Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

!Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 16:59
    Pracuję w banku, to moja druga firma z tej branży. Nienawidzę swojej pracy,
    psychicznie jestem na dnie. Zaczynam rozumieć że banki to bagno. Gdzie mogę
    szukać pracy z kwalifikacjami "bankowymi"? Pracowałam w detalu, teraz w
    instytucjonalym i ryzyku. Pomożcie, błagam...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dona Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 07.05.06, 17:10
        w jakim banku pracujesz?W jakim mieście czy jest to duze miasto? Ja szukam
        pracy w banku , bo tez mam "bankowe" kwalifikacje.
        • Gość: ChętnaMisia Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:17
          Małe miasto (50 tys. mieszk.), Nie szukaj pracy w tej branży. Dobre pieniądze
          zarabiają tam tylko w centrlalach, poza tym nierealne oczekiwania, fatalne
          pieniądze, praca po godzinach bez zapłaty. Bank w którym pracuje ma nawet dobrą
          opinie (BGŻ) ale jest tak samo jak było w poprzednim...
          • Gość: Dona Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 07.05.06, 18:05
            NO JA MIESZKAM NA SLAŚKU W TAKIM MIEŚCIE . ZSUKAM PRACY W BANKU , BO AZWSZE
            CHCIAŁAM PRACOWAC W BANKU. A ZAROBKI W JAKIM PRZEDZIALE SĄ??
            • Gość: gość Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 07.05.06, 19:40
              pracowałam w banku w Łodzi w call centre, jak na Łódź dobre zarobki, praca z
              przerwą 50 minutową,wszystko zgodnie z prawem, a że jest "ciśnienie", to sorry
              ale wszędzie jest, cholernie żałuje, że mi nie przedłużyli umowy na okres
              próbny, ale ugadali się z urzędem pracy o stażowe, a wiecie co jak co ale kasę
              oszczędzają- debilowata polityka kadrowa, ze mną poleciało 6 osób, a teraz
              ogłaszają się co 3 m-ce, że znowu poszukują pracowników, co jest grane nie wiem,
              ale mam nadzieję że w końcu ktoś o mnie pomyśli, dosłownie- mam takie nazwisko,
              że tej zimy 99% polaków o mnie pomyślało- jestem wkurzona na ten bank, bo czułam
              się extra w windykacji (call centere) a oni co, 27 grudz. zaraz po Świętach i mi
              mówią, że decyzją kierowników- bye, bye, bez żadnego - why?- nienawidzę ich
              • bss6 Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.06, 13:27
                o fuck!
                a ja myślałam, że banki to takie fajne miejsce pracy, że wszyscy pracownicy chodza zadowoleni... no i kasę się też ma niemałą...
                prosze o więcej komentarzy w tym temacie
                pozdrawiam
                • Gość: karina Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 15:50
                  banki to biedronka dla wykształconych................
                  • Gość: karina Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 15:51
                    takie porównanie gdzieś słyszałam-jednak sama tego nie doświadczyłam, może
                    osoby pracujące w bankach sie wypowiedzą?
                    • Gość: Joanna Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.06, 16:16
                      przeżylam mobbing w banku- straszenie wieczne prze dyra - duży oddzial WBK-u,
                      lizusostwo, nie warta ta praca nieczego, potem centrala -m obecnie w bankach to
                      jest koszmarnie; nic się juz nie nauczysz, bo starzy pracownicy nie ucza - nie
                      maja w tym zadnego celu i tym sposobem tracisz szybo prace - może mam pecha ale
                      w kolejnym juz banku jest to samo - nie polecam
                      • Gość: juna Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 23.07.06, 08:38
                        czym straszył was dyrektor? piszesz o wiecznym straszeniu przez dyra..........
                        • Gość: Joana Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.06, 15:52
                          a jak myslisz, zwoleniem z pracy,
                        • Gość: Joana Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.06, 15:54
                          co za pytanie, codzienne straszenie wyrzuceniem z pracy, byly tez osoby które
                          nie musiały sie wysilac i mialy dobrze i tak to wygląda
                    • Gość: DDPP Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:23
                      Pracowalam cale lata/2o/ w duzym banku bylo super az do momentu fuzji z
                      bankiem zagranicznym no i zaczelo sie ...... przedewszystkim zwolnienienia /
                      trwalo to ok. 5 lat./ ten okres to jeden koszmar i tylko dzieki sile
                      psychicznej i wsparciu rodziny i przyjacol przetrwalam/ po utracie pracy
                      natychmiast znalazlam zatrudnienie w nastepnym banku I stwierdzilam ze wyszlam
                      z jednego g... iweszlam w drugie - zwolnilam sie sama nie majac pracy.
                      teraz znalazlam prace i nareszczie wiem jak moze byc normalnie.I jeszcze dodam
                      wszyscy moi zwolnieni znajomi nie pracuja w bankach !!!!!!!!!!!!
                      • mariusz1209 Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.06, 13:42
                        bo się nie nadają na obecne czasy do pracy w bankach....
                        • Gość: niedoświadczona Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 29.07.06, 13:48
                          a co to znaczy nie nadawać się do pracy w banku? pytam poważnie! bo myślę o
                          takiej pracy, jak ocenić czy się nadaje!?pozdrawiam
              • kinga64kodi Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.07.06, 16:21
                Gość portalu: gość napisał(a):

> pracowałam w banku w Łodzi w call centre
                >Nie zostawiaj tak tej sprawy. Spróbuj popytać o dobrych prawników. Ja nie
                pracowałam w banku, miałam pracę stałą,której poswięciłam się bez końca, ale
                przyszedł moment, gdy pojawił się "znajomy królika" i bez żadnych wyjaśnień...
                Tak, wyhodowałam sobie żmiję na własnej piersi, ale nie dałam za wygraną. Sąd,
                jedna rozprawa, odszkodowanie. Zrobili mi straszne świństwo, ale teraz mogą mi
                skoczyć. Tylko nie trzeba sie bać, bo wtedy zrobią z Tobą wszystko. I ne martw
                się - to kiedyś i ich dopadnie. Głowa do góry!
      • Gość: tolor Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 22.07.06, 20:07
        Temat jest trudny, w kazdym banku jest nacisk i stres, mila praca to na pewno
        nie jest. Najczesciej masz plany do wypelnienia, pracujesz minimum 8 godzin w
        ciaglym biegu. Ale tak naprawde wszystko zalezy od szefa, miasta w ktorym
        pracujesz i zarobkow. Trzeba jednak miec wytrzymalosc psychiczna i umiec olac
        szefa, bo dopoki wyrabiasz plany to nikt Cie nie zwolni.
        • Gość: omegga Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 20:47
          a czy plany sprzedażowe są realne? ile produktów miesięcznie?
      • truten.zenobi Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.06, 21:00
        w ksiegowosci, w dowolnej firmie.
        wiesz jak wyglad audzielanie kredytów to szukaj takze pracy w firmach
        consultingowych.

• Gość: omegga Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 21:05
          w consultingu chca aby mieć własną działalność...może nie zawsze ale często!
          proponują umowę zlecenie-co nie jest korzystne!
          • Gość: tolor Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 22.07.06, 21:59
            Własna działalność to głównie multibank i inne "nowe" banki. Umowa zlecenie w
            banku to w ogóle porażka, no chyba, że dobrze płacą. Plany są ciezkie, jednak
            jezeli sie wdrozysz, to po 3-4 miesiacach zaczniesz dostrzegac, ze sa do
            wykonania. Zarobki zwykle tez sa sensowne, ponizej 2-2,5 tys przy zrealizowanym
            planie zarobki nie schodza.
            • Gość: omegga Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 22.07.06, 22:06
              dzięki za info,pozdrawiam
            • Gość: Antosia Re: !Nienawidzę Banków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.euron.pl / *.euron.pl 24.07.06, 10:43
              A czy uwzględniłeś że z tego trzeba zapłacić przy działalnosci gospodarczej ZUS
              ok 770 (w tym ok 160 do odliczenia od podatku) księgowa ok 150-300 zł, paliwko
              do autka i inne koszty z nim związane i twoje piękne 2000 zjadają koszty. Sama
              z tego powodu po 7 latach rezygnuję, moją ciężką pracę zjadają koszty.
              Ludzie nie zakładajcie w Polsce żadnych działalności to pomyłka Zus każe wam
              zapłacić tyle ile mu w obecnym momencie brakuje, inni też was wydoją, nie
              mówiąc, że jak uporacie się z wszystkimi urzędami wiele czasu na pracę nie
              zostanie.
              Na marginesie ZUS w 1989 wynosił w przeliczeniu ok 30 zł policzcie ile procent
              wzrózł w ciągu 17 lat czy komuś innemu w Polsce wzrosła tyle marża?

Dużo optymizmu dla wszystkich poszukujących pracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka