Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w grecji - potrzebuję rady

IP: *.eranet.pl 26.05.06, 04:47
    Witam. Wyjeżdżam do pracy w grecji jadę trochę w ciemno choć mam tam
    znajomych greków, co powinnam ze sobą zabrać, jakieś konkretne dokumenty??
    Czy będą ode mnie wymagać jakiegoś konkretnego ubezpieczenia?? Może to głupie
    pytania, ale nigdy nie pracowalam za granicą a wyjeżdżam już w przyszłym
    tygodniu!!!
    Obserwuj wątek
      • anitasz30 Re: praca w grecji - potrzebuję rady 26.05.06, 19:55
        pracowalam w grecji - ale przed wejsciem Polski do Unii:). Nie wiem jak jest z
        legalna praca - ale ja wykupilam sobie ubezpieczenie prywatnie w PZU. Tak na
        wszelki wypadek. Na 3 miesiace to ok. 150 zl. Zreszta zalezy jaka stawke sie
        wybierze.

ps. A dobrze znasz tych Grekow?:)
        • oko_dangmy Re: praca w grecji - potrzebuję rady 26.05.06, 21:04
          zna ich pewnie z ubiegłorocznych wakacji, bo skąd? Mylę się?
          • Gość: ags Re: praca w grecji - potrzebuję rady IP: *.chello.pl 26.05.06, 21:40
            mylisz się, nie znam ich z ubiegłorocznych wakacji, ale też nie znam ich jakoś
            super dobrze, jedynie na tyle żeby pomieszkać u nich kilka dni i w razie czego
            móc liczyć na ich pomoc
          • bajma Re: praca w grecji - potrzebuję rady 28.05.06, 19:21
            Ja tez bylabym zainteresowna ,szczegolnie dlatego ze juz bylam na krecie ,duzo
            ja zwiedzialam i czula bym sie tam pewnie:) moj mail : bajma@o2.pl ,tylko nie
            wiem czy zdaze wszystko zaliczyc do 8 ,bo dopiero 15 konczy mi sie semestr.Mam
            tez oferte pracy na krecie albo innej wyspie greckiej (zapomnialam nazwy) tylko
            ze chca 2000 zebym zaplacila ,uwazam ze to troche za duzo ,a niby to za
            bilet.Praca ta mialaby byc w hotelu jako obsluga,tam bym mieszkala i miala
            jedzenie za free.Co wy o tym sadzicie?
            • Gość: Anka Re: praca w grecji - potrzebuję rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:35
              A czy ktoś słyszał o pracy w Grecji w charakterze hostessy??
              • Gość: ania2 Re: praca w grecji - potrzebuję rady IP: 82.139.42.* 31.05.06, 12:07
                dzwonilam do biura w grecji w miescie petra powiedzieli ze prace zalatwiaja w
                ychodza po mnie \jade pierwszy raz nie znam jezyka\ place 150e a z pierwszej
                wyplaty 200e czy ktos korzystal z tego posredmika prosze o opinnie pozdrawiam
      • arnna Re: praca w grecji - potrzebuję rady 03.06.06, 16:34
        cześć! Zalezy,w jaki region jedziesz. Ja byłam w zeszłym roku na Krecie pół
        roku. Ważne,musisz mieć ubezpieczenie,chyba E111, bo potem robia problemy-ja
        nie miałam(...). Poza tym weż sobie duzo lekich ciuchów,bo tam jest strasznie
        gorąco, czasami mozna sie przebierac kikla razy dziennie, zwłąszcza ja się
        pracuje. Co jeszcze-nie ufaj Grekom, nie wazne jak są mili-oni nie są
        bezinteresowni. Możesz tez się spotkac z różnymi opiniami o naszym kraju a co
        za tym idzie róznym traktowaniu, niestety-dla nich Polska to komuna i bieda.I
        jeszcze kobiety maja raczej mało do powiedzenia(!!!)Poza tym nie trzeba sie
        zaopatrywać we wszystko na zapas w Polsce-nie jest drogo, jeżeli chodzi o
        podstawowe rzeczy(kosmetyki,etc).Życze powodzenia :-)
        • Gość: kacha Re: praca w grecji - potrzebuję rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 17:19
          szanowna arrno mam pytanie w jaki sposób wyjeżdzałaś jeżeli możesz podaj
          namiary na biuro , mój mail kasia0117@op.pl
          • smis2002 Re: praca w grecji - potrzebuję rady 22.06.06, 05:53
            Lecę na Kretę 8 lipca troche z moja dziewczyną. Znam angielski, mam tydzien
            noclegu zarezerwowane. Będę szukał pracy żeby zostać dłużej, mam jakieś
            szanse??? z góry dzięki za odpowiedź smis2002@gazeta.pl PS jeśli ktoś jedzie w
            podobnym terminie, moze sie spotkamy na miejscu, zawsze sobie można pomóc :D
            • Gość: grat Re: praca w grecji - potrzebuję rady IP: *.homechoice.co.uk 02.07.06, 17:04
              Witam!
              Moja znajoma wylecial na Krete tydzien temu.Miala zostac kelnerka w
              hotelu(darmowe zakwaterowanie i jedzienie itd...)
              Niestety jedna ze studenckicj agencji pracy z naszej "stolycy" wpuscila ja i
              jej kolezanke w niezle maliny.
              To co zastaly to tragedia.W mieszkaniu robactwo, syf i smrod.Pokoj okolo 8m2 dla
              3 osob.Praca jako zwykla sprzataczka( w umowie bylo jako kelenerka)na dodatek
              musialy przenosic ciezkie pakunki.Jednym slowym typowie polsko-greckie
              cwaniactwo i wyzysk.
              Jej szefowa byla jakas dziwna bulgarka ktora pierwszego dnia im powiedziala, ze
              maja sluchac jej wszytskich rozkazow.
              Niestety sytuacje nie jest kolorowa.W tej chwili dziewczyny sa zbuntowane i
              jutro maja miec rozmowe z szefem, menadzerka juz je wyrzucila.Tymczasem
              znalezienie zakwaterowania na Krecie graniczy z cudem.Najtanse pokoje zaczynaja
              sie od 300 euro.
              Na szczescie nasza tania, kochana przez forumowiczow linia centralwings lata na
              krete w miare czesto i za przytsepna cene, wiec jakies wyjscie jest.
              Takze, polecam Krete:)))))))))))
              Moje pytanie brzmi, gdzie sie kierowac w poszukiwaniu pracy i mieszkania na tej
              zacofanej wysepce?O internecie tam nie slyszeli(to juz chyba ze 100 osob
              potwierdzilo)
              Z gory dziekuje za odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka