Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak pracuje cukiernik

IP: *.server.ntli.net 04.02.06, 08:56
    Witam.

Ja tez jestem cukiernikiem, zaczynalem od szkoly zasadniczej dla mlodziezy
    pracujacej. W wieku 15 lat poznalem smak ciezkiej pracy w cukierni. podczas 3
    letniej nauki wygralem konkurs wojewodzki na najlepszego ucznia w zawodzie. 1
    nagroda otworzyla mi drzwi do daljesj nauki w technikum. skonczylem
    technikum, zostalem technologiem zywnosci o spec. cukiernictwo. Pracowalem
    kilka lat w cukierniach, w moim miescie, w miedzyczasie konczylem zaoczne
    studia.. teraz pisze do Was z Anglii, jestem piekarzem/cukiernikiem
    pracujacym dla angielskiego pracodawcy..za ok 6,7 tys mc. kocham ten zawod i
    mimo, ze jest trudny i ciezki jest moja pasja. Duzy szacunek dla bohatera
    artykulu, poniewaz potrafil poradzic sobie w polskiej rzeczywistosci.. ja nie.

pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maniek79 Re: Jak pracuje cukiernik IP: 82.160.102.* 26.02.06, 21:28
        Czytając ten tekst wróciły mi wspomnienia.Kiedy byłem mały miałem takie same
        zamiary jak pan Dariusz i chciałbym aby maje życie potoczyło sie
        identycznie.Mnie od zamiaru bycia cukiernikiem nikt nie odciągał,ponieważ
        pochodze z rodziny wielodzietnej-gdzie zawód cukiernika był całkiem na
        miejscu.Zostałem cukiernikiem z zamiłowania do tego zawodu i naprawde kocham
        ten zawód -to jest jak powołanie.Pracowałem w zawodzie 6 lat-lecz z powodu
        pracodawcy byłem zmuszony zwolnić sie.w tej chwili nie pracuje w
        zawodzie,pracuje w firmie handlowej jako kierownik zaopatrzenia i koordynator
        firm.Nawiązując do tematu,to cały czas ciągnie mnie do cukierni i chciałbym być
        na miejscu pana Dariusza.POZDRAWIAM
      • Gość: Ola hej IP: 80.48.180.* 12.11.06, 12:12
        witam wszystkich. mam na imie ola. mam 15 lat i ma proble z wybraniem
        odpowiednij szkoly. mazy mi sie szkola weterynaryjna. moi rodzice namawiaja mnie
        na cukiernika ale mi sie to nie bardzo podoba. mam pare pytan. mozecie mi
        napisac ile zarbia cukiernik?? czy zarabiaja wiecej od weterynarzy? czy jesli
        nie lubie gotowac polubie to?? blagam was moj email to: joncio@tlen.pl pdpiscie
        mi:)) OLA
      • Gość: Kristina Re: Jak pracuje cukiernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:47
        Hej.ja tez jestem cukiernikiem.szkole skaczylam 25 lat temu.praktyki nabylam
        poprzez dlugie lata pracy w roznych cukierniach.pracowalam rowniez w
        pizzerii,sklepach roznych branz,jako pomoc kuchenna ale miedzy jedna a druga
        praca wyladowalam zazwyczaj na stanowisku-cukiernik.i ta praca najbardziej mi
        odpowiada.lubie robic drozdzowki,paczki itd itpteraz chcialabym sprubowac
        swoich sil w Anglii lub Irlandii--ale przeszkoda....język.chodze od dwoch
        miesiecy na kurs,ale cięzko mi idzie.juz prędzej wole isc na nocke niz na
        lekcje angielskiego.pozdrawiam wszystkich cukiernikow
      • andrzejg Re: Jak pracuje cukiernik 13.11.06, 10:34
        jakbys chciał sobie pogadać z cukiernikami o polskiej rzeczywistości
        to tu masz link do forum

www.piekarnie.pl/info.php?page=forum
        • absolwencina Re: Jak pracuje księgowy 13.11.06, 13:25
          przepraszam - trochę nie na temat;

czy ktoś zna może link do forum dla księgowych ?

a może utworzyć nowy wątek ?
          • Gość: Piotr Re: Jak pracuje księgowy IP: *.eranet.pl 02.12.06, 15:58
            nowe forum, ktore powstalo to chyba o ile sie nie myle www.ksiegowy.org

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka