lukacs 28.02.06, 14:40 ja dojezdzam ok 50-60min w jedna stronę... zastanawiam sie czy nie zmienić w związku z tym pracy a jak u Was to wygląda ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avionetka82 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 28.02.06, 15:35 mam 12 km do pracy, dojeżdżam przeładowaną MZKą 30-40 minut, ale tie powód do zmiany pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 28.02.06, 15:36 miało być to nie jest powód do zmiany pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iltis z Frankfurtu Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.06, 20:47 U mnie 45 km potrzebuja 25 min( jak nie ma stau) Gruss Polaken Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.03.06, 21:45 Ueberlewge, ob du uns gruessen oder beleidegen willst... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde333 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 04.03.06, 08:23 dojazd do pracy - ok 1h - dystans 110 km. Milton (ontario) - Ajax (ontario) Odpowiedz Link Zgłoś
tabarka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 04.03.06, 16:15 Do jednego biura 20 km - 15 min, do drugiego 80 km - 1h 10 min, jak nie ma korków. Ale muszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doodieman [...] IP: *.u.wavenet.pl 04.03.06, 20:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:17 Ja zapylam codziennie w jedną stronę 3 godz - ok. 180 km. Jest jeszcze taki drugi wariat ? Odpowiedz Link Zgłoś
sh3yt3n Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 05.03.06, 14:22 Ja mam 60 km i pociagiem zajmuje mi to 70 minut w jedna strone, plus jeszcze 15 minut metrem. Ale co zrobic... Aha, za to mam przyjemnosc spozniania sie (mimo ze jade np z 40-minutowym zapasem) bo pociag Kolei Mazowieckich sie opoznia jak zwykle (hehe - zima znowu zaskoczyla kolejarzy ;-) ). A o takich kwiatkach jak irracjonalne zmiany w rozkladzie jazdy nie wspominam. Pozdrowienia dla wszystkich dojezdzajacych kawal drogi do pracy czy na uczelnie! Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 08.03.06, 01:08 Dzięki za pozdrowienia ;) 1,5-2 godziny w jedną stronę na uczelnię (PKS, miejski i kawałek pieszo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wariatka Re:do goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:54 > Ja zapylam codziennie w jedną stronę 3 godz - ok. 180 km. > Jest jeszcze taki drugi wariat ? Ty przynajmniej jakiś porządny dystans pokonujesz! Ja mam ok. 15-20km,nie wiem dokładnie, samochodem to jest max 30min (korki miejskie) ale samochód przegrał walkę z zimą i muszę jeździć komunikacją miejską i podmiejską - dokładnie 3 godz w jedną i 3 godz w drugą stronę. Trzy przesiadki, czas oczekiwania, korki itp. Najśmieszniejsze jest to, że dojazd do pracy dziennie zabiera mi 6 godz a w pracy jestem 4 godz. Na szczęście bywam tam tylko 2 razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgiety Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.nesbittburns.com 15.03.06, 22:52 z milton do ajax w jedna godzine? chyba w nocy!... na pustej autostradzie, w godzinach szczytu chyba ze dwie godziny ... ja mam 10 minut tramwajem, albo 20 z buta, lub w 5-ciu minutach sie zmieszcze rowerem, samochodem pol godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.buhck.pl / *.buhck.pl 09.03.06, 12:34 Eher beleidigen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość tego forum ROWER!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:20 Przez 3 lata dojeżdżałem do szkoły rowerkiem (wiem że szkoła to nie praca gdzie trzeb pod krawatem szefostwu usługiwać), 8 lub 11 km w zależności od wybranej trasy - "zielona idylla" lub "hardcore'owa trasa wojewódzka". 15-20 m. Jeździło się super (chociaż zdarzały się burze, śnieżyce, szaleni kierowcy tir-ów) pieniądze zaoszczędzone na dojazdach przeznaczałem na nowe części do roweru. Mogłem spać 40 minut dłużej (sen umiłowałem), nie musiałem czekać na autobus (godzinka po lekcjach), no i wyrobiłem sobie solidną markę u nauczyciela wfu Gdyby przyszło mi pracować nie-w-domu, tylko w odległości do 30 km, rower byłby moim wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ROWER!!! IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.06, 20:05 Nie chcialbym byc niemily. 30 kilo na rowerze? Po pracy? Przed praca? Do jakiego wieku? A dzieci do przedszkola to pewnie na ramie:) Lubo do bagazniczka na kierowniku, przesadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość tego forum Re: ROWER!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:20 >Po pracy? Przed praca? Jazda na rowerze to antidotum na stres, człowiek nabiera energii (tak, tak, a nie odwrotnie), spalają się zbędne kalorie, zdrówko i kondycja. Wspaniała sprawa. Zawsze lubiłem tą poranną dawkę energii, dzięki temu nie przysypiałem na lekcjach. > 30 kilo na rowerze? 30 km to nie jest wcale dużo (1 godzinka spokojnym tempem), zamiast stać w korkach, wśród wyziewów arterii komunikacyjnych, można wepchać się na chodnika i pomachać do białych kołnierzyków, gryzących z nerwów kierownicę. >A dzieci do przedszkola to pewnie na ramie:) Lubo do bagazniczka Wspomniany już nauczyciel wfu, miał fotelik zamontowany przy rowerze. Rowerkiem, przed pracą, zawoził dziecko do przedszkola... >Do jakiego wieku? Ile się da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doodieman Re: ROWER!!! IP: *.u.wavenet.pl 04.03.06, 20:53 To wszystko ma sens, jak robisz to na luzie i nie musisz sie stresować, żeby dojechać do pracy na czas. Taka jazda rowerem niczemu dobremu nie służy. Zamiast walorów zdrowotnych, osiąga się przeciwny skutek. Pozdrawiam Doodieman www.doodie.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: ROWER!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:26 Ta, też tak planowałam Ale po przejechaniu 8 km na rowerze do pracy w upale, spalinach itp to nie jest sie zbyt swieżym. W pracy nie mam szansy wskoczyć pod prysznic, a śmierdziec przez 8 godzin to niezbyt fajne. W drodze powrotnej czasem chcialoby sie jakies zakupy zrobić, a po przejechaniu kolejnych 8 kilometrów to już strach do sklepu wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: ROWER!!! IP: 217.153.252.* 04.03.06, 16:06 A właśnie dokładnie tak. Ja moją córę do przeszkola rowerkiem nabagażnikupodwoze ok 500m. Dalej już sam rowerkiem do pracy ok 9 km,w tym przez centrum K-c. Czas do 25min. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: ROWER!!! IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 05.03.06, 13:54 mnie tato wozil na kierownicy skladaka (nie bylo zadnych krzeselek itp, doslownie jak napisalam), a brat siedzial na bagazniku; przez takie smieszne gorki, zeby bylo blizej... potem ta sama trasa wracal do domu i szedl do pracy. W zimie byly sanki... nam sie podobalo!! Mieszkam w centrum Wro i wszedzie mam 20-25 min na piechote, wiec codziennie rano z dzika satysfakcja mijam tramwaje poruszajace sie z predkoscia 15min/1 przystanek i jeszcze bardziej poszkodowane auta osobowe... Kiedys zdarzalo mi sie pracowac na obrzezach - tez wybieralam rower... + buty na przebranie, bo bez szpilek przeciez ani rusz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: ROWER!!! IP: *.abmicro.com.pl 08.03.06, 16:18 Ja mam 27km do pracy w jadna strone i w sezonie zazwyczaj jezdze rowerem, a poza sezonem czasami tez. Glownie cenie sobie swobode jaka mi daje rower, bo nie musze czekac na przestanku, tylko po prostu wsiadam i jade. Uniezalezniam sie tez od korkow, chodz troche uzalezniam od kaprysow pogody. :) Cos za cos. Za swobode sie placi. Czas jazdy - godzina, godzina z minutami. Jest szybciej niz komunikacja miejska (do poltorej godziny), chodz troszke wolniej samochodem (niecala godzina). Rowerem moze byc nawet szybciej niz metrem. Sprawdzalem kiedys na odcinku stacja Imielin - Centrum w Warszawie. Oczywiscie na pelnej pycie i "red light go". ;) A samochod? Mialem - sprzedalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: ROWER!!! IP: *.icpnet.pl 05.03.06, 18:16 Od listopada do ok połowy kwietnia tramwaj. Od wyjścia z domu do wejścia do firmy ok 45-50 minut. Pozostałą część roku rowerem, spokojnym tempem ok 35 min. Wolę rower, bo mam pełen luz, nie myślę o korkach, spóźnionych tramwajach - duży komfotr. Z własnego samochodu nie korzystam, raz koszty, dwa to jedna osoba/na samochód to trochę nie tak. Od listopada nie jeżdzę rowerem, bo jazda ma sprawiać mi przyjemność, a aura temu nie sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.dyn.optonline.net 05.03.06, 05:47 Nie przejmuj sie: ja dojezdzam 1.5 godziny (60 kilometrow) w jedna strone. Prawde mowiac dla 80% ludzi w Nowym Yorku jest to standard. Znam pare osob ktore dojezdzaja 2 godziny w jedna strone i nie nazekaja. Wszystko zalezy od tego czy lubisz swoja prace czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:37 Znam faceta który do pracy jedzie godzinę i potem jeszcze godzinę pod ziemią. Nie narzekajcie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sla_wek Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 08.03.06, 21:42 A pamiętacie w jakims filmie polskim gość opowiada drugiemu na dworcu o swojej drodze do pracy, coś tam z 15 godzin w obie strony tego było........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soare_j Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.alcatel.pl 01.03.06, 09:30 Ja tez gdzies tyle ale na szczescie za poltora miesiaca sie przenosimy wiec ok 10 min blizej :) to nie wiele ale juz cos. Ale to chyba jednak nie powod zeby zmienic prace chociaz to zalezy co dla Ciebie jest najwazniejsze.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinio Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: 194.4.130.* 01.03.06, 09:32 4 minuty... co powoduje szereg komplikacji i się głównie spóźniam o jakieś 15 minut. wcześniej miałem 30 minut i nadążałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehh Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.03.06, 04:33 hahaha Skąd ja to znam :)))))))) pzdr a-tapety.xx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 01.03.06, 12:02 ok. 1,5 godziny (25 km) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina tylko tyle i az tyle? IP: 198.36.86.* 03.03.06, 11:05 ja mam 70km i godzine spędzam w pociągu, pol godziny w tramwaju. 25km ?? jedziesz baaaaardzo długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:21 20-25 minut w jedną strone własnym samochodem. Dla mnie to niewiele. jak studiowałam to dojazd na uczelnie zajmował mi 45min pociągiem+ 10 min metrem + 10min pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.06, 10:31 Mnie dojazd zajmuje 1,5 godziny w jedną stronę. 3 godz. dziennie odpadają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkm Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.literka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:23 Ja do pracy dojażdżam 2,5 godziny (z 3 przesiadkami). A to tylko 70km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:13 rano ok. 60 minut autobusem , po południu zdarzyło się nawet do 2 godziny też autobusem, ogromne korki;( jak tak stoi w jednym miejscu, to szlag może człowieka trafić i myśli tylko żeby rzucić tę pracę. Takie dojazdy to po prostu strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.chello.pl 02.03.06, 20:36 2 przystanki...w porywach 10 minut autobusem :) A jeszcze niedawno traciłam na to prawie 1,5 godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.intersc.com.pl / 217.153.161.* 02.03.06, 20:37 Jedziemy??? Ja idę 2 minuty :) Pracę mam 100m od domu. Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 08.03.06, 01:16 Nie chciałoby mi się silknika zapalać. Wybrałabym spacerek :) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 21:06 15 sekund - tyle zeby przejsc do drugiego pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia2 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 21:18 ja jestem u klienta od stycznia i dojezdzam 104 km codziennie, ponad godzina w jedna strone, jesli mam szczescie i nie stoje w korku, ale niemieckie autostrady sa rano od siodmej i wieczorem od 19-tej w pelni zakorkowane w okolicy duzych miast. Jesli praca sprawia przyjemnosc, nigdy bym jej nie zmieniala, tylko dlatego, ze musze troche dalej dojezdzac. Chyba, ze moge przebierac w ofertach....Ale kto moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.astral.lodz.pl 02.03.06, 21:47 1,5 godz w jedna stronę Rekord na trasie, podczas zimy - to 3 godz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin To wolno chodzisz IP: *.chello.pl 02.03.06, 23:23 ja mam podobną sytuację, a zajmuje mi to góra 7 sekund :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość tego forum internet to rzecz dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:58 2 sekundy szybkim chodem - z jednego pokoju do drugiego, 30 sekund na uruchomienie kompa i 1,5 h zanim zabiorę się do pracy (np teraz przeglądam fora :). Najgorsze w tym że brak 10 h snu na dobę, wywołuje u mnie halucynacje i myśli samobójcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: internet to rzecz dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:02 heh, mam tak samo:) od pewnego czasu pracuje w domu, i...robie tu dokladnie to samo co robilam wczesniej w biurze. Fakt, ze zawsze i do biura mialam dosc blisko, maksymalnie pol godziny, ale nawet tego czasu spedzanego tak bezsensownie w drodze byloby mi teraz szkoda. Moja praca tak samo efektywna a ta jakosc zycia, ech:) Bardzo sie dziwie opiniom tych, ktorzy dojezdzaja 1,5 h i twierdza, ze "nie zamieniliby". Ja np. teraz nie chcialabym pracy z paskudnym dojazdem nawet, jesli to byloby pare zlotych wiecej. Mysle, ze wiele ludzi malo zwraca uwage na tzw. jakosc zycia, sadzac, ze tak to juz musi byc.. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkowiak.d Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 21:48 Szczęściarze - praca 100 m lub w drugim pokoju :-) Ja też mam pracę dość blisko - 10-15 min. rowerem (wiosna do jesieni) lub 30 min. piechotą (zimą) ale za to uwielbiam swoją pracę (w przedszkolu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.03.06, 22:25 a ja dojeżdżam do pracy 75 km ( na szczęście nie codziennie). Zajmuje mi to godzinkę. Da się przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 02.03.06, 22:43 ja dojezdzam roznie. mieszkam w wawie na bialolece blisko modlinskiej i ta ulice wlasnie musze pokonywac w drodze do pracy KOSZMAR! bez korkow, w sobote droga zajmuje mi ok 12-15 min a w dni powszednie, jak jest korek (a od 7 rano zawsze jest) dojazd zajmuje mi ok 1h no porazka ! raz byla cala modlinska tak zakorkowana ze stalam tam kiszac sie w aucie przeszlo 2 i pol godziny ! jedna ulica!... Odpowiedz Link Zgłoś
majkelloz Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 23:03 ja jezdze autobusem, nie wiem jak wy Odpowiedz Link Zgłoś
ery Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 23:12 ok. godziny, mam 43km (z tego 30km jadę autem, a potem 13km tramwajem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD101 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.03.06, 23:22 Mam do pracy jakieś 14 km. 25 min busikiem i 5-6 min spacerek. Prawie tyle samo czasu zajmuje dojazd samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bom-bel ostatnio 2 godz.44 min............................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldente Re: nie zdazam wypalic papierosa... IP: *.pool873.interbusiness.it 03.03.06, 00:08 ...i juz jestem w pracy. Za to potem siedze 10-11 godzin w robocie, ktorej nienawidze, przez 6 dni w tygodniu , za wciaz niska wyplate wyplate. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
trefi Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 00:27 Dojezdzam do pracy 350 km kazdego dnia!!! 175 w jedna strone (potrzebuje na to 2.5 godz). Pewnie,ze to strata czasu ale praca jest super.... Odpowiedz Link Zgłoś
pa.kol.p Re: Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 00:34 ja dojeżdżam 1 godz 50 min ( średnio) Zresztą poczytajcie tu -><a href="https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32732">Pasażer kolejki podmiejskiej</a> Odpowiedz Link Zgłoś
pa.kol.p Re: Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 00:35 Tu -> Pasażer kolejki podmiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
gosvami Re: Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 09:07 W głowie się nie mieści. Nawet jak praca jest 'super' ( o ile jakakolwiek praca może być super!)3.5 h dojazdu, to chyba pracujesz po 4h/dziennie bo inaczej to nie wyrobisz. Zero czasu na życie - tylko praca, dojazd i spanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ply_mouth praca moze byc super, uwierz :) 04.03.06, 16:40 a ja znam takich, co dojezdzaja 150 km w jedna strone, co wyjmuje 4 godziny z dnia. przy pracy 8 godzin na dzien daje to 12 godzin czasu dla siebie oraz na sen. calkiem akceptowalny uklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doodieman [...] IP: *.u.wavenet.pl 04.03.06, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.aster.pl 03.03.06, 07:58 1,5 godziny mieszkam na kabatach, szkole mam na pradze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: och-du Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 08:05 dojazd zajmuje mi ok. godziny i kwadransa. Niestety dwoma autobusami, więc zawsze coś może "uciec". W sumie odległość jest niewielka - ok. 25 km, więc w przyszłości zamierzam przesiąść się do samochodu, aby móc korzystać z obwodnicy (ok. 40 km), ale nie przepychać się przez zatłoczone miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
asheone Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 08:52 witam mnie dojazd do pracy z wejherowa do gdanska zajmuje 1,5 h (1h skm`ka + 30 min autobusem) a i tak spozniam sie do pracy jakies 15 minut :) chyba, ze jade autem, czesciowo obwodnica (50km) to kolo 50 minut. raczej korzystam z pierwszego rozwiazania - benzyna strasznie droga a przedewszystkim preferuje transport zbiorowy :) pzdrr Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 08:51 no, jeżeli możesz sobie pogrymasić - no to pewnie że zmieniaj pracę. Jeżeli jednak nie, to zastanów się czy zmiana pracy nie przyniesie ci czegoś gorszego....np.utraty pracy w ogóle...wtedy nigdzie nie będziesz musiał dojeżdżać.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 09:05 Ok. 1,5 godziny w jedną stronę (60 km) plus spacer z domu do dworca plus dojazd 10 minut autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASB Czas dojazdu to nie powód do zmiany pracy IP: 217.153.180.* 03.03.06, 09:15 Teraz dotarcie do pracy zajmuje mi około40 minut od wyjscia z domu, ale jakoś tak zawsze się ukladało, że do pracy miałam niezły kawałek i to nierzadko z przesiadkami. Najdłuższy dojazd zajmował mi około 1,5h i jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby z tego powodu zmieniać pracę...kiedyś sama rekrutowałam ludzi do pracy i jak słyszałam tekst, że komuś nie chce się przejechać 50min do pracy na drugi koniec Warszawy od razu go wykreślałam z listy kandydatów. Dla mnie tacy ludzie po prostu nie chcą znaleźć pracy. Ja rozumiem, że wszystko w granicach rozsądku i opłacalności. ale osobiscie znam ludzi, którzy za średnią pensję dojeżdżają do pracy codziennie około 100km, bo gdyby się na to nie zdecydowali to nie mieliby w ogóle pracy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.sasiedzi.pl 03.03.06, 09:43 10 minut pieszo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: 217.153.187.* 03.03.06, 10:16 ja jadę 40 minut a czasem dłużej - zależy od korków. z jednej dzielnicy warszawy do innej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:22 10-15 sekund przejście z sypialni do gabinetu. 3 minuty, jeśli po drodze odwiedzam kuchnię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:12 a tak jeszcze jedna uwaga do pracujacych w domu:) czy to nie powinno sie do tej pracy przyjsc raczej z lazienki a nie bezposrednio z sypialni, no ewentualnie z kuchnia po drodze. Zakladam, ze kiedy juz jestesmy "na stanowisku" to jestesmy umyci, uczesani. Ja powiem szczerze, ze staram sie tak... Odpowiedz Link Zgłoś