Gość: Rybinka Re: To jest wobec tego DNO... IP: *.chello.pl 19.05.06, 18:23 Zarabia 12 000 zł, a koszt wyszkolenia na pilota linii lotniczych wynosic 250 000 zł. Będzie spłacał to 2 lata pod warunkiem, że nie będzie nic jadł, pił, kupował ubrań, płącił rachunków itp. A jeśli będzie normalnie żył i do tego ma rodzinę, to zwróci się to po 10 latach albo i dłużej. Słabo zarabiają ci nasi piloci, oj słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie 19.05.06, 18:31 1) Co za pierdoly: "moze prawie kazdy", a potem pisza, jak trudno sie dostac. 2) Nie wspominaja, jakie to psie zycie. 3) Nie pisza, ze pracujesz do 45.roku zycia, najdluzej do 50, no to musisz przedtem zarobic. 3) A np. konsultanci SAP: 15.-20.000 (ale tez harrrruwa no i nie "prawie kazdy"). Odpowiedz Link Zgłoś
magdalene76 230tys/12tys=20 miesiecy splacania szkolenia 19.05.06, 18:42 jakby na nic innego nie wydawac kasy, a jak doliczyc procent z kredytu na te szkolenia i ile lat trzeba spedzic zeby sie wyszkolic i byc przyjetym do linii lotniczej i ile trzeba za pol darmo latac zeby to splacic i juz te 12 tys na miesiac nie brzmia tak lukratywnie hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: 230tys/12tys=20 miesiecy splacania szkolenia IP: *.pronet.lublin.pl 21.05.06, 20:23 1)Możesz isć na Politechnikę Rzeszowską wtedy nie zapłacisz za studia 250 tys zł. 2) Kapitan Boeinga w PLL Lot zarabia około 40000 zł/miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter to ile zarabia dziennikarzyna z TVN24?chyba więcej IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 19.05.06, 18:49 że tak śmieją się prosto w nos swoim rozmówcom i wykonują drobiazgowo polecenia polityczne przełożonych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy a ile zarabia dziennikarzyna z trwam ? IP: *.chello.pl 19.05.06, 22:37 na pewno dużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Czy leci z nami pismak? IP: *.autocom.pl 19.05.06, 18:56 z gazety wypiórczej lub naszego nocnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziew Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie IP: *.Red-83-38-7.dynamicIP.rima-tde.net 19.05.06, 20:30 No bez jaj, 12 tys. zł miesięcznie, to netto zostaje 7400 zł, czyli 1800 euro, albo 1260 funtów. Porównajcie to sobie z zarobkami nawet nie pilota, ale stewardesy w zachodnich liniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTCZIK Gryzipiorki z GW maja niedotlenienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:04 po jakims locie!!! PISZA TAKIE BREDNIE ZE KON BY SiE USMIAL HIIIIIIII Kazdy moze zostac pilotem. Mam nadzieje, ze nie kazdy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Romek To się zupełnie nie opłaca! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.05.06, 20:43 Lepiej wg gazety zostać fryzjerem. " W dużych miastach dobry fryzjer może zarobić ... nawet do 15 tys. zł." swego czasu napisała. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3105766.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksy NowyGatunekPrasowy JobMarket fiction!!!byWyborcza IP: 82.160.122.* 19.05.06, 23:21 Pracuj na etacie biologa-specjalisty od dendrologii.To intratny zawód a szkolenie trwa jedynie 9 lat(średnia szkoła + studia) i kosztuje podatników niewiele!!!Po tak gruntownym przygotowaniu masz etat w placówce naukowej i 1000 złotych brutto!!! Nie na rok...Na miesiąc!!!Zastanów się i jeśli lubisz drzewka to śmiało! Czeka 88,5 etatu w ciekawych miejscach Polski. Rynek się rozwija ponieważ rząd realizuje program zalesiania Polski w związku ze wstąpieniem kraju do UE. Nie czekaj aż inni zajmą tobie miejsce. Dzięki tej wiadomości, w wyścigu szczurów po intratną posadę możesz już na starcie byc na dobrej pozycji. Wiadomo: "Kto dobrze zaczął jest w połowie drogi." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Gowno -nie pensja. Sredni taksowkarz w Anglii... IP: *.ipt.aol.com 20.05.06, 01:50 ...wiecej zarabia :-) Ale jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Jak to zrobic taniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:19 Koszt licenji w Polsce to 30 tysięcy a w Czechach 10 tysięcy. Jak oni to robią, że jeszcze zarabiają na tym ? Potrafią to dobrze zorganizować. Nie kombinują jak wyciągną jak najwiecej forsy od klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenix Ja dam 20 tys netto IP: 195.50.163.* 21.05.06, 17:10 Jestem pilotem i zarabiam 40 000 pln miesiecznie, szczerze mowiac to wyjechalem z Polski nie dla pieniedzy, a dlatego ze zygac sie chce od tego co oni wyrabiaja z Polskim lotnictwem. Jest to zlodziesjtwo i sabotaz, ale widac taka wola polityczna. A "nowi" piloci, wyszkola sie bo sa pelni entuzjazmu, po trzech latach popatrza na ten splesnialy ukald i dadza noge.Ja polecam, bo kiedy sie konczy pasja musza zaczac sie pieniadze. Ci z zagranicy szkola sie bo jest w Polsce tanio!? O zgrozo, jak w Polsce moze byc tanio? skoro nie mamy osrodka szkolenia i musimy wysylac ludzi za granice. Czyli nasze panstwo doplaca do zagranicznych "studentow" a bezrobocie rosnie. Jezli ktos bedzie pytal czy wrocimy, to odpowiedz brzmi tak! Jezli z lotnictwa odejda zlodzieje i teflonowe dupowlazy i odadza to co ukradli. Zal mi tylko pasazerow bo sprzet coraz starszy, a piloci coraz mniej doswiadczeni. Zapraszam do dyskusji 737300@tenbit.pl Fenix Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auslander Re: Ja dam 20 tys netto IP: 194.106.193.* 21.05.06, 17:31 potwierdzam wypowiedz poprzednika. coraz wiecej polskich lotnikow daje noge z tego durnego kraju, dlaczego ? bo otwieraja oczy i widza, ze sa dymani przez swoich zwierzchnikow, ktorzy proponuja im pensje, taksowkarza z londynu. Tak Panowie i Panie takie 12tys pln do raczki zarabia taksowkarz w londynie. On coprawda musi miec tez sporo na glowie, ale bez przesady. Nie uczy sie latami, aby moc zaczac pracowac. Zapewne za chwile beda mnie kamienowac za takie wypowiedzi, ze w Polsce ludzie gloduja itd a jemu malo. Wszedzie w kazdej gospodarce kapitalistycznej sa i bogaci i biedni. I wszedzie jest tak ze za niszowa prace dostaje sie porzadna place, ale oczewiscie nie w Polsce. W Warszawie ostatnio wisial piekny plakat: "Lekarze idzie IV RP, nie wracajcie z zagranicy" czy jakos tak. Wsrod pilotow niedlugo bedzie mozna tak samo powiedziec. I moze skonczy sie tak ze taka instrytucja jak LOT pierd.... z braku wykwalifikowanej kadry, polskich pasazerow przejma zagraniczne firmy i jak w innych sektorach zarabiac beda obce gospodarki. Pamietajcie ze pilota nie da sie wyszkolic w 1-2 lata. Darmowe szkolenia w aeroklubach skonczyly sie. Wojskowym pilotom po zakonczeniu sluzby 15letniej tez nie wypisuja jak kiedys licencji cywilnych "bo im sie nalezalo", jako ze juz nie ma w urzedzie lotnictwa inspektorow z wojskowym rodowodem. W Polsce kraza takze opinie iz cytowany w artykule dyrektor Osrodka Ksztalcenia Lotniczego w Rzeszowie swoimi dzialaniami tylko przyspiesza rozpierduche tej instytucji. Czyli juz niedlugo wchodzac na poklad samolotu Warszawa - NY pasazerowie uslysza od dziewczyn "Guten Tag" zamiast pospolitego "Dziendobry". ps: pilotem moze zostac kazdy kto naprawde tego chce, ma 2 rece, 2 nogi i nie jest do konca uposledzony umyslowo. zdroweczka zycze wszystkim entuzjastom lotnictwa auslander Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: Ja dam 20 tys netto IP: *.chello.pl 23.05.06, 08:07 pieprzenie w bambus (typowo polactwo roszczeniowe) płace tu jak gdzeie indziej powinień kształtować RYNEK !!!! I tyle . W USA samolot z NY do Las Vegas płaciłem 130 $ !!!! Czyli mniej niż z Wrocka do Gdanska ! Samolot jak PKS, i tyle, Wbrew pozorom awiacja jest najbezpieczniejszym transportem. Byłby i najtańszym gdyby nie drakońskie apłaty lotniskowe i zawyżone pensje pilotów. Choc w US niewiele różni się od kierowcy PKS. :-) NIKOMU SIĘ NIE NALEŻY ! Kazdy jest wart ile chca zapłacić. Dlatego po raz kolejny są 3 postulaty: 1) PRYWATYZACJA 2) PRYWATYZACJA 3) PRYWATYZACJA I usunięcie debilnych ograniczeń w ruchu powietrznym. Te ograniczenia powodują że jesteśmy w czasie gdy przed każdym samochodem musiał bieć człowiek z chorągiewką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenix Re: Ja dam 20 tys netto IP: *.antlabs.com / 195.229.241.* 23.05.06, 10:00 Jestes glupi jak but z lewej nogi, tyle ci powiem piloci nie zajmuja sie tworzeniem przewozow my je tylko wykonujemy, nie do nas przytyk na temat cen biletow tylko do zlodziei, jak sam zauwazyles bilet w US jest tanszy, a czy zastanowiles sie ile zarabia pilot w US????? to jak te 120 pomnozysz przez 5 to otrzymasz wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: Ja dam 20 tys netto IP: *.chello.pl 24.05.06, 07:45 Moja "głupota" nie rkoreluje raczej z cenami Twoich usług. Tam raczej sie do awiacji nie dopłaca. Pilot linii krajowych lub prywatnych nie zarabia jak na tamte warunki kokosów też nie zarabia. Rynek kształtuje tam popyt i podaż. Amtraki (pociągi) są dlatego tam drożse od samolotów, bo ich realne koszty utrzymania są wyższe. (jest to logiczne). Wyzywanei mnie od głupców jest typowo roszczeniową postawą i oznaką bezsilności jednostek "prepaided" versus wolny rynek. NAwiasem mówiąc znam jednego pilota ( Gdańśk , lata dla tuza polskiej informatyki) i z tego co wiem do biednych nie należy, ale to jego sprawa i pracodawcy - i tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie IP: *.ks.ok.cox.net 10.10.06, 22:45 Jesli chodzi o koszt szkolenia to prawda, jesli chodzi o wynagrodzenie to juz zalezy na jakim etapie kariery zawodowej sie jest. Zeby zarabiac 12 tys. trzeba juz troche polatac i miec type rating ktory tez kosztuje. Takze radzilbym zweryfikowac swoje dane. Moge zdradzic ze na poczatek mozna liczyc na 3 do 4 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damianek Praca pilota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 21:31 Tak tylko znajdz najpierw prace jako pilot, to prawda jest nadmiar pilotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jelly Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:57 www.dolarek.com/pages/index.php?refid=plansz Odpowiedz Link Zgłoś