Gość: A IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.06, 18:07 Witam . szukam pracy jako przedstawiciel medyczny, jak narazie bezskutecznie , wiec jeśli ktoś ma jakieś pomysły lub rady z góry będe wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.s Re: Przedstawiciele Medyczni 16.05.06, 18:29 Nie bardzo rozumiem jakie pomysły mogłyby Cię zainspirować, bądź wpłynąć na skuteczność w poszukiwaniach. Wydaje mi się, że trzeba przede wszystkim wertować wszelkie możliwe ogłoszenia, "pukać do drzwi" i wysyłać CV i LM, gdzie popadnie. Pracka z pewnością sama z nieba nie spadnie. A wydaje mi się, że w tej branży akurat ogłoszeń nie brakuje. Otwierasz gazetę, przeglądasz ..., wchodzisz na pierwszy lepszy portal o pracy, np. www.pracuj.pl wpisujesz w wyszukiwarce "przedstawiciel medyczny" i voila ... www.pracuj.pl/OfertyPracy/SearchResults.aspx?&KeyWords=przedstawiciel%20medyczny&PageCount=25&PageNumber=2 wyskakuje długa lista. Oczywiście warto by było jeszcze zawęzić ją do jakiegoś regionu i do dzieła... wysyłaj, dzwoń, uwierz, że się uda. Mam nadzieję, że chociaż trochę Cię to zainspiruje ;) Życzę powodzenia, wytrwałości, dużo pozytywnych myśli, z pewnością wysiłek się opłaci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.awf.wroc.pl 17.05.06, 12:30 to nie chodzi o to że nie wiem jak, bo śledze ogłoszenia, wysyłam , zapraszają mnie na rozmowy, tylko ciągle nie zatrudniają, nie wiem jak bardzo trzeba umieć się sprzedać i jak zabłysnąć aby akurta ciebie przyjeli, w tym jest problem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rennie Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:50 Pytanie - czy już wiesz, co zrobiłeś nie tak, aby znaleźć tę pracę albo czego nie zrobiłeś. Jeśli chcesz podzielić się doświadczeniami z poszukiwania, mogę pomóc - napisz na forum. rennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: Przedstawiciele Medyczni IP: 212.121.153.* 16.05.06, 23:21 Hej! Unikaj firmy Arvenapharma. Mój znajomy tam pracował, biegał od świtu do zmierzchu a pewnego dnia ni ztego ni z owego przyjechała Pani szef i chciała wręczyc zwolnienie. Do dzis się sądzi. Uderzaj w zagraniczne firmy, z tego co wiem są tam du,zo lepsze warunki i pracy i płacy.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.ols.vectranet.pl 17.05.06, 15:42 Hmm ciekawa rzecz z tymi polskimi firmami.Mój brat pracuje w polskiej,ma 3400netto+ premia kwartalna (ostatnio 8tys)samochód do dyspozycji (niezły:)),laptop,komórka 450min za darmo.Raz w roku wczasy all inclusive ostatnio Portugalia.Często kończy pracę o 13.00 jak dalsza trasa to 15.00.Jak mówi "nie przemęczam się" a wyniki ma bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.e-wro.net.pl 16.05.06, 23:24 a jakie są zarobki przedstawiciela medycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.06, 17:55 Czy ktoś z was zna firmę medyczną worwag pharma, coś o niej może powiedzieć, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.elpos.net 19.05.06, 20:16 ludzie nie te czasy na przedstawiciela medycznego miod sie juz skonczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.ols.vectranet.pl 20.05.06, 07:45 Znaczy w/g ciebie 11tys na ręke z premią to cienko?No cóż nie każdy może zarabiać 50tys m-cznie:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.elpos.net 20.05.06, 20:07 jasne stary zycze sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.ols.vectranet.pl 21.05.06, 10:17 Ale o co chodzi?Tu nie ma sukcesów po prostu trzeba pracować.Jest taka magiczna firma w Polsce która płaci ok.12tys pensji +premia.Kumpela potrafiła wyciągnąć 16-17 m-cznie.Niestety ja tam nie pracuje. P/S właśnie w tym roku będą zmieniać samochody z "trupów" 2 letnich opli astra na corolle verso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.elpos.net 21.05.06, 10:30 jezeli tam nie pracujesz to napisz co to za firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.06, 17:33 czy człowiek może dostac się z "ulicy: czy jednak przymuje się tylko protegowanych , ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 25.05.06, 18:05 Jak masz wykształcenie medyczne, a najlepiej doświadczenie handlowe np. przdstawiciel handlowy to jest trochę łatwiej. Ja jestem po analityce medycznej i chociaż merytorycznie wiem wszystko o oferowanych lekach to zwykle przechodzą blond paniusie w rózowych sweterkach, które handlowały dotąd papierosami. Nie ma tutaj reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Przedstawiciele Medyczni IP: *.ols.vectranet.pl 25.05.06, 19:52 3-4tys + premia to kosmiczna suma??Ja ze średnim wykształceniem robiłem w Polskich Wydawnictwach Profesjonalnych (były LEX) i mniej jak 4tys to był denny m-c.W dobrych ok 7-8.Najlepsi w Polsce za grudzień 30-35tys (najlepszy m-c w roku)To przedstawiciel medyczny w dobrej dużej firmie musi mieć min. 4tys. Odpowiedz Link Zgłoś