Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie

• Gość: Rybinka Re: To jest wobec tego DNO... IP: *.chello.pl 19.05.06, 18:23
        Zarabia 12 000 zł, a koszt wyszkolenia na pilota linii lotniczych wynosic 250 000 zł. Będzie spłacał to 2 lata pod warunkiem, że nie będzie nic jadł, pił, kupował ubrań, płącił rachunków itp.
        A jeśli będzie normalnie żył i do tego ma rodzinę, to zwróci się to po 10 latach albo i dłużej. Słabo zarabiają ci nasi piloci, oj słabo.
      • palec1 Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie 19.05.06, 18:31
        1) Co za pierdoly: "moze prawie kazdy",
        a potem pisza, jak trudno sie dostac.

2) Nie wspominaja, jakie to psie zycie.

3) Nie pisza, ze pracujesz do 45.roku zycia,
        najdluzej do 50, no to musisz przedtem zarobic.

3) A np. konsultanci SAP: 15.-20.000
        (ale tez harrrruwa no i nie "prawie kazdy").

• magdalene76 230tys/12tys=20 miesiecy splacania szkolenia 19.05.06, 18:42
        jakby na nic innego nie wydawac kasy, a jak doliczyc procent z kredytu na te
        szkolenia i ile lat trzeba spedzic zeby sie wyszkolic i byc przyjetym do linii
        lotniczej i ile trzeba za pol darmo latac zeby to splacic i juz te 12 tys na
        miesiac nie brzmia tak lukratywnie hehehehe
        • Gość: lotnik Re: 230tys/12tys=20 miesiecy splacania szkolenia IP: *.pronet.lublin.pl 21.05.06, 20:23
          1)Możesz isć na Politechnikę Rzeszowską wtedy nie zapłacisz za studia 250 tys
          zł.
          2) Kapitan Boeinga w PLL Lot zarabia około 40000 zł/miesiąc
      • Gość: alter to ile zarabia dziennikarzyna z TVN24?chyba więcej IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 19.05.06, 18:49
        że tak śmieją się prosto w nos swoim rozmówcom i wykonują drobiazgowo polecenia
        polityczne przełożonych...
        • Gość: ciekawy a ile zarabia dziennikarzyna z trwam ? IP: *.chello.pl 19.05.06, 22:37
          na pewno dużo więcej
      • Gość: @@@ Czy leci z nami pismak? IP: *.autocom.pl 19.05.06, 18:56
        z gazety wypiórczej lub naszego nocnika?
      • Gość: ziew Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie IP: *.Red-83-38-7.dynamicIP.rima-tde.net 19.05.06, 20:30
        No bez jaj, 12 tys. zł miesięcznie, to netto zostaje 7400 zł, czyli 1800 euro,
        albo 1260 funtów. Porównajcie to sobie z zarobkami nawet nie pilota, ale
        stewardesy w zachodnich liniach.
        • Gość: LOTCZIK Gryzipiorki z GW maja niedotlenienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:04
          po jakims locie!!! PISZA TAKIE BREDNIE ZE KON BY SiE USMIAL HIIIIIIII
          Kazdy moze zostac pilotem. Mam nadzieje, ze nie kazdy!!!!
      • Gość: wesoly Romek To się zupełnie nie opłaca! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.05.06, 20:43
        Lepiej wg gazety zostać fryzjerem. " W dużych miastach dobry fryzjer może
        zarobić ... nawet do 15 tys. zł." swego czasu napisała.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3105766.html
      • Gość: Aleksy NowyGatunekPrasowy JobMarket fiction!!!byWyborcza IP: 82.160.122.* 19.05.06, 23:21
        Pracuj na etacie biologa-specjalisty od dendrologii.To intratny zawód a
        szkolenie trwa jedynie 9 lat(średnia szkoła + studia) i kosztuje podatników
        niewiele!!!Po tak gruntownym przygotowaniu masz etat w placówce naukowej i 1000
        złotych brutto!!! Nie na rok...Na miesiąc!!!Zastanów się i jeśli lubisz drzewka
        to śmiało! Czeka 88,5 etatu w ciekawych miejscach Polski. Rynek się rozwija
        ponieważ rząd realizuje program zalesiania Polski w związku ze wstąpieniem
        kraju do UE. Nie czekaj aż inni zajmą tobie miejsce. Dzięki tej wiadomości, w
        wyścigu szczurów po intratną posadę możesz już na starcie byc na dobrej
        pozycji. Wiadomo: "Kto dobrze zaczął jest w połowie drogi."
      • Gość: Tytus Gowno -nie pensja. Sredni taksowkarz w Anglii... IP: *.ipt.aol.com 20.05.06, 01:50
        ...wiecej zarabia :-) Ale jaja....
      • Gość: Jerzy Jak to zrobic taniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:19
        Koszt licenji w Polsce to 30 tysięcy a w Czechach 10 tysięcy. Jak oni to robią,
        że jeszcze zarabiają na tym ?
        Potrafią to dobrze zorganizować. Nie kombinują jak wyciągną jak najwiecej forsy
        od klientów.
      • Gość: Fenix Ja dam 20 tys netto IP: 195.50.163.* 21.05.06, 17:10
        Jestem pilotem i zarabiam 40 000 pln miesiecznie, szczerze mowiac to
        wyjechalem z Polski nie dla pieniedzy, a dlatego ze zygac sie chce od tego co
        oni wyrabiaja z Polskim lotnictwem. Jest to zlodziesjtwo i sabotaz, ale widac
        taka wola polityczna.
        A "nowi" piloci, wyszkola sie bo sa pelni entuzjazmu, po trzech latach popatrza
        na ten splesnialy ukald i dadza noge.Ja polecam, bo kiedy sie konczy pasja
        musza zaczac sie pieniadze. Ci z zagranicy szkola sie bo jest w Polsce tanio!?
        O zgrozo, jak w Polsce moze byc tanio? skoro nie mamy osrodka szkolenia i
        musimy wysylac ludzi za granice. Czyli nasze panstwo doplaca do
        zagranicznych "studentow" a bezrobocie rosnie.
        Jezli ktos bedzie pytal czy wrocimy, to odpowiedz brzmi tak! Jezli z lotnictwa
        odejda zlodzieje i teflonowe dupowlazy i odadza to co ukradli.
        Zal mi tylko pasazerow bo sprzet coraz starszy, a piloci coraz mniej
        doswiadczeni. Zapraszam do dyskusji 737300@tenbit.pl
        Fenix
        • Gość: auslander Re: Ja dam 20 tys netto IP: 194.106.193.* 21.05.06, 17:31
          potwierdzam wypowiedz poprzednika. coraz wiecej polskich lotnikow daje noge z
          tego durnego kraju, dlaczego ? bo otwieraja oczy i widza, ze sa dymani przez
          swoich zwierzchnikow, ktorzy proponuja im pensje, taksowkarza z londynu. Tak
          Panowie i Panie takie 12tys pln do raczki zarabia taksowkarz w londynie. On
          coprawda musi miec tez sporo na glowie, ale bez przesady. Nie uczy sie latami,
          aby moc zaczac pracowac. Zapewne za chwile beda mnie kamienowac za takie
          wypowiedzi, ze w Polsce ludzie gloduja itd a jemu malo. Wszedzie w kazdej
          gospodarce kapitalistycznej sa i bogaci i biedni. I wszedzie jest tak ze za
          niszowa prace dostaje sie porzadna place, ale oczewiscie nie w Polsce. W
          Warszawie ostatnio wisial piekny plakat: "Lekarze idzie IV RP, nie wracajcie z
          zagranicy" czy jakos tak. Wsrod pilotow niedlugo bedzie mozna tak samo
          powiedziec. I moze skonczy sie tak ze taka instrytucja jak LOT pierd.... z braku
          wykwalifikowanej kadry, polskich pasazerow przejma zagraniczne firmy i jak w
          innych sektorach zarabiac beda obce gospodarki.

Pamietajcie ze pilota nie da sie wyszkolic w 1-2 lata. Darmowe szkolenia w
          aeroklubach skonczyly sie. Wojskowym pilotom po zakonczeniu sluzby 15letniej tez
          nie wypisuja jak kiedys licencji cywilnych "bo im sie nalezalo", jako ze juz nie
          ma w urzedzie lotnictwa inspektorow z wojskowym rodowodem. W Polsce kraza takze
          opinie iz cytowany w artykule dyrektor Osrodka Ksztalcenia Lotniczego w
          Rzeszowie swoimi dzialaniami tylko przyspiesza rozpierduche tej instytucji.

Czyli juz niedlugo wchodzac na poklad samolotu Warszawa - NY pasazerowie uslysza
          od dziewczyn "Guten Tag" zamiast pospolitego "Dziendobry".

ps: pilotem moze zostac kazdy kto naprawde tego chce, ma 2 rece, 2 nogi i nie
          jest do konca uposledzony umyslowo.

zdroweczka zycze wszystkim entuzjastom lotnictwa

auslander
          • Gość: Dilbert Re: Ja dam 20 tys netto IP: *.chello.pl 23.05.06, 08:07
            pieprzenie w bambus (typowo polactwo roszczeniowe)
            płace tu jak gdzeie indziej powinień kształtować RYNEK !!!!
            I tyle .
            W USA samolot z NY do Las Vegas płaciłem 130 $ !!!!
            Czyli mniej niż z Wrocka do Gdanska !
            Samolot jak PKS, i tyle,
            Wbrew pozorom awiacja jest najbezpieczniejszym transportem. Byłby i najtańszym
            gdyby nie drakońskie apłaty lotniskowe i zawyżone pensje pilotów.
            Choc w US niewiele różni się od kierowcy PKS. :-)

NIKOMU SIĘ NIE NALEŻY !
            Kazdy jest wart ile chca zapłacić.
            Dlatego po raz kolejny są 3 postulaty:
            1) PRYWATYZACJA
            2) PRYWATYZACJA
            3) PRYWATYZACJA

I usunięcie debilnych ograniczeń w ruchu powietrznym. Te ograniczenia
            powodują że jesteśmy w czasie gdy przed każdym samochodem musiał bieć
            człowiek z chorągiewką.

• Gość: Fenix Re: Ja dam 20 tys netto IP: *.antlabs.com / 195.229.241.* 23.05.06, 10:00
              Jestes glupi jak but z lewej nogi, tyle ci powiem
              piloci nie zajmuja sie tworzeniem przewozow my je tylko wykonujemy,
              nie do nas przytyk na temat cen biletow tylko do zlodziei, jak sam zauwazyles
              bilet w US jest tanszy, a czy zastanowiles sie ile zarabia pilot w US????? to
              jak te 120 pomnozysz przez 5 to otrzymasz wynik
              • Gość: Dilbert Re: Ja dam 20 tys netto IP: *.chello.pl 24.05.06, 07:45
                Moja "głupota" nie rkoreluje raczej z cenami Twoich usług.
                Tam raczej sie do awiacji nie dopłaca.
                Pilot linii krajowych lub prywatnych nie zarabia jak na tamte warunki kokosów
                też nie zarabia. Rynek kształtuje tam popyt i podaż.
                Amtraki (pociągi) są dlatego tam drożse od samolotów, bo ich realne koszty
                utrzymania są wyższe. (jest to logiczne).

Wyzywanei mnie od głupców jest typowo roszczeniową postawą i oznaką bezsilności
                jednostek "prepaided" versus wolny rynek.
                NAwiasem mówiąc znam jednego pilota ( Gdańśk , lata dla tuza polskiej
                informatyki) i z tego co wiem do biednych nie należy, ale to jego sprawa i
                pracodawcy - i tak powinno być.
      • Gość: Pilot Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie IP: *.ks.ok.cox.net 10.10.06, 22:45
        Jesli chodzi o koszt szkolenia to prawda, jesli chodzi o wynagrodzenie to juz
        zalezy na jakim etapie kariery zawodowej sie jest. Zeby zarabiac 12 tys. trzeba
        juz troche polatac i miec type rating ktory tez kosztuje. Takze radzilbym
        zweryfikowac swoje dane. Moge zdradzic ze na poczatek mozna liczyc na 3 do 4 tys.
      • Gość: Damianek Praca pilota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 21:31
        Tak tylko znajdz najpierw prace jako pilot, to prawda jest nadmiar
        pilotów
      • Gość: Jelly Re: Pilot - praca za 12 tys. zł miesięcznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:57
        www.dolarek.com/pages/index.php?refid=plansz
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka