Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1

IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 17.05.06, 09:14
    Czy ktos tam pracuje lub wie jaka atmosfera jest zarobki, itp.??
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:34
        podobno te banki sa ok:)
        ale nikt z forum jescze tego nie potwierdzil:(
        • Gość: kiskisbang Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 10:23
          to już lepiej do Millennium idź.
          • Gość: Misia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 17.05.06, 10:33
            dlaczego do Millenium ! Na razie składam aplikacje zobacze gdzie mnie będą
            chcieć!!
            • Gość: kiskisbang Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 10:41
              a to dlatego, że ja o pracy w Multi i w mbanku wiem bardzo dużo , bo spędziłam
              tam dwa lata , dlatego odradzam, chyba , że chcesz bardzo pracowac na kasie za
              1000 zł, robic wciąż wielkie plany, tłumac
              • Gość: kinia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 20.05.06, 15:22
                to w banku się tak mało zarabia? 1000 zł?
          • Gość: rozgwiazda Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 20.05.06, 18:29
            to prawda,że millenium bank się rozwija i maja przyjmować pracowników, ktoś coś
            wie?
            • jk Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 20.05.06, 18:39
              Gość portalu: rozgwiazda napisał(a):

> to prawda,że millenium bank się rozwija i maja przyjmować pracowników, ktoś coś
              >
              > wie?

Ja wiem, mam poufne informacje:
              www.millenet.pl/kariera/oferty_pracy/
              Przy okazji, do back office'u też przyjmują.
      • Gość: anusia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 11:03
        a wiecie jak jest w bph we Wrocławiu, ja jestem w trakcie rekrutacji, nie znam
        osobiście nikogo kto tam pracuje!może jakieś opinie?
        • Gość: korcio Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 11:21
          a na jakie stanowisko, kasjer czy doradca?
          • Gość: anusia Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 11:47
            doradca i powiedziano mi na pierwszej rozmowie,że chodzi głównie o kredyty
            hipotyczne, wiesz coś, powiedziałam 1800-2000 brutto czy to wygórowana kwota?
            prosze o opinie?
            • Gość: Pracownik Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:53
              W normalnych warunkach bankowych taka kwota byłaby zbyt mała,ale niestety pod
              kątem pracy w banku jesteś na Czarnym lądzie.
              Banki chciałyby żebyś powiedziała 899,10zł. brutto + prowizja od planów
              wziętych z księżyca.
              Niestety taka jest rzeczywistość.
              • Gość: kasjer kasjer bph wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:55
                a kasjerowi ile proponowali?
                • Gość: anusia Re: kasjer bph wroclaw IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 11:58
                  ja słyszałam ,że kasjerzy maja 1500 brutto, ale nie wiem czy to jest
                  rzeczywistośc czy plotka, pozdrawiam
            • Gość: fejka Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 12:58
              na stanowsiku doradcy w BPh jeżeli chodzi o kredyty hipoteczne to kwota
              1800-2000 ale netto czyli na rękę, moja kolezanka w trójmiescie ma 2200 netto i
              rob w hipotekach, przyjei ją 2 miesiące temu.
        • Gość: Kotek Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:31
          Akurat pare miesiecy temu pracowalem we wrocławiu w oddziale BPH przy obsłudze
          firm. Prace zmienilem na inna. jesli chodzi o zarobki to kazdy doradca w
          oddziale dostawal tyle samo na poczatek czyli 2500 brutto. Tyle placa doradcom
          od dirm , hipotecznym i tym co tez za kasa siedza choc tez musza sprzedawac. Do
          tego dochodza premie kwartalne uzaleznione od wynikow sprzedazowych. Ogolnie nie
          jest zle ale wszystko zalezy od twojego dyrektora oddzialu jaka bedzie atmosfera
          a ztym bywa roznie.pozdrawiam
          • Gość: ???? Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 22:10
            a jaki jest dyrektor oddziału w BPH na Powstańców? coś wiesz?
      • Gość: gość Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.crowley.pl 17.05.06, 12:03
        Ponad rok w Multibanku w wawie kasjer zarabial 1400 brutto na 3miesiecznym
        okresie probnym, po 3 miesiacach 1800 - 2000 brutto
        pzdr
        • Gość: izosfera Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 13:00
          no własnie i takie sa własnie realia w tym pseudobanku. 2000 brutto to jest
          śmieszna kwota, jak mozna tyle płacic ludziom i nie daj boże trafić do oddziału
          na Królewską albo na Senatorską, na psychoanalityka nie starczy.
          • Gość: rennie Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:21
            Jako klient mogę powiedzieć że oddziały na Królewskiej i Senatorskiej tak się
            mają do bankowości jak sklepowa w spożywczym do pilota odrzutowca. Całkowity
            brak zrozumienia sensu obsługi klienta, profesjonalizmu i znajomości własnych
            usług, odpowiedzialności za decyzje. Nawet nie wiedzą, że nie wiedzą...Po 3
            miesiącach walk o realizację usługi - w tym z kierownictwem! - zmieniłem
            dostawcę (czyli bank-mam tam konto na poziomie platinium). Serdecznie
            współczuję pracownikom tego "banku" którzy nie mają wyboru innej pracy (??).
            • Gość: habibi Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.05.06, 11:45
              czy miałes może na myśli przygłupiego Pana Prussa z Senatorskiej??? Czy też może
              Panią Zwierzyńską z Królewskiej? Warto zwrócić w rozmowie z tym
              "kierowniczkiem" jak co drugie słowgo używa słowa "tego, eee..tego". Jeżeli tak
              wygląda kadra "kierownicza" w tym bank to jak wygląda cały bank??? Marnie,
              naprawdę marnie.
      • Gość: selavie Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 13:23
        to bardzo dziwne, jak ludzie reagują na forum. Grunt to się powyzywać anonimowo.
        Gratuluję. naprawdę jestem pełna podziwu jak łatwo kopie się wszytskich którzy
        maja inne zdanie. Polska to jest właśnie. Brawo, brawo, Kraj Buraka jak zwykle górą!
      • Gość: luiza Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.e-wro.net.pl 17.05.06, 18:52
        hej ludzie! chciałabym się was zapytać czy praca w bankach jest obecnie
        stabilna? czy nie ma zwolnień grupowych? jakie są wasze wrażenia? bo bankowość
        się chyba rozwija, ale słyszałam ,że w banku można wylecieć bo brakuje akurat
        etatu!
        • Gość: nicki Re: mBank. Multibank!!!!! stabilna praca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.06, 07:54
          zależy na jakie stanowisko, ale wydaje mi się, że warto zwracać uwagę na info o
          bankach - np. Millennium planuje zwiększenie l. oddziałów - wiadomo, więc, że
          raczej będą przyjmować, niż zwalniać -(i tak jest, bo tam pracuję), dalej, BISE
          otwiera oddziały, niedawno ruszył Polbank,
          co do stabilności, to w Mill tak, ze słyszenia wiem, że w in. bankach również
          jeżeli są redukowane etaty, to raczej przesuwają pracownika do in. działu, no
          chyba że jest po prostu kiepski

pozdr.
          • Gość: rozgwiazda Re: mBank. Multibank!!!!! stabilna praca IP: *.e-wro.net.pl 18.05.06, 12:27
            czy do millennium można aplikować jeśli nie ma się doświadczenia w bankowości-
            tzn czy jest sens? jak myślicie?
            • Gość: max Bank-ale nie "doradca klienta" etc-pytanie IP: *.azylnet.com / 83.15.80.* 18.05.06, 14:47
              A ja mam inne pytanie-czy mozna zaczac prace w banku nie od "doradcy klienta",
              "asystenta klienta" czy jakkolwiek nazywa sie w danym banku wyrabianie planow
              sprzedazowych i wciskanie kredytow i kart, nie majac wczesniej doswiadczenia w
              bankowosci ( a przeciez kazdy kiedys zaczyna bez doswiadczenia w danej
              branzy/dziedzinie).Wiadomo,ze w bankach sa tez inne dzialy, tylko pytanie jak
              mozna do nich trafic?Tylko poprzez znajomosci ewentualnie poprzez wczesniejsza
              prace na wymienionych wczesniej stanowiskach?
              Bo ogloszenia bankow sprowadzaja sie wylacznie do poszukiwania pracownikow na
              takiej durne "srzedazowe" stanowiska majace wiecej wspolnego z akwizycja/handelm
              niz bankowoscia.
              • Gość: lula Re: Bank-ale nie "doradca klienta" etc-pytanie IP: *.e-wro.net.pl 18.05.06, 15:00
                wiesz co wydaje mi się ,że na te stanowiska anlityczne-fajniejsze robią
                rekrutację wewnętrzną-a zewnętrzną tylko na te o których wspomniałaś!
      • Gość: Łódź Re: mBank. Multibank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 14:50
        w jakim mieście
      • Gość: bankowiec a Fortis Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:11
        Czy wiecie coś na temat Fortis Bank?
        Pracowałem kiedyś w innym banku 5 lat i staram się teraz na identyczne
        stanowisko do Fortis banku. Czy ktoś pracuje tam?
        Jakie są zarobki? Ile mam powiedzieć o oswoich oczekiwaniach pod tym względem,
        (bo to pracodawca teraz o to pyta pracownika ile chce zarabiać?), żeby być
        konkurencyjnym i nie zostać na samym wstępie spalonym!
        • Gość: ksjer Re: a Fortis Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:17
          ja pyatlem sie na forum o prace w fortis na stanowisku instektora ds. operacji
          bankowych ale nikt nic nie napisał:(((
      • Gość: pracownik banku kompedium wiedzy o bankach od kuchni!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:32
        Dobra praca i płaca w banku to pobożne życzenie. Teraz tak jak wszędzie liczą
        się plecy i układy. Lepsze stanowiska i co z tym się wiąże lepsze pensje nie
        mają wcale najlepsi pracownicy ale PRZYDUPASY i LIZUSY. Teraz żeby utrzymać się
        na powierzchni trzeba dać dupy i w łapę komu trzeba najlepiej dyrektorowi.
        U nas w banku były zwolnienia grupowe. Zwolnili dużo ludzi. W ciągu 3 lat ok 30-
        40 osób. Ale co było najgorsze, to fakt, że do działu, w którym zwolnili
        kobietę z 15 letnim stażem i wyższym wykształceniem ekonomicznym przyjęli za
        rok PRZYDUPASA DYREKTORA z innego oddziału banku. Także zwolnienia tak naprawdę
        to wymiana kadry!!!!!! i nie są wcale podyktowane warunkami ekonomicznymi ale
        indywidualnymi, nieobiektywnymi preferencjami!!!!!
        Proszę o odpowiedź czy to jest zgodne z prawem, takie przedmiotowe traktowanie
        pracowników. Zwalnianie pod pretekstem względów ekonomicznych (zwolnienia
        grupowe) a potem obsadzanie swoimi znajomkami tych samych stanowisk.
        Gdzie jest to PRAWO I TA SPRAWIEDLIWOŚĆ dumnie i szumnie głoszona w
        propagandzie przedwyborczej obecnie nam panującej władzy???!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ludwiga Re: kompedium wiedzy o bankach od kuchni!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 19.05.06, 22:41
          czy uważacie ,że staż w banku to nie jest dobry pomysł?
          • Gość: pracownik banku Re: kompedium wiedzy o bankach od kuchni!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:07
            najgorszy z możliwych!!!!!!!
            Dżungla!!!
            Bagno!!!
            Bezwzględna walka, nieprzebierająca w środkach, kierująca się zasadą "po
            trupach do celu" czy "cel uświęca środki". Dla ludzi o wysokim "standingu"
            zasad moralno-etycznych miejsce "nie na miejscu".
            Znam to wszystko z własnej autopsji i dlatego nie polecam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka