziecko do przedszkola / szkoły?
        *czy rodzina nie przeszkadza w pracy?
        *czy masz odrębny pokój na "biuro"?

Jeśli odpowiedzi są odpowiednio
        *nie mam rodziny
        *nie mam rodziny
        *nie mam rodziny, więc nie potrzebuję oddzielnego pokoju

to nie denerwuj innych takimi tekstami, bo ich zazdrość kąsa po łydkach :)
        • Gość: tomeczek No i co z tymi szczegółami?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:14
          Bo łydki mam już pokąsane :((
      • tebaska Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 13:50
        Posiadam komputer i stałe łącze internetowe oraz mam dużo wolnego czasu.
        Potrafię również szyć. Miejsce zamieszkania - woj. śląskie.
        Jestem bardzo poważnie zainteresowana pracą w domu lecz muszą to być równie
        poważne oferty.
        Pozdrawiam.
        • zbig72 Taka praca to marzenie... 26.10.05, 14:14
          bez konieczności rannego wstawania (można pracowac i o 2 w nocy),
          bez stania w korkach,
          bez znoszenia obecności ludzi o których niekoniecznie pozytywnie myślimy

wymaga samodyscypliny ale to się opłaca

mam nadzieję że kiedyś tez tak będę pracował...
      • Gość: andrejs Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:52
        też tak pracowałem (8 godzin dziennie) przez 6 m-cy tego roku w porządnej
        firmie. ale z powodu utraty waznego klienta tej firmy straciłem pracę. minusem
        było to, że się mało ruszałem i czasami wychodziłem z domu dopiero wieczorem.
        To była moja pierwsza zdalna praca (umowa o pracę) i takiej potem też szukałem,
        ale nie udało mi się podobnej znaleźć. tak to było pozytywne doświadczenie.
        • denika6 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 14:58
          Jestem dziennikarka, mam doswiadczenie w redagowaniu tekstow, stale lacze i
          chetnie popracuje w domu. Jesli ktos ma propozycje prosze o kontakt.
      • Gość: maclav13 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.hydral.com.pl / *.hydral.com.pl 26.10.05, 15:55
        Miałem pracę w domu i tej formie zatrudnienia powiem stanowcze i zdecydowane "Dziękuję".
        W tej chwili mam pracę po drugiej stronie ulicy. Niby nic, a jednak. W dalszym ciągu jem posiłki w domu, wychodzę kiedy chcę i pracuję jak mi wygodnie. Jednak świadomość, że praca to praca, a dom to dom - to wspaniała sprawa.
      • Gość: zamee Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:56
        ja tak pracuję od 12 lat. jestem tłumaczem.
        Jako matka moge powiedzieć, że to bardzo dobry układ, bo jestem zawsze w domu
        jak dzieci przychodzą ze szkoły, mają ugotowane i są dopilnowane i wiem, że
        nigdzie się nie włoczą.
        Denerwuje mnie tylko to, że często moi klienci nie rozumieją, że ja też chcę
        mieć weekend wolny, gdzieś z mężem pojechać, czy po prostu odpocząć i potrafią
        w piatek po południu dzwonić ze zleceniam na poniedziałek, a jak odmawiam, to
        wielce są zdziwieni.
        No i czasem czuję się jakbym zawsze była w pracy, ale z drugiej strony mogę nie
        odbierać telefonów, więc luz.
        Poza tym jakbym miała dojeżdżać to by mnie nie było w domu min. 10 - 11 godzin,
        bo meiszkam daleko od miasta. A tak - luzik. :-)))
      • Gość: Robert Markiewicz Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.10.05, 17:15
        Jeżeli szukacie takiej pracy to proszę o przesyłanie CV.
        wARUNEK KONIECZNY TO STAŁY DOSTĘP DO INTERNETU MIN.256, SKANER LUB FAX.
        Praca w branży telekomunikacyjnej.
        tel, do mnie to 661 623 184
        skyp robert.markiewicz@neotel.pl
        o firmie dowiecie się na stronach wwww.neotel.pl
        Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Robert Markiewicz Mam taką pracę dla Was - zapraszam IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.10.05, 17:28
          Jeżeli szukacie takiej pracy to proszę o przesyłanie CV.
          wARUNEK KONIECZNY TO STAŁY DOSTĘP DO INTERNETU MIN.256, SKANER LUB FAX.
          Praca w branży telekomunikacyjnej.
          tel, do mnie to 661 623 184
          skype robert.markiewicz
          MAIL robert.markiewicz@neotel.pl
          o firmie dowiecie się na stronach wwww.neotel.pl
          Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: wuwu Re: Mam taką pracę dla Was - zapraszam/ tak AKURAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 17:44
            kolejna akwizycja
            spadaj koleś
      • Gość: lil Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:30
        Od dłuższego czasu szukam własnie tego,ale na razie bez rezultu.
        Jesli ktos moze podrzucic jakis pomysł...to proszę lilhera@op.pl
      • pepperann Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 18:34
        Ja sama tak pracuję. Widzę plusy, bardzo liczne, ale też liczne minusy. O
        plusach już napisano, więcja się poskarżę.

Czasem nie jest fajnie siedzieć ciągle w domu. Nie ma sie motywacji, żeby
        chociaż się ubrać porządnie i umyć włosy. Siedzenie w dresie? Po trzech dniach
        chandra jest murowana. W domu jest dość nudno i tyle. Czasem brakuje mi rozmów,
        choćby o pogodzie. Choćby takich durnych plotek. A ciągle być samej - niefajnie.
        Naprawdę, brakuje ludzi. Często czuję się samotna.

Kolejna sprawa - samej bardzo ciężko się zmobilizować. Tyle zawsze jest rzeczy
        innych do zrobienia. Ciekawszych, albo koniecznych.

Poza tym trudno rozdzielić czas wolny od czasu pracy. Nie ma się miłego momentu
        powrotu z pracy do domu. Biurko z komputerem wciąż stoi i straszy niedokończoną
        robotą.

I kolejna rzecz- wkurzający na maksa ludzie, którzy uważają, że jak pracujesz w
        domu to "sama sobie organizujesz czas i w zasadzie chyba nie pracujesz". Stałe
        debilne odzywki typu: to ty cały dzień w domu jesteś i nie masz czasu
        popsprzątać, pozmywać, uprać, zrobić zakupy i ugotować? To co ty cały dzień robisz?

Albo: Pracujesz w domu? To miło, taka lekka praca. A jeśli czasem siedzę po 10,
        12 godzin to chyba jest to moja wina.

Albo: to idealna praca dla kobiety. Możesz mieć dzieci i siedzieć z nimi w domu
        (a praca w tym czasie sama się zrobi, albo ja będę z dziećmi przy komputerze
        cały dzień).
        • Gość: architekt Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.acn.waw.pl 26.10.05, 19:52
          a ja lubie pracowac w domu, lubie nie umyc wlosow i chodzic w brudnym dresie..
          a ponadto uwielbiam w miedzyczasie wstawic pranie i zupe..
        • uzo.borewicz Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 19:55
          ja też zdecydowanie jestem przeciw...

dla higieny psychicznej człowiek musi mieć jedno miejsce, gdzie pracuje i inne,
          w którym odpoczywa...

po dwóch latach takiej pracy miałem kłopot z... wysłowieniem się!!!
          pracy masa, nie było mowy o wyjściu z domu i właściwie poza wirtualnymi
          kontaktami, żadnych żywych, obcych ludzi...

i ciągłe zmęczenie psychiczne, bo ciągle przecież jest się w pracy!

całkowita degeneracja... nieee... dziękuję... fajne na rok, nie dłużej ;)
          teraz wiem, kiedy pracuję, a kiedy mam już wolne i cenię to sobie...
      • jaroslaw.szczerbak Muzyka Chopina w tle to dopiero stres... 26.10.05, 20:58
        Pracowałem tak kilka lat i nie narzekałem, choć z tego powodu praca zajmowała mi
        za dużo czasu.
      • pjetrek29 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 26.10.05, 21:37
        pracuję tak od 8 miesięcy, branża dtp. dzięki temu, że przeniosłem się z pracą
        do domu żona mogła pójść do pracy na 3/4 etatu. teraz dzielimy się opieką nad
        dziećmi (4 sztuki w wieku od 6 do 10) i pracami domowymi. wcześniej zazwyczaj
        albo wracałem za późno (1,5 godz. dojazdu w jedną stronę) albo byłem zbyt
        wykończony żeby pozajmować się dzieciakami. a teraz po prostu od 15-tej do 22-
        giej jestem ojcem-polakiem :). i jest świetnie, choć oczywiście nie
        bezproblemowo. poza tym mogę nie wziąć zlecenia, jeśli widzę, że klient
        proponuje mi jakieś kompletne szambo - wcześniej musiałem realizować wszystkie
        nierealne zobowiązania mojego szefa. no i mogę pracować wtedy kiedy chcę, np.
        do 2-giej w nocy, a potem trochę dłużej pospać. oczywiście są i wady, w moim
        wypadku przede wszystkim mniejsze i nieregularne zarobki. ale nie widzę
        możliwości żeby wrócić do pracy "u kogoś". no way!!! pozdrowienia :)))
      • Gość: miko Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:53
        Chciałbym pracować w domu - posiadam sprzęt komp. i fotogr., internet,
        doświadczenie w projektowaniu oraz opracowywaniu(przygotowaniu) gotowych
        prac(projektów) do druku flekso, sito, oczywiście także offsetu. Wieloletnia
        praktyka w fotografii itp.
        Dlaczego? Zmęczony jestem braniem udziału na codzień w wyścigu "szczurów",
        oglądaniem się czy ktoś nie podkłada "świni", karierowiczostwem i układami w
        firmie na każdym kroku. No i nie jestem już taki młody. Warszawa i okolice.
        A więc gdyby coś, to: nerem@interia.pl
      • iberia30 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu..NIE 04.03.06, 16:57
        NIE, poniewaz potrzebuje kontaktu z ludzmi i niw wyobrazam sobie pracowac w
        domu na codzien, owszem czasem podczas choroby czy urlopu zdarza mi sie
        pracowac w domu.
      • iberia30 Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. 04.03.06, 16:59
        poza tym uwazam, ze praca to praca a dom to dom i nie bede tego mieszac.
      • Gość: geek Re: Czy chcielibyście pracowac w domu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:41
        Sam tak pracuje, oj, latwo skapcaniec, latwo...
        Niby mam idealna sytuacje, mam umowe etat, bo 3 dni w tygodniu jestem w
        siedzibie, a reszte czasu spedzam w domu i pracuje przez komp plus jazdy w teren
        (badania statystyczne rynku). Zagrozenia: coraz pozniejsze wstawanie, podzeranie
        z lodowki, zapuszczenie brody :), zalatwiaie innych spraw w godzinach pracy
        (ctr+tab w Mozilli:) )
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka