Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PRACA W EUROBANK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 06:39
    Mam prośbę odnośnie pracy w tym banku.Czy wiecie jakie tam są warunki
    finansowe,jak odbywa się rekrutacja?Chodzi mi o stanowisko doradcy klienta w
    punkcie zlokalizowanym w hipermarkecie.Warto startować?Bedę wdzięczny za
    każdą informacje...
    Obserwuj wątek
      • Gość: ktoś Re: PRACA W EUROBANK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:39
        nie polecam!
        zależy też od regionu ale menagerowie...mówię zależy jaki region na początku
        było tam fajnie a teraz ciśnienie i atmosfera straszna narka
      • Gość: Adam Wójcik Re: PRACA W EUROBANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:48
        Chodzi mi o Warszawę
        • Gość: ktoś Re: PRACA W EUROBANK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:17
          warszawka to warszawka a nie prowincja jak to było w moim przypadku.powodzonka
          może lepsze warunki niż u mnie
          • Gość: koachany_misiaczek Re: PRACA W EUROBANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:30
            powiedzcie jak jest z naborem jak ta rozmowa wyglada?jakie sa testy mniej wiecej
            i no i jakie zadanie mieliscie do wykonania w grupie
            • Gość: Adam Wójcik Re: PRACA W EUROBANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 22:32
              No właśnie o to mi chodzi o cały proces rekrutacji.Czy ktoś może pomóc nam w
              tej sprawie???
              • wiecie_kto1 Re: PRACA W EUROBANK 18.11.05, 23:23
                Całosc trwa kilka godzin z przerwami. Najpierw przedstawienie firmy a potem:
                1) test na inteligencje
                2) zadanie grupowe(po 4-5 osób)
                3) zadanie indywidualne-w moim przypadku chodziło o to ze kazdy z uczestników
                rekrutacji miał 5 prób sprzedazy kredytu lub czegos w tym stylu. Tzn mogłeś 5
                razy podejsc do rekrutujacych i sprzedawac im towar. Jak Ci sie udało to
                dostawałeś plusa a jak nie to tylko znaczek ze podszedłeś.
                Oczywiscie nie musiałes podchodzic 5 razy ale jak sie potem okazuje premiowana
                jest ilosc prób :)
                4) potem jest przerwa podczas której oceniane sa wszystkie osoby i ogłaszaja
                wyniki. Do 5 osób przechodzi do kolejnej rundy-rozmów indywidualnych gdzie
                musisz cos sprzedac poopowiadac o sobie itp.

Ogólnie typowe assesment center. Byłem juz na kilku i na kazdym ten sam typ
                działan-straszne nudy. Dla nowicjuszy jedna rada-bądz aktywny podczas trwania
                rekrutacji, wykazuj inicjatywe, chęci oraz pomysłowosc a przejdziesz bez
                problemu.
                Twoimi rywalami beda sami nowicjusze, z których wiekszosc nie zna tej zasady.

pzdr i powodzenia

P.S. To czy praca jest fajna nie wiem bo doszedłem tylko do tej ostatniej rundy
                a potem mi podziekowali ale mam taka zasade ze lepiej samemu spróbowac "bo co
                mi szkodzi" niz rezygnowac tylko dlatego, że na necie jest wiele
                nieprzychyknych opinii. Zbieraj doswiadczenia-nikt Cie nie zje i nie zatrzyma
                na siłę.
                • Gość: koachany_misiaczek Re: PRACA W EUROBANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:40
                  wporzadku a test na inteligencje w jakiej byl formir ?czy to byl test matryc
                  Ravena?czyli dopaduj brakujacy rysunek,czy cos innego?byly jakies zadania
                  obliczeniowe?acha i jeszce jedno w przypadku tych piecu prob sprzedawalo sie
                  kredyt?i za kazdym razem to samo?a rozmowa indywidualna jak przebiegala?prosze o
                  pomoc
                  dziekuje bardzo za udzielenie odpowiedzi na moje pytania
                  pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka