Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Masz problem, wylicytuj sobie prawnika

19.02.06, 00:11
    Świetny pomysł. Gratulacje.
    Napewno ich usługi nie są gorsze niż zblazowanych prawników. A jak komuś taki
    zakres usług nie wystarcza to może za ciężkie pieniądze wynająć "renomowaną"
    kancelarie prawniczą.

Pozdrowienia dla wszystkich obecnych, byłych i przyszłych studentów prawa.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ta po Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:25
        są gorsze, uwierz, co sie wie po studiach? NIC !!!!
        • Gość: zenek Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.chello.pl 20.02.06, 20:29
          a co wie się po aplikacji załatwionej dzięki znajomościom lub po prostu kasie???

nie bądźmy śmieszni - wiadomo kto i dzięki czemu kończy aplikacje - sa tysiące
          doskonałych prawników ale niestety bez znajomoścu którzy robią w urzedach za
          1000 zł. a tymczasem głąby z palestry się tuczą
          • Gość: gramic Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:05
            "doskonali prawnicy w urzędach" - na pewno miałeś na myśli Polskę? nie wiem co
            się wie po aplikacji załatwionej dzięki znajomościom (nie mam takowych) ale wiem
            że bez aplikacji wie się o wiele, wiele mniej. Głąby z palestry - pewnie się
            znajdą tacy, podobnie jak głąby - lekarze i głąby dziennikarze. Natomiast twoje
            opinie są przykładem stereotypowego uogólniania. Prawo to rzemiosło, którego nie
            uczysz się na studiach a u swojego patrona. Ja również nie chcę uogólniać, zdaję
            sobie sprawę ,że są znakomici prawnicy-specjaliści bez aplikacji ale i oni
            zazwyczaj pracują w kancelariach renomowanych a nie udzielają porad w internecie.
            • business3 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 23:07
              Jak nie rozumiesz potęgi internetu i konkurencyjności usług w nim oferowanych - to żal mi cię...

Gość portalu: gramic napisał(a):

> "doskonali prawnicy w urzędach" - na pewno miałeś na myśli Polskę? nie wiem co
              > się wie po aplikacji załatwionej dzięki znajomościom (nie mam takowych) ale wie
              > m
              > że bez aplikacji wie się o wiele, wiele mniej. Głąby z palestry - pewnie się
              > znajdą tacy, podobnie jak głąby - lekarze i głąby dziennikarze. Natomiast twoje
              > opinie są przykładem stereotypowego uogólniania. Prawo to rzemiosło, którego ni
              > e
              > uczysz się na studiach a u swojego patrona. Ja również nie chcę uogólniać, zdaj
              > ę
              > sobie sprawę ,że są znakomici prawnicy-specjaliści bez aplikacji ale i oni
              > zazwyczaj pracują w kancelariach renomowanych a nie udzielają porad w interneci
              > e.
          • business3 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 23:06
            Przecież to środowisko jest przeżarte korupcją i łapówkami...

Gość portalu: zenek napisał(a):

> a co wie się po aplikacji załatwionej dzięki znajomościom lub po prostu kasie??
            > ?
            >
            > nie bądźmy śmieszni - wiadomo kto i dzięki czemu kończy aplikacje - sa tysiące
            > doskonałych prawników ale niestety bez znajomoścu którzy robią w urzedach za
            > 1000 zł. a tymczasem głąby z palestry się tuczą
        • business3 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 23:04
          A co mogą napisać nadęte bufony prawnicze ? NIC więcej niż ten po studiach a z głową!

Gość portalu: Ta po napisał(a):

> są gorsze, uwierz, co sie wie po studiach? NIC !!!!
          • Gość: jacek Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: 217.153.142.* 20.02.06, 23:39
            jasne !!! business3 wie lepiej !
            • business3 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 23:47
              A co? Wojna z tym skostniałym lobby ci się nie podoba? Zdeprawowali się przez 50 lat z okładem...

Gość portalu: jacek napisał(a):

> jasne !!! business3 wie lepiej !
              • Gość: jacek Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: 217.153.142.* 21.02.06, 00:43
                zaczniesz też wojnę ze skostnialym lobby lekarzy przez dopuszczenie absolwentów medycyny bez stażu i specjalizacji do leczenia ludzi ? a może rozgonisz lobby architektów (toż to sitwa też !) i zamówisz projekt domu dla rodziny od studenta ostatniego roku ?

Trzeba znać umiar, ale cóż .... widać młodzież i wyborcy PISs takiego czegoś nie uznają
                • zezowaty_cyklop Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 21.02.06, 08:17
                  Lekarz bez wykształcenia może zaszkodzić zdrowiu lub zabić, architekt bez
                  wykształcenia może zbudować dom, który zawali mi się na głowę.
                  Jaką krzywdę może zrobić mi prawnik jeśli nie stać mnie na lepszego?
                  Twoja analogia jest baaardzo niedoskonała.
                  • Gość: Lajer Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: 83.238.100.* 21.02.06, 08:29
                    Jaka krzywdę ? No. np. powędrujesz na 10 lat do wiezięnia bo miałeś kiepskiego
                    obrońcę lub przegrasz proces o własne mieszkanie i wylądujesz na bruku.
                    Wystarczy ?
        • Gość: ladylawer Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 09:25
          a uważasz, ze tak bardzo duzo sie wie jeżeli nigdy nie właczało sie internetu,
          nie ma się pojęcia co to jest lex, dysponuje się komentarzami z lat 60 tych i
          oczywiściue jest sie wpisanym na listę adwokatów??? kochaniutk widzialam pisma
          procesowe, w których szacowny mecenas powoływał sie na orzeczenia nieaktualne
          od 20 lat i oczywiście klienci płacili gruba kase za takie kompetentne usługi.
          Uwierz mi co sie wie jak sie od 40 lat stoi w miejscu??? NIC

pozdrawiam
      • Gość: Przemek Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:31
        Na allgro bym się bał skorzystać z usług prawnika.
        Natomiast korzystałem z usługi 'Zapytaj prawnika' w serwisie www.e-prawnik.pl.
        Za około 73zł przez cały miesiąc mogłem zadawać pytania do prawnika, udało mi
        się dzięki temu dopytać o najmniejsze szczegóły. Obawiam się, że w renomowanej
        kancelarii prawnej zapłaciłbym więcej za samo "wysłuchanie" mojego problemu, a
        co dopiero mówić o odpowiedzi na jakieś szczegółowe pytania.
        • Gość: gramic Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:33
          To jakaś kosmiczna bzudra, trzeba być naiwnym żeby powierzyć sprawę "ambitnym
          absolwentom świeżo po studiach", do tego anonimowym.
          • zezowaty_cyklop Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 19:10
            Trzeba być naiwnym, żeby nie wiedzieć, że znakomitej większości naszego
            społeczństwa nie stać na inny rodzaj porady prawnej.
            Pana mec. Władysława Lewandowskiego nie będziemy oczywiście posądzali o
            naiwność. Dobrze wiemy o czyją kasę on się boi wygłaszając takie opinie.
          • Gość: kssk@gazeta.pl Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.brzeziny.net / *.brzeziny.net 20.02.06, 20:06
            Na Allegro jest sporo szajsu, ale jest też kilka naprawdę profesjonalnych firm,
            nie jakiś tam absolwentów. Dyplom to przeciez nie wszystko, trzeba mieć
            praktykę, wiedzę i zaplecze. Sam korzystałem z takich usług i naprawde byłem
            zadowolony.
          • Gość: zenek Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.chello.pl 20.02.06, 20:28
            zwykle sa dużo lepsi od starych niedokształconych prawników którzy aplikacje
            zrobili dzięki znajomościom
            • business3 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 23:10
              Albo którzy tkwią głęboko w PRL-u...

Gość portalu: zenek napisał(a):

> zwykle sa dużo lepsi od starych niedokształconych prawników którzy aplikacje
              > zrobili dzięki znajomościom
            • jmwaw Re: Masz problem NIE MASZ DOBREGO ADWOKATA 21.02.06, 09:14
              Poszukujac adwokata do dwoch spraw - alimentacyjnej i rozwodowej sprawdzilem 4
              adwokatow wsrod ktorych tylko jeden i to ten najgorszy byl mezczyzna-nic mi nie
              pomogl, ani nawet nie probowal a kase wzial (100). Z kobiet pierwsza okazala
              sie stetryczala - miala jakies tam przeblyski ale w sumie tylko drogo
              kosztowala (150 zl za 20 minutowe spotkania) a wpuscila mnie w kanal, znaczy
              narazila na wieksze klopoty niz to potrzeba, druga bardzo mila i niezbyt droga
              ale w sumie stracila w sadzie wszystko co bylo do stracenia - tanio ale tez do
              dupy. Chodze teraz do czwartego z rzedu adwokata (trzeciej kobiety), ktory
              probuje to wszystko odkrecic ale tez kobieta jest tak oblezona przez klientow,
              ze nie jest w stanie zbyt przylozyc sie do mniejszych spraw, do jakich nalezy
              moja. Moze powinna wiecej brac za porade - teraz bierze 70. Przeluzniloby sie u
              niej i klienci byliby bardziej zadowoleni. Niebezpieczne balansowanie pomiedzy
              cena a iloscia zglaszajacych sie klientow, ktorzy do samego finalu nie wiedza
              czy dobrze trafili, chyba ze ktos polecil akurat te pania jako skuteczna.
              Oferta internetowa jest wiec jak najbardziej na miejscu. W realu rynek dobrych
              i dostepnych cenowo uslug prawniczych praktycznie nie istnieje co powyzej
              staralem sie wykazac. Moze z punktu widzenia zamoznych klientow wyglada to
              zupelnie inaczej. Dla nich porady przez internet to czysta egzotyka.

• business3 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 23:09
            Jak wygrasz aukcję na allegro - to sprzedający towar lub usługę nie jest anonimowy, i możesz ustalać i uzgadniać z nim/nią dodatkowe warunki korzystne dla obu stron, doprecyzować wszystko. Ach, skostniali wapniacy starych układów...

Gość portalu: gramic napisał(a):

> To jakaś kosmiczna bzudra, trzeba być naiwnym żeby powierzyć sprawę "ambitnym
            > absolwentom świeżo po studiach", do tego anonimowym.
      • Gość: afisz.pl Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.pl / *.pl 20.02.06, 21:03
        ja tam wolę afisz.pl niech prawnicy licytują się o mnie :) pozdrawiam

-
        • profes79 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 21:46
          Dobry absolwent może udzielić lepszych porad niż adwokayt, który uważa, że on to wszystko wie najlepiej. Ważne jest, czy jest solidny. Jeżeli tak - będzie zdobywał klientów dzięki swoim zdolnościom. A co do adwokatów - kilka razy pisano o podszywających się pod adwokatów, i regułą było to, że na salach sądowych nikt ich nie demaskował - dobrze się znali na tym co robili. I równie często pisze się o adwokatach, którzy biorą pieniądze a potem wszystko mają w d... I żaden sąd dyscyplinarny nie pomaga.
          Za rok okaże się, że adwokaci zostaną tylko ci najlepsi, a reszta będzie musiała poszukać nowej pracy.
          • Gość: ak Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.toya.net.pl 21.02.06, 00:22
            A czy radziliście się swojego prawnika jakie może mieć skutki uzycie w
            znacznikach meta cudzego nazwiska:
            "supercomputer,superkomputer,naciaganie,monell,monel,komputery,sp,salony
            komputerowe,promocja,sony,kamera,modzelewski,superlaptop,super laptop,super
            computer,pronox,secus">

Nie istnieje chyba jeden Modzelewski na świecie co?
            Ciekawe jak na to zareaguje prof. dr hab. Witold Modzelewski - prezes Instytutu
            Studiów Podatkowych, wiceminister finansów w latach 1992-1996, jeden z
            najbardziej znanych specjalistów podatkowych w Polsce. Chyba stać go na dobrego
            adwokata? Nie musi pewnie korzystać z pomocy absolwentów wydziału prawa, hę?
            Wystarczy go zresztą o to zapytać.

Prawnicy do siedmiu boleści, kurcze pieczone.
            Masz dobry przykład drogi Czytelniku jak to z tymi absolwentami bywa.
            Ale zawsze możesz iść po poradę na Allegro. Powodzenia.
            • Gość: ak Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.toya.net.pl 21.02.06, 00:42
              od a nie do. Oczywiście.
      • mazka Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika 20.02.06, 22:13
        Swoją drogą autor artykułu też mógłby skorzystać z takiej porady. Dowiedziałby
        się wtedy, że apelację sporządzić może tylko adwokat (radca prawny), gdyż
        obowiązuje w tym przypadku tzw. "przymus adwokacki". Do nauki dziennikarze!!!
        • Gość: apl.adw. Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.escom.net.pl 21.02.06, 00:24
          Tobie tez by sie przydalo troche nauki, bo przymus adwokacki dotyczy wylacznie
          apealacji od wyrokow wydanych przez Sady Okregowe w sprawach karnych (oczywicie
          w zakresie apelacji, bo skargi kasacyjne to inna bajka).

Co do porad swietnych absolwentow bez praktyki to rece opadaja, ale wasza
          sprawa, pewnie nie chodzicie tez do lekarza tylko do ruskiego znachora po
          technikum indeminacji jalowek.
      • Gość: maro eeeeee tam .. -odgrzewane kotlety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:35
        to jest stary artykuł sprzed kilku dni.. z przed około tygodnia.
      • Gość: Gość Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.aster.pl 21.02.06, 09:31
        Najważniejsze że każdy ma wybór. Może iść do renomowanej kancelarii albo wybrać
        absolwenta / aplikanta. Podobnie jak nia każdy musi iść do lekarza ale np. do
        znachora...
      • Gość: czytacz22 Re: Masz problem, wylicytuj sobie prawnika IP: *.centertel.pl 21.02.06, 16:29
        Ale prymitywne są te opinie. Akurat wezmę prawnika z internetu jak będę się
        sądził o spadek, albo spowoduje wypadek (nie daj Boze) i będą mi chcieli zabrać
        prawko. Pójdę do tego którego polecą mi znajomi, popytam, co i jak. W
        internecie to moge sobie co najwyżej kupić płyty CD i takie tam. Co z tego że
        tańszy - będzie na mnie eksperymentował. Jak już 3 lata poeksperymentuje to i
        tak potem będzie DROGI. Ale najpierw ja dam d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka