Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomozcie prosze, Assessment center do Pekao?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:40
    czy ktos moze bra udzial w takiej sesji? za tydzien mam wyznaczona sesje w
    Pekao SA? to ostatni stopien rekrutacji do stanowisk z biura obslugi klienta?
    jakies rady odnosnie "case study" i tym podobnych studium oceny do tego
    banku? moze ktos z Was sam to przechodzil? bede wdzieczna za kazda pomoc!
    Obserwuj wątek
      • Gość: absolwentka Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.e-wro.net.pl 23.05.06, 13:55
        hej, ja właśnie byłam na ac w banku bph, tez się strasznie bałam ale było
        bardzo sympatycznie, dwie osoby prowadzące, jedna się tylko przyglądałam i 8
        uczestników assessment center, na początku każdy miał powiedzieć co lubi dla
        rozluźnienia atmosfery, potem losowaliśmy zdania -absurdalne i każdy miał 2
        minuty aby uargumentować wylosowane zdanie tak aby było to przekonywujące-np.
        choinka sztuczna jest lepsza od żywej,walentynki to nieoitrzebne swięto-zdania
        generalnie bzdurne, potem mieliśmy zadanie -mieliśmy stworzyć pakiet bankowy do
        rachunku ror- na to 35 minut i 5 minut na przedstawienie prowadzącym, sami się
        mieliśmy zorganizować i wymyśleć nazwę, akcję promocyjną ,zaproponować
        oprocentowanie i ewentualne dodatki jak np. linia debetowa, podsumować co bank
        z tego będzie miał( jakie zyski) i co klient z tego będzie miał( jakie zyski),
        na koniec było takie krótkie zadanie analityczne dla każdego do zrobienia na
        kartce i oddania i trzeba było dopisać jakie są pożądane cechyb dobrego doradcy-
        analityka bankowego, było ok, w czerwcu mam rozmowę w sprawie warunków
        przyjęcia, powodzenia
        • Gość: kaamilaa Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:01
          bardzo dziekuje za odpowiedz, czy moge jeszcze prosic o jakies konkretne
          porady, moze blyskotliwe mysli do tych zadan czysto analitycznych zwiazanych z
          bankowosci, cos co sie spotkalo u oceniajacych z bardzo dobrym przyjeciem..?
          • Gość: absolwentka Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.e-wro.net.pl 23.05.06, 14:22
            staraj się być pewna siebie i otwarta, obserwowali nas głównie na tym zadaniu
            grupowym-możesz przejmowac inicjatywę, brać aktywnie w niej udział, dyskutować
            z propozycjami innych i mieć argumenty
            moge Ci poradzić ,żebyś poczytała sobie o produktach bankowych tego banku,żeby
            trafnie proponować np. oprocentowanie lini debetowej, czy darmowe prowadzenie
            konta przez pół roku-takie różne promocyjne chwyty, trzeba tam pokazać ,że
            umiesz pracować z ludżmi,że jesteś komunikatywna, a przy okazji masz pojęcie o
            bankowości! i nie stresuj się -trzymam kciuki!
            • Gość: kaamilaa Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:34
              jeszcze raz dziekuje za wszystkie porady, duzo mi to naprawde dalo :)
              jakby Ci sie cos waznego przypomnialo, to jeszcze bede tu zagladala, no i
              powodzenia w przyszlej pracy, a po fuzji moze i naszej przyszlej :) pozdrawiam
              goraco
              • Gość: kaamilaa Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:35
                no i jak mi sie uda- zapomnialam dodac
                bede czekac na nastepne rady, moze od kogos z Pekao..? pewnie maja inne zadania
                na AC:)
                • Gość: kali Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.tdi.tktelekom.pl 23.05.06, 17:39
                  na portalu pracuj znajdziesz trochę informacji na ten temat, ale moze niech sie
                  lepiej ktos wypowie, kto bral w tym udzial, bo tam tylko teoria...
        • Gość: daniel Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: 88.147.0.* 23.05.06, 20:41
          Witam, az wiezyc mi sie nie chce zeby na stanowisko pracownik obslugi klienta
          banku organizowali taka szopke jak assessment centre, a pozniej zatrudniaja
          takie osoby za 1000 PLN na reke. ( a moze placa wiecej ?). Zenada.
          • danielo_italiano Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? 24.05.06, 20:54
            CZy ktoz z was we ile placa netto za prace na takim stanowisku ?
            • Gość: ula Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.e-wro.net.pl 24.05.06, 21:06
              w pko nie wiem, w bph na okresie próbnym 1600-2000 brutto, odejmij 32% będziesz
              miał ile na rękę!
          • tiax Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? 24.05.06, 23:44
            Masz rację - szopka. Też przeszedlem AC do tego Banku i mialem początkowo 1000
            na rękę. Po 6 miesiącach pracy dostalem podwyżkę o cale 130 na rękę i
            dowiedzialem się, że powinienem się cieszyć, bo tak duża podwyżka w Pekao to
            święto.
      • Gość: vcxza Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.tdi.tktelekom.pl 23.05.06, 19:56
        poszukaj sobie tez w necie na temat "case study"...
        • Gość: marget Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 00:38
          czy te zarobki sa naprawde takie kiepskie?
          mam w tej chwili prace za 1700 na lape, ale nie jest zbyt przyszlosciowa
          a tam dostane na probnym 1200, podobno ma byc po probnym 1500
          a tu kos pisze, ze 130 zl podwyzszyli po 6 miechach
          i zaczynam sie zastanawiam...
          • Gość: rozgwiazda proszę ow ypowiedź kilkuletnich pracowników banków IP: *.e-wro.net.pl 25.05.06, 09:58
            ile zarabiacie, jakie są zarobki, podwyżki w perspektywie roku, 3 lat,5
            lat......???
            • Gość: bankowiec Re: proszę ow ypowiedź kilkuletnich pracowników b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 01:59
              Dobre zarobki w banku to mit!
              Albo marzenie nieosiągalne dla wszystkich!
              Zarobki nie są duże (po 10-ciu latach pracy w niemałym banku, ok.6 tys.
              pracowników) 1.500,00 zł brutto! Premie uznaniowe (zależy czy dasz czy nie dasz
              d...) to CIĘ uznają albo i NIE?!
              Ogólnie wiele krzyku o nic. Nepotyzm, kumoterstwo i wszystko co najgorsze.
              Nie polecam a wręcz odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Świadomy.
      • Gość: rozgwiazda Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.e-wro.net.pl 25.05.06, 14:13
        podnoszę, może jakiś pracownik banku lub ktoś kto zna zarobki wieloletnich
        pracowników banku się wypowie.....
        • Gość: h_f Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:45
          tez jestem bardzo ciekaw
          jak to wyglada w takim banku
          te pierwsze lata w biurze obslugi klienta
          u mnie na pocz. podobno 1800 brutto
          potem po 3 meichach ma byc 1500 na reke...a co dalej?
          • Gość: rozgwiazda Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.e-wro.net.pl 25.05.06, 14:51
            no ja zaczynam teżod 5 czerwca , jeszcze nie dostałam umowy ,podano mi widełki
            1600-2000 brutto plus premia od wymików, więc pewnie będzie 1600 brutto;-(,
            jestem ciekawa czy wiązać swoją przyszłośc z bankiem i jak tam zarobkowo i
            rozwojowo kariera się toczy......
            • Gość: kali Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.tdi.tktelekom.pl 25.05.06, 18:54
              ja takze dostalem oferte z peako, przechodzilem przez AC, i grubo sie
              zastanawiam nad zmiana roboty, bowiem te warunki finansowe nie powalaja na
              kolana, a sa wrecz kiepskie............
              jak bedzie w pozniejszym czasie..?
              bankowcy, kolezanki, koledzy, pomozcie rada
              • Gość: rozgwiazda pytanie do bankowców? IP: *.e-wro.net.pl 25.05.06, 23:46
                podbijam, ile zarabiacie ,po jakim czasie?
                • Gość: bania Re: pytanie do bankowców? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 21:52
                  po 15 latach 1500 na reke.Musisz wiedziec z kim i jak sie "zaprzyjażnić"
                  jak żle "zainwestujesz" ,będzie sie ciagło na lata.......
                  A najistotniesze ,jeżeli czujesz wiatr w skrzydłach i wolność ,nie wytrzymasz
                  tam..........nie warto sie angażowac.
                • Gość: relly Re: pytanie do bankowców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:13
                  11 lat w banku 6700 brutto,
                  doradcy private banking staż podobny 4500-6000 brutto /zdolny śląsk :))/
                  generalnie :jeśli masz :w.wykształcenie, staż, znajomość ang, potrafisz
                  zarządzać to tyle zarobisz.Lepiej płacą w regionach i mniej pracy:))
                  Młodych niestety traktuje się z góry, 10 lat temu to przerabiałem .
              • janekosa Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? 26.05.06, 11:40
                Najlepiej sprawdzić w regulaminie pracy danego banku. Tam jest podane maxymalna
                wysokosc podwyzki. Oczywiscie sa odstępstwa, ale ... Z tego co pamietam w bph
                nie moze byc wiecej niz 20 % jednorazowo.
                I jedna rada. Dopoki nie dostanie sie papieru z kwota to reszta jest wielka
                sciema.
                • Gość: danielo_italiano Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: 88.147.0.* 26.05.06, 22:49
                  Z reguly dostaniesz 10 % albo i mniej
            • Gość: danielo_italiano Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: 88.147.0.* 26.05.06, 01:44
              Jak to zaczynasz 5 czerwca prace i NIE WIESZ ILE BEDZIESZ ZARABIALA ????? to
              chyba jakis zart.
              Nie zapytalas sie ile dokladnie dostaniesz ??? Jesli tak to popracuj nad
              wlasnym poczuciem wartosci.
              • Gość: sara Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:38
                spokojnie, to nie musi tak wygladac
                ja mialam podobna sytuacje
                wiedzialam tylko mnie wiecej ile jest na okresie probnym 3miesiecznym, no i ze
                ma potem byc inaczej
                ale pytanie jak inaczej
                i o to zapewne kolezanka pyta, jak to sie bedzie rozwijalo placowo...
                • Gość: rozgwiazda Re: pomozcie proszer, Assessment center do Pekao? IP: *.e-wro.net.pl 26.05.06, 10:46
                  własnie pytam o wzrost płacy, szkoda ,że nie wszyscy rozumieją pytanie!;-)
              • Gość: rozgwiazda Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: *.e-wro.net.pl 26.05.06, 10:48
                to Ty popracuj nad rozumieniem tekstu, wiem ile będę zarabiała, ale nie wiem
                jaki jest rozwój płac w bankowości, szanse na rozwój, podwyżkę, a nad poczuciem
                własnej wartości to chyba Ty powinieneś popracować, poćwicz też rozumienie
                tekstu pisanego, pozdrawiam!
              • Gość: rozgwiazda do danielo_italiano IP: *.e-wro.net.pl 26.05.06, 10:49
                to Ty popracuj nad rozumieniem tekstu, wiem ile będę zarabiała, ale nie wiem
                jaki jest rozwój płac w bankowości, szanse na rozwój, podwyżkę, a nad poczuciem
                własnej wartości to chyba Ty powinieneś popracować, poćwicz też rozumienie
                tekstu pisanego, pozdrawiam!

• Gość: danielo_italiano do rozgwiazdy IP: 88.147.0.* 26.05.06, 22:48
                  Gowno wiesz , napisalas ze podali ci widelki 1600-2000 brutto plus premia od
                  wymików czyli DOKLADNIE nawet nie wiesz jaka bedziesz miala pensje podstawowa,
                  Ponadto moj post byl jedynie komentarzem a nie odpowiedzia na twoje pytanie.
                  Powodzenia na nowym stanowisku.
        • Gość: sylaba Re: pomozcie prosze, Assessment center do Pekao? IP: 217.153.206.* 02.08.06, 16:00
          Witam, po 2 latach pracy w Pekao mialam jakies 1800 netto (praca na stanowisku
          doradcy VIP, zaczelam od"kasy")
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka