Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ile zajmuje Wam dojazd do pracy ?

28.02.06, 14:40
    ja dojezdzam ok 50-60min w jedna stronę...
    zastanawiam sie czy nie zmienić w związku z tym pracy
    a jak u Was to wygląda ?
    Obserwuj wątek
      • avionetka82 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 28.02.06, 15:35
        mam 12 km do pracy, dojeżdżam przeładowaną MZKą 30-40 minut, ale tie powód do
        zmiany pracy...
        • avionetka82 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 28.02.06, 15:36
          miało być to nie jest powód do zmiany pracy
        • orchidee Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 09:33
          15-20 minut
          • Gość: Iltis z Frankfurtu Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.06, 20:47
            U mnie 45 km potrzebuja 25 min( jak nie ma stau) Gruss Polaken
            • Gość: Sabina Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.03.06, 21:45
              Ueberlewge, ob du uns gruessen oder beleidegen willst...
              • kurde333 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 04.03.06, 08:23
                dojazd do pracy - ok 1h - dystans 110 km. Milton (ontario) - Ajax (ontario)
                • tabarka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 04.03.06, 16:15
                  Do jednego biura 20 km - 15 min, do drugiego 80 km - 1h 10 min, jak nie ma
                  korków. Ale muszę
                  • Gość: Doodieman [...] IP: *.u.wavenet.pl 04.03.06, 20:40
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: gość Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:17
                    Ja zapylam codziennie w jedną stronę 3 godz - ok. 180 km.
                    Jest jeszcze taki drugi wariat ?
                    • sh3yt3n Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 05.03.06, 14:22
                      Ja mam 60 km i pociagiem zajmuje mi to 70 minut w jedna strone, plus jeszcze 15
                      minut metrem. Ale co zrobic... Aha, za to mam przyjemnosc spozniania sie (mimo
                      ze jade np z 40-minutowym zapasem) bo pociag Kolei Mazowieckich sie opoznia jak
                      zwykle (hehe - zima znowu zaskoczyla kolejarzy ;-) ). A o takich kwiatkach jak
                      irracjonalne zmiany w rozkladzie jazdy nie wspominam. Pozdrowienia dla
                      wszystkich dojezdzajacych kawal drogi do pracy czy na uczelnie!
                      • stachenka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 08.03.06, 01:08
                        Dzięki za pozdrowienia ;)
                        1,5-2 godziny w jedną stronę na uczelnię (PKS, miejski i kawałek pieszo).
                    • Gość: Wariatka Re:do goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:54
                      > Ja zapylam codziennie w jedną stronę 3 godz - ok. 180 km.
                      > Jest jeszcze taki drugi wariat ?

Ty przynajmniej jakiś porządny dystans pokonujesz! Ja mam ok. 15-20km,nie wiem
                      dokładnie, samochodem to jest max 30min (korki miejskie)
                      ale samochód przegrał walkę z zimą i muszę jeździć komunikacją miejską i
                      podmiejską - dokładnie 3 godz w jedną i 3 godz w drugą stronę. Trzy przesiadki,
                      czas oczekiwania, korki itp.

Najśmieszniejsze jest to, że dojazd do pracy dziennie zabiera mi 6 godz a w
                      pracy jestem 4 godz. Na szczęście bywam tam tylko 2 razy w tygodniu.
                • Gość: zgiety Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.nesbittburns.com 15.03.06, 22:52
                  z milton do ajax w jedna godzine? chyba w nocy!... na pustej autostradzie, w
                  godzinach szczytu chyba ze dwie godziny ... ja mam 10 minut tramwajem, albo 20
                  z buta, lub w 5-ciu minutach sie zmieszcze rowerem, samochodem pol godziny
              • Gość: aska Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.buhck.pl / *.buhck.pl 09.03.06, 12:34
                Eher beleidigen...
        • Gość: gość tego forum ROWER!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:20
          Przez 3 lata dojeżdżałem do szkoły rowerkiem (wiem że szkoła to nie praca gdzie trzeb pod krawatem szefostwu usługiwać), 8 lub 11 km w zależności od wybranej trasy - "zielona idylla" lub "hardcore'owa trasa wojewódzka". 15-20 m. Jeździło się super (chociaż zdarzały się burze, śnieżyce, szaleni kierowcy tir-ów) pieniądze zaoszczędzone na dojazdach przeznaczałem na nowe części do roweru. Mogłem spać 40 minut dłużej (sen umiłowałem), nie musiałem czekać na autobus (godzinka po lekcjach), no i wyrobiłem sobie solidną markę u nauczyciela wfu
          Gdyby przyszło mi pracować nie-w-domu, tylko w odległości do 30 km, rower byłby moim wyborem.
          • Gość: ja Re: ROWER!!! IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.06, 20:05
            Nie chcialbym byc niemily. 30 kilo na rowerze? Po pracy? Przed praca? Do jakiego
            wieku? A dzieci do przedszkola to pewnie na ramie:) Lubo do bagazniczka na
            kierowniku, przesadzasz.
            • Gość: gość tego forum Re: ROWER!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:20
              >Po pracy? Przed praca?
              Jazda na rowerze to antidotum na stres, człowiek nabiera energii (tak, tak, a nie odwrotnie), spalają się zbędne kalorie, zdrówko i kondycja. Wspaniała sprawa. Zawsze lubiłem tą poranną dawkę energii, dzięki temu nie przysypiałem na lekcjach.
              > 30 kilo na rowerze?
              30 km to nie jest wcale dużo (1 godzinka spokojnym tempem), zamiast stać w korkach, wśród wyziewów arterii komunikacyjnych, można wepchać się na chodnika i pomachać do białych kołnierzyków, gryzących z nerwów kierownicę.
              >A dzieci do przedszkola to pewnie na ramie:) Lubo do bagazniczka
              Wspomniany już nauczyciel wfu, miał fotelik zamontowany przy rowerze. Rowerkiem, przed pracą, zawoził dziecko do przedszkola...
              >Do jakiego wieku?
              Ile się da!
              • Gość: Doodieman Re: ROWER!!! IP: *.u.wavenet.pl 04.03.06, 20:53
                To wszystko ma sens, jak robisz to na luzie i nie musisz sie stresować, żeby
                dojechać do pracy na czas.
                Taka jazda rowerem niczemu dobremu nie służy. Zamiast walorów zdrowotnych,
                osiąga się przeciwny skutek.

Pozdrawiam

Doodieman
                www.doodie.com
              • Gość: bti Re: ROWER!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:26
                Ta, też tak planowałam
                Ale po przejechaniu 8 km na rowerze do pracy w upale, spalinach itp to nie jest
                sie zbyt swieżym. W pracy nie mam szansy wskoczyć pod prysznic, a śmierdziec
                przez 8 godzin to niezbyt fajne.
                W drodze powrotnej czasem chcialoby sie jakies zakupy zrobić, a po przejechaniu
                kolejnych 8 kilometrów to już strach do sklepu wejść.
            • Gość: Darek Re: ROWER!!! IP: 217.153.252.* 04.03.06, 16:06
              A właśnie dokładnie tak. Ja moją córę do przeszkola rowerkiem nabagażnikupodwoze
              ok 500m. Dalej już sam rowerkiem do pracy ok 9 km,w tym przez centrum K-c. Czas
              do 25min.

Pozdrawiam
              Darek
            • Gość: mika Re: ROWER!!! IP: *.mad.wroc.pl / *.madcomputers.pl 05.03.06, 13:54
              mnie tato wozil na kierownicy skladaka (nie bylo zadnych krzeselek itp,
              doslownie jak napisalam), a brat siedzial na bagazniku; przez takie smieszne
              gorki, zeby bylo blizej... potem ta sama trasa wracal do domu i szedl do pracy.
              W zimie byly sanki... nam sie podobalo!!

Mieszkam w centrum Wro i wszedzie mam 20-25 min na piechote, wiec codziennie
              rano z dzika satysfakcja mijam tramwaje poruszajace sie z predkoscia 15min/1
              przystanek i jeszcze bardziej poszkodowane auta osobowe...
              Kiedys zdarzalo mi sie pracowac na obrzezach - tez wybieralam rower... + buty na
              przebranie, bo bez szpilek przeciez ani rusz :D
            • Gość: mag Re: ROWER!!! IP: *.abmicro.com.pl 08.03.06, 16:18
              Ja mam 27km do pracy w jadna strone i w sezonie zazwyczaj jezdze rowerem, a poza
              sezonem czasami tez.

Glownie cenie sobie swobode jaka mi daje rower, bo nie musze czekac na
              przestanku, tylko po prostu wsiadam i jade. Uniezalezniam sie tez od korkow,
              chodz troche uzalezniam od kaprysow pogody. :) Cos za cos. Za swobode sie placi.

Czas jazdy - godzina, godzina z minutami.
              Jest szybciej niz komunikacja miejska (do poltorej godziny), chodz troszke
              wolniej samochodem (niecala godzina).

Rowerem moze byc nawet szybciej niz metrem. Sprawdzalem kiedys na odcinku stacja
              Imielin - Centrum w Warszawie. Oczywiscie na pelnej pycie i "red light go". ;)

A samochod? Mialem - sprzedalem.
          • Gość: NoName Re: ROWER!!! IP: *.icpnet.pl 05.03.06, 18:16
            Od listopada do ok połowy kwietnia tramwaj. Od wyjścia z domu do wejścia do
            firmy ok 45-50 minut.
            Pozostałą część roku rowerem, spokojnym tempem ok 35 min.
            Wolę rower, bo mam pełen luz, nie myślę o korkach, spóźnionych tramwajach - duży
            komfotr. Z własnego samochodu nie korzystam, raz koszty, dwa to jedna osoba/na
            samochód to trochę nie tak.
            Od listopada nie jeżdzę rowerem, bo jazda ma sprawiać mi przyjemność, a aura
            temu nie sprzyja.
        • Gość: gosc Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.dyn.optonline.net 05.03.06, 05:47
          Nie przejmuj sie: ja dojezdzam 1.5 godziny (60 kilometrow) w jedna strone.
          Prawde mowiac dla 80% ludzi w Nowym Yorku jest to standard. Znam pare osob
          ktore dojezdzaja 2 godziny w jedna strone i nie nazekaja. Wszystko zalezy od
          tego czy lubisz swoja prace czy nie.
        • Gość: s Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:37
          Znam faceta który do pracy jedzie godzinę i potem jeszcze godzinę pod ziemią. Nie narzekajcie!! :)
          • sla_wek Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 08.03.06, 21:42
            A pamiętacie w jakims filmie polskim gość opowiada drugiemu na dworcu o swojej
            drodze do pracy, coś tam z 15 godzin w obie strony tego było........
      • Gość: soare_j Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.alcatel.pl 01.03.06, 09:30
        Ja tez gdzies tyle ale na szczescie za poltora miesiaca sie przenosimy wiec ok
        10 min blizej :) to nie wiele ale juz cos. Ale to chyba jednak nie powod zeby
        zmienic prace chociaz to zalezy co dla Ciebie jest najwazniejsze.Pozdrawiam!
      • Gość: Pinio Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: 194.4.130.* 01.03.06, 09:32
        4 minuty... co powoduje szereg komplikacji i się głównie spóźniam o jakieś 15
        minut. wcześniej miałem 30 minut i nadążałem.
        • Gość: hehh Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.03.06, 04:33
          hahaha
          Skąd ja to znam :))))))))

pzdr
          a-tapety.xx.pl
      • lilarose Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 01.03.06, 12:02
        ok. 1,5 godziny (25 km)
        • Gość: Gina tylko tyle i az tyle? IP: 198.36.86.* 03.03.06, 11:05
          ja mam 70km i godzine spędzam w pociągu, pol godziny w tramwaju. 25km ??
          jedziesz baaaaardzo długo
        • d_arek_d Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 04.03.06, 07:02
          40km i 25 minut
      • Gość: mała Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:21
        20-25 minut w jedną strone własnym samochodem. Dla mnie to niewiele. jak
        studiowałam to dojazd na uczelnie zajmował mi 45min pociągiem+ 10 min metrem +
        10min pieszo.
        • Gość: ona Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.06, 10:31
          Mnie dojazd zajmuje 1,5 godziny w jedną stronę. 3 godz. dziennie odpadają :)
        • Gość: dkm Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.literka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:23
          Ja do pracy dojażdżam 2,5 godziny (z 3 przesiadkami). A to tylko 70km.
      • Gość: lily Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:13
        rano ok. 60 minut autobusem , po południu zdarzyło się nawet do 2 godziny też
        autobusem, ogromne korki;( jak tak stoi w jednym miejscu, to szlag może
        człowieka trafić i myśli tylko żeby rzucić tę pracę. Takie dojazdy to po prostu
        strata czasu.
      • Gość: dag Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.chello.pl 02.03.06, 20:36
        2 przystanki...w porywach 10 minut autobusem :) A jeszcze niedawno traciłam na
        to prawie 1,5 godziny...
      • Gość: Ja Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.intersc.com.pl / 217.153.161.* 02.03.06, 20:37
        Jedziemy??? Ja idę 2 minuty :) Pracę mam 100m od domu.
        • stachenka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 08.03.06, 01:16
          Nie chciałoby mi się silknika zapalać. Wybrałabym spacerek :)
      • souls_hunter Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 21:06
        15 sekund - tyle zeby przejsc do drugiego pokoju.
        • saskia2 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 21:18
          ja jestem u klienta od stycznia i dojezdzam 104 km codziennie, ponad godzina w
          jedna strone, jesli mam szczescie i nie stoje w korku, ale niemieckie autostrady
          sa rano od siodmej i wieczorem od 19-tej w pelni zakorkowane w okolicy duzych miast.
          Jesli praca sprawia przyjemnosc, nigdy bym jej nie zmieniala, tylko dlatego, ze
          musze troche dalej dojezdzac. Chyba, ze moge przebierac w ofertach....Ale kto moze?
          • Gość: Łodzianka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.astral.lodz.pl 02.03.06, 21:47
            1,5 godz w jedna stronę
            Rekord na trasie, podczas zimy - to 3 godz
        • Gość: marcin To wolno chodzisz IP: *.chello.pl 02.03.06, 23:23
          ja mam podobną sytuację, a zajmuje mi to góra 7 sekund :) Pozdrawiam
        • Gość: gość tego forum internet to rzecz dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:58
          2 sekundy szybkim chodem - z jednego pokoju do drugiego, 30 sekund na uruchomienie kompa i 1,5 h zanim zabiorę się do pracy (np teraz przeglądam fora :). Najgorsze w tym że brak 10 h snu na dobę, wywołuje u mnie halucynacje i myśli samobójcze...
          • Gość: monika Re: internet to rzecz dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:02
            heh, mam tak samo:) od pewnego czasu pracuje w domu, i...robie tu dokladnie to
            samo co robilam wczesniej w biurze. Fakt, ze zawsze i do biura mialam dosc
            blisko, maksymalnie pol godziny, ale nawet tego czasu spedzanego tak
            bezsensownie w drodze byloby mi teraz szkoda. Moja praca tak samo efektywna a
            ta jakosc zycia, ech:) Bardzo sie dziwie opiniom tych, ktorzy dojezdzaja 1,5 h
            i twierdza, ze "nie zamieniliby". Ja np. teraz nie chcialabym pracy z paskudnym
            dojazdem nawet, jesli to byloby pare zlotych wiecej. Mysle, ze wiele ludzi malo
            zwraca uwage na tzw. jakosc zycia, sadzac, ze tak to juz musi byc..
      • wojtkowiak.d Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 21:48
        Szczęściarze - praca 100 m lub w drugim pokoju :-) Ja też mam pracę dość blisko
        - 10-15 min. rowerem (wiosna do jesieni) lub 30 min. piechotą (zimą) ale za to
        uwielbiam swoją pracę (w przedszkolu).
        • Gość: aron Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.03.06, 22:25
          a ja dojeżdżam do pracy 75 km ( na szczęście nie codziennie). Zajmuje mi to
          godzinkę. Da się przeżyć.
          • Gość: kuka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 02.03.06, 22:43
            ja dojezdzam roznie. mieszkam w wawie na bialolece blisko modlinskiej i ta
            ulice wlasnie musze pokonywac w drodze do pracy KOSZMAR! bez korkow, w sobote
            droga zajmuje mi ok 12-15 min a w dni powszednie, jak jest korek (a od 7 rano
            zawsze jest) dojazd zajmuje mi ok 1h no porazka !
            raz byla cala modlinska tak zakorkowana ze stalam tam kiszac sie w aucie
            przeszlo 2 i pol godziny ! jedna ulica!...
      • majkelloz Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 23:03
        ja jezdze autobusem, nie wiem jak wy
      • ery Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 02.03.06, 23:12
        ok. godziny, mam 43km (z tego 30km jadę autem, a potem 13km tramwajem)
      • Gość: AD101 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.03.06, 23:22
        Mam do pracy jakieś 14 km. 25 min busikiem i 5-6 min spacerek. Prawie tyle samo
        czasu zajmuje dojazd samochodem.
        • Gość: bom-bel ostatnio 2 godz.44 min............................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:34
      • Gość: aldente Re: nie zdazam wypalic papierosa... IP: *.pool873.interbusiness.it 03.03.06, 00:08
        ...i juz jestem w pracy. Za to potem siedze 10-11 godzin w robocie, ktorej
        nienawidze, przez 6 dni w tygodniu , za wciaz niska wyplate wyplate. :-))
      • trefi Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 00:27
        Dojezdzam do pracy 350 km kazdego dnia!!!
        175 w jedna strone (potrzebuje na to 2.5 godz).
        Pewnie,ze to strata czasu ale praca jest super....
        • pa.kol.p Re: Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 00:34
          ja dojeżdżam 1 godz 50 min ( średnio)
          Zresztą poczytajcie tu -><a
          href="https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32732">Pasażer kolejki
          podmiejskiej</a>
          • pa.kol.p Re: Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 00:35
            Tu -> Pasażer kolejki podmiejskiej
        • gosvami Re: Mam 175 km w jedna strone!!! 03.03.06, 09:07
          W głowie się nie mieści. Nawet jak praca jest 'super' ( o ile jakakolwiek praca
          może być super!)3.5 h dojazdu, to chyba pracujesz po 4h/dziennie bo inaczej to
          nie wyrobisz. Zero czasu na życie - tylko praca, dojazd i spanie.
          • ply_mouth praca moze byc super, uwierz :) 04.03.06, 16:40
            a ja znam takich, co dojezdzaja 150 km w jedna strone, co wyjmuje 4 godziny z
            dnia. przy pracy 8 godzin na dzien daje to 12 godzin czasu dla siebie oraz na
            sen. calkiem akceptowalny uklad.
        • Gość: Doodieman [...] IP: *.u.wavenet.pl 04.03.06, 21:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: asia Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.aster.pl 03.03.06, 07:58
        1,5 godziny
        mieszkam na kabatach, szkole mam na pradze...
      • Gość: och-du Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 08:05
        dojazd zajmuje mi ok. godziny i kwadransa. Niestety dwoma autobusami, więc
        zawsze coś może "uciec". W sumie odległość jest niewielka - ok. 25 km, więc w
        przyszłości zamierzam przesiąść się do samochodu, aby móc korzystać z obwodnicy
        (ok. 40 km), ale nie przepychać się przez zatłoczone miasto.
      • yavorius Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 08:29
        35 minut.
        • asheone Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 08:52
          witam
          mnie dojazd do pracy z wejherowa do gdanska zajmuje 1,5 h (1h skm`ka + 30 min
          autobusem) a i tak spozniam sie do pracy jakies 15 minut :)
          chyba, ze jade autem, czesciowo obwodnica (50km) to kolo 50 minut.
          raczej korzystam z pierwszego rozwiazania - benzyna strasznie droga a
          przedewszystkim preferuje transport zbiorowy :)

pzdrr
      • doral2 Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 08:51
        no, jeżeli możesz sobie pogrymasić - no to pewnie że zmieniaj pracę. Jeżeli
        jednak nie, to zastanów się czy zmiana pracy nie przyniesie ci czegoś
        gorszego....np.utraty pracy w ogóle...wtedy nigdzie nie będziesz musiał
        dojeżdżać....
      • kotbert Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? 03.03.06, 09:05
        Ok. 1,5 godziny w jedną stronę (60 km) plus spacer z domu do dworca plus dojazd 10 minut autobusem.
      • Gość: ASB Czas dojazdu to nie powód do zmiany pracy IP: 217.153.180.* 03.03.06, 09:15
        Teraz dotarcie do pracy zajmuje mi około40 minut od wyjscia z domu, ale jakoś
        tak zawsze się ukladało, że do pracy miałam niezły kawałek i to nierzadko z
        przesiadkami. Najdłuższy dojazd zajmował mi około 1,5h i jakoś nigdy nie
        przyszło mi do głowy, żeby z tego powodu zmieniać pracę...kiedyś sama
        rekrutowałam ludzi do pracy i jak słyszałam tekst, że komuś nie chce się
        przejechać 50min do pracy na drugi koniec Warszawy od razu go wykreślałam z
        listy kandydatów. Dla mnie tacy ludzie po prostu nie chcą znaleźć pracy. Ja
        rozumiem, że wszystko w granicach rozsądku i opłacalności. ale osobiscie znam
        ludzi, którzy za średnią pensję dojeżdżają do pracy codziennie około 100km, bo
        gdyby się na to nie zdecydowali to nie mieliby w ogóle pracy...

Pozdrawiam
      • Gość: Lenka Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.sasiedzi.pl 03.03.06, 09:43
        10 minut pieszo
      • Gość: iza Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: 217.153.187.* 03.03.06, 10:16
        ja jadę 40 minut a czasem dłużej - zależy od korków. z jednej dzielnicy
        warszawy do innej.
      • Gość: Gościu Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:22
        10-15 sekund przejście z sypialni do gabinetu. 3 minuty, jeśli po drodze odwiedzam kuchnię :-)
        • Gość: monika Re: ile zajmuje Wam dojazd do pracy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:12
          a tak jeszcze jedna uwaga do pracujacych w domu:) czy to nie powinno sie do tej
          pracy przyjsc raczej z lazienki a nie bezposrednio z sypialni, no ewentualnie z
          kuchnia po drodze. Zakladam, ze kiedy juz jestesmy "na stanowisku" to jestesmy
          umyci, uczesani. Ja powiem szczerze, ze staram sie tak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka