bunny4 20.11.05, 21:54 Witam Co sądzicie o firmie DHL, jako o pracodawcy? (chodzi mi głównie o warunki pracy, poziom zarobków, możliwość rozwoju i awansu). Czy można się z tą firmą związać na dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pina Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: 80.51.224.* 24.11.05, 12:36 hej, mam dokladnie takie samo pytanie jak ty i bardzo ciekawią mnie odpowiedzi wczoraj mialam tam rozmowę i zastanawiam się czy warto zmieniać pracę, czy często pracuje się po godzinach i jaka panuje atmosfera. jak traktowani sa pracownicy, staralam się o pracę w biurze jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunny4 Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.75.51.55.mielec51.tnp.pl 24.11.05, 21:32 Już po rozmowie... Całkiem profesjonalnie, rzeczowo i na temat, tyle tylko że pani mocno drgnęła ręka, gdy usłyszała moje oczekiwania finansowe ;))) Może jest już ktoś z pracowników biura DHL, kto mógłby nam powiedzieć jak się tam pracuje??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.crowley.pl 26.11.05, 19:45 DHL to tragizm, szczególnie w Dąbrowie Górniczej. Praca po 11-12h, łącznie z sobotami.Chcą dać ci jak najmniej, jeśli chodzi o zarobki a wycisnąć z ciebie wszystko a potem zatrudniają nowe osoby.Ogólnie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rage Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 27.11.05, 10:29 Roberto, a w jakim charakterze pracowales? Dostawales przynajmniej dobre wynagrodzenie? Troche wiecej szczegolow jesli mozna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.crowley.pl 03.12.05, 16:39 Pracowałem jako pracownik biurowy-referent.Wynagrodzenie na początku jest dużo poniżej średniej krajowej.W firmie brakuje ludzi do pracy ze wzgledu na oszczędności i praktycznie pracujesz za 2,3 osoby.O zakresie obowiązków możesz zapomniec-robisz wszystko co ci zlecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rage_s Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 05.12.05, 16:57 Nie pracowalem tam, ale bylem na rozmowie. Rzeczywiscie dziadostwo. Na rozmowie jeden z tych bufonow stwierdzil, iz oni pracuja 365 dni w roku, 24 h na dobe. Moje pytanie - i co w zwiazku z tym? Doszlismy do wniosku, ze nie oplaca mi sie pracowac za smieszna kase, jaka tam proponuja, po czym na drugi dzien dostaje smsa, ze "dziekujemy za spotkanie, ale..."-mimo ze rozmowa o tym byla juz dzien wczesniej, haha. Odpowiedz sms-em podczas gdy jeden strasznie sie chelpil w jakiej to globalnej firmie pracuje. Do rozmowy podszedlem z przymruzeniem oka, gdyz jadac tam mialem juz oferte z rownie duzej firmy logistycznej, na naprawde wiele lepszych warunkach. Z ktorej zreszta skorzystalem. Zycze naturalnie, aby inni szukajacy tam szczescia, nie podzielali naszych (narzekajacych tutaj) uwag. Uwazajcie jednak na wszystko co Wam tam powiedza, radze byc ostroznym. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:19 A o jakich zarobkach mówicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robotobibok Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.05, 21:41 dokladnie porażka , bylem zaproszony na "rozmowe kwalifikacyjną" ktora się "odbyła" przy....bramie wjazdowej.Pomijam juz fakt ze niczego sensowengo się nie dowiedziałem , poza "aaa własciwie to szef podejmuje decyzje więc Proszę czekać na telefon" Dodam , ze miałem pracować w dziale wprowadzania danych.Daleko do centrum , beznadziejnie połaczenie(praca od godz 6 rano jak w fabryce), niska płaca i przede wszystkim niekompetentni pracownicy.Szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś