Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DHL - jakim pracodawcą?

20.11.05, 21:54
    Witam

Co sądzicie o firmie DHL, jako o pracodawcy? (chodzi mi głównie o warunki
    pracy, poziom zarobków, możliwość rozwoju i awansu). Czy można się z tą firmą
    związać na dłużej?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pina Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: 80.51.224.* 24.11.05, 12:36
        hej,
        mam dokladnie takie samo pytanie jak ty i bardzo ciekawią mnie odpowiedzi
        wczoraj mialam tam rozmowę i zastanawiam się czy warto zmieniać pracę, czy
        często pracuje się po godzinach i jaka panuje atmosfera. jak traktowani sa
        pracownicy, staralam się o pracę w biurze jeśli ktoś wie coś na ten temat
        proszę o info
        • Gość: Bunny4 Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.75.51.55.mielec51.tnp.pl 24.11.05, 21:32
          Już po rozmowie...
          Całkiem profesjonalnie, rzeczowo i na temat, tyle tylko że pani mocno drgnęła
          ręka, gdy usłyszała moje oczekiwania finansowe ;)))

Może jest już ktoś z pracowników biura DHL, kto mógłby nam powiedzieć jak się
          tam pracuje???

Pozdrawiam!
      • Gość: Roberto Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.crowley.pl 26.11.05, 19:45
        DHL to tragizm, szczególnie w Dąbrowie Górniczej. Praca po 11-12h, łącznie z
        sobotami.Chcą dać ci jak najmniej, jeśli chodzi o zarobki a wycisnąć z ciebie
        wszystko a potem zatrudniają nowe osoby.Ogólnie nie polecam.
        • Gość: rage Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 27.11.05, 10:29
          Roberto, a w jakim charakterze pracowales? Dostawales przynajmniej dobre
          wynagrodzenie? Troche wiecej szczegolow jesli mozna.
          pzdr
          • Gość: Roberto Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.crowley.pl 03.12.05, 16:39
            Pracowałem jako pracownik biurowy-referent.Wynagrodzenie na początku jest dużo
            poniżej średniej krajowej.W firmie brakuje ludzi do pracy ze wzgledu na
            oszczędności i praktycznie pracujesz za 2,3 osoby.O zakresie obowiązków możesz
            zapomniec-robisz wszystko co ci zlecą.
            • Gość: rage_s Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 05.12.05, 16:57
              Nie pracowalem tam, ale bylem na rozmowie. Rzeczywiscie dziadostwo. Na rozmowie
              jeden z tych bufonow stwierdzil, iz oni pracuja 365 dni w roku, 24 h na dobe.
              Moje pytanie - i co w zwiazku z tym? Doszlismy do wniosku, ze nie oplaca mi sie
              pracowac za smieszna kase, jaka tam proponuja, po czym na drugi dzien dostaje
              smsa, ze "dziekujemy za spotkanie, ale..."-mimo ze rozmowa o tym byla juz dzien
              wczesniej, haha. Odpowiedz sms-em podczas gdy jeden strasznie sie chelpil w
              jakiej to globalnej firmie pracuje. Do rozmowy podszedlem z przymruzeniem oka,
              gdyz jadac tam mialem juz oferte z rownie duzej firmy logistycznej, na naprawde
              wiele lepszych warunkach. Z ktorej zreszta skorzystalem.
              Zycze naturalnie, aby inni szukajacy tam szczescia, nie podzielali naszych
              (narzekajacych tutaj) uwag. Uwazajcie jednak na wszystko co Wam tam powiedza,
              radze byc ostroznym.
              pzdr
      • Gość: Q Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:19
        A o jakich zarobkach mówicie ?
        • Gość: Robotobibok Re: DHL - jakim pracodawcą? IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.05, 21:41
          dokladnie porażka , bylem zaproszony na "rozmowe kwalifikacyjną" ktora się
          "odbyła" przy....bramie wjazdowej.Pomijam juz fakt ze niczego sensowengo się nie
          dowiedziałem , poza "aaa własciwie to szef podejmuje decyzje więc Proszę czekać
          na telefon"
          Dodam , ze miałem pracować w dziale wprowadzania danych.Daleko do centrum ,
          beznadziejnie połaczenie(praca od godz 6 rano jak w fabryce), niska płaca i
          przede wszystkim niekompetentni pracownicy.Szczerze odradzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka