Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"PROFESJONALIZM" agencji personalnych

IP: *.jmdi.pl 13.02.06, 18:30
    Może to spotyka tylko mnie - nie wiem, ale jestem nabijana w butelkę przez
    agencje doradztwa personalnego. 2 razy zdarzylo się, że aplikowalam na
    stanowisko zgodne z opisem w ogloszeniu, rozmawialam z paniami z agencji, one
    polecaly mnie klientom a na spotkaniu (krótkim bardzo) u klientów
    dowiadywalam się, że osoba na tym stanowisku będzie miala zupelnie inne
    obowiązki, niż te o których rozmawialam i do pelnienia ktorych mam
    kwalifikacje i doświadczenie !!! Przyklad: nie znam sie na księgowości i nie
    mam żadnego doświadczenia a znaczna część obowiązków jest z tego zakresu.
    Zaczynam mieć wrażenie, że to jakiś sposób na splawianie kandydatek, które
    nie przypadly klientom do gustu !
    Żadna paniusia z agencji - jak dotąd- mnie nie przeprosila za nieporozumienie
    i za to, że przez ich glupotę zmarnowalam czas.
    Też tak macie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacobs Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.brda.net 13.02.06, 19:04
        To normalka. Sa kraje, gdzie ludzie bronia sie przed ,,nabijaniem w butelkę" w
        ten sposob, ze w czasie takich rozmow po prostu mowia, iz potrafia. W ten sposob
        unikaja tego typu nieporozumien. Kiedys nie wierzylem, ze tak mozna, a nawet
        nalezy robic, ale postanowilem sprobowac i od dluzszego juz czasu zawsze na
        pytanie, czy cos umiem odpowiadam, ze tak. Ku mojemu zdziwieniu, daje to
        pozytywne wyniki.
        • Gość: pechowiec Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.jmdi.pl 13.02.06, 22:05
          Sęk w tym, że ja NIE CHCĘ wykonywać takiej pracy :(
      • Gość: doradca personalny Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:05
        Nie zgadzam się z Tobą. Przedewszystkim,wina leży po stronie firm, gdyż często
        są nierzetelne i przedstawiają inaczej ofertę pracy w doradztwie personalnym,
        a później na bezpośrednim spotkaniu z rekomendowanym kandydatem, chcą aby
        wykonywał dodatkowe zadania(myślą,może trafimy na omnibusa i będziemy mieli 3
        stanowiska w jednym). Podobnie rzecz się ma z wynagrodzeniem.Życzę Ci
        powodzenia w szukaniu pracy.
        • Gość: mamba Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 09:35
          ale z drugiej strony ja też się spotkałam osobiście z sytuacją, że w wiodącej
          firmie personalnej w dużym mieście na południu Polski, zostałam skierowana na
          rozmowę w firmie, w której "stała praca" okazała się 6 - miesięcznym
          zastępstwem pani na macierzyńskim, a "atrakcyjne wynagrodzenie" to najniższa
          krajowa. z drugiej strony, świadczy to raczej o niekompetencji firmy
          zatrudniającej,które niewiadomo dlaczego, podaje informacje wyssane z palca,
          mające mało wspólnego z rzeczywistą pracą. ponadto, najbardziej kompetentne
          rozmowy kwalifikacyjne przeprowadziłam właśnie w firmach personalnych, a nie
          niestety tych docelowych. nie świadczy to dobrze o dzisiejszym polskim rynku
          pracy.
        • Gość: pechowiec Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.jmdi.pl 14.02.06, 12:30
          No to jak wy realizujecie te swoje zlecenia ? Nie macie żadnych ustaleń na
          piśmie? Nie macie umów? Przecież w ten sposób to żadnego pracownika nie
          znajdziecie. Dla was to też dzialania niecelowe - zakladając, że Twoja
          wypowiedź jest zgodna z rzeczywistością. Wydaje mi się, że byloby lepiej dla
          wszystkich gdy ruszycie swoje leniwe d... i będziecie na spotkaniu klienta z
          kandydatem.
          Za życzenia w znalezienia pracy dziekuję, ale jak tak dalej to będzie wygladać
          to nie mam szans na pracę zgodną z moim wyksztalceniem, doświadczeniem i
          ustaleniami :(
          • Gość: Labo... Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 14.02.06, 14:46
            Zadania realizowane sa w zgodzie z potrzebami i profesjonalizmem pracodawców,
            agencje się dostosowują poziomem do obsługiwanych/tych na rzecz ktorych działaja
            . Mozna załozyc, ze powoli staja sie "buforem" miedz pracownikiem a pracodawca a
            bufory jak wiadomo słuza do zwalania na nie winy za wszystko..mozna sie
            przyzwyczajc....w koncu sa z tego jakies pekunie.
            • Gość: pechowiec Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.jmdi.pl 14.02.06, 16:23
              Ale belkot! Mam nadzieję, że chociaż ty sama rozumiesz co napisalaś. Do tej
              pory myślalam, że pracodawcy kupując uslugi agencji doradztwa personalnego
              kupują m.in. profesjonalizm, w tym profesjonalizm w kontaktach z kandydatami!?
              A wy jesteście tak naprawdę tylko "buforami". To każdy może za soś takiego
              kaskę brać! Wystarczy debilnie sie uśmiechać i mówić: "to nie ja jestem winny".
              Zacznę robić w tej branży. Latwizna i kwalifikacji ŻADNYCH nie trzeba mieć do
              tego.
              Mam wrażenie, że skończylaś (albo jesteś w trakcie studiowania) Szkolę Glówną
              Gospodarstwa Wiejskiego (albo coś równie związanego z HR), skoro takie bzdury
              wypisujesz.
              • Gość: Labo.. Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 15.02.06, 12:50
                katatymia?
      • Gość: QAZ Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:15
        Czego się spodziewać po dwudziesto-paro-latkach najczęściej po psychologii lub
        innych studiach humanistycznych, dla których to jest pierwsza praca? Zdarzyło
        mi się pojechać 2 razy kilkaset kilometrów raz do W-wy a raz do ich klienta,
        żeby dowiedziec się że stanowisko zupełnie inaczej się nazywa i nie jest to
        stanowisko kierownicze. A w ogłoszeniu było, że to dyrektor...
        Innym razem w firmie HH,panienka nie przyszła do pracy i nie raczyła odwołać
        spotkania.
        Czasami mam wrażenie, że te panienki czytają głównie "Chwila dla ciebie", bo
        sposób przeprowadzania rozmowy jest na ogół jak "na kawie u psiapsiółki".
        Interesują je plotki i wrażenia a nie twarde fakty np. które mozna znaleźć w
        cv. gdyby się je przeczytało.
        • Gość: AGI Re: "PROFESJONALIZM" agencji personalnych IP: *.mikolow.net 14.02.06, 15:13
          podajcie nazwy agencji hr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka