Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zwoln. lekarskie: jaka choroba trwa 2,5 tyg.?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.03.06, 16:24
    jestem na zwolnieniu lekarskim juz tydzien i teraz przedluzylam je jeszcze do
    10.03. wtedy zadzwonilam i powiedzialam ze mam grype,ale przeciez grypa nie
    trwa 2,5 tygodnia.musze jutro zadzwonic ze nie bedzie mnie do 10.03 i nie
    wiem co wymyslec,pomozcie!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mimi Re: zwoln. lekarskie: jaka choroba trwa 2,5 tyg.? IP: *.chello.pl 01.03.06, 18:41
        grypa moze mieć różne powikłania...
      • Gość: monia Re: zwoln. lekarskie: jaka choroba trwa 2,5 tyg.? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.03.06, 19:26
        ale jakie np?
        • zagozdzinska powikłania pogrypowe 02.03.06, 09:55
          Wirus grypy poważnie uszkadza nabłonek rzęskowy twoich dróg oddechowych.
          Niszczy więc pierwszą linię obrony.

Do twojego organizmu z łatwością wnikają wówczas i rozwijają się w nim
          nieprzyjazne bakterie wywołujące niebezpieczne choroby. Mogą one doprowadzić do
          kalectwa, a nawet śmierci:
          • zapalenie płuc,
          • zapalenie mięśnia sercowego,
          • zapalenie mięśni,
          • zapalenie mózgu i opon mózgowych,
          • zapalenie rdzenia kręgowego,
          • zapalenie ucha środkowego,
          • zapalenie zatok obocznych nosa,
          • zaostrzenie przewlekłych chorób płuc,
          • zaostrzenie chorób przewlekłych m.in: nasilenie objawów choroby wieńcowej,
          niewydolności krążenia, astmy, rozregulowanie cukrzycy, pogorszenie wydolności
          nerek.

Powikłania w kobiet w ciąży niosą ze sobą ryzyko poronienia.

z: recepta.interia.pl/grypa/zapobieganie/news?inf=552389
      • Gość: leniuch102 bo głupią chorobę wybrałaś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 06:36
        gdybyś zaczęła od straaaaasznego bólu kręgosłupa np., to mogłabyś go przedłużać
        aż do grupy inwalidzkiej ;-).

leniuch.blox.pl
        • Gość: Danka Re: bo głupią chorobę wybrałaś... IP: *.168. / *.aluzyjna.waw.pl 24.03.06, 19:08
          nie radze,jest jeszcze cos takiego,jak kontrola ZUS.Na zyczenie wrednego
          pracodawcy np.moze cie sprawdzic.Najbezpieczniejsze sa zwolnienia od psychiatry:
          depresja np.moze trwac nawet 3 miesiace (dłużej ryzykujesz kontrolą).No i niech
          ci pracodawca udowodni,ze jej nie masz.Mozesz bywac teoretycznie wszedzie,poza
          pracą.Wiem z autopsji
          • Gość: an Re: bo głupią chorobę wybrałaś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:20
            Moge prosic o kontakt na priv cwaniaks@wp.pl
      • Gość: rzeznik Re: zwoln. lekarskie: jaka choroba trwa 2,5 tyg.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:23
        powiedz szefowi ze masz syfilis na pewno to zrozumie a poza tym jestes tepa
        sztuka i wypada najpierw pogadac z lekarzem na co daje ci tyle zwolnienia
        • Gość: staro Re: zwoln. lekarskie: jaka choroba trwa 2,5 tyg.? IP: 80.82.148.* 29.03.06, 10:47
          Moja grypa trwała 3 tygodnie i nikt się w pracy ani w ZUSie nie dziwił ;)
          Różnie bywa.
      • senczek Re: zwoln. lekarskie: jaka choroba trwa 2,5 tyg.? 29.03.06, 15:34
        A dlaczego jestes na zwolnieniu?
        • Gość: ich11 chyba tęskni do Ojczyzny! :))))))))))))))))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 30.03.06, 03:07
      • Gość: ich11 przecież nie musisz się tłumaczyć na co IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 30.03.06, 03:06
        chorujesz. Du bist einfach krank geschrieben und alles. Den Arbeitgeber sollte
        das nicht interessieren, Du brauchst dazu auch nicht zu sagen.
      • magda_paw Mononukleoza 05.04.06, 22:42
        • Gość: elo Re: Mononukleoza IP: *.chello.pl 16.05.06, 00:06
          Lipa mononukleoza trwa spokojnie z 2 miesiace u dorosłego, przy czym miesiac na
          bank to bardzo wysoka temperatura ale do rozpoznania u dorosłego robi sie
          badania krwi wiec jest slad zdrowy czy chory:)
          Dla kobiet w miare bezpieczne jest zapalenie przydatków, niesprawdzalne dla Zus-
          u a zwolnienie na miesiac.
          Ponadto jest 7 dni na złozenie zwolnienia do pracodawcy wiec jak ktos bierze
          zwolnienia 7 dniowe i składa je na styk to tez luzik, do czasu;))
      • Gość: sprytny_rolnik weneryczna IP: *.net136.okay.pl 16.05.06, 07:47
        przy okazji odpadloby molestowanie przez szefa w przyszlosci :]
        • Gość: jaga Re: weneryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:00
        • Gość: jaga rób tak dalej:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:02
          a zwolnienie masz murowane. Ja bym cię wyp... przy pierwszej okazji:))
          • Gość: sprytny_rolnik Re: rób tak dalej:)) IP: *.net136.okay.pl 16.05.06, 14:08
            przyszlo mi do glowy tak calkiem z innej storny patrzac, ze na kilka (nascie) Monik, ktore spotkalem w zyciu, tylko jedna byla rozsadna i inteligentna. cala reszta to raczej malo rozgarniete panienki.

ale moze tak sie akurat los ulozyl.
            • Gość: user Re: rób tak dalej:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 00:06
              niestety muszę się z Panem Kolegą zgodzić w tym punkcie. Coś w tym jest...
      • Gość: wacek i placek Re: zwoln. lekarskie: jaka choroba trwa 2,5 tyg.? IP: 212.160.172.* 17.05.06, 09:51
        napisz że zaliczyłaś zgon to nie bedziesz musiala juz w ogole tam wracac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka