Gość: m Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.telpol.net.pl 04.03.06, 06:58 ide okolo 2 minutek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.03.06, 09:20 Witam ja mam do pracy 65km w jedna strone.Dojazd zajmuje mi 45min - 1h 15min. W zaleznosci od pory dnia. W sumie i tak nie jest zle.Tylko troche pieniedzy pochlaniaja te dojazdy.Ale kalkulujac to miesziecznie na dojazd wydaje okolo 600zl i jestem codziennie w domu.Wynajmując placilbym okolo 300zl za miesiac plus do tego wyzywienie i codziennie balety.A tak codziennie w domu jedzenie z domu. A tak balet nie codziennie ale jest.Wiec rozrywka nie zamiera, i czlowiek w tygodniu trzezwy bo do pracy dojechac trzeba.Czysta ekonomia Panie i Panowie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: znalezlismy rozwiazanie, polecam IP: 12.96.205.* 06.03.06, 07:23 Dojezdzalismy oboje 35 min latem do godziny zima po gorskich lokalnych drogach. Zmieninc prace- na taki luksus nas nie stac. Tam gdzie mieszkamy, pracy nie ma zadnej. Kupilismy wiec na kredyt kawalerke (najmniejsza mozliwa) w miescie blisko pracy, a zachowali dom na odludziu, jako podstawowy, mieszkamy w nim weekandy i jak sie nam chce jechac. Mieszkaja tam nasze rzeczy, gdyby nie te graty, to mozna spakowac sie w walizke i wystarczy. W poniedzialek rano pakujemy sie, w czasie tygodnia jestesmy w miescie. Rozwiazanie super: 1) Kosztuje w sumie duzo mniej niz mieszkanie calkowicie w miescie. (a juz na pewno dom taki jak ten na odludziu)2)Macie czas cieszyc sie mieszkaniem w dzien powszedni, po pracy? My nie. W pracy jestem od 8 do 6 lub lepiej plus robara zabrana do domu, wiec co za roznica gdzie sie w tygodniu jest, byle bylo gdzie glowe polozyc. A w sobote-niedziele jestesmy jak na wakacjach- gory, las. Samo przejechanie w inne miejsce odrywa psychicznie od problemow. "Dacza na opak" jest duzo tansza niz tradycyjne (podstawowe miejsce w miescie dodatkowe w lesie).Dzila to juz pare lat (sasiedzi rzucaja okiem na dom jak nas nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim :P Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.pl 04.03.06, 10:09 e ja dojezdzam do pracy w 20 minut pomysl sobie o ludzikach w najbardziej zatloczonym miescie na swiecie czyli Tokio tam jak dojedziesz do pracy w 1.20h to jest dobrze :D buehe wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjetker 1,5-2 godzinki IP: *.pools.arcor-ip.net 04.03.06, 10:15 jezdze rowerem w bremie i wielkie to jak berlin prawie powierzchniowo wiec z jednego mkonca miasta na drugi rowerkiem zajmuje mi wlasnie tyle czasu. tramwajami porownywalnie tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.sinfo.it / 81.210.25.* 04.03.06, 10:27 ja codziennie robię 35 km w jedną stronę zajmuje mi to 45 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvh 8-11 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:00 W Sosnowcu: 4-5 minut wyjechanie z garażu i ogródka( z zamknięciem bram i nakarmieniem psa) jazda 8 do 12 minut zależnie od światel po drodze ( i innych kierowców) 1 minuta przejście z parkingu do pracy. Razem 13-18 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR 45-100 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:04 Mam 50 kilometrów, w zależności od pogody jadę 40-45 minut do 100 minut jeśli jest ślisko, mgła albo wypadek po drodze. Gdybym jechał całą trasę przepisowo to minimum 60 minut w jedną stronę. Nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camle_3d 15 minut pieszo... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.03.06, 13:09 firma akurat przeniosla sie niedaleko mnie wiec mam bliziutko. Przedtem jakies 30 minut metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk_Ww Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.03.06, 14:13 Droga do pracy zajmuje mi około 45 minut. Powrót troszkę więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta z Holandii Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.fastxdsl.nl 04.03.06, 15:40 A ja mam 2 kilometry do pracy i jade rowerem 10 minut z powrotem tez 10 minut i jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brazulewicz Wstaje za piętnaście trzecia ... IP: 80.53.46.* 04.03.06, 16:51 Ja to proszę Pana mam bardzo dobre połączenia. Wstaje za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolacje, to tylko wstaję i wychodzę. Płaszcz nakładam. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam 5 km. O czwartej za 15 jest PKS, nie zdążę, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka, stamtąd szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie znoszę banki, łapię WKD, na Ochocie w elektryczny i do stadionu, a potem to już mam z górki. Bo tak: 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w robocie i jest za piętnaście siódma. To sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie nie musze zostawać, żeby jeść. Góra, 22:50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norsk_skogskatt Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.w86-200.abo.wanadoo.fr 04.03.06, 17:04 ok.40 km, pół godz max łącznie z przekroczeniem granicy fr/ch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qla Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:47 15 km na trasie Katowice - Bytom, przeważnie autem - 20 min tam, do pól godziny z powrotem, o ile nie ma większych korków, rekordy - 8 min, latem w czasie wakacji i 2h40min - ale wtedy zima zaskoczyła drogowców w ciągu dnia, tramwajem lub busem około 30-40 min + 10 pieszo do przystanku. Nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: 217.116.98.* 06.03.06, 09:00 zapytam zupelnie off-topic - czy we Francji jest inny dostawca internetu niz Wanadoo? Bo jak patrze w logi serwera www to z francji jak mam odwiedziny, to tylko z Wanadoo... Dzieki, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezzzesunio Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.03.06, 19:22 Wstaję o 10.00. Człapię do kuchni. Nastawiam ekspres z kawą. W tym czasie idę do łazienki, "odcedzam kartofelki", myję łapy, twarz, zęby. Wracam do kuchni. Biorę filiżankę z parującą kawą. Człapię do gabinetu. Odpalam komputer, panel LCD, router. Siadam w wygodnym fotelu. Jestem w pracy. Znów udało się w miarę sprawnie dotrzeć! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookies Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.06, 08:42 Jest sprawiedliwośc na tym świecie? Porównaj swoja drogę z drogą gościa brazulewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.03.06, 19:52 30-40minut samochodem ( tylko 16km ale dokładnie po przeciwnej stronie przez centrum miasta ). Całkiem nieżle, wcześniej miałam 90 km, kiepskimi drogami, zimą nawet 3-4 godziny w jedną stronę, normalnie 2. Czyli około 9-10godzin pracy, 4 godziny na dojazd przy dobrych układach i całe 10 godzin na sen i dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antychryst Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:15 30 minut od zamknięcia drzwi od mieszkania do otwarcia drzwi w pracy. Czasem 25. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkar20 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 04.03.06, 22:20 Do pracy 10 minut, a czasem mniej. Za pracy juz znacznie gorzej, a w piatki to czasem nawet i 40 minut. Porownujac sie do innych z mojej pracy to i tak mam najblizej ze wszystkich. Inni jezdza przynajmniej 1,5 godziny w jedna strone. Wiec super. Nie marnuje zycia w samochodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: moje biurko stoi w sypialni! ;)))))))) IP: *.it-net.pl 05.03.06, 10:56 do pracyz wyjsciem 35 minut (wtedy jestem 15 minut przed czasemm ) lub20 minut (wtedy spózniam sie ok 5 minut), z pracy jak zdaze na autobus 3 minuty po 17 to góra 15 minut jak nie zdąze to wszystko sie chrzani i dochodzi nawet do 50 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gozdziu Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 05.03.06, 11:20 Mi zajmuje ok 20 minut samochodem. Jest ok 10 mil, ale szukam czegos blizej. U mnie duzo pracownikow dojezdza po 30-50 mil i nie narzekaja, ale dla mnie to strata czasu. Idealny czas dojazdu do pracy to taki zeby byl czas tylko na spalenie papieroska :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.idn.org.pl 05.03.06, 11:51 około 30 min. od 1.04.06 ok. 2 godz. ponieważ zakład przeniesiony będzie doMińska Mazowieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londyn Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.range86-139.btcentralplus.com 05.03.06, 12:48 Ja mam do pracy 5 minut samochodem,jak nie ma korka, jak jest 15-20 minut.A to jest tylko 2 mile Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stffn chyba nie mogę narzekać: 8 - 10 minut IP: *.toya.net.pl 05.03.06, 13:38 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.chello.pl 05.03.06, 15:22 autobus 5 minut + SKM 15 min + potem na piechote 30minut (nie oplaca mi sie kupowac 3ciego biletu miesiecznego) W pakryce: 5minut autobusem, oczekiwanie na skm, i potem w zaleznosci od warunkow atmosferycznych Prace wlasnie dostalam, nie mam zamiaru jej zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
an2ma Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 05.03.06, 16:42 Trzynasty rok się zaczął jak dojeżdzam do pracy 40 km.Na początku pamiętam ta podróż zupełnie mnie wybijała z rytmu.Dzisiaj mogę powiedzeć,że już się przyzwyczaiłam.Pozdrawiam wszystkich podrózujących. Odpowiedz Link Zgłoś
an2ma Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 05.03.06, 16:42 Trzynasty rok się zaczął jak dojeżdzam do pracy 40 km.Na początku pamiętam ta podróż zupełnie mnie wybijała z rytmu.Dzisiaj mogę powiedzeć,że już się przyzwyczaiłam.Pozdrawiam wszystkich podrózujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tewi Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.lublin.mm.pl 05.03.06, 16:50 dojazd do pracy to okolo 20 - 25 minut zawsze znajdę chwilę żeby zerknąć w książkę. czas na dojechanie z obrzeży miasta do śródmieścia to czas dla mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAc Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.wroclaw.mm.pl 05.03.06, 19:24 Ja dojeżdżam codzienie Wrocław <> Jelcz Laskowice (28km) rano 40min, wracam 50min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:43 Ja do pracy mam 80 centymetrów, wstaje z łozka włanczam komputer i jestem w pracy, ile mi to zajmje? duzo czasu tak gdzies 4 sekundy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś