Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wiza do UK

IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 28.11.02, 00:32
    Jak dlugo /przecietnie/ trwaja formalnosci o uzyskanie 12 m. wizy pobytowej w UK i jaki jest obecnie jej koszt?
    Przy posiadaniu zaproszenia, co do ktorego nie bedzie zadnych zastrzezen - dodam z mojej strony. Pytam, bo
    jestem zupelnym laikiem w tym temacie, a wyjazd tuz, tuz. Dzieku z gory.
    Obserwuj wątek
      • Gość: realista Re: Wiza do UK IP: *.ok.ae.wroc.pl 28.11.02, 14:02
        Gość portalu: Maksym napisał(a):

> Jak dlugo /przecietnie/ trwaja formalnosci o uzyskanie 12 m. wizy pobytowej
        w
        > UK i jaki jest obecnie jej koszt?
        > Przy posiadaniu zaproszenia, co do ktorego nie bedzie zadnych zastrzezen -
        doda
        > m z mojej strony. Pytam, bo
        > jestem zupelnym laikiem w tym temacie, a wyjazd tuz, tuz. Dzieku z gory.

Ponownie witam kolege-Maksyma, co do wizy; nie ma czegoś takiego jak wiza
        pobytowa 12 miesięczna. Mając zaproszenie dostaniesz wize turystyczną na 6
        miesięcy(oczywiście bez możliwości legalnej pracy).Wize na 12 miesięcy
        (studencką)możesz otrzymać , gdy posiadasz zaświadczenie ze szkoły z Anglii,że
        wykupiłeś kurs np.językowy na 12 mieięcy.Wtedy możesz przebywać i pracować
        legalnie (do 20 godzin/tydz.- w praktyce full time).Mając wize turystyczną
        możesz jednak starać się na miejscu o wize binesową (na 12 miesięcy), wtedy
        mając dobry business plan zatwierdzony przez Home Office możesz przebywać i
        prowadzić własny biznes na terenie Anglii przez rok. Tak na marginesie -
        życzyłem Ci powodzenia na rozmowach kwalifikacyjnych podpisując się jednak
        ekonomista-realista i ... na moje wyszło?(Ja już jestem spakowany).
        Sie ma!

• Gość: and Re: Wiza do UK IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 14:10
          Gość portalu: realista napisał(a):

> nie ma czegoś takiego jak wiza
          > pobytowa 12 miesięczna. Mając zaproszenie dostaniesz wize turystyczną na 6
          > miesięcy(oczywiście bez możliwości legalnej pracy).Wize na 12 miesięcy
          > (studencką)możesz otrzymać , gdy posiadasz zaświadczenie ze szkoły z
          Anglii,że
          > wykupiłeś kurs np.językowy na 12 mieięcy.Wtedy możesz przebywać i pracować
          > legalnie (do 20 godzin/tydz.- w praktyce full time).Mając wize turystyczną
          > możesz jednak starać się na miejscu o wize binesową (na 12 miesięcy), wtedy
          > mając dobry business plan zatwierdzony przez Home Office możesz przebywać i
          > prowadzić własny biznes na terenie Anglii przez rok. Tak na marginesie -
          > życzyłem Ci powodzenia na rozmowach kwalifikacyjnych podpisując się jednak
          > ekonomista-realista i ... na moje wyszło?(Ja już jestem spakowany).
          > Sie ma!

dokladnie chyba masz racje realisto
          pzdr
          and
        • Gość: apwel Re: Wiza do UK IP: 213.77.87.* 10.12.02, 15:17
          napisz wiecej jak zalatwiales biznes wize, czy po zlozeniu dokumentow juz mozna
          pracowac slyszalem ze dlugo sie czeka ile to kosztuje , jakie placi sie wtedy
          podatki , ubezpieczenie,czy zalatwiales to w angli czy przez kogos tutaj w
          polsce

dzieki bardzo za informacje moj e-mail wiedlu@poczta.onet.pl
          • Gość: REALISTA Re: Wiza do UK IP: proxy / 193.114.111.* 10.12.02, 17:57
            Gość portalu: apwel napisał(a):

> napisz wiecej jak zalatwiales biznes wize, czy po zlozeniu dokumentow juz
            mozna
            >
            > pracowac slyszalem ze dlugo sie czeka ile to kosztuje , jakie placi sie wtedy
            > podatki , ubezpieczenie,czy zalatwiales to w angli czy przez kogos tutaj w
            > polsce
            >
            > dzieki bardzo za informacje moj e-mail wiedlu@poczta.onet.pl
            czekasz nawet 6 miechow.koszt ok.20£podatki w zaleznosci od dochodu i
            dzialalnosci,jestem obecnie na wizie stud.,nie mam biznes wizy
        • andzela.rogu Re: Wiza do UK 23.04.25, 19:11
          Przeciętnie proces uzyskania 12-miesięcznej wizy pobytowej w UK zajmuje około 3 tygodni, jeśli wnioskujesz spoza Wielkiej Brytanii. Jeżeli wniosek składany jest z terytorium Wielkiej Brytanii (np. przy przedłużaniu wizy), czas oczekiwania może wydłużyć się do 8 tygodni. Koszt wizy może się różnić w zależności od rodzaju i okresu ważności. Przykładowo, wiza pracownicza na 3 lata kosztuje 625 GBP, a na 5 lat - 1235 GBP
      • andzela.rogu Re: Wiza do UK 23.04.25, 19:10
        Od kilku tygodni do kilku miesięcy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka