Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak zdobyć stażystę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 15:37
    Witam, czy ktos się orientuje jakie warunki trzeba spełnić, aby móc zatrudnić
    stażystę??? Czy wszystkie firmy mogą się starać o takiego pracownika w Up i
    czy ponoszę w związku z tym jakies koszty???
    Obserwuj wątek
      • kasia_kar Re: Jak zdobyć stażystę? 15.04.06, 15:51
        Nie ma żadnych kosztów. Masz niewolnika który tyra dla Ciebie za darmo.
        • billy.the.kid Re: Jak zdobyć stażystę? 15.04.06, 20:46
          napisz od razu że szukasz frajera.
          widmo krąży po europie.
          • costerco Re: Jak zdobyć stażystę? 16.04.06, 20:11
            Wyobraź sobie, że taki starż to tez są korzyści dla pracownika, a nie tylko
            pracodawcy!!!
            • Gość: m Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.brama.prenet.pl 17.04.06, 17:19
              no racja, przeciez zamiast siedziec w domu lazi sie do pracy, a ze gowno placa
              to juz nie wazne, wazne ze sie pracuje bo praca uszlachetnia, to ze na emeryture
              nie odkladasz to nie wazne, ze nie liczy sie do lat pracy tez, wazne ze pracujesz.

Ktos kiedys napisal na tym forum (co prawda z bledem ale madrze) - Staz, powinni
              tego zabronic... a jezeli nie to powinni dac zarobic cos wiecej niz na bilet
              miesieczny.
      • Gość: JJ Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.lodz.msk.pl 17.04.06, 13:39
        Kurcze, nikt nikogo nie zmuza do odbycia stazu ! Jezeli dla kogos takie cos to
        tyranie to lepiej zostac w domu. Ja swojego czasu tez tyralam na praktykach za
        malutkie pieniazki ale potem dostalam w firmie etat - kwestia podejscia
        • billy.the.kid Re: Jak zdobyć stażystę? 17.04.06, 17:39
          mentalność niewolnika. po tym otrzymaniu etatatu trza pomerdać ogonkiem.
          • Gość: JJ Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.lodz.msk.pl 17.04.06, 23:29
            Oj merdam merdam; 2000 netto (daleko od Warszawy ;) ) na V roku studiow mnie
            zadowala. Na dodatek praca bardzo ciekawa, z perspektywami; uzywam czesto 2
            obce jezyki (dla mnie to zaleta pracy), firma jest klientem swietnych agencji
            (m.in TBWA) wiec mozna sie duzo nauczyc, szczegolnie ze praca jest zgodna z
            moim wyksztalceniem. I nikt nie kreci nosem ze w miedzy czasie koncze studia.
            Nie za bardzo wiem gdzie tu mentalnosc niewolnika; oczywiscie ze w przyszlosci
            chcialabym zarabiac wiecej no ale jakos trzeba zaczac.

• Gość: Martynka Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.lama.pl 17.04.06, 23:34
              to mozna dostac staz z urzedu jeszcze studiując? pierwsze slyszę. aby dostac
              staz z urzedu, trzeba zarejestrowac sie w UP. zeby to zrobic trzeba byc
              absolwentem..

praktyki/staz zalatwiony na wlasną rękę to zupelnie inna bajka.
              • Gość: JJ Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.lodz.msk.pl 17.04.06, 23:39
                To nie bylo z urzedu, ja sie po prostu do nich zglosilam; wyslalam taka
                aplikacje spontaniczna, zadzwonili, spotkalam sie z osoba z zarzadu,
                przedstawilam co bym chciala robic i podpisalam umowe o praktyke, a na koniec
                wystawili mi umowe zlecenie.
                • Gość: ja Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.torun.mm.pl 18.04.06, 00:36
                  a co umowa zlecenie ma wspólnego ze stażem z UP o którym jest mowa w wątku?
                  • Gość: m Re: Jak zdobyć stażystę? IP: 82.160.135.* 18.04.06, 09:24
                    nic. troll sie poprostu chcial pochwalic
                    • Gość: JJ Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:51
                      Widze ze kolejny frustrat.

Celem mojej wypowiedzi bylo pokazanie ze kazdy staz moze sie przerodzic w fajna
                      prace. Chwalic to sie wole mamusi a nie anonimowym osobom na forum.
                      • Gość: m Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.brama.prenet.pl 18.04.06, 19:15
                        zaden frustrat, bylem na stazu ale spierdzielilem po niecalych 2 miesiacach i
                        pracuje w ciekawej miedzynarodowej firmie, w zawodzie, w mlodym zespole i
                        zarabiam wiecej niz marzylem siedzac i dlubiac w nosie na stazu, na ktory mnie
                        zeslal UP (odmowic nie mozna bo ubezpieczenie przepadnie).

Ale to nie o tym rozmowa, piszesz nie na temat - staz z UP to niewolnictwo bez
                        perspektyw ze znikomym procentem zatrudnionych po stazu, a staz zalatwiony
                        samemu to inna bajka i inna placa nawet podczas stazownia.

PS. chwalisz sie wlasnie anonimowym osobom ktorzy nie zweryfikuja prawdy w
                        pierwszym zdaniu wypisujac ile zarabiasz - smiech na sali.

• Gość: JJ Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.lodz.msk.pl 18.04.06, 19:28
                          Jeeezu, czlowieku a po co maja zweryfikowac?? Nie zamierzam nikogo przekonywac
                          bynajmniej. Zreszta nie wiem dlaczego ktos mialby nie uwierzyc w takie zarobki,
                          ostatecznie za dwojka postawilam trzy zera a nie cztery.

Pozdrawiam wszystkich robiacych staze z UP czy na wlasna reke.
              • kasia-k Re: Jak zdobyć stażystę? 18.04.06, 08:43
                Gość portalu: Martynka napisał(a):

> to mozna dostac staz z urzedu jeszcze studiując? pierwsze slyszę. aby dostac
                > staz z urzedu, trzeba zarejestrowac sie w UP. zeby to zrobic trzeba byc
                > absolwentem..
                >
                > praktyki/staz zalatwiony na wlasną rękę to zupelnie inna bajka.

Oczywiście że można dostać się na staż studiująć.
                Na staż mogą iść osoby:
                - do 25 roku życia (bez względu na wykształcenie i datę ukończenia szkoły)
                lub
                - do 27 roku życia pod warunkiem że nie minęło 12 m-cy od ukończenia szkoły
                wyższej.

Studenci zaoczni lub wieczorowi bez problemu mogą rejestrować się w UP więc
                jeżeli przy okazji mają mniej niż 25 lat to śmiało mogą starać się o staż. :)

• costerco Re: Jak zdobyć stażystę? 18.04.06, 08:22
        Niby wszędzie taka bieda, ale jak już idzie do podjęcia pracy to zaczyna się
        wybrzydzanie. Ja znam wiele osób, które są bardzo zadowolone z odbywaneo stażu
        bo trafili do dobrych instytucji, które później proponują im etat. Poza tym to
        jest zawsze jakaś forma doświadczenia. A jeżeli ktoś naprawde
        potrzebujepieniędzy to nawet 450 zł jest dla niego dużą sumą. Ważne żeby
        uczciwie na to zapracować
        • Gość: a Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 18:37
          Już pierwszego dnia na stażu dowiedziałam się od pani z kadr: "Przykro mi,
          stażystów nie zostawiamy". Zero szans na prace...
          • sweet.girl Re: Jak zdobyć stażystę? 19.04.06, 19:56
            Przynajmniej wiesz na czym stoisz. Czesto i gesto pracodawcy najpierw obiecuja
            a na koniec daja kopa w tylek.
      • Gość: urz. Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 08:38
        Tak każdy może się starać nie ma ograniczeń.
        Pozdrawiam
        • billy.the.kid Re: Jak zdobyć stażystę? 18.04.06, 09:33
          mentalnością niewolnika jest "nawet 450 zeta i uczciwie na to zapracować".
          uczciwość dotyczy obu stron.
          • Gość: m Re: Jak zdobyć stażystę? IP: *.brama.prenet.pl 18.04.06, 19:17
            tusche
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka