Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Auto prywatne do celów służbowych.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:53
    Witam . Od tygodnia jestem zatrudniony u jednego z operatorów gsm, podczas
    rozmowów rekrutacyjnych zostały wymienione nastepujące narzedzia pracy
    dostępne na tym stanowisko- telefon, laptop, samochód. Po tygodniu mam
    obiecany telefon, nastepnie laptop no i... właśnie.Juz po rekrutacji mój
    przyszły szef powtórzył warunki zatrudnienia. Dzisiaj po tygodniu(umowa
    podpisana) dowiaduję się ze samochód słuzbowy dostanę po kilku tygodniach bo
    firma jest w trakcie wymiany floty. Do tego czasu mam uzywac prywatnego auta
    (ryczałt na paliwo)ja jednak czuje się oszukany. Pozostałe osoby które
    zaczeły te prace dwa miesiące i wczesniej dostały samochód niemal
    natychmiast. Dodam ze jest to praca handlowca a więc aktywne poszukiwanie
    klienta. Nie wiem co o tym myslec. Czy firma tnie koszty(moje niskie plany na
    początku dla niej nie zarabiam), czy faktycznie wymiana floty to klopot, czy
    jakis inny powód . I czy wypada zwrócic uwage szefowi ze wybrałem te prace
    miedzyinnymi na narzedzia i zeby miec wyniki musze miec spotkania a
    samochodem prywatnym to jezdzi moja zona. Moim zdanie sytuacja w tej firmie
    jest niestandardowa.
    Napszcie co tym sądzicie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Miecio Re: Auto prywatne do celów służbowych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:39
        ?
      • Gość: Miecio Re: Auto prywatne do celów służbowych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:40
        ?,
        • mctiggle Re: Auto prywatne do celów służbowych. 21.11.05, 21:44
          masz komóre?
          masz
          masz laptopa?
          masz
          masz ryczałt na paliwo?
          masz
          słyszałeś, ze jest wymiana floty i nie ma sensu dawać ci auta na 4 dni a potem
          zabrać na 2 tygodnie?
          słyszałeś
          to o co ty się pytasz?

podnieś raban jeśli wymienią autka, a nie zadbają o ciebie
          nie twórz teorii spiskowych na zapas
          • Gość: Miecio/ Ty durniu to milioner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:32
            chodzi o kilka tygodni a nie dni
            • mctiggle toć ja o tygodniach pisał! 21.11.05, 22:38
              > Ty durniu to milioner

milionerem jest zapewne właśnie dlatego,że nie wydaje kasy bez sensu
            • Gość: mich Cierpliwości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:42
              No przecież nic się nie stanie, jak poczekasz parę tygodni. Dobrze, że w ogóle
              są samochody: teraz na topie jest przedstawiciel z WŁASNYM środkiem transportu.
              Póki co umawiaj spotkania blisko firmy (możesz nawet się przejść na nożkach do
              klienta), albo tak organizuj, żeby załatwić dużo spotkań na jednej trasie. Poza
              tym jako nowy pracownik nie masz chyba zbyt wielu klientów? Chyba że
              przeszedłeś z innej firmy wraz z nimi :) Nic się nie martw, w razie czego
              powiedz, że masz auto w naprawie: jest zima i teraz się czeka w kolejkach.
              Przecież Cię nie zwolnią, bo nie masz czym jeździć.
      • Gość: Gość Re: Auto prywatne do celów służbowych. IP: *.pl / 217.153.39.* 22.11.05, 09:59
        Ciesz sie, ze tylko na to bedziesz czekac i nie uwazam tego za oszustwo. W
        oszustwo to ja sie wpakowalem, kiedy w nowej pracy, gdzie mnie zatrudniono
        musialem wykonywac obowiązki daleko odbiegajace od tego co bylo w umowie.. i
        nie zapowiadalo sie na jakiekolwiek zmiany. Siedź tam i czekaj, aż ci dadza
        samochód słuzbowy, bez tego to jeszcze nie koniec świata. A samochód dostaniesz
        na pewno. Pozdro!
      • marikaso Re: Auto prywatne do celów służbowych. 22.11.05, 10:51
        a dlaczego zgodziłes sie na ryczałt? Jeśli samochodem jeździ Twoja zona, to tak
        naprawdę nie dysponujesz samochodem.Ale skoro masz ryczałt na samochód, to
        znaczy , że podczas rozmów kwalifikacyjnych musiałes powiedzies , że dysponujesz
        autem.
        Nie wyobrazam sobie pracy handlowca bez samochodu...
        Jasne, ze pogadaj z szefem o słuzbowym samochodzie;)
        • Gość: mietek Re: Auto prywatne do celów służbowych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:12
          Nikt mnie podczas rozmów nie pytał o auto. ten temat dopiero wyszedł tydzien po
          podpisaniu umowy o prace a miesiac po rekrutacji.
          • marikaso Re: Auto prywatne do celów służbowych. 23.11.05, 09:47
            w takim razie, na Twoim miescu powiedziałabym, ze nie masz mozliwosci
            korzystania z samochodu prywatnego w godzinach pracy (powiedz prawdę-zona nim
            jezdzi i już!).
            Skoro obiecali Ci samochód, to powinni dotrzymac obietnicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka