Dodaj do ulubionych

a ja KOCHAM ABBĘ!!!

28.02.04, 20:47
I BĘDĘ KRZYCZEĆ!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: haiko Re: a ja KOCHAM ABBĘ!!! IP: 81.15.254.* 28.02.04, 21:11
      nie mam ich płyt i tylko kilka mp 3, ale zawsze kiedy lecą na imprezach
      świetnie sie bawię. strasznie spaja towarzystwo
    • ukaz Re: a ja KOCHAM ABBĘ!!! 28.02.04, 22:31
      envi napisała:

> I BĘDĘ KRZYCZEĆ!!!!!

Przy takiej muzyce to trzeba krzyczec ,zeby nie usnac, ja ich nie kocham, ale
      jak leci jakis kawalek w radiu to tez mi sie chce krzyczec
    • starshine Re: a ja KOCHAM ABBĘ!!! 29.02.04, 11:55
      i tak trzymac smile
    • envi Re: a ja KOCHAM ABBĘ!!! 29.02.04, 17:37
      unąć?przy tym trzeba koniecznie tańczyć.to kakofonia dźwięków,która świdruje
      całe ciało.mnie naszlo z tą Abbą,cholerasmile
    • Gość: Uszczypnij_muzo Re: a ja wręcz przeciwnie IP: *.toya.net.pl 29.02.04, 20:13
      .. i płakać z tego powodu nie będę.
      • Gość: Andrzej Re: a ja wręcz przeciwnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:18
        To wspaniała muzyka,znakomity pop.Co by nie powiedzieć,dokładnie 30 lat
        temu/Eurowizja 74 z utworem "Waterloo"/ wnieśli coś nowego.Nikt-przynajmniej z
        poczatku-nie śpiewał podobnie.Abba stworzyła swój,niepowtarzalny
        styl.Znakomite,z pozoru dość proste przeboje ale ze słodkim współbrzmieniem
        wszystkich głosów ,ciekawie jak na owe czasy zaaranżowane,i dobry medialno-
        estradowy wizerunek.Niesamowicie mi się podobała Agneta Falkstog/ to ta
        blondynka-sliczna dziewczyna/.
        • Gość: kosiak Re: a ja wręcz przeciwnie IP: *.autocom.pl 29.02.04, 23:23
          Mam wszystkie plyty bo to rewelacja!
          • vulture niedługo album A.Faltskog 29.02.04, 23:36

www.warnermusic.se/artistContent.jsp?pagetype=artist_gallery a oto nowe
            zdjęcia tej pani
            • Gość: haiko Re: niedługo album A.Faltskog IP: 81.15.254.* 01.03.04, 18:15
              nieżle
              • bumcykcyk2 Re: niedługo album A.Faltskog 01.03.04, 23:25
                Niezwykle się cieszę, że Agnetha Faeltskog chce coś nagrać, zwłaszcza po
                uporczywych pogłoskach na temat jej problemów psychicznych i chorobliwego
                odseparowania się od świata. Ostatni regularny album nagrała w 1987 roku,
                usilnie namawiana przez amerykańskiego producenta Cererę i był to album
                kiepski. Podobnie jak Frida (z którą notabene po rozpadzie zespołu podobnież
                nie zamieniła do dziś ani słowa) Agnetha zaczęła solową karierę nieźle (Wrap
                Your Arms Around Me), ale potem było już tylko gorzej. Szkoda, bo to bardzo
                utalentowana wokalistka. Niestety, w wywiadach twierdzi że jej życie było
                koszmarem...
                • vulture frida 02.03.04, 05:26
                  Ostatnia, szwedzka płyta Fridy, nie jest zła. Tylko że nie ma to już nic
                  wspólnego z ABBĄ i jest to po prostu muzyka pop dla starszego pokolenia. Bardzo
                  ładny był teledysk, promujący singiel (jest chyba na CD bo u kogoś oglądałem).
        • Gość: Uszczypnij_muzo Re: a ja wręcz przeciwnie IP: *.toya.net.pl 01.03.04, 18:14
          W mojej definicji wspaniałej muzyki zespół Abba się zdecydowanie nie mieści.
          Mimo stworzenia własnego stylu, oryginalności (?), dobrego wizerunku (a co
          wizerunek ma do jakości muzyki granej przez dany zespół?).
          • Gość: kosiak Re: a ja wręcz przeciwnie IP: *.autocom.pl 01.03.04, 23:59
            No wlasnie ta jakosc byla najwyzszych lotow jesli chodzi o muzyke pop. Nie
            zapomne duzego artykulu w magazynie Q, w ktorym tuzy angielskiego rocka
            zachwycaly sie Abbą, zarówno te ze starszego pokolenia (Peter Hammill), jak i
            mlodszego (Robert Smith). A np. Steven Wilson podczas koncertów solowych
            wykonywal nie raz "The Day Before You Came".
    • Gość: Nutria Re: a ja KOCHAM ABBĘ!!! IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 02.03.04, 00:21
      A to już tak jest. Niektórzy się nigdy do Abby nie przekonają. Ja się przy tym zespole świetnie bawię. Wiele grup grających disco powróciło na fali zainteresowania latami 80, ale Abba (nawet początek lat 70!!!) była, jest i będzie. Są świetni.
      Na codzień słucham szeroko rozumianego downtempo, daleko od popu i disco. Czasem brakuje mi miejsca na dysku i kasuję Abbę. Ale zawsze przychodzi moment, że muszę ją znowu ściągnąć, bo to naprawdę dobra muza.
      • ihopeyouwilllikeme Re: a ja KOCHAM ABBĘ!!! 02.03.04, 12:21
        Stworzyli kilka niezaprzeczalnych standardów muzyki pop ( " Dancing Queen ", "
        Mamma Mia ", " Super Trouper " itd. ) i za to należy im się duży szacunek.
        Natomiast osbiście bardzo nie lubię.
    • Gość: haiko Re: a ja KOCHAM ABBĘ!!! IP: 81.15.254.* 02.03.04, 18:50
      znasz ich osobiście?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka