palabra 23.09.02, 12:19 Jestem pod ogromnym wrażeniem tej pani z NZZ "solidarność" która ma podstwowe wykształcenie, ale zna angielski, niemiecki, francuski i rosyjski.... Łaaaał!! Ciekawam tylko - z widzenia czy ze słyszenia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawski Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: 10.96.1.* 24.09.02, 08:42 zastanawia mnie tylko taka sprawa .... skro mamy tak swietnie zarabiających specjalistów i tak mądre kadry pracownicze ( tutaj mówię o pani z Solidarności ) to dlaczego tak źle jest w Polsce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł 24.09.02, 23:22 palabra napisała: > Jestem pod ogromnym wrażeniem tej pani z NZZ "solidarność" > która ma podstwowe wykształcenie, ale zna angielski, niemiecki, > francuski i rosyjski.... > Łaaaał!! > > > Ciekawam tylko - z widzenia czy ze słyszenia... dlaczego sadzisz, ze studia maja cos wspolnego ze znajomoscia jezykow? bez zadnych studiow mozesz spokojnie znac tyle jezykow. wazne co masz do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
polama Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł 25.09.02, 18:22 paw_ > > > > Ciekawam tylko - z widzenia czy ze słyszenia... > > dlaczego sadzisz, ze studia maja cos wspolnego ze znajomoscia jezykow? bez > zadnych studiow mozesz spokojnie znac tyle jezykow. wazne co masz do > powiedzenia. Czy jestes az tak naiwny ze sadzisz ze osoba, ktora miala taki "ped do wiedzy", ze zakonczyla edukacje na szkole podstawowej, jest w stanie nauczyc sie 4 jezykow obcych? Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł 25.09.02, 23:25 polama napisała: > Czy jestes az tak naiwny ze sadzisz ze osoba, ktora miala taki "ped do wiedzy", > a ile sie trzeba uczyc, zeby znac 4 jezyki obce? dlaczego mam z gory zalozyc ze nie? udowodnij ze nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.net.pulawy.pl / 10.50.29.* 29.09.03, 19:29 paw_dady napisała: > polama napisała: > > Czy jestes az tak naiwny ze sadzisz ze osoba, ktora miala taki "ped do > wiedzy", > > > a ile sie trzeba uczyc, zeby znac 4 jezyki obce? dlaczego mam z gory zalozyc > ze nie? udowodnij ze nie mozna > > Można, Cyganie mają po 2 klasy szkoły podstawowej znają po kilka języków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.wave.net.pl / 80.72.35.* 26.09.02, 17:52 polama napisała: . > > Czy jestes az tak naiwny ze sadzisz ze osoba, ktora miala taki "ped do wiedzy", > > ze zakonczyla edukacje na szkole podstawowej, jest w stanie nauczyc sie 4 > jezykow obcych? Nie tyle jestem "naiwna" co sama znam taką osobę. Kończenie edukacji na poziomie szkoły podstawowej nie zawsze świadczy o "pędzie do wiedzy" ... a raczej jego braku. Osobą tą jest moja mama. Nie będę rozpisywać się o jej losie ale formalną edukację zakończyła na szkole podstawowej (+ nieskonczony ogólniak). I zna biegle rosyjski, hiszpański, angielski i włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
h.goetz Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł 26.09.02, 18:21 > Nie tyle jestem "naiwna" co sama znam taką osobę. Kończenie edukacji na > poziomie szkoły podstawowej nie zawsze świadczy o "pędzie do wiedzy" ... a > raczej jego braku. To byla prawdopodobnie ironia, ktorej nie wylapalas.... > Osobą tą jest moja mama. Nie będę rozpisywać się o jej losie ale formalną > edukację zakończyła na szkole podstawowej (+ nieskonczony ogólniak). I zna > biegle rosyjski, hiszpański, angielski i włoski. Osobiscie watpie, czy to prawda. A jezli jest to prawda, to pod warunkiem, ze przyjmiemy polska definicje okreslenia BIEGLA ZNAJOMOSC JEZYKA. Mieszkam za granica od 16 lat, skonczylem tutaj studia , mieszkam i pracuje w srodowisku miejscowym, anglojezycznym. Do tego uczylem sie angielskego w liceum i na studiach w Polsce. Uwazam, ze mowie BIEGLE po polsku i angielsku... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 23:45 Gratuluje samopoczucia i jak to milo sobie palnac komplement jak juz nikt inny nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzenia poliglo Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.NCIFCRF.GOV 30.09.02, 15:23 Gość portalu: Anka napisał(a): > Nie tyle jestem "naiwna" co sama znam taką osobę. Kończenie edukacji na > poziomie szkoły podstawowej nie zawsze świadczy o "pędzie do wiedzy" ... a > raczej jego braku. > Osobą tą jest moja mama. Nie będę rozpisywać się o jej losie ale formalną > edukację zakończyła na szkole podstawowej (+ nieskonczony ogólniak). I zna > biegle rosyjski, hiszpański, angielski i włoski. Bardzo sie ciesze, ze twoja mama jast tak zdolna jezykowo. Jezeli sie nie myle (+ nieskonczony ogólniak) liczyl sie zawsze jako niepelne srednie. Natomiast wracajac do Pani ze zwiazkow zawodowych. Podejrzewam, ze przez lata wspinania sie po szczeblach drabiny zwiazkowej, nie miala tak wielkiej ilosci czasu na "wloczenie sie" po swiecie i realnym opanowaniu znajomosci tylu jezykow. Inna sprawa jest, ze wielu z nas sie wydaje, ze jezeli uczylismy sie jezyka przez 4 lata, to juz go umiemy. Nie tak wielu mialo szanse naprawde sprawdzic wartosc tej nauki i w rzeczywistosci sprawdzic jak dobrze mogli sie skomunikowac z kims mowiacym tylko tym jezykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: 80.72.35.* 02.10.02, 15:01 Gość portalu: powodzenia poliglo napisał(a): > Bardzo sie ciesze, ze twoja mama jast tak zdolna jezykowo. > Jezeli sie nie myle (+ nieskonczony ogólniak) liczyl sie > zawsze jako niepelne srednie. Masz rację - "niepełne średnie" czyli formalnie tylko "podstawowe". > > Natomiast wracajac do Pani ze zwiazkow zawodowych. > Podejrzewam, ze przez lata wspinania sie po szczeblach drabiny > zwiazkowej, nie miala tak wielkiej ilosci czasu na "wloczenie > sie" po swiecie i realnym opanowaniu znajomosci tylu jezykow. Za znajomość języków przez Panią ze związków zawodowych niestety nie mogę "ręczyć". > Inna sprawa jest, ze wielu z nas sie wydaje, ze jezeli uczylismy > sie jezyka przez 4 lata, to juz go umiemy. > Nie tak wielu mialo szanse naprawde sprawdzic wartosc tej nauki > i w rzeczywistosci sprawdzic jak dobrze mogli sie skomunikowac > z kims mowiacym tylko tym jezykiem. W 100% prawda... ale akurat moja Mama owe języki naprawdę zna i świadczą o tym nie tylko różniaste świadectwa (CAE, DELE etc.) ale też "codzienność" (wyjazdy zagraniczne, rozmowy, czytanie, oglądanie filmów w językach obcych itd. itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.25-151.libero.it 08.10.02, 15:47 A mozna wiedziec jakaz to ogomna kariere zrobil pan zagranica? Na jakim stanowisku pan pracuje? SNOB > > > Bardzo sie ciesze, ze twoja mama jast tak zdolna jezykowo. > Jezeli sie nie myle (+ nieskonczony ogólniak) liczyl sie > zawsze jako niepelne srednie. > > > Natomiast wracajac do Pani ze zwiazkow zawodowych. > Podejrzewam, ze przez lata wspinania sie po szczeblach drabiny > zwiazkowej, nie miala tak wielkiej ilosci czasu na "wloczenie > sie" po swiecie i realnym opanowaniu znajomosci tylu jezykow. > > > Inna sprawa jest, ze wielu z nas sie wydaje, ze jezeli uczylismy > sie jezyka przez 4 lata, to juz go umiemy. > Nie tak wielu mialo szanse naprawde sprawdzic wartosc tej nauki > i w rzeczywistosci sprawdzic jak dobrze mogli sie skomunikowac > z kims mowiacym tylko tym jezykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marina Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.25-151.libero.it 08.10.02, 15:49 wyksztalcenie niepelne srednie to tak madre stwierdzenie jak czesciowo w ciazy.... Albo sie jest , albo NIE. JAka szkole sie konczy by miec niepolne srednie wyksztalcenie????????? Ha HA HA > Bardzo sie ciesze, ze twoja mama jast tak zdolna jezykowo. > Jezeli sie nie myle (+ nieskonczony ogólniak) liczyl sie > zawsze jako niepelne srednie. > > > Natomiast wracajac do Pani ze zwiazkow zawodowych. > Podejrzewam, ze przez lata wspinania sie po szczeblach drabiny > zwiazkowej, nie miala tak wielkiej ilosci czasu na "wloczenie > sie" po swiecie i realnym opanowaniu znajomosci tylu jezykow. > > > Inna sprawa jest, ze wielu z nas sie wydaje, ze jezeli uczylismy > sie jezyka przez 4 lata, to juz go umiemy. > Nie tak wielu mialo szanse naprawde sprawdzic wartosc tej nauki > i w rzeczywistosci sprawdzic jak dobrze mogli sie skomunikowac > z kims mowiacym tylko tym jezykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: 213.207.131.* 08.10.02, 13:26 Znam co najmniej dwie osoby, ktore nie majac wyksztalcenia podstawowego znaly 6 jezykow. A bylo tak : z matka dzieci rozmawialy po polsku, z ojcem - po japonsku, jak byli obydwoje rodzice, to wszyscy rozmawiali po angielsku, w szkole uczyli sie niemieckiego, francuzkiego i wloskiego, bo mieszkali w Szwajcarii. Dodajmy do tego, ze dzieci mialy 11 i 12 lat i nie mialy jeszcze wyksztalcenia podstawowego. Czyli mozna, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 15.09.03, 23:37 Kochanie - mam wyszktalcenie srednie - mowie dwoma jezykami europejskimi (korespondencja, tlumaczenia- rowniez symultaniczne i "mam na to papier")poza ojczystm, a ludzie po krakowskiej AE-Kali miec a moze i nawet byc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: securid Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.02, 17:06 szczerze mowiac nie napawa mnie to optynizmem gdy przegladam taliste. jestesmy chyba strasznie niedowartosciowani skoro godzimy sie na takie zarobki. ja zarabiam 4.500 na okresie probnym (nistety jest on dlugi bo az rok)i ledwo mi to starcza na zwiazanie konca z koncem - na szczescie perspektywy mam obiecujace. dlatego z jednej strony chce sie plakac a nielicznym chce sie bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł 25.09.02, 23:28 Gość portalu: securid napisał(a): > godzimy sie na takie zarobki. ja zarabiam 4.500 na okresie > probnym (nistety jest on dlugi bo az rok)i ledwo mi to starcza > na zwiazanie konca z koncem - na szczescie perspektywy mam no to rozpierducha jestes ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiga Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: 194.156.135.* 22.10.02, 10:57 Chyba dosc daleko od siebie znajduja sie Twoje "konce". Mysle, ze naprawde sporo osob juz pracujacych, z niezlymi kwalifakacjami chcialoby "plakac" nad taka pensja. Wierz mi 4.500 PLN nie frustrowaly by mnie nawet przy umowie na czas nieokreslony. A tymczasem musze cieszyc sie zyciem za znacznie mniejsza kwote. Taki rynek. Zawsze jest ryzyko, ze ktos inny przebije cie nizsza "cena wywolawcza" i poza skonkretyzowanymi pogladami na wlasne oczekiwane zarobki pozostanie ci wyczekiwanie na poniedzialkowa GW Praca. > szczerze mowiac nie napawa mnie to optynizmem gdy przegladam > taliste. jestesmy chyba strasznie niedowartosciowani skoro > godzimy sie na takie zarobki. ja zarabiam 4.500 na okresie > probnym (nistety jest on dlugi bo az rok)i ledwo mi to starcza > na zwiazanie konca z koncem - na szczescie perspektywy mam > obiecujace. dlatego z jednej strony chce sie plakac a nielicznym > chce sie bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 16.09.03, 00:00 Strasznie prymitywny "kij w mrowisko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzka Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: 213.17.180.* 16.09.03, 13:49 moze bys sie dowartosciował lepiej czytajac umowę?Czas próbny wg polskiego prawa pracy może wynosić maksymalnie 3 miesiące. Wygląda więc na to, ze zgodziłeś sie (podpisałeś) coś czego albo nie pzreczytałeś albo nie rozumiesz?A sczerze mówiac takie postawy nie napawają mnie optymizmem, a nie to,że ludzie szukają pracy czasem po prostu realnie oceniajac swoje możliwośći i - co najważniejsze - rynku. PS. Zarabiam 2 razy więcje niż ty, ale w życiu nie oceniłabym innych (pracujacych za nizsze wynagrodzenie) jako niedowartosciowanych. Zresztą każdy jakoś zaczyna (ja od smażenia hamburgerów w Mc'Donalds)- ważne jak kończy lub czy wogóle do czegoś dąży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 12:20 Takie pensje są obrzydliwie nieprzyzwoicie wysokie, zastanawiam się co ludzie robią z taką forsą.. Fakt ten w zestawieniu z realiami dzisiejszego świata, gdzie ludzie nie mają nawet na chleb, budzi we mnie obrzydzenie dla tych, którzy biorąc takie pensje nie zastanawiają się nawet jak możnaby chociaż trochę pomóc tym, którzy chodzą po cienkiej nitce oddzielającej życie od śmierci z powodu głodu i choroby, na której wyleczenie nie mają złamanego centa. Są naprawdę wśród tych ludzi nie tylko wyrzutki społeczeństwa, którzy sami sobie są winni swojej sytuacji, ale także ludzie zdolni, i mądrzy, do których się poprostu "los nie uśmiechnął".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 02.10.02, 01:36 Jakie pensje są nieprzyzwoicie wysokie?! Do 6999? Może jeszcze brutto? Nie przesadzaj, daliby Ci, byś wziął, a po roku byś nosem kręcił, że mało. Nie ma zwyczaju odmawiania wyższej pensji. Kto ma wrażliwe sumienie, może oddać część jako darowiznę na cele charytatywnę albo wspomagać potrzebującego. A kto niby mieszka w tych wszystkich nowych domach? Ile trzeba zarabiać, żeby mieć na wkład mieszkaniowy? No i zresztą dobrze, niech kupują te mieszkania, niech coś się dzieje w tej gospodarce...A samochody w absurdalnych w stosunku do przeciętnych pensji? Stadami jeżdżą po polskich drogach! ci, którzy mają takie pensje, przynajmniej podatki od nich płacą, w przeciwieństwie do łapówkarzy, aferzystów i biednych przedsiębiorców wykazujących same straty w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 02.10.02, 08:15 Jakie pensje są nieprzyzwoicie wysokie?! Do 6999? Może jeszcze brutto? Nie przesadzaj, daliby Ci, byś wziął, a po roku byś nosem kręcił, że mało. Nie ma zwyczaju odmawiania wyższej pensji. Kto ma wrażliwe sumienie, może oddać część jako darowiznę na cele charytatywnę albo wspomagać potrzebującego. A kto niby mieszka w tych wszystkich nowych domach? Ile trzeba zarabiać, żeby mieć na wkład mieszkaniowy? No i zresztą dobrze, niech kupują te mieszkania, niech coś się dzieje w tej gospodarce...A samochody w absurdalnych w stosunku do przeciętnych pensji? Stadami jeżdżą po polskich drogach! ci, którzy mają takie pensje, przynajmniej podatki od nich płacą, w przeciwieństwie do łapówkarzy, aferzystów i biednych przedsiębiorców wykazujących same straty w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Good one Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.NCIFCRF.GOV 30.09.02, 15:25 palabra napisała: > Jestem pod ogromnym wrażeniem tej pani z NZZ "solidarność" > która ma podstwowe wykształcenie, ale zna angielski, niemiecki, > francuski i rosyjski.... > Łaaaał!! > > > Ciekawam tylko - z widzenia czy ze słyszenia... Good one, very good one Pewnie z podslyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 30.09.02, 22:15 Sutenerstwo polega na czerpaniu korzyści majątkowych z cudzego nierządu.Zgodnie z kodeksem karnym jest przestępstwem. Gazeta wprowadza tego rodzaju "zawód" do świadomosci społecznej. Czuję dyskomfort, gdy radca prawny lub adwokat znajduje się wsród sutenerów i prostytutek. Rozumiem, że redaktorzy naczelni gazet lub inni dziennikarze (z Gazety Wyborczej) nie mają tych oporów. Proponuję umieścić na liście zawodów złodzieja samochodów, zawodowego zabójcę itp. Poddaję pod rozwagę rozważenie strony etycznej Waszego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek0 Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.acn.waw.pl 01.10.02, 11:28 Gość portalu: prawnik napisał(a): > Sutenerstwo polega na czerpaniu korzyści majątkowych z > nierządu.Zgodnie z kodeksem karnym jest przestępstwem. > Gazeta wprowadza tego rodzaju "zawód" do świadomosci > społecznej. Czuję dyskomfort, gdy radca prawny lub > adwokat znajduje się wsród sutenerów i prostytutek. a jaka jest różnica między radcą prawnym a prostytutką ? bo ja nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojo Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.makor.pl / 192.168.1.* 01.10.02, 15:42 Gość portalu: prawnik napisał(a): Czuję dyskomfort, gdy radca prawny lub adwokat znajduje się wsród > sutenerów i prostytutek. Rozumiem, że redaktorzy naczelni gazet > lub inni dziennikarze (z Gazety Wyborczej) nie mają tych oporów. > Proponuję umieścić na liście zawodów złodzieja samochodów, > zawodowego zabójcę itp. Poddaję pod rozwagę rozważenie strony > etycznej Waszego pomysłu. Ja również nie widzę różnicy między adwokatem a prostytutką. Wy prawnicy macie o swojej profesji zbyt wysokie mniemanie. W naszym kraju ten "fach" zamiast być wzorem moralności jest źródłem wielu patologii - począwszy od młodych ludzi po studiach którzy mogą zapomnieć o aplikacji jeśli nie mają wysoko postawionych starych, po "stare wygi" którzy oficjalnie zarabiają kilka tys. kupują domy za miliony, i samochody za setki tys. i nikt nie może im się dobrać do d..y, bo to "wielce szanowni kolesie", mają immunitety - słowem JEDNO WIELKIE SZAMBO. Oczywiście nie wszyscy są nieuczciwi, pewnie większość jest w porządku - ale dopóki będziecie tolerować taki stan rzeczy nie miejcie pretensji żę ludzie was nie szanują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re:Polsce zagrazaja kretyni ktorzy zarabiaja najwiecej IP: 207.159.196.* 30.09.02, 23:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Obciac zarobki o polowe porownajcie Chiny IP: 207.159.196.* 30.09.02, 23:20 Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 dwa ostatnie wpisy są świetne 01.10.02, 10:16 "ponad 500 000 zł (125 tys. dol.) - tyle wynosiła miesięczna pensja byłego prezesa dużej spółki giełdowej, która ma kłopoty finansowe. Dodatkowo prezesowi przysługuje odprawa w wysokości 18-miesięcznych poborów. 900 000 zł - odprawa głównego prawnika odchodzącego z firmy telekomunikacyjnej. Na stanowisku utrzymał się niecałe trzy miesiące." szczerze zafascynowały mnie te dwie postaci. a szczególnie ten prawnik, rewelacja. trzy miesiące to u mnie wynosił okres próbny, gdzie pracowałem za gówniane pieniadze. a ten już ma odprawę. zastanawiam się nad formą własności tej firmy. takie przewałki to norma w spółkach z udziałem skarbu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia to nie sa Polacy IP: 5.1R2D* / 10.12.100.* 01.10.02, 17:21 Te ostatnie osoby to nie sa Polacy. Trzeba zuwazyc, ze nie kazdy chce przeniesc sie i pracowac w Polsce, dlatego czesto placi sie im wiecej. Jesli chodzi o zarobki za granica, to sa prezesi amerykanskich firm, ktorzy zarabiaja od 0.5 - 1 mln $ DZIENNIE (lacznie z premiami). muszek0 napisał: > "ponad 500 000 zł (125 tys. dol.) - tyle wynosiła miesięczna > pensja byłego prezesa dużej spółki giełdowej, która ma kłopoty > finansowe. Dodatkowo prezesowi przysługuje odprawa w wysokości > 18-miesięcznych poborów. > > 900 000 zł - odprawa głównego prawnika odchodzącego z firmy > telekomunikacyjnej. Na stanowisku utrzymał się niecałe trzy > miesiące." > > > szczerze zafascynowały mnie te dwie postaci. > a szczególnie ten prawnik, rewelacja. trzy miesiące to u mnie > wynosił okres próbny, gdzie pracowałem za gówniane pieniadze. > a ten już ma odprawę. > zastanawiam się nad formą własności tej firmy. takie przewałki > to norma w spółkach z udziałem skarbu państwa. > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpawl Re: to nie sa Polacy IP: 2.3.STABLE* / *.wasko.pl 02.10.02, 11:48 Gość portalu: Ewcia napisał(a): > Te ostatnie osoby to nie sa Polacy. Trzeba zuwazyc, ze nie kazdy > chce przeniesc sie i pracowac w Polsce, dlatego czesto placi sie > im wiecej. > > Jesli chodzi o zarobki za granica, to sa prezesi amerykanskich > firm, ktorzy zarabiaja od 0.5 - 1 mln $ DZIENNIE (lacznie z > premiami). No jasne, ale trzeba się było najpierw sprężyć, 20 lat wcześniej założyć firmę np. Oracle, MS (co kto lubi :) sprawić by osiągnęła pozycję na rynku, a teraz to już można zarobkami kłuć w oczy forumowiczów w Polsce :) np Larry Ellison w Oracle'u - 736 mln $ rocznego dochodu... Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: to nie sa Polacy 02.10.02, 13:11 dla mnie nie jest ważne czy to polacy czy zagraniczni. prywatny pracodawca może płacić swojemu pracownikowi ile chce i ile on zaakceptuje. zwyczajna umowa i nic mnie to obchodzi. natomiast zdarzały się afery z zatrudnianiem w spółkach z udziałem skarbu państwa ludzi, którzy nie tylko byli określonej opcji politycznej, ale mieli zagwarantowane wysokie odprawy w razie zwolnienia. a to, że zwolnienia będą wiedzieli, bo po prosty były wybory. i kółko się zamyka. to mnie drażni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.25-151.libero.it 08.10.02, 15:25 Ja rowniez mam podstawowe wyksztalcenie i pomimo tego znam bardzo dobrze francuski , angielski , wloski , rosyjski. Mam mnostwo zainteresowan : jak np zegarki Franck Muller , czy Audemars Piguet , antyki ( srebro z XIX w ),samochody : ferrari ( cudowna nowa Enzo!!!), bugati , lamborghini ( podoba sie pani Diablo? ), wina i winnice z piemontu : Barolo , Barbaresco , Berbera D’alba czy Asti...z Toscany : Chianti classico... Vino Nobile di Montepulciano... Champage - Krug & Cristal.... Brak wyksztalcenia niejest dowodem glupoty czlowieka , a jego posiadaniem - inteligencji! palabra napisała: > Jestem pod ogromnym wrażeniem tej pani z NZZ "solidarność" > która ma podstwowe wykształcenie, ale zna angielski, niemiecki, > francuski i rosyjski.... > Łaaaał!! > > > Ciekawam tylko - z widzenia czy ze słyszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebok Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: stin:* / 172.20.40.* 27.02.03, 09:42 9238 zł - administrator sieci w warszawskiej firmie teleinformatycznej. TO chyba lekka przesada to pewnie nie administartor sieci lecz kierownik lub dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.acn.waw.pl 27.02.03, 12:29 Gość portalu: Sebok napisał(a): > 9238 zł - administrator sieci w warszawskiej firmie > teleinformatycznej. TO chyba lekka przesada to pewnie nie > administartor sieci lecz kierownik lub dyrektor. Dlaczego przesada? Takie są zarobki, a właściwie były, bo nowi już tyle nie dostają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOMI Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.32.* 17.07.03, 13:48 to nie prawda nie wierzcie w to jestem z warszawy i to wszystko ściema takie pensje mają osoby tylko z dużymi placami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: 193.111.166.* 17.07.03, 15:32 Gość portalu: KOMI napisał(a): > to nie prawda nie wierzcie w to jestem z warszawy i to wszystko > ściema takie pensje mają osoby tylko z dużymi placami ... na czubku głowy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: Polska Lista Płac (3) - od 2700 do 6999 zł IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.09.03, 21:47 A mnie najbardziej podoba się płaca prezentera... taka za ok. trzy godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokal Eeee tam :] IP: *.chello.pl 30.09.03, 21:43 A ja mam 2300 mniej więcej miesięcznie (brutto) i w zupełności mi to wystarcza :]]]. Jestem dziennikarzem na okresie próbnym w jednej z gazet, studiuję na 3 roku, mieszkam w mieszkaniu dziadków (sam :]). Rodzice na razie mi trochę pomagają (jakieś 500 zł. miesięcznie), ale z czasem nie będzie to pewnie potrzebne (jak się skończy okres próbny, a zacznie "normalny"). Wysokie zarobki nie są chyba aż tak bardzo potrzebne do szczęścia :]. Odpowiedz Link Zgłoś