Gość: Misia IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 17.05.06, 09:14 Czy ktos tam pracuje lub wie jaka atmosfera jest zarobki, itp.?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:34 podobno te banki sa ok:) ale nikt z forum jescze tego nie potwierdzil:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiskisbang Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 10:23 to już lepiej do Millennium idź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 17.05.06, 10:33 dlaczego do Millenium ! Na razie składam aplikacje zobacze gdzie mnie będą chcieć!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiskisbang Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 10:41 a to dlatego, że ja o pracy w Multi i w mbanku wiem bardzo dużo , bo spędziłam tam dwa lata , dlatego odradzam, chyba , że chcesz bardzo pracowac na kasie za 1000 zł, robic wciąż wielkie plany, tłumac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 20.05.06, 15:22 to w banku się tak mało zarabia? 1000 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgwiazda Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 20.05.06, 18:29 to prawda,że millenium bank się rozwija i maja przyjmować pracowników, ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 20.05.06, 18:39 Gość portalu: rozgwiazda napisał(a): > to prawda,że millenium bank się rozwija i maja przyjmować pracowników, ktoś coś > > wie? Ja wiem, mam poufne informacje: www.millenet.pl/kariera/oferty_pracy/ Przy okazji, do back office'u też przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 11:03 a wiecie jak jest w bph we Wrocławiu, ja jestem w trakcie rekrutacji, nie znam osobiście nikogo kto tam pracuje!może jakieś opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korcio Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 11:21 a na jakie stanowisko, kasjer czy doradca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 11:47 doradca i powiedziano mi na pierwszej rozmowie,że chodzi głównie o kredyty hipotyczne, wiesz coś, powiedziałam 1800-2000 brutto czy to wygórowana kwota? prosze o opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:53 W normalnych warunkach bankowych taka kwota byłaby zbyt mała,ale niestety pod kątem pracy w banku jesteś na Czarnym lądzie. Banki chciałyby żebyś powiedziała 899,10zł. brutto + prowizja od planów wziętych z księżyca. Niestety taka jest rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer kasjer bph wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:55 a kasjerowi ile proponowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: kasjer bph wroclaw IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 11:58 ja słyszałam ,że kasjerzy maja 1500 brutto, ale nie wiem czy to jest rzeczywistośc czy plotka, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fejka Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 12:58 na stanowsiku doradcy w BPh jeżeli chodzi o kredyty hipoteczne to kwota 1800-2000 ale netto czyli na rękę, moja kolezanka w trójmiescie ma 2200 netto i rob w hipotekach, przyjei ją 2 miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:31 Akurat pare miesiecy temu pracowalem we wrocławiu w oddziale BPH przy obsłudze firm. Prace zmienilem na inna. jesli chodzi o zarobki to kazdy doradca w oddziale dostawal tyle samo na poczatek czyli 2500 brutto. Tyle placa doradcom od dirm , hipotecznym i tym co tez za kasa siedza choc tez musza sprzedawac. Do tego dochodza premie kwartalne uzaleznione od wynikow sprzedazowych. Ogolnie nie jest zle ale wszystko zalezy od twojego dyrektora oddzialu jaka bedzie atmosfera a ztym bywa roznie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 22:10 a jaki jest dyrektor oddziału w BPH na Powstańców? coś wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.crowley.pl 17.05.06, 12:03 Ponad rok w Multibanku w wawie kasjer zarabial 1400 brutto na 3miesiecznym okresie probnym, po 3 miesiacach 1800 - 2000 brutto pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izosfera Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 13:00 no własnie i takie sa własnie realia w tym pseudobanku. 2000 brutto to jest śmieszna kwota, jak mozna tyle płacic ludziom i nie daj boże trafić do oddziału na Królewską albo na Senatorską, na psychoanalityka nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rennie Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:21 Jako klient mogę powiedzieć że oddziały na Królewskiej i Senatorskiej tak się mają do bankowości jak sklepowa w spożywczym do pilota odrzutowca. Całkowity brak zrozumienia sensu obsługi klienta, profesjonalizmu i znajomości własnych usług, odpowiedzialności za decyzje. Nawet nie wiedzą, że nie wiedzą...Po 3 miesiącach walk o realizację usługi - w tym z kierownictwem! - zmieniłem dostawcę (czyli bank-mam tam konto na poziomie platinium). Serdecznie współczuję pracownikom tego "banku" którzy nie mają wyboru innej pracy (??). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habibi Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.05.06, 11:45 czy miałes może na myśli przygłupiego Pana Prussa z Senatorskiej??? Czy też może Panią Zwierzyńską z Królewskiej? Warto zwrócić w rozmowie z tym "kierowniczkiem" jak co drugie słowgo używa słowa "tego, eee..tego". Jeżeli tak wygląda kadra "kierownicza" w tym bank to jak wygląda cały bank??? Marnie, naprawdę marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selavie Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 13:23 to bardzo dziwne, jak ludzie reagują na forum. Grunt to się powyzywać anonimowo. Gratuluję. naprawdę jestem pełna podziwu jak łatwo kopie się wszytskich którzy maja inne zdanie. Polska to jest właśnie. Brawo, brawo, Kraj Buraka jak zwykle górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 18:52 hej ludzie! chciałabym się was zapytać czy praca w bankach jest obecnie stabilna? czy nie ma zwolnień grupowych? jakie są wasze wrażenia? bo bankowość się chyba rozwija, ale słyszałam ,że w banku można wylecieć bo brakuje akurat etatu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki Re: mBank. Multibank!!!!! stabilna praca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.06, 07:54 zależy na jakie stanowisko, ale wydaje mi się, że warto zwracać uwagę na info o bankach - np. Millennium planuje zwiększenie l. oddziałów - wiadomo, więc, że raczej będą przyjmować, niż zwalniać -(i tak jest, bo tam pracuję), dalej, BISE otwiera oddziały, niedawno ruszył Polbank, co do stabilności, to w Mill tak, ze słyszenia wiem, że w in. bankach również jeżeli są redukowane etaty, to raczej przesuwają pracownika do in. działu, no chyba że jest po prostu kiepski pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgwiazda Re: mBank. Multibank!!!!! stabilna praca IP: *.e-wro.net.pl 18.05.06, 12:27 czy do millennium można aplikować jeśli nie ma się doświadczenia w bankowości- tzn czy jest sens? jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Bank-ale nie "doradca klienta" etc-pytanie IP: *.azylnet.com / 83.15.80.* 18.05.06, 14:47 A ja mam inne pytanie-czy mozna zaczac prace w banku nie od "doradcy klienta", "asystenta klienta" czy jakkolwiek nazywa sie w danym banku wyrabianie planow sprzedazowych i wciskanie kredytow i kart, nie majac wczesniej doswiadczenia w bankowosci ( a przeciez kazdy kiedys zaczyna bez doswiadczenia w danej branzy/dziedzinie).Wiadomo,ze w bankach sa tez inne dzialy, tylko pytanie jak mozna do nich trafic?Tylko poprzez znajomosci ewentualnie poprzez wczesniejsza prace na wymienionych wczesniej stanowiskach? Bo ogloszenia bankow sprowadzaja sie wylacznie do poszukiwania pracownikow na takiej durne "srzedazowe" stanowiska majace wiecej wspolnego z akwizycja/handelm niz bankowoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Bank-ale nie "doradca klienta" etc-pytanie IP: *.e-wro.net.pl 18.05.06, 15:00 wiesz co wydaje mi się ,że na te stanowiska anlityczne-fajniejsze robią rekrutację wewnętrzną-a zewnętrzną tylko na te o których wspomniałaś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódź Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 14:50 w jakim mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec a Fortis Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:11 Czy wiecie coś na temat Fortis Bank? Pracowałem kiedyś w innym banku 5 lat i staram się teraz na identyczne stanowisko do Fortis banku. Czy ktoś pracuje tam? Jakie są zarobki? Ile mam powiedzieć o oswoich oczekiwaniach pod tym względem, (bo to pracodawca teraz o to pyta pracownika ile chce zarabiać?), żeby być konkurencyjnym i nie zostać na samym wstępie spalonym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksjer Re: a Fortis Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:17 ja pyatlem sie na forum o prace w fortis na stanowisku instektora ds. operacji bankowych ale nikt nic nie napisał:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik banku kompedium wiedzy o bankach od kuchni!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:32 Dobra praca i płaca w banku to pobożne życzenie. Teraz tak jak wszędzie liczą się plecy i układy. Lepsze stanowiska i co z tym się wiąże lepsze pensje nie mają wcale najlepsi pracownicy ale PRZYDUPASY i LIZUSY. Teraz żeby utrzymać się na powierzchni trzeba dać dupy i w łapę komu trzeba najlepiej dyrektorowi. U nas w banku były zwolnienia grupowe. Zwolnili dużo ludzi. W ciągu 3 lat ok 30- 40 osób. Ale co było najgorsze, to fakt, że do działu, w którym zwolnili kobietę z 15 letnim stażem i wyższym wykształceniem ekonomicznym przyjęli za rok PRZYDUPASA DYREKTORA z innego oddziału banku. Także zwolnienia tak naprawdę to wymiana kadry!!!!!! i nie są wcale podyktowane warunkami ekonomicznymi ale indywidualnymi, nieobiektywnymi preferencjami!!!!! Proszę o odpowiedź czy to jest zgodne z prawem, takie przedmiotowe traktowanie pracowników. Zwalnianie pod pretekstem względów ekonomicznych (zwolnienia grupowe) a potem obsadzanie swoimi znajomkami tych samych stanowisk. Gdzie jest to PRAWO I TA SPRAWIEDLIWOŚĆ dumnie i szumnie głoszona w propagandzie przedwyborczej obecnie nam panującej władzy???!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwiga Re: kompedium wiedzy o bankach od kuchni!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 19.05.06, 22:41 czy uważacie ,że staż w banku to nie jest dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik banku Re: kompedium wiedzy o bankach od kuchni!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:07 najgorszy z możliwych!!!!!!! Dżungla!!! Bagno!!! Bezwzględna walka, nieprzebierająca w środkach, kierująca się zasadą "po trupach do celu" czy "cel uświęca środki". Dla ludzi o wysokim "standingu" zasad moralno-etycznych miejsce "nie na miejscu". Znam to wszystko z własnej autopsji i dlatego nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś