Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r.

IP: *.server.ntli.net 24.01.06, 00:52
    Barometr ofert pracy jest b. dobrym instrumentem, badającym prawdziwy puls
    gospodarki. Bardzo ciekawe jest, że mazowieckie straciło prymat najbardziej
    rozwijającego się województwa, już stolica go nie ciągnie. Firmy handlowe i
    banki w Warszawie nasyciły się pracownikami, pewnie płace w Warszawie zaczęły
    juz spadać. Ciekawe kiedy Małopolska przegoni warszawskie pod względem płac,
    ja obstawiam, że za dwa lata w Krakowie będzie się zarabiać lepiej niz w
    Warszawie. Vivat Kraków i vivat mądra polityka lokalna !!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ottoskorzeny Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: 81.219.113.* 24.01.06, 08:16
        Ta AAAAAbsolutna rewelacja, wysokie zarobki ;-)
      • bennecik OSIOŁKI 24.01.06, 08:37
        We trójkę artykuł pisali i przyszyli Słupsk do Zachodniopomorskiego ...
        Panie Michnik ... Taka bieda z dziennikarzami, że musisz Pan debili
        zatrudniać ???
        • Gość: L Re: OSIOŁKI IP: *.coi.waw.pl 24.01.06, 11:54
          Inwestycje w Slupsku sciagnely bezrobotnych ze wschodu zach-pomorksiego (regiony
          po-pegeerowe, b. wysokie bezrobocie)...
          C'est facile?
          • bennecik Re: OSIOŁKI 24.01.06, 13:01
            ze Słupskiej strefy ekonomicznej do Zachodniopomorskiego jest co najmniej ze 30
            kilometrów i minimum tyle musieliby do niej dojeżdzać potencjalni pracownicy.
            Nie rozumiem dlaczego akurat wschód Zachodniopomorskiego miałoby zaangażować, a
            bezpośrednich okolic Słupska, gdzie bezrobocie jest ponad 20% i też poPGRowe,
            nie.
            Po prostu się Państwu popierdykało i tyle ...

• Gość: tomi_78 Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.chello.pl 24.01.06, 09:34
        Podejrzewam ze nie szybko Krakusy Warszafke przegonia, ale obrze im idzie,
        zreszta teraz autostrada wroclaw-krakow jeszcze bardziej ozywi ten region, juz
        teraz przegrywa on tylko z mazowieckim a nawet wielkopolske dystansuje.
      • Gość: b_boy Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:10
        hmmmmmm....

lokalny nacjonalizm?

kompleksy?

bicie mistrza?

bo co za różnica, czy mazowieckie jest najszybciej rozwijającym się
        województwem, czy wielkopolskie, czy podkarpackie, czy lubuskie?

dla normalnej osoby - żadna

a w Krakowie za dwa lata nie będzie się lepiej zarabiać, niż w Warszawie

pomyśl dlaczego

• Gość: analityk Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: 195.8.101.* 24.01.06, 10:25
          Bo tu w Warszawie ma swoje siedziby większość central firm krajowych i
          zagranicznych , tu są ministerstwa urzedy centralne, wielkie firmy doradcze i
          konsultingowe idt. Słyszę już od jakiegoś czasu jaki to Kraków cudowny,
          dlaczego bo przyjeżdżają turyści przyjadą , zobaczą to i owo i wyjadą, zarobią
          tylko firmy obsługujące turystów. Ludzie przestańcie pleść bzdury. Aha jeszcze
          jedna plotka , że ceny mieszkań są wyższe w Krakowie niż w Warszawie. Patrz
          początek mojej wypowiedzi to pochodna zarobków, zagraniczni turyści którzy
          kupują mieszkania w Krakowie , ha ha może na floriańskiej
          • Gość: weezo Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: 83.142.152.* 24.01.06, 10:28
            Jaki wygadany ale szkoda ze nie sprawdziłes faktycznie cen mieszkań w wawie i
            krk. A cena mieszkań nie jest odzwierciedleniem ilości central.
            Czytam w twoje wypowiedzi ze megalomania warszawska Cie ogranęła no ale cóz tak
            bywa
            Pozdrawiam :)
          • Gość: daniel Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: 213.17.168.* 24.01.06, 11:45
            To że wiekszość firm jest w Warszawie wynika z dużej centralizacji kraju,
            niestety rząd PIS jest za jeszcze wieksza centralizacją i wpłynie to negatywnie
            na lokalizowanie się biznesu poza stolicą.
      • Gość: stary Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:05
        No wyśmienite badania, i jak wiele mówią o sytuacji bezrobotnych :).
        Przepraszam, ale czy prowadzący te badania czytają czasem ogłoszenia? Około
        połowa to praca za granicą. Faktycznie, miejsc pracy dramatycznie przybywa, a
        walka z bezrobociem idzie pełną parą....
        Pozdrawiam
        • dankowalski Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. 24.01.06, 12:25
          Generalnie nie jast tak źle, wśród moich znajomych wszyscy którzy są mobilni
          mają dobrze płatne prace w Krakowie, Warszawie, Wrocławiu . Wiekszy problem
          jest wśród tych którzy postanowili zostac w rodzinnym miasteczku na
          podkarpaciu, ci mają powody do narzekań. Jaki z tego wniosek - skończyly sie
          czasy gdy praca była tam gdzie sie mieszka, czasami trzeba sie ruszyc za praca
          i przeprowadzić, a nie tylko narzekać.
          • Gość: Wampiros deMuertoS Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.pl 24.01.06, 13:47
            Tia , tylko że ,jest większy sens wyjecać zagranicę ,niz dajmy na to ,do
            jakiegoś polskiego pracowniczego eldorado ;)
      • Gość: Creaks Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.acn.waw.pl 24.01.06, 12:39
        Bardzo się z tego ciesze. Moze za kilka lat wreszcie wiekszosc ludzi, ktorzy aktualnie ciagna do Warszawy jak do mekki beda ciagnac do Krakowa. Dopiero wtedy bedziecie mieli porownanie jak to fajnie mieszkac w miescie do ktorego dziennie zjezdza sie tysiace ludzi :)
        Ciekawe czy za kilka lat bedziemy czytac posty "Krakow to wielka Wies, tam tylko "buraki" z okolicznych wsi itp. itd." tak jak to ma miejsce obecnie w stosunku do Warszawy. I pewnie tak sie stanie, bo chyba normalnym jest, ze ludzie ktorzy mieszkaja w danym miescie natywnie (lub dosc dlugo by sie tak poczuc), gdy zaczyna sie naplyw ludnosci z zewnatrz przeprowadzaja sie na peryferia. To sie dzieje w Wawie aktualnie. W srodmiesiciu juz nikt nie mieszka z rodowitych Wawiakow tylko osoby naplywowe.

ps: moj post nie jest wyrazem niecheci wobec przybyszow, poniewaz jak zapewne ktos by mi wypunktowal sam mam pradziadka z pod Wawy.

• Gość: bezrobotny BZDURY! SAME POWTÓRKI! IP: *.fn.pl 24.01.06, 13:20
        Ilość ofert nic nie znaczy bo wiele firm (najczęściej tych cwaniaczkowatych,
        oszukańczo-akwizytorskich) ogłasza się wielokrotnie pod różnymi szyldami i
        treściami i nie raz mi się zdarzyło, że dzwoniłęm pod - wydawało mi się - różne
        ogłoszenia a byłem nie lada zdziwiony, że odpowiadał ten sam ktoś albo podobny
        oferując tą samą badziewną akwizycję. Zresztą wystarczy sobie np. zamówić na
        e-maila oferty pracy z gratka.pl to prawie wszystkie są po 2 a nawet 3 razy
        identyczne lub prawie identyczne! Może być 1 miejsce pracy 5 ofert na to
        miejsce, liczba ofert nie ma znaczenia, liczy się liczba miejsc pracy.
      • Gość: bezpodpisu Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:04
        Rośnie bezrobocie, tysiące ludzi za granicą szuka chleba, spada sprzedaż, itp. a
        nasi rządzący urządzają sobie polowanie z nagonką, bawią się w berka, czy też
        chowanego w sejmie. Do tej zabawy dołaczają media - zamist zacząć tępić to całe
        towarzystwo!
        Zamiast wziąć się za gospodarkę i walkę z bezrobociem - zatrudnia się coraz
        więcej urzędników państwowych i nic nie robi. Wystarczy spojrzeć na ogłoszenia o
        pracę. Ciągle zatrudnia się ludzi do us.
        A Zyta zamiast na gwałt obniżać budżet, bo idą ciężkie czasy - chce czekać, ale
        na co? Na oklaski? A gdzie są ustawy? A co z podatkami i kosztami pracy! Wam już
        dawno zależy tylko na własnych interesach!
        Bez sensu! Za chwilę ludzie wyjdą na ulicę i tym to się skończy wasz chocholi
        taniec panowie i panie posłowie i senatorowie!
        • Gość: obserwator Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.01.06, 15:28
          Już najwyższy czas rozgonić to całe towarzystwo wzajemnej adoracji.
      • Gość: jacobs Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.brda.net 24.01.06, 15:38
        W grudniu bezrobocie wzroslo z 17,2% do 17,6%. Juz czas zniesc wszelkie ulgi,
        zarekwirowac nieudokumentowane majatki i powaznie ograniczyc prawo wlasnosci na
        rzecz prawa umozliwiajacego wykonywanie _powaznych_ inwestycji: transportowych,
        budowlanych, turystycznych. Juz czas przywrocic szkolnictwo zawodowe i
        zlikwidowac gimnazja.
        • Gość: Bez podpisu Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:49
          Ale żeby to zrobić, to posłowie i senatorowie oraz prezydent i ich urzednicy
          powinni się wziąć za robotę. Wcześniej zadano pytanie: gdzie są ustwy, które
          były nam obiecane w trakcie wyborów! Miało być lepiej, a jest coraz gorzej!
          A gdzie są posłowie? Co robią w tej chwili? Na sali sejmowej jest tylko kilku! A
          reszta gdzie? Robią interesy?
          Czy ciągle jesteśmy uważani za "ciemną" masę? Tyle tylko, że ciemna masa
          przestała mieć za co żyć, a tych których wybrała zajmują się sobą, a nie dobrem
          ludzi!
          Dzisiaj najważniejszą sprawą w sejmie są wybory w Warszawie! Zgrozo!!!!!!
          • Gość: jacobs Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.brda.net 24.01.06, 15:57
            > Dzisiaj najważniejszą sprawą w sejmie są wybory w Warszawie! Zgrozo!!!!!!
            Warszawa nigdy nie przejmowala sie losem reszty kraju. W dodatku, jak uczy
            historia, bardzo czesto nie umiala prawidlowo ocenic sytuacji. Zbyt wielu
            ludziom w Warszawie w glowie sie z bogactwa przewraca, stad wazniejsze sa dla
            nich wczesniejsze wybory prezydenta miasta, czy marsz lezbijek od potrzeb ludzi
            zyjacych w trudnej sytuacji materialnej.
            Trzeba bylo kiedys powiedziec, ze odbudowa jest nierentowna i ich nie
            odbudowywac. Teraz jest juz za pozno.
            • Gość: Bez podpisu Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:09
              Oj jest w tym wiele prawdy.
              Jak czytam propozycje zmian, to mnie poraża, że np. w zmniejsza się środki na
              promocję turystyki, eksportu, itp.
              A ZUS i inne instytucje się dotuje jeszcze większymi kwotami.
              Tam siedzą bezmózgi, albo intereśni !
              Ręce mi opadają, jak na to wszystko patrzę!
              • Gość: szary Więc może już czas wyjść na barykady ?? IP: *.futuro.kielce.msk.pl 24.01.06, 18:29
                Więc może już czas wyjść na barykady ??
                • Gość: jacobs Re: Więc może już czas wyjść na barykady ?? IP: *.brda.net 24.01.06, 19:39
                  Jeszcze nie. Po ostatnim orzeczeniu Trybunalu Konstytucyjnego zakazujacym
                  powolywania sie na Kodoks Drogowy i uniemozliwiania w ten sposob demonstracji,
                  mozna na poczatku zrezygnowac z barykad i skorzystac z nieskrepowanego prawa
                  blokowania wyjazdu z Sejmu.
      • Gość: wujek Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.01.06, 19:09
        trzeba byc debilem aby szacowac ilosc miejsc pracy na podstawie oloszen w
        gazecie.
        • Gość: jacek Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:45
          to samo pomyslałem, szczegolnie na ogłoszeniach z jednej gazety.
        • Gość: dana realistka Re: Barometr Ofert Pracy w grudniu 2005 r. IP: *.autocom.pl 24.01.06, 23:56
          Zgadzam się całkowicie. Przecież większość ogłoszeń to tylko jest po to aby
          zareklamować firmę. pracy nie ma i nie będzie. wiem bo jestem bezrobotną od
          ponad roku. a pracoweałam 7 lat i mam studia. i wiem ,że Polska to kraj bez
          przyszłości. byłam 2 miesiące w Szkocji. było cięzko ,ale co kolwiek by nie
          powiedzieć w Wielkiej Brytanii praca jest i da się wyżyć tam jak się ją ma. a
          jak ma się ambicję tak jak ja to jeszcze można nawet mając 33lata osuiągnąć
          sukces. ti jest porostu rozpaczliwie dlatego robię prawko jazdy i spadam stąd a
          frajerom co wierzą ,że tu będzie kiedyś normalnie radzę nie wierzcie
          WYbiórczej. swoje domorosłe pseudonaukowe rady dla gromady podane w
          przeintelektualizowanym sosie może drukować tylko u nas i zawsze znajdą się
          naiwniacy i naiwniaczki , które w to uwierzą. ale to są ludzie , którzy mają
          prace bo mają znajomości i żyją w świecie warszawki. tylko raz napisaliście
          prawdę .raz jak odkryliście ,że istnieją w Polsce ludzie ,którzy muszą przeżyć i
          żyją mimo,że śa na bezrobociu. ale szybko zapominacie o tym d;la was wirtualnym
          problemie i trujecie o paradach gejów i innych tam ,bo prawdziwe życie to itak
          dla was science fiction. no cóż ja też przez jakiś czas wierzyłam wybiórczej.
          ale życie mnie nauczyło, że jak sobie sama nie pomogą to mogę się tylko powiesić
          i tak dla wybiorczej prawdziwe bezrobocie nie istnieje. dlatego nigdy nie należy
          trakotwać rewelacji wybiórczej poważnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka