Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bez zbędnych ceregieli

IP: *.remcom.it.pl 09.03.06, 09:00
    Jak to jest.Szukałem "zwyłej" pracy np.magazynier,drukarz ,sprzedawca, etc.Wszędzie wysyłałem CV i List Motywacyjny.Starałem się aby oe były napisane zgodnie z oczekiwaniami potecjalnych pracodawców.I co... ? Nawet niektórzy mnie zapraszali na rozmowy kwalifikacyjne które przebiegały miło, gdzie pytali mnie min. o moją przyszłość, zanteresowania, o zarobki... Pewnie niczym specjalnym się one nie różniły od rozmów na wyższe stanowisko.Zawsze te same pytania które tak naprawdę nic nie dawały.I zawsze słyszałem tą samą odpowiedź, "...proszę czekać na telefon...." . Do tej pory (przez trzy miesiące) nie miałem żadnej odpowiedzi telefonicznej-nawet odmownej.
    W końcu wczoraj zadzwoniłem z ogłoszenia.Rozmowa była bardzo krótka.Zaproszono mnie w ten sam dzień na rozmowę.Rozmwialiśmy tylko na temat dotyczący charakteru firmy.NIe interesowało rozmówcy,czy mam dziecko,zcy wyjeżdżam na Karaiby,ile mam lat,itd.Tylko czy mam pojęcie o tej robocie.Podał mi swoje warunki min.przedstawił zarobki (na początek względne-łódzkie)i ... już.Od poniedziałku zaczynam pracę.Nie wiem jak będzie dalej, bo to dla mnie coś nowego.Będę musiał się jeszcze dużo nauczyć.Ale mam nadzieję,że będzie dobrze.Dodam,że o to stanowisko nie starałem się sam.W między czsie przewinęło się już paru kandydatów.A firma , choc niewielka, to liczy się w swojej dziedzinie na rynku polskim, a i podobno zaczyna stąpać mocno i w Europie.
    I czy tak nie można? Bezpośrednio, bez zbędnych pytań,bez oczekiwań.Nie uwierze w odpowiedź - NIE.
    Kiedyś, tj. w latach 1980-1992 ( jak dobrze pamiętam ) przyjmowanie do pracy odbywało się podobnie.Wtedy nikt nie marudził o jakiś tam sprawach mało związanych z wykonywaniem zawodu.
    Powodzenia dla wszystkich szukających pracy!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: sara Re: Bez zbędnych ceregieli IP: *.atol.com.pl 09.03.06, 09:46
        gratulacje i powodzenia
        • Gość: doris Re: Bez zbędnych ceregieli IP: *.c9.msk.pl 09.03.06, 09:58
          Ares, nie no, czyżbyś miał zamiar pozostawić swoje szynszyle i opuścić to
          forum? Już tęsknimy.... a przede wszystkim zazdrościmy :-) A już tak
          najbardziej przede wszystkim, życzę Ci zadowolenia w pracy, uśmiechu o poranku,
          gdy będziesz do niej wychodził oraz dużo pozytywnej energii.

PS.
          A do mnie się odezwała kobietka z przepieknej małej miejscowości w Irlandii, u
          któej mogłabym być Housekeeper za 8 EUR za godzinę. I mam wahanie... Wczoraj
          wyczytałam w jakimś poście, że człowiek zarobił 7500 GBP brutto, w 5 miesięcy,
          wrócił do kraju, i do skarbowego winien wpłacić 12 tysięcy PLN a konto
          podatku :-( Tyle nie zaoszczędzę przecież, a choćby nawet, to miałabym to oddać
          skarbowemu ? :-(
          • kaja27412 Re: Bez zbędnych ceregieli 09.03.06, 10:16
            Ares,bardzo serdecznie gratuluję Ci znalezienia pracy,Twój trud został
            nagrodzony,życzę Ci pozytywnego nastawienia i wszystkiego dobrego w nowej
            pracy,tak trzymać!Pozdrawiam.
          • ares1970 Re: Bez zbędnych ceregieli 09.03.06, 10:53
            Gość portalu: doris napisał(a):

> Ares, nie no, czyżbyś miał zamiar pozostawić swoje szynszyle i opuścić to
            > forum?

Co do szynszyl, to ich na pewno nie zostawię.Wręcz przeciwnie.Mam zamiar swoje stadko powiększyć o następną parkę.Myślę o przyszłości swojej i z szynszylami mam zamiar się zająć bardziej poważnie ( jak finanse na początek pozwolą).
            A co do "zdobytej" pracy , to dzięki za dobre słowa.Trzeba być trochę upartym w szukaniu "swojego",przejść trochę kłótni z małżonką/mężem oraz rodziką :)) , zniszczyć ze dwie klawiatury z myszką i poświęcić ostatnią ( dość wysoką )pensję na poszukiwania. :))). A poważnie , to chyba trzeba uwierzyć w siebie i patrzeć realnie na ten " chory" świat.
            Niestety sami świata nie zmienimy,a coraz więcej "rodzi się" głupców na nim.
            Pewnie i tak ,choćby z ciekawości , zaglądał na to forum.Może to już uzależnienie....? A na leczenie z niego już nie mam kasy :))
      • Gość: jacobs Re: Bez zbędnych ceregieli IP: *.brda.net 09.03.06, 11:10
        Ares1970 wracaj tu jak najszybciej. ;-))
      • Gość: ! nawet przy głupich ulotkach tak robią ... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.06, 11:45
        Chciałem się załapać na jakiś czas do rozdawania ulotek coby zarobić na sanepid
        i inne pomniejsze wydatki i gdy zadzwoniłem, podałem swój numer tel. poczym
        poinformowano mnie że 'jutro się skontaktujemy a od środy zaczynamy'.oczywiście
        nikt się nie odezwal.Może coś ze mną nie tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka